Şimdi Ara

Mühendisin 35-40 yasından sonra akıbeti ne oluyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
29
Favori
28.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lion

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Hocam siz basarılı olupta hala muhendislige gelme diyenlerin yorumlarını okudunuz mu?Adam basarılı bir muhendis ama gelmeyin muhendislige diyor bu adam dese ki "ben emegimin karsılıgını alamadım belki ama isimden zevk aldım herkese tavsiye ederim" ben direk secerim bu meslegi ama basarılı olmus insanların bile gelmeyin demesi beni kararsızlıga surukluyor.

    Bırak buradakileri, baraj üstü üniversiteden mezun olup muhendislik rerörö diyen çok fazla. Bu konudaki saçmalıkları unutup ytü,itü,odtü gibi üniversiteleri ziyaret et. Uni icindeki kafelerde oturan kisilerden bile buradan daha fazla bilgi edinebilirsin. Bana kalirsa sene sonundaki universite tanitim gunlerine git ve hocalarla konuş,

    birader sende sanki itü'de bilgisayar okuyorsun. 30 bine girmişsin bu ego ne ya :D :D

    15 binle, 23 binlik bölüme girilmiyor mu?Ego nerede?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Anlayısınız icin cok tesekkur ederim bu arada isminizi cok manidar buldum

    Ben mühendislik öldü gelme diyenlere ragmen bu kotü örneklere ragmen hala muhendis olmak istiyorum.Ama gun gelirde aynı pismanlıga duser miyim diye de dusunmeden edemiyorum icime bir tohum attılar dusundukce buyuyor oyle diyeyim.Ya bu degisik bir sey cok cok istiyorsun ama bu insanlar senin hevesini kırıyor gitsem buyuk ihtimal pisman olmayacam ama iste dedigim gibi tohumu bıraktılar ya pisman olursam!
    Makine Mühendisiyim. Para kazanmak evet önemli fakat çok para kazanmak gibi bir hırsım yok. Hafta sonum tatil olsun yaptığım iş bana zevk versin kendime bir şeyler katayım bu beni mutlu ediyor.

    Ülkemizde evet mühendislik yok, çünkü biz pazar bir ülkeyiz. Ülkemizde doktorluk üst düzey evet çünkü ne yaşamayı biliyoruz ne de ölmeyi. Bu iki eylem arasında da doktorlar olduğu için paraları götürüyorlar.

    Aslında doktorlar değil hastaneler birazda bu işi yapıyorlar. 1TL ye aldıkları doğum setini 500 lira gibi fatura edebiliyorlar. E gitme kardeşim özele o zaman. Seni anan doğururken özel hastane mi vardı. Zeynep Kamil vardı. Bu özel hastane olayını da karı milleti çıkardı başımıza bak bunu da söylüyorum.

    Bir tezim daha var, dünya üzerinde erkeklerin şikayet ettiği bir durum mevcut ise bilin ki altında kadın fikri vardır!
    ;




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Anlayısınız icin cok tesekkur ederim bu arada isminizi cok manidar buldum

    Ben mühendislik öldü gelme diyenlere ragmen bu kotü örneklere ragmen hala muhendis olmak istiyorum.Ama gun gelirde aynı pismanlıga duser miyim diye de dusunmeden edemiyorum icime bir tohum attılar dusundukce buyuyor oyle diyeyim.Ya bu degisik bir sey cok cok istiyorsun ama bu insanlar senin hevesini kırıyor gitsem buyuk ihtimal pisman olmayacam ama iste dedigim gibi tohumu bıraktılar ya pisman olursam!
    Bİrkaç konu danışacağım Elektrik-Elektronik yada Elektrik mühendisi abimiz var mı ?
  • mühendis şarap gibidir yıllandıkça daha çok para kazanır duruma göre en büyük şirketlerde ceo olmaya kadar gider. mühendislikte tecrübe herşeydir. buna ek olarak kendini sürekli yenilemeli yeni teknolojileri çok iyi takip etmelidir. diğer yandan belli bir birikim yapmışsa kendi işini kurabilir. şayet gireceği iş zaten yıllarca çalıştığı ve bu yıllarda yaptığı çevre ile işleri gayet iyi gider.
  • hocam bu işleri geç sen insan 70 yaşındada başarılı olabilir 20 yaşındada bu kişiden kişiye değişir.mesela insan yaşlandıkça bilgi birikimi artar ama kimilerinde bunama görülebililir buda ters orantılı bişey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 3 Ocak 2016; 19:48:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C6B037E8D

