Şimdi Ara

Muhendis adam nasil is bulur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
6.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar yine ben bir muhendislik konusuyla karsinizdayim bkz.imzam.

Neyse,

Sormak istedigim su,odtu itu vs bitiren bir muhendis nasil is bulur.yani soyle demek istiyorum.okulu bitirdik.sirketler bize teklif mi verecek?yoksa biz mi sirketlere gidicez?eger biz gidiyorsak is ilanlari vs kullanarak mi is bulucaz?

Ozellikle tecrubeli arkadaslardan yardim istiyorum.konu ciddidir.

Saygilar.

Edit:bir de askerlik mevzusunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserdar93 -- 11 Ağustos 2012; 13:08:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam çognluk şirketler deneyimsiz eleman almazlar çünkü pratiginiz yoktur şansa bir iş ilanı yakalarsanız 1000 tl den bir işe girersiniz ha sakın gücenme o kadar okudur 1000 tl mi diye burası türkiye 1000 tl yi kabul et işsizlikten iyidir

Orijinalden alıntı: sserdar93

Evet arkadaslar yine ben bir muhendislik konusuyla karsinizdayim bkz.imzam.

Neyse,

Sormak istedigim su,odtu itu vs bitiren bir muhendis nasil is bulur.yani soyle demek istiyorum.okulu bitirdik.sirketler bize teklif mi verecek?yoksa biz mi sirketlere gidicez?eger biz gidiyorsak is ilanlari vs kullanarak mi is bulucaz?

Saygilar.

Hocam cogu arkadas staj yaptiklari yerlerde ise girebiliyor. Olmadi o yerler de sayginsa referans veriyorlar diye biliyorum. Yanlis da biliyor olabilirim tabi.

• bence ufak bir işten başlayarak yavaş ve kademeli olarak kendini geliştir.makina mühendisliğimi ne mühendisliği okudun ..makina mühendisliği genelde fabrikalarda vardiye amiri üretim müdürü falan olabiliyor..benim önceki çalıştığım şirkette üretim şefi vardı oda mühendisti.makinaların her şeyinden anlıyordu ingilizcesi falan süperdi.adam 10 bin tl maaş alıyordu ama diyelim makina arıza yaptı ve stokta azalma var ve bakımcı elemanlar yapamıyor.pat telefon edip adamı saat kaç olursa olsun hafta sonu hafta içi hiç önemli değil arayıp çağırıyorlardı..bazen2 gün üç gün fabrikadan çıkmadığıda oluyordu..birde hiç deneyimi olmayan bir mühendisi bile işe alabiliyorlar..bizim orada almışlardı.yeterki kendine güvenin olsun .bunu yaparım ederim diyebilesin.sakın yapabilirim diye konuşma.yaparım diye konuş..staj yaptığın yer illede işe alacak diye bişey söz konusu değil başka yerlerdede işe girebilirsin.

GÜLEREK KAYBETTİKLERİNİ AĞLAYARAK KAZANAMAZSIN

• Arkadaşımın abisi yıldız makıne de okuyordu sordum ıs faln durumu nasıl cok ıyı dıyor sırketler son sene gelıp kendılerını fln tanıtıyorlarmıs gelın bıze dıye
    bu sene mezun oldu ford da stajını yapıp calısmaya basladı kac para maas verıyorlar onun hakkında bır bılgım yok ama ııı bı unıversıteden mezun olup kendınde
    uzerıne bır sey koyarsan iyi paralar kazanabılırsın.

Orijinalden alıntı: HaGurai

Arkadaşımın abisi yıldız makıne de okuyordu sordum ıs faln durumu nasıl cok ıyı dıyor sırketler son sene gelıp kendılerını fln tanıtıyorlarmıs gelın bıze dıye
    bu sene mezun oldu ford da stajını yapıp calısmaya basladı kac para maas verıyorlar onun hakkında bır bılgım yok ama ııı bı unıversıteden mezun olup kendınde
    uzerıne bır sey koyarsan iyi paralar kazanabılırsın.

bende fordda çalışmıştım.allah yardımcısı olsun.millet orda robot oluyor.yemek molası yarım saat.hiç boş kalmıyor insan orda..kalırsın biri iişini bırakıpta seni molaya gönderecekte..ford iyi değil ha parası için katlanıyorsa bilemem..

GÜLEREK KAYBETTİKLERİNİ AĞLAYARAK KAZANAMAZSIN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seninle aynı konu hakkında baya bi önce konuşmuştuk. Bırakamazsın bence, o yüzden boşuna araştırma yapma derim ben. Tabi sen bana bakma.

Bir de tecrube kazanma olayi var.biraz ilanlara baktim.neredeyse hepsi bilmem kac yil tecrubeli adam istiyor.

• Odtü'nün tanıtım günlerindeydim, makine veya ee'nin anlatımında eğer bölümde iyi bir gidişatınız varsa 4. sınıfta teklifler geliyormuş, o sene part time olarak, mezun olduktan sonra da normal şekilde çalışmaya devam ediyormuş öğrenciler demişlerdi

Orijinalden alıntı: orhuntas

Odtü'nün tanıtım günlerindeydim, makine veya ee'nin anlatımında eğer bölümde iyi bir gidişatınız varsa 4. sınıfta teklifler geliyormuş, o sene part time olarak, mezun olduktan sonra da normal şekilde çalışmaya devam ediyormuş öğrenciler demişlerdi

Oyleyse iyiymis

Peki su askerlik isi nasil olacak bilen var mi?

Neyse,

Saygilar.

Hocam bizim bi tanıdık var inşaah mühendisi ilk başlarda özel yerlerde 1000 tl gibi cüzzi bir rakamla çalışıyordu ve artık tak etti canına.Karısının altınlarını satarak ve borç harçla şirket kurup ihalelere katılmaya başladı ve şu anda maşallah trilyonluk mal yaptı ama adam çok çalışkan.Sabahın köründe çıkar girer inşaatlara geceye kadar işçilerin başında durar kontrol eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 13 Ağustos 2012; 4:14:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Neyse,

Saygilar.

Hocam bizim bi tanıdık var inşaah mühendisi ilk başlarda özel yerlerde 1000 tl gibi cüzzi bir rakamla çalışıyordu ve artık tak etti canına.Karısının altınlarını satarak ve borç harçla şirket kurup ihalelere katılmaya başladı ve şu anda maşallah trilyonluk mal yaptı ama adam çok çalışkan.Sabahın köründe çıkar girer inşaatlara geceye kadar işçilerin başında durar kontrol eder

ve bir tanıdık daha var. Oda bu söylediğim inşaat mühendisinin amcasının oğlu. Kendisi makina mühendisi , 3 tane fabrikası var ve 450 işçi çalıştırıyor.Ama adam öyle bi çalışkan varya mübarek 1 dk durmaz yerinde.Tırnağıyla kazıya kazıya geldi o durumlara.

Not: Saydıklarımın ailevi durumları pek iyi değildi. Yani kendi emekleriyle geldiler o durumlara hakkaten helal olsun dedirtecek cinsten

Bunları söylememin nedeni sizleri daha çok hırslandırmaktır. İnşallah Allah hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 13 Ağustos 2012; 4:19:46 >

• Okuduğun okula bağlı olarak şirketler okuluna gelirler ve de eleman kapmaya çalışırlar üniversitede aktif olursan iş olanakları çok fazladır.Hadi olmadın diyelim staj yaptığın yerde işe girersin o da olmadı referans olarak orayı kullanır en azından deneyimsiz çalışan olmazsın.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.