Şimdi Ara

muhendiis olmak mi olmamak mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selamlar ben anadolu lisesi son sinif ogrencisi
    5-6 yildir İTÜ Uçak Mühendisliği istiyorum ama herkes is bulamassin türkiye de calisamazsin diyor muhendis olan ya da tanidigi olan varsa yardim istiyorum ucak olmazsa elek-elektronik ya da bilgidayar muh istiyorum irtalik muhendis kaynıyor bilgisayar Mühendisliği okuyup formatmi atican diyorlar babam diyor para icin doktor ya da dis doktoru ol diyor saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yurtdışına çıkma gibi bir imkanın yok mu iş bulduktan sonra
  • Kulak asdırma çalısmana bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü den cıkıpta iş bulamayan insan mı var
  • Doktorluga para icin gitmeyin harcadiginiz cabanin yaninda aldiginiz para hic olan bir meslek ve ayrica gonul isi. Isi hakkiyla yapabilecek olanlarin istedigi icin maddiyat icin degil gonul verdigi icin yapabilecek olanlarin onune gecmeyin sahsi fikrim.

Dis hekimlerinin protezcileri iyi para aliyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göze Kaçan Sigara Dumanı -- 27 Şubat 2014; 11:44:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • olmak ya da olmamak, iste butun mesele bu.
  • işde bütün mesele bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İş bulursun ama bir mühendisin hakettiği miktarda kazanamayabilirsin hocam. Yine de hedefinizden vazgeçmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

herkese selamlar ben anadolu lisesi son sinif ogrencisi
    5-6 yildir İTÜ Uçak Mühendisliği istiyorum ama herkes is bulamassin türkiye de calisamazsin diyor muhendis olan ya da tanidigi olan varsa yardim istiyorum ucak olmazsa elek-elektronik ya da bilgidayar muh istiyorum irtalik muhendis kaynıyor bilgisayar Mühendisliği okuyup formatmi atican diyorlar babam diyor para icin doktor ya da dis doktoru ol diyor saygilar

TAİ ve türevlerinde iş bulabilirsin diğer mühendisliklere göre çok fazla şirket yoktur fakat çok fazla da mezun yok diye biliyorum arkadaşım havacılık ve uzaydan mezun TAİ de çalışıyor diğer mühendisliklere göre biraz daha yorucu ama iş bulursun diye düşünüyorum. Doktorluk para için yapılacak meslek değil. Bilgisayar Elektrik mühendisliklerinde çalışma şartları rahattır iş bulman kolaydır iyi para kazanırsın kazandığın parayı rahat harcarsın. Ne olmak istediğin ne işle uğraşmak istediğin daha önemli işini severek yaparsan hakkıyla yaparsan para da kazanırsın dert etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

herkese selamlar ben anadolu lisesi son sinif ogrencisi

aile bireyin haklı.

havacılık mühendisliği ile ilgili (uçak mühendisliği) başka forumda gerçekleri yazdım ama istihbarat tarafından konu kapatıldı. buraya tekrar yazmıyorum kapanmasın diye forum.. dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

mühendislik 20 yıl önce açılmıştı. şu ana kadar kaç kişi mezun oldu. yeni açılan mühendisliklerde var başka üniversitede. bu bölüm iş bulman kısıtlı. şanslı isen iş bulursun..muhtemelen işsiz kalıcaksın.

aile bireyi ticaretle ugraşıyorsa şanslısın ama sıfıırdan ticarete atılmak çok zor. para lazım.. ticaretle ugraşıp para kazanırsan hayatın tadını çıkarırsın..çok iyi bir yaşamın olur. lise mezunu olman yeterli illa üniversite gerekmiyor.

mezun olup bir şirkette işe başlayıp sonra işten çıkarılan çok kişi gördüm sefil yaşantısı olan mühendisler gördüm. şirketi adam edip bir yerlere getirdik bize yaptıklarına bak diyen mühendisler gördüm.

yazamıyorumki dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. karşındaki tehlikeyi yazamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

olmak ya da olmamak, iste butun mesele bu.

Bunu yazmaya gelmistim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav şu zihniyete bakarmısın

''Bilgisayar mühendisi olup , format mı atıcaksın ?''

derhal bu sözü söyleyen kimse onu dinleme gelecek bilgisayar ve elektriğe dayalı.
    amcam elektrik teknisyeni her işi yapıyor 2500 tl gibi maaşı var 2 senelik üni. ile
    merak etme elektrik ve pc muh. işsiz kalmaz
  • Muhendislik okuyacaksan makina oku elektrik elektronik , uçak gibi bolumlerden daha geniş alanı var. Mekatronik oneririm kendi işini yaparsan aklının alamıyacağı paralar kazanabilirsin ancak yatırımıda çok yuksek tutar. Çalışma olanağına gelirsek 20 yıl beklerim dersen guzel iş bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

Yav şu zihniyete bakarmısın

derhal bu sözü söyleyen kimse onu dinleme gelecek bilgisayar ve elektriğe dayalı.
    amcam elektrik teknisyeni her işi yapıyor 2500 tl gibi maaşı var 2 senelik üni. ile

şu sıralar elektronik-haberleşme
    veya elektrik-elektronik düşünüyorum hocam
    ama ailemde hep bi tepki var doktor veya dişci ol diye
    ama kararımda durmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

Yav şu zihniyete bakarmısın

illa mühendis olman gerekmiyor.. merakın varsa... mesela lise mezunu olup işyeri açıp televizyon tamir eden var. başarılı tamirci. ama ustalık belgesi olmadığı için adamı rahat bırakmadılar. vitrine elektrik malzemesi koyup dükkanı satıış yapıyormuş gibi gösterdi. ama çevrediler onu hep televizyon tamircisi olarak biliyor. bir kaç bloktaki sony servisi kapandı. birtek o kaldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.