    mühendis şarap gibidir yıllandıkça daha çok para kazanır duruma göre en büyük şirketlerde ceo olmaya kadar gider. mühendislikte tecrübe herşeydir. buna ek olarak kendini sürekli yenilemeli yeni teknolojileri çok iyi takip etmelidir. diğer yandan belli bir birikim yapmışsa kendi işini kurabilir. şayet gireceği iş zaten yıllarca çalıştığı ve bu yıllarda yaptığı çevre ile işleri gayet iyi gider.
    Şu mühendislik okuduğunu söyleyen şimdiki aklım olsa tıp yazardım diyen arkadaşlar neden tekrar sınavlara girip tıp yazmıyorlar? Madem bu kadar pişmansınız. Tanıdığım biri İTÜ Gemi bir şey mühendisliğinden mezundu. İşe başlasa çok iyi para alabileceğini söylüyor ama bu işin kendisine uygun olmadığı için bu sene benimle beraber ygs lys ye hazırlanıyor ve tıp istiyor. Ben bu adamımı dinlerim sizi mi?

    Ee mühendisliği istiyorum açıkçası şu yorumları yapan insanların ciddi olma ihtimali beni üzüyor. Yine de EE istiyorum. İnşallah iki sene sonra buraya gelip 'mühendislik yazmayın' diyerek bağırmam.




  • 1000 liraya Burger King'de çalışıyor ne olucak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.

    Linkedin diye bir şey var hani? Tıpçılara lazım değil ama... Onbinlerce türk mühendis görebilirsiniz. (Bölüm,universite ve calistiklari sirketler ile birlikte)
    Piyasaya girince göreceksin diyen biri en azindan muhendis olmali sevgili doktor adayı veya doktor arkadaşım.

    Birbirimize laf atmasak çok güzel olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.

    Linkedin diye bir şey var hani? Tıpçılara lazım değil ama... Onbinlerce türk mühendis görebilirsiniz. (Bölüm,universite ve calistiklari sirketler ile birlikte)
    Piyasaya girince göreceksin diyen biri en azindan muhendis olmali sevgili doktor adayı veya doktor arkadaşım.

    Birbirimize laf atmasak çok güzel olacak.

    Ben otomativ mühendisliği için konuşuyorum kardeş. Sıralamalarında belli zaten gelecekte mesleğin neler vadedeceği. Ölü bir meslek. Özellikle Türkiye için. Kendini gelistirirsin falan diye avunmasın kimse. Kendini geliştiren hamamcı bile inanılmaz paralar kazanabilir. Kendini gelişirmeyi kolay sanan arkadaşlara gelsin bu dediklerim. Aziz Sancar mesela kendini geliştirmiş bir doktor. Kendini geliştirmemiş bir doktor da şu an Cizre'de ölüm korkusuyla çalışan herhangi bir doktor mesela. Olay bu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 3 Ocak 2016; 20:02:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Anlayısınız icin cok tesekkur ederim bu arada isminizi cok manidar buldum

    Ben mühendislik öldü gelme diyenlere ragmen bu kotü örneklere ragmen hala muhendis olmak istiyorum.Ama gun gelirde aynı pismanlıga duser miyim diye de dusunmeden edemiyorum icime bir tohum attılar dusundukce buyuyor oyle diyeyim.Ya bu degisik bir sey cok cok istiyorsun ama bu insanlar senin hevesini kırıyor gitsem buyuk ihtimal pisman olmayacam ama iste dedigim gibi tohumu bıraktılar ya pisman olursam!

    Dünyanın bugünü ve geleceği yazılımlar ve otomatikleşme olmuş durumda. Bunu düşünerek karar verin.


