Şimdi Ara

MUHASEBE İLE İLGİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
