Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tanıdığım hacettepe makine bitirdi 2500 lira maaşlı bir iş buldu onu reddetti şimdi hacettepede yüksek lisansa başladı 2300 lira tubitak bursu alıyor yüksek yaptığı için artık yükseği bitince nasıl bir iş hayatı olur bilmiyorum. ama yeni mezun bir insanın 2500e başlaması çok kötü değil
  • bu ülkede mühendismi olunur, komik maaşları çok diye yazıyorsunuz. Fransada tanıdığım inşaat ustası 4500euro alıyo ve her yaptığı çocuk için ayda 540euro yardım parası veriyorlar.(18 yaşına kadar) Bir başka tandığım ingilterede mühendis 4500sterlin alıyor ve birçok yan sosyal hak, çocuk yardımı 700sterlin.. Adam uludağ mezunu tr de ilk mezun olduğunda (2013) 1500tl ye it gibi çalışıyodu . Akrabası elinden tuttu götürdü ingiltereye. Adamların çocuk yardımı kadar maaş alınıyot tr de çoğunuz belkide alamıyo Yapılan iş koca mühendislik tuvalet temizliyicilği değil. . Bizde çocuk yardımu kaç lira biliyonuznu?? 65lira 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 19 Kasım 2016; 20:35:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

bu ülkede mühendismi olunur, komik maaşları çok diye yazıyorsunuz. Fransada tanıdığım inşaat ustası 4500euro alıyo ve her yaptığı çocuk için ayda 540euro yardım parası veriyorlar.(18 yaşına kadar) Bir başka tandığım ingilterede mühendis 4500sterlin alıyor ve birçok yan sosyal hak, çocuk yardımı 700sterlin.. Adam uludağ mezunu tr de ilk mezun olduğunda (2013) 1500tl ye it gibi çalışıyodu . Akrabası elinden tuttu götürdü ingiltereye. Adamların çocuk yardımı kadar maaş alıyo çoğunuz belkide alamıyo Yapılan iş koca mühendislik tuvalet temizliyicilği değil. . Bizde çocuk yardımu kaç lira biliyonuznu?? 65lira &#128512;

Öncelikle Avrupa'da yaşam masraflarına ve özellikle kiralara bakarsan o kazanılan paranın çok olmadığını göreceksin. Yurtdışında tatildeyken orada yaşayan bir mühendis Türkle tesadüfen tanıştım. 2 kişilik bir ailenin bile rahat yaşaması için o 2 kişinin eve para getirmesi gerekiyor. Evet Türkiye'de mühendislere it gibi davranılıyor, zaten ülkede bilim yok teknoloji yok. Tamamen dışa bağımlıyız. Dediğiniz gibi bu ülkede mühendis olunmaz zira yurtdışına (özellikle amerika) bilet alabilmenin yolu burada mğhendislik okuyup orada yüksek lisansa gidip kapağı atmak.

• Kotu bir yerden mezunsan is bulamazsin bulsanda 1500 tl 2000 tl arasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

bu ülkede mühendismi olunur, komik maaşları çok diye yazıyorsunuz. Fransada tanıdığım inşaat ustası 4500euro alıyo ve her yaptığı çocuk için ayda 540euro yardım parası veriyorlar.(18 yaşına kadar) Bir başka tandığım ingilterede mühendis 4500sterlin alıyor ve birçok yan sosyal hak, çocuk yardımı 700sterlin.. Adam uludağ mezunu tr de ilk mezun olduğunda (2013) 1500tl ye it gibi çalışıyodu . Akrabası elinden tuttu götürdü ingiltereye. Adamların çocuk yardımı kadar maaş alıyo çoğunuz belkide alamıyo Yapılan iş koca mühendislik tuvalet temizliyicilği değil. . Bizde çocuk yardımu kaç lira biliyonuznu?? 65lira 😀

Öncelikle Avrupa'da yaşam masraflarına ve özellikle kiralara bakarsan o kazanılan paranın çok olmadığını göreceksin. Yurtdışında tatildeyken orada yaşayan bir mühendis Türkle tesadüfen tanıştım. 2 kişilik bir ailenin bile rahat yaşaması için o 2 kişinin eve para getirmesi gerekiyor. Evet Türkiye'de mühendislere it gibi davranılıyor, zaten ülkede bilim yok teknoloji yok. Tamamen dışa bağımlıyız. Dediğiniz gibi bu ülkede mühendis olunmaz zira yurtdışına (özellikle amerika) bilet alabilmenin yolu burada mğhendislik okuyup orada yüksek lisansa gidip kapağı atmak.