    Okuldayken bir konuşmacı hanım gelmişti bize, çocuğu sınava hazırlık dönemindeymiş bu konudaki pekçok arkadaş gibi kafası karışık. Omu olayım bumu olayım. Birgün mühendis, diper gün diş doktoru olmak istiyormuş filan. Aileside çevresini, nufuzunu kullanarak 1 hafta bir makine mühendisinin yanında 2şer 3 er saat diğer hfta bir diş doktorunun yanında 2 şer saat geçirmesini sağlamışlar. Çocuk görmüş, izlemiş bakmış. Bu adamlar nasıl çalışıyor. Sonuç ? çocuk şu an işletme okuyor (boş işletmeler değil puanı yüksek)

    Yani eğer imkan varsa, en kötü gidin bir doktora, diş hekimine, uzaktanda olsa bir mühendise knuşun. kafanızda canlı kanlı fikirler olsun. Sadece para için meslek seçerseniz nemi olur ? Şu an yüzlerce binlerce mühendislik okumuş adam cafe işletiyor, sadece ticaret yapıyor. Polis olanın, taksici olanını (gıda müh) bile gördü bu gözler. Aynı şekilde hergününe lanetle kalkıp, ona tedavi umuduyla gelen hastaya midesi kalkarak yaklaşan, hastaya hayatındaki mutsuzluğun sebebiymiş gibi davranan doktorlar, her diş temizliğinden sonra kusmak için tuvalete koşan diş doktorlarından olursunuz. Bumu isteğiniz ? Ama 2 3 k fazla kazanacaksınız.

    Durup düşünün, benden olurmu diyin her fikriniz için. Burası Türkiye, Burası geri kalmış ve glişmeye çalışan, riyakarlıklar ve adam kayırmalarla dolu paranın parayı katladığı bir ülke. Eğer kendinize tek bir hedef belirler sadece ona doğru giderseniz, başaralı olan insanlardan beyin olarka eksikliği kimsenin yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Anlayısınız icin cok tesekkur ederim bu arada isminizi cok manidar buldum

    Ben mühendislik öldü gelme diyenlere ragmen bu kotü örneklere ragmen hala muhendis olmak istiyorum.Ama gun gelirde aynı pismanlıga duser miyim diye de dusunmeden edemiyorum icime bir tohum attılar dusundukce buyuyor oyle diyeyim.Ya bu degisik bir sey cok cok istiyorsun ama bu insanlar senin hevesini kırıyor gitsem buyuk ihtimal pisman olmayacam ama iste dedigim gibi tohumu bıraktılar ya pisman olursam!


    kafanızdaki mühendislik nedir ? iron man izleyip mühendis olmak isteyenlerden değilsinizdir umarım. Ayrıca mühendislik tek bir iş değil yahu, makinsi ee si inşaatı gıdası kimyası matematiği, yazılımı, donanımı cartı curtu dolu babam dolu. Ben sadece makine-imalat ucundanda inşaatla ilgili yorum yapabilirim.



    Ayrıca analitik düşünme muhabbetine güldüm. La tercih katalogu okuyup konuşmayın şurada. Analitik düşünceymiş . 10 şirket değiştirmiş, 20 yıl en ufak malafadan, defasa makinenin tasarımında bulunmuş, satın alma satışta karar vermiş, fabrika yönetmiş işçi yönetmiş bir mühendisi getir bakalım, analitik düşünceyle nirvanaya ulaşmış 22 yaşındaki mezun genç çocuk onun karşısında ne yapabilecek. Bu iş tecrübedir.


    Mühendislik tecrübeyle pişmiş teori ve pratik çorbasıdır. Bu çorbanın tuzu yetkinliğiniz, baharatı zekanız, sunduğunuz tabak ise ürünün ihtiyacı karşılayıp karşılamamasıdır.
    Tecrübe olmazsa, çok görüp çok okuyup çok izlemezseniz o ezberleyip unuttuğunuz teoremler çöp olur. Çorbanız pişmez. Mühendis olamazsınız.
    Eğer pratiğiniz olmazsa (inşaat ee makine için konuşuyorum. saha çalışması olan mühendislikler) ortaokul mezunu ustaya sigara muhabbeti olursunuz. Tuzunuz olmazsa içilmezsiniz. Baharatınız olmazsa tadınız olmaz, tercih edilmez. köşede soğumaya bırakılırsınız.


