< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedengerekli -- 8 Haziran 2024; 20:10:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
.
-
-
Dostum selam.
Stajını tamamlamış yeterliliğe hazırlanan bir stj. mali müşavir olarak sana tavsiyem kurslara derslere boşuna para verme. Çünkü kurslarda verilen eğitimlerden okuldakinden farksız değil genel olarak. Eğer maddi sıkıntın yoksa kısmi süreli olarak muhasebe bürolarına gitmen derim. Ücret beklentisi olmadan okulun bitene kadar bürolara git takıl.
Büyük ihtimalle çoğu büro sana herhangi bir ücret ödemeyecektir. Büroda hiç bir iş yapmasan bile kulak aşinalığı sana kurstan daha faydalı olacaktır.
Ayrıca ruhsat alma gibi bir düşüncen varsa okuldaki genel muhasebe, maliyet ve şirketler muhasebesi derslerine sıkı çalış.
Aklına takılan başka şeyler olursa sorabilirsin.
Kolaylıklar diliyorum.
-
Muhasebede çalışmış şuan işsiz biri olarak sorularınıza yardımcı olabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stajer bir mali müşavir olarak tavsiyem şu olur
Ben Siyasal Bilimler mezunu olan birisi olarak hiç kursa gitmeden staj başlatma sınavını kazandım.Sınavı kazandıktan sonra büroda iş buldum ve 1.5 yıldır bu alanda çalışıyorum.Şu anda da İşletme üzerine yüksek lisans yapmaktayım.Sana tavsiyem okulda öğreneceğin teorik bilgi kesinlikle çok önemli fakat asıl iş bürolarda öğrenilir.Tavsiyem yaz tatillerini boşa geçirme hatta gidebiliyorsan şimdi de bir büroya okuldan arta kalan zamanlarda git.Seninle aynı üniversite ve aynı bölümden mezun 2 tanıdığım var birisi Big Four'da çalışıyor diğeri de uluslararası bir firmada çalışıyor ve bunlar daha 22 yaşındalar.Büroda muhasebe öğren , okulda teoriyi öğren , boş zamanlarında da ingilizce öğren bu iş tamamdır.
İşi öğrenip kavradıktan sonra büronun yükü ağır gelmeye başlayabilir , çalışma saatlerimiz belli değil sürekli bir şey çıkıyor ama bilgi anlamında tek geçerim.
-
Muhasebe hukuk ile iç içe bir alan.Kanunlarla mevzuatlarla düzenleniyor.Her gece resmi gazete takip edip okumadan yatmaman gerekiyor.Öncelikli olarak bu konuları kabul edip ezber bilgiyi de hayatının içinde düşünmek lazım yoksa ne iş başarısı gelir ne de hayattan keyif alırsın.Bence sözel derslerine de yoğunlaş , kavram kısmı da kişisel düşüncem önemli çünkü önüne gelen evrağı yorumlayıp ona göre kayıtlarına alman lazım.Muhasebe bütün bir alan maalesef ayırabileceğin bir parçası yok ayırdığın anda mesleki başarı ve tatmin düşüyor.
-
Kesinlikle katılıyorum. Okuldaki dersleri sevmiyorsan ilgin yoksa bu işi yapacağım diye hiç başına bile geçme. Piyasa ben muhasebeciyim diyen bilgisayar, çocuk gelişimi bölümlerinden lise mezunu ön muhasebeci kaynıyor. Ve bu özelliklere sahip kişiler asgari ücretten hallice ücretlere çalışıyorlar. Eğer gerçekten bu meslekten güzel paralar kazanmak istiyorsan önce lisansını tamamlaman lazım. Yoksa emekliliğine kadar fatura kesip fatura işlersin. İş hayatına atılınca da bunu hissedersin.
Ayrıca kendi şahsi görüşüm okulu gereksiz görüp açık öğretimden lisans tamamlayarak ruhsat alanlar var. Maalesef bir tane bile bu şekilde olup da empati yeteneğine sahip insani ilişkileri düzgün birine rastlamadım. Genel olarak üniversite iyidir. Okuldan bir şey anlamasan bile yaşadığın zorlukların tecrübesi emin ol sana bir ömür yetecektir.
-
Kardeşim geride kalırım diye bir durum yok. Öğrenen anasının karnında öğrenmiyor bu işleri. Bir önceki entryde de bahsettiğim gibi. Sen madem ki belge düşünüyorsun özellikle SPK gibi bir belge istiyorsun okuldaki saçma gördüğün derslere sıkı çalışman lazım. Lise eğitimi almıyorsun gereksiz olduğunu düşündüğüm bir eğitim değil genel olarak lisans eğitimi. Şu an gereksiz gördüğün bir çok konuyu emin ol şu an bürolarda kullanıyoruz. En önemlisi yeterlilik sınavlarında neredeyse ezbere biliyorsun o konuları. Ki girmedim ama söylenene göre spk yeterlilikten daha zor bir sınav.
-
Büroda canını çıkarırlar öyle kolay değil. 1,5 sene çalıştım bıraktım.
-
Hocam her yer muabeseci arıyor nasıl iş bulamadın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş bende onu anlamadım ya , işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X