Ev kira masraflar 1000 euro gidiyormuş net 3500euro kalıyo dedi, sadece issizlik maaşı yada vasıfsız bi elemansa yetmiyo olabilir bilemem. Almanyada ev almak mantıklı kredi faizleei çok düşük, 50 bin euro bile ev var konuma göre. Ev kirasıda çıkarsa ne masrafı olacakki, dediğim gibi en vasıfsız işe yaramaz adamlar kazanamıyordur. Araba çok ucuz krediler çok çok cazip işe güce her türlü destek garanti var daha ne olsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 19 Kasım 2016; 20:28:35 >

• arkadaşım bilg müh mezunu 2750 + yemek + servis başladı

başka bir makine müh mezunu arkadaşımda 2650 + yemek + servise çalışıyor.
    iyi bir üniversiteden mezun değiller ama iyi mezunlar(ingilizce+almanca ve ingilizce + fransızca biliyor her biri. bilgisayar programlarına falan hakimler sertifikaları var boş adam değiller)

2-3 sneye 4000-5000 alırlar herhalde ondan sonra kafa rahat
  • kimya mühendisiyim 1500 alıyorum
  • lise mezunu memurum 2400 alıyorum. 2700 olacak sene başında yaklaşık.mühendisler benim kadar alamıyorsa intihar etsinler
  • commandator27 kullanıcısına yanıt
    bu şakaydı ama kimya mühendisi arkadaşım bu paraya çalışıyordu
  • Arkadaşlar bende Makine mühendisi adayıyım. Çevremde izlenimlerime göre düşük maaşlı çalışan mühendislerin bir çoğu bilgisayar konusunda ve mühendislik programlarından çok uzaktalar. Temel mühendislik derslerini öğrenmekle bir yere gelmek çok zor. Mühendislik adına kullanılması gerek ve kendini geliştirmen gerek çok program ve alan var. Ben kendimi o yönde geliştiriyorum inglizcemde çok iyi değil orta seviye ve okul bitmeden bir kaç yerden teklif aldım. Yeni mühendis adaylarına tavsiyem moralinizi bozmayın ve kendinizi alanınızda çok iyi geliştirin emin olun düşük maaşla girseniz bile kısa sürede maaşınız tatmin olacağınız düzeye gelecektir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maholan

Arkadaşlar bende Makine mühendisi adayıyım. Çevremde izlenimlerime göre düşük maaşlı çalışan mühendislerin bir çoğu bilgisayar konusunda ve mühendislik programlarından çok uzaktalar. Temel mühendislik derslerini öğrenmekle bir yere gelmek çok zor. Mühendislik adına kullanılması gerek ve kendini geliştirmen gerek çok program ve alan var. Ben kendimi o yönde geliştiriyorum inglizcemde çok iyi değil orta seviye ve okul bitmeden bir kaç yerden teklif aldım. Yeni mühendis adaylarına tavsiyem moralinizi bozmayın ve kendinizi alanınızda çok iyi geliştirin emin olun düşük maaşla girseniz bile kısa sürede maaşınız tatmin olacağınız düzeye gelecektir :)

Hocam bir makine mühendisi ofiste çalışabilir mi?
    Mak.müh = sanayi elemanı algısı beni okuyacağım bölümden soğutuyor.
    Ben inovaktif, bilimsel, yenilikçi bir düşünceyle isteyerek seçtim bölümü ama sanayi deyince aklıma kir, pas, yedek parça, 6.sanayi geliyor.
    Siz ne düşünüyorsunuz?