    @61gün

    Kazanacağınız parayı mesleğiniz belirlemez siz belirlersiniz. daha fazlasına gerek yok. nokta konulmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 3 Ocak 2016; 20:06:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.

    Linkedin diye bir şey var hani? Tıpçılara lazım değil ama... Onbinlerce türk mühendis görebilirsiniz. (Bölüm,universite ve calistiklari sirketler ile birlikte)
    Piyasaya girince göreceksin diyen biri en azindan muhendis olmali sevgili doktor adayı veya doktor arkadaşım.

    Birbirimize laf atmasak çok güzel olacak.

    Ben otomativ mühendisliği için konuşuyorum kardeş. Sıralamalarında belli zaten gelecekte mesleğin neler vadedeceği. Ölü bir meslek. Özellikle Türkiye için. Kendini gelistirirsin falan diye avunmasın kimse. Kendini geliştiren hamamcı bile inanılmaz paralar kazanabilir. Kendini gelişirmeyi kolay sanan arkadaşlara gelsin bu dediklerim. Aziz Sancar mesela kendini geliştirmiş bir doktor. Kendini geliştirmemiş bir doktor da şu an Cizre'de ölüm korkusuyla çalışan herhangi bir doktor mesela. Olay bu!

    yav şuna he he diyip geçin ne çeşit bi troll anlamadım ki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.

    Ben sektöre gireli çok oldu be kardeşim sen kafana takma




  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dedikleriniz bilgisayar muhendisliginde de gecerli mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hippokrates


    quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern

    Edit:Dikkat ediyorum bu konularda surekli hangisini seviyorsan o ol,idealin neyse o ol deniyor tamam bende katılıyorum buna herkes kendi sevdigi meslegi secse daha guzel olur evet sonuna kadar katılıyorum ama türkiye idealistligin soktugu bir yer degil anlayın artık sunu biyolog olmak isteyen kac kisi ideallerinden vazgeciyor genetik okumak isteyen kac kisi okulunu bırakıyor kac meslek ölü durumda su an millet istese de gidemiyor ben ne kadar adam gordum isteyerek girdim bu meslege ama isler vahim gelme diyen bunları bir dusunelim, normal sartlar altındaki gibi karar veremiyoruz sunu idrak edelim artık yeter.



    Bir muhendis dusunelim itü,odtü mezunu makine,ee veya bilgisayar mühendisi olsun genc caglarında hayat guzeldir tamam ama 40 yaslarından sonra 50 lere dogru ne yapıyorlar?

    Doktorlar gitgide deger kazanırken mühendislerde durum ne oluyor?Bu konuda cok fazla bir bilgi yok hicbir yerde.

    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.

    Bu konuda yardımlarınızı, yorumlarınızı,dusuncelerinizi bekliyorum.

    Not:Kural dısı bir konu degil yoneticilerden ricam konu silinmesin lutfen.


    EDIT:Kafamı karıstıran bir yazı örnegi:


    "Arkadaşlar ben 14 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İTÜ mezunuyum ben girdiğimde puanım hacettepe Türkçe tıbbı tutuyordu.
    Şu anki aklım olsa gözüm kapalı Tıp yazardım. Kafanız attı mı istifayı basabileceğiniz tek meslek doktorluktur.
    Mühendislik önemsiz bir meslek demiyorum kesinlikle Tıptan daha önemlidir , doktorların kullandığı aletleri de mühendisler tasarlıyor sonuçta.
    Ama ülkemizde mühendislik yok, biz mühendislik yapmıyoruz bizim yaptığımız teknisyenlik... Benim ne kadar mühendis arkadaşım varsa hepsi pişman.Keşke Tıp yazsaydık diyorlar.
    Mühendislik 30 yaşına kadar krallıktır. 30 dan sonra Tıp yazan akranlarınız birer birer uzman doktor olup 20-30 bin liraya imza atmaya başladığında anlarsınız anyayı konyayı.
    Mühendisler aç geziyor biraz fazla abartılı bir yaklaşım, Allah adam gibi çalışan herkese rızkını verir.
    Ama türkiyede doktorluk mu iyi mühendislik mi derseniz cevap açık ve nettir o da doktorluktur.
    "Bir de mühendis olucam yurtdışına gidicem" yaklaşımı çocukca. insan belli yaşını geçti mi memleketinde olmak ister.
    Ben Amerika,Çin,Danimarka ve Fransada bulundum. Amerikadan iş teklifi aldım ama gitmedim benim kaç tane arkadaşım ne hayallerle yurtdışına gitti
    çoğu da geri döndü, eğer Dininizi ve Milliyetinizi unutmak sizin için problem değilse, "ne olacak canım Amerikalı olurum" diyorsanız yurtdışında yaşayabilirsiniz. Öyle arkadaşlarım da var yıllardır Amerikada,İngilterede olan. Yüzleri gavur yüzü gibi olmuş orda kala kala.
    Tıbbın 6 yıl olması sizi korkutmasın. Tıbbın zorluğu 3 yıldır, ilk 3 yıl teorik biter sonra pratik başlar. Pratikte de hocalarınızın suyuna giderseniz kimse sizi sınıfta bırakmaz... Korkmayın iki dakka Adam olun TIP yazın diyorum :)."

    Bir baska yazı örneği"

    athensaus adlı arkadaşın yazdıkları (elektrik elektronik mühendisi)



    "2002'de sayisal 368. olup 2006'da odtü elektrik-elektronik mezunu olan biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim hacettepe tıp yazmadığıma çok pişmanım.Açık ve net. Nokta.Tıp artık her şekilde mühendisliği döver maalesef.

    1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.


    Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor."



    Bir baska örnegi

    enrichment adlı arkadaşın yazdıkları



    "bazı arkadaşlar bu soruyu soran arkadaşa çok kızmış ama aslında sorusunun haklılık payı var...
    bana tıpla bilgisayar mühendisliğini karşılaştırmasını istediğim boğaziçi mezunu bir bilgisayar mühendisi şunu demişti;
    doktorluğun mühendisliğe göre en büyük avantajı yaşlandıkça tecrübesi arttıkça doktor değerlenir ama bir bilgisayar mühendisi yaşlandıkça insanın doğası gereği analitik düşünme hızı azalır eskiden 1 saatte yazacağı programı 3 saatte yazar hale gelir ve en büyük tehlike onun arkasından ondan daha genç daha hızlı düşünen bilgisayar mühendislerinin yetişmesidir demişti...valla bu direk söylediğim kişinin beyanı...benim düşüncem bir bilgisayar mühendisi 40 yaşına gelene kadar yönetici olamazsa geçmiş olsun...olur da 40 yaşında bir bilgisayar mühendisi işsiz kalırsa iş bulması çok zor olur..."




    Sen neden bahsediyorsun kardeşim 30-40 altın çağıymış da analitik düşünme bitiyormuş da bilmem ne

    Mühendisler için hayat asıl 40 yaşından sonra başlar. Sen doktor olucam diye bütün lise hayatın boyunca ineklersin. İlk senende kazanamaz 2. sene de ineklersin kazanırsın tıpa gidersin. 6 sene eşek gibi çalışır ezberler beynini yersin. Benim kaç tane tıp kazanıp gençliğini ders çalışmakla geçiren ve bırakmayı düşünen arkadaşım var neyse.

    6 sene sonunda tıpı bitirsin işe hoop bide karşına çıkarırlar TUS diye bir sınav. Bu da eşek gibi çalışırsın inekler saçını başını yolarsın. Sonuç olarak 30 yaşında anca adam gibi para kazanmaya başlar yeni yeni ısınırsın.

    O sırada ben mühendis olarak 22 yaşında mezun olurum. İlk senelerde piyasada sıkıntı çeker 2-3 bin liraya çalışır tecrübe kazanırım (Tıpçılar gibi kitap başında beyinimi yemem). 30 yaşıma geldiğimde ise 8 senelik tecrübemle güzel şirketlerde güzel işler yapmaya başlarım. Bu 8 sene boyunca kazandığım para zaten 3000*8*12=288.000 gibi bir para ediyor (8 sene boyunca maaş tabiki artacak ama ben min. hesaplıyorum).

    Mühendis yaşlandıkça tecrübelendikçe değeri artar analitik düşünme ne demek ya . 10 senelik tecrübe sahibi kendini geliştirmiş bir mühendis çok kolaylıkla bir şirkette yöneticilikle başlayıp 10-12 bin lira maaş alabilir (Daha fazla alan abilerim var).

    Neyse belli bir süre yöneticilikten sonra kendi şirketimi kuracak kadar tecrübe edinir ve o kadar sene biriktirdiğim parayla ve tanıdığım o kadar kişi sayesinde kendi şirketimi kurabilirim. İşi kurduktan sonra şansım ve tecrübemin de yardımıyla devam eder ve kendime bir doktor tutabilirim. Bunlar hayal değil bunu yapan okulumda çok sayıda hoca tanıyorum.

    Ayrıca benim fikrime göre takım elbise giyip iş yapmak, yurtdışına gidip gelmek, üst düzey ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler, hastalara bakmaktan, orasında burasında iltihap çıkmış insanları incelemekten vs.'den daha cazibeli geliyor açıkçası.
    Burda doktorların yaptıkları işleri küçük gördüğüm sonucu çıkmasın onlar bizim başımızın tacıdır ve yaptıkları iş çok zor. Ben şahsen zor işleri pek sevmeyen hayatı yaşamaya çalışan bir adam olduğum için doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum. Şu anda otomotiv mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Lisede çok güzel bir hayatım vardı ve hiç ineklemedim. Üniversitede de dersleri fazla çalışmadan kafayı yemeden geçtim ve üniversite hayatım da süperdi. Erasmusla Polonya'ya gittim ve 5 ülke gezdim ileri derecede ingilizcem var. Okulu bitirdikten sonra tekrar Polonya'ya gidip kendi paramı kazanıp Fiat-Crysler fabrikasında çalışacağım (anlaşmam hazır) ve sonrasında İtalya'da burslu yüksek lisansı bitirdikten sonra orada belli seneler çalışıp yüksek miktarda para kazanıp Türkiye'ye dönmek ve öğretim görevlisi olup aynı anda şirketimi kurmak istiyorum ve bunları yapmak hiç de zor şeyler değil açıkçası. Ve işin güzel yanı bu kadar çok şeyi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde max. 30 yaşında olacak olmam


    Ne okuduğunu bilmiyorum dostum ama gerçekler bunlar. Kendini geliştirememiş, vizyonsuz insanlardan örnek vermene gerek yok. Zira sui misal emsal teşkil etmez

    Bunu okuyan mühendis arkadaşlar da varsa onlara tavsiyem atılgan ve girişken olmaları. Mühendislik yapılabilecek en güzel ve en temiz işlerden birisidir. Kendinizi geliştirip güzel insanları kendinize rehber seçtiğiniz zaman önünüzde kapılar bir bir açılacaktır.

    İyi forumlar

    Boş hayaller. Devlette zor alırsın o parayı mezun olunca. Ayrıca öyle bir konuşmuşsun ki sanki Tus Allah'ın emri... Kimseyi zorla kulağından tutup Tus'a sokmuyorlar.

    Sen 22 yaşında mezun ol. Doktor da 25 yaşında yeni mezun acilde doktor olsun. Arada üç sene fark var. Sen 3k alırken o 7k alacaktır. Sen iki senede 72.000 kazanmış olurken adam bir senede 84.000 lira kazanacak. İlla uzman veya asistan olmaya gerek yok anlayacağın. Doktorun her türlü gideri var.

    Ilk mesajindan vizyonunun ne kadar dar olduğu belli aslinda, seninle tartismak bile beyhude ama yine de cevap vericem.

    O hayal dediğin şeylerin yarisini zaten simdiden yaptim kabul mektuplarim bile hazir bekliyor o yüzden herkesi kendin gibi vizyonsuz ve boş sanma.

    Ayrica aç googleyi pratisyen hekim maaslari yaz bakiyim maaslari kac liraymis? Acilde calisirsa 7 bin lira demissin. Kardeşim acilde hekim olmak ne kadar zor biliyor musun sen? Hadi oldun nobetleri vesairesi, gecesi gündüzü belli değil bırak o adam kazansin o kadar para. O kadar fazla okuyup gecemi gunduzume katsam emin ol o paranin 2 mislini kazanirim. Benim amacim rahat ve güzel bir hayat sürmek.