• Hocam kesinlikle sanayinin yuzunu goreceksin gormende senin faydana olacak ama meslek hayatin o halkimizda ki makine muhendisinin tamirci algisi gibi olmayacak emin ol :) ama tavsiyem kendini ansys ve kati modelleme programlarinda kendimi gelistirmen ben solidworks catia inventor programlarini biliyorum okulda sadece solidworksu ogretmislerdi kendi capimda ek programlar ogreniyorum ogrendiklerim catia inventor adams birazda ansys :)

• quote:

Hocam kesinlikle sanayinin yuzunu goreceksin gormende senin faydana olacak ama meslek hayatin o halkimizda ki makine muhendisinin tamirci algisi gibi olmayacak emin ol :) ama tavsiyem kendini ansys ve kati modelleme programlarinda kendimi gelistirmen ben solidworks catia inventor programlarini biliyorum okulda sadece solidworksu ogretmislerdi kendi capimda ek programlar ogreniyorum ogrendiklerim catia inventor adams birazda ansys :)

Bunları öğreniyorsun ya bir sürü program felan ne faydası olcak sana ben 32 yaşında makine mühendisiyim 10 makineciden belki 1i anca bu programları kullanıyorsur. Çoğunluk, satış, kalite, pazarlama, planlama gibi alanlarda çalışır. Senin dediğin programlar otomotiv yan sanayisinde genelde kullanılır onlarda da çalışma şartları genelde kötüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Hocam kesinlikle sanayinin yuzunu goreceksin gormende senin faydana olacak ama meslek hayatin o halkimizda ki makine muhendisinin tamirci algisi gibi olmayacak emin ol :) ama tavsiyem kendini ansys ve kati modelleme programlarinda kendimi gelistirmen ben solidworks catia inventor programlarini biliyorum okulda sadece solidworksu ogretmislerdi kendi capimda ek programlar ogreniyorum ogrendiklerim catia inventor adams birazda ansys :)

Bunları öğreniyorsun ya bir sürü program felan ne faydası olcak sana ben 32 yaşında makine mühendisiyim 10 makineciden belki 1i anca bu programları kullanıyorsur. Çoğunluk, satış, kalite, pazarlama, planlama gibi alanlarda çalışır. Senin dediğin programlar otomotiv yan sanayisinde genelde kullanılır onlarda da çalışma şartları genelde kötüdür.

Konstrüksiyon ve imalat alanında katı modelleme bilinmesi gerektiğinin mutlaka biliyorsunuzdur hocam. Ben piyasada en çok kullanılan katı modelleme programlarında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Mesela adams gibi bir program dediğiniz gibi bizim alanda çok bir yeri yok, ama katı modelleme ve ansys gibi programların aktif olarak imalat sektöründe kullanıldığını gördüm ve bu doğrultuda kendimi geliştiriyorum. Bu aslında kişinin yöneleceği alana görede değişiyor satış pazarlama alanına yönelen birinin bunları öğrenmesine çokta gerek yok o konuda haklısınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Konstrüksiyon ve imalat alanında katı modelleme bilinmesi gerektiğinin mutlaka biliyorsunuzdur hocam. Ben piyasada en çok kullanılan katı modelleme programlarında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Mesela adams gibi bir program dediğiniz gibi bizim alanda çok bir yeri yok, ama katı modelleme ve ansys gibi programların aktif olarak imalat sektöründe kullanıldığını gördüm ve bu doğrultuda kendimi geliştiriyorum. Bu aslında kişinin yöneleceği alana görede değişiyor satış pazarlama alanına yönelen birinin bunları öğrenmesine çokta gerek yok o konuda haklısınız

Eğer imalatta, teknik alanda vs çalışcam diyorsan bu alanları öğrenmen işine gelir ama benim dediğim genele vurduğunda oran olarak çalışma hayatında bu programları kullananlar çok değil. Türkiyede çok değer verilmez imalatta çalışanlara. Bir de şartları çok ağır oluyor. Yukarda arkadaş demiş saha mühendisiyim 4200usd maaşım var +araba. Yurtdışına çıktığında değerlisin birikim yaparsın. Tr de bana istanbulda maltepede dünyanın en büyük 25 inşaat firmasından biri ohl , 2000tl maaş teklif etmişti geçen sene. 600dolar filan yapıyor. Bir de istanbulda ev kirası verecektim, maaş yetmiyecekti belki. Amerika masterlı makine mühendisim. Piyasa bu şekilde. İmalattada çalışsan 2500tl filan alırsın. Özel sektörde mühendis adıyla açtığım konuyı baştan sona okumanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 21 Kasım 2016; 14:02:17 >