    O meslek bana kalirsa issiz bir adada 1 milyon dolarin oolması gibi birsey. Guzel para kazaniyorsun ama kafanda saç kalmamis. O saatten sonra yemisim kazandigim parayi.

    Neyse daha da fazla uzatmicam zaten senin beni anlamani zannettmiyorum guzel bir laf var haters gonna hate diye. Tam senin için soylenmis bir söz. Sana hayatinda mutluluklar mesajimi bidaha alintilamazdan sevinirim

    Peki geleceğin otomobil mühendisi... Sektore girince anlayacaksın Hanya'yı Konya'yı.

    Linkedin diye bir şey var hani? Tıpçılara lazım değil ama... Onbinlerce türk mühendis görebilirsiniz. (Bölüm,universite ve calistiklari sirketler ile birlikte)
    Piyasaya girince göreceksin diyen biri en azindan muhendis olmali sevgili doktor adayı veya doktor arkadaşım.

    Birbirimize laf atmasak çok güzel olacak.

    Ben otomativ mühendisliği için konuşuyorum kardeş. Sıralamalarında belli zaten gelecekte mesleğin neler vadedeceği. Ölü bir meslek. Özellikle Türkiye için. Kendini gelistirirsin falan diye avunmasın kimse. Kendini geliştiren hamamcı bile inanılmaz paralar kazanabilir. Kendini gelişirmeyi kolay sanan arkadaşlara gelsin bu dediklerim. Aziz Sancar mesela kendini geliştirmiş bir doktor. Kendini geliştirmemiş bir doktor da şu an Cizre'de ölüm korkusuyla çalışan herhangi bir doktor mesela. Olay bu!



    Dur şu mesajına da cevap vereyim. Adam benim bölümüme ölü dedi ya

    Ya sen kimsin uzman mısın Türkiye'de otomotiv sektörünün büyüklüğünü biliyor musun? Bak aşağıda yazdığım Fortune 500 tarafından hazırlanan bir liste.
    Listede ilk 20'de 4 tane petrol şirketi, 3 tane otomotiv şirketi var görüyorsun dimi? Sen ne ölüsünden ne dirinsinden bahsediyorsun kardeşim neyin kafasındasın ya

    Harbiden çok cahil gördüm ama bu kadarını görmemiştim. Senin gibi ineklemedim lise hayatımı, üni hayatımı gezerek tozarak, hayatımı yaşayarak geçirdim diye nedir bu kıskançlık? Sen kimsin de mesleğin ne vaadedeceğini sıralamayla kıyaslıyorsun? Sen eğer sıralamaya göre para kazanıldığını zannediyorsun çok yalnış gelmişsin ütopyaları bırak gerçek dünyada neler olup bittiğine bak. Türkiye'de iş verenlerin %60-70'i lise veya ilkokul mezunudur. Sen dersleri falan bırak git önce biraz beynini geliştir. Başkalarının başarılarını bu kadar kıskanma tamam mı?

    2013 ŞİRKET ADI NET SATIŞLAR (TL)
    1 TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. 41.078.427.000
    2 OMV PETROL OFİSİ A.Ş. 24.979.295.000
    3 TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 23.206.129.440
    4 TÜRK HAVA YOLLARI A.O. 18.776.784.325
    5 OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. 17.845.630.000
    6 TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. 15.382.425.168
    7 SHELL ...TURCAS PETROL A.Ş. 13.997.089.000
    8 TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 13.189.966.000
    9 ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. 12.459.758.000
    10 BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. 11.848.841.000
    11 TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. 11.407.887.000
    12 FORD OTOMOTİV SANAYİ A.Ş. 11.404.912.894
    13 ARÇELİK A.Ş. 11.097.711.000
    14 EÜAŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. 10.941.465.338
    15 EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. 9.780.751.418
    16 ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. 9.195.773.000
    17 MİGROS TİC. A.Ş. 7.126.925.000
    18 TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. 7.037.954.000
    19 DOĞUŞ OTOMOTİV SERVİS VE TİC. A.Ş. 6.602.663.000
    20 JTI TÜTÜN ÜRÜNLERİ PAZARLAMA A.Ş. 6.354.937.514




  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    hocam o arkadaşla uğraşmaya bile değmez psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. aşağılık kompleksi var.

    Bu komplekse sahip kişilerde genellikle kendini ispat etme çabası görülür. Sıklıkla farkına varılmaz ve telafi etme düşüncesi, kişileri eziyet içine sürükler, şaşırtıcı bir kazanım veya aşırı bir antisosyal davranışla sonuçlanır. İlk çalışmalara, teorisini göstermek için Napolyon komplekslerini kullanan Alfred Adler öncülük etmiştir. Özgüven eksikliği, saplantı bozuklukları, kültürel yozlaşma; aşağılık kompleksinin nedenleri arasında gösterilebilir. Psikiyatrik bir hastalıktan çok psikolojik bir durumdur.

    Adler, bütün gelişme dönemi süresince çocuğun ebeveyni ve genel dünyayla ilgili bir yetersizlik duygusu hissettiği kavramını geliştirmiştir. Hastanın kompensasyon için gösterdiği psikolojik veya fiziki çabaların sonuçsuz kalmasıyla psikonevrozlar gelişir; hasta başarısızlıklarını örtbas etmek ve başkaları üzerinde bir güç kazanmak için bu semptomlarını kullanır. Çok kere depresyonla birlikte beliren aşağılık duygularına emeklilikte ve yaşlılıkta sık rastlanır. Bu vakalarda, hasta kendisine saygısını önemli derecede kaybetmiştir. Kişi toplumsal bakımdan düştüğünü, önemsiz kaldığını hisseder ve böylece paranoid reaksiyon tipleri gelişebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 3 Ocak 2016; 20:42:40 >




  • kardeşim acilen bir psikologa görün bak ciddiyim aşağılamak için demiyorum sen hastasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.

    kardeşim acilen bir psikologa görün bak ciddiyim aşağılamak için demiyorum sen hastasın.

    Hastalar psikologa değil psikiyatriste gider önce bunu bir kavra.

    İkinci olarak geçenlerde doğuda tıp okunur mu diye konu sen değil miydin? Ne çabuk değişiyor fikirlerin. Bilkent ee %50 burslu opmazsa hali ne olacak belli değil. Asıl ben senin için korkuyorum. Bilkent takıntın var çünkü. Obsesif kompulsif bozukluk var gibi sende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al1mert

    quote:

    Orijinalden alıntı: Senceroo

    mühendisin analitik düşünme yeteneği azalıyor da doktorun azalmıyor mu? ne kadar saçma bir soru. 40'ına kadar yatan mühendis bir şey yapamaz. kendini geliştiren ve bilgi dağarcığını her sene yükselten bir mühendis yönetici pozisyonuna bile gelebilir.

    analitik böbrek nakli mi yapacan

    gidin bir cerrah ile konuşun tıpta matematiğin önemini. herşey biyoloji kitaplarındaki satırları ezberlemekle olmuyor.
  • Beyler ben eski uyeyim ozelden de sayisiz arkadasa yardimci oldum muhendislik turkiye icin olu bir meslektir ama uzulmeyin bolumlerin yuzde 99 u ise yaramaz. Muhendisler icin konusursam ortalama haftada 60 saat calisirsin ve haftada 6 gun is olur. Ozelde 1500- 3000 arasi baslarsiniz. Ben calistigim yerden 2150tl maas aliyordum vardiyeli ve 6 gun calisiyordum hafta ici bir gun tatilim vardi. Kendi alaninda dunyanin en buyuk 5. Firmasinin fabrikasiydi milyarlarca euro cirosu olan bi firma. Daha sonra istanbulda dunyanin en buyuk 25 insaat firmasindan biriyle gorustum, 2000 tl teklif ettiler, ben de ret ettim , sonra ispanyol mudur beni aradi seninle calismak istiyorum 3000 tl ye calisirmisin dedi kabul ettim, insan kaynaklarina soyluyecegim dedi, ariyan soran olmadi sonradan daha ucuza kabul eden biri varmis onu ise almislar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.