• Evet hocam ülkemizin maaşları çok acımasız malesef o konuda sonuna kadar katılıyorum size. Peki tecrübelerinizden yola çıkarak bize ne gibi bi tavsiye verirsin hangi alana yönelmek mantıklıdır ?
  • maholan kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem eğer bilgisayar ve ekektronikçiysen amerikada computer science alanında yüksek lisans yapılıp orda kalınması yönünde olurdu. Eğer maddi durumunuz çok iyi değilse ve herhangi bir mühendislik okuduysanız almanyada yüksek lisans yapmanızı tavsiye ederim çünkü masterlar ücretsiz orda. İş imkanları da çok. Türkiyede en fazla yabancı yatırım almanyadan geliyor. Almanyada iş bulamasan bile almanya masterıyla türkiyede iş bulursun. Yada odtü itü bitirip direk yurtdışı şantiye işlerine filan gidin. Yada kendiniz iş kurmaya çalışın. Yoksa 2-3 bin maaşlarla yaşanmaz rezillik çekersiniz. Ben çektim ordan biliyorum gebzenin köylerinde bile çalıştım üstelik amerikadan geldikten sonra. Türkiye iş piyasası üzerine afedersiniz ölü toprağı örtülmüş gibi. Mezun artıyor iş sayısı artmıyor, gençler iş bulamıyır, bulanların da şartlar kötüleşiyor. 9 sene önce arkadaşlarım mezun olduğunda inanmayacaksınuz belki 1750-2000tl arası maaşlarla işe başlıyorlardı. Şimdi de mezun olup iş bulsan o civarda maaşlar var. Hiç mi artmaz? Evet hiç artmadı. Bak devlet o zamanlar 1700tl maaş veriyordu mühendise şimdi 4000 oldu, özel ise değişmedi aynı parayı veriyor. Gece kokoreç satsan 5000tl kazanırsın o yüzden çok kasmayın diyorum program öğrenmeler vs. Dolar 3 sene önce 1.78 di şimdi olmuş 3.40, 2 katına çıkmış. Ama türkiyede maaşlar aynı.

• evet hocam mühendis sayısı çoğalıyor ve o kadar işsiz insan var ama bu artan insan sayısına göre istihdam ortamı oluşturulmuyor ki doğal olarak giderek değer kaybediyoruz. tavsiyelerinizi dikkate alıcam hocam teşekkür ederim. Umarım gelecekte koşullar iyileşir ve mühendislik bu kadar yerlerde olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: escitaLopram

o dediğin 1. sınıf okulların dışındakilerin en ufak bir farkı yok. Mesela gazi=ege=erciyes=anadolu=cumhuriyet=pamukkale gibi yani

Katılmıyorum, çevremde bir çok örneğide mevcut. Ege ile erciyes'i bir tutmak?

Güzel kafa, iyi günler.
  • 1. seçenek .bekar adam direk yurtdışına gitmeli. avrupada sistem farklı aile yanında bile kalınabilir oldukça ucuza . tabi ortadoğu ve rusya türü ülkeler genelde şantiye işi olduğu için kalacak yer sorununuz olmaz. para biriktirilir 10 sene sonra sıkılırsanız ülkeye dönülür 33 yaşında cebinizde 1 milyon liraya yakın para olur.. çalışmasanız bile Türkiyede faize konur ayda 10bin tl çatır çatır para gelir.

2. seçenek 1500 liraya Türkiyede başlarsınız devamlı cepten baba parası yersiniz :D hele birde firmanın kurumsallığı az ise yandınız her gün sıkıntı stres patron azarı yatmayan maaşlar çekilmeye korkulan krediler.... ha 5 senede içinde 3-4 arası maaşınız olabilir o da anca yeter , 2000 model focus alınabilir.. birde evlenirseniz para felen kalmaz. özel garanti değil yaş gider pişmanlıklar artar ..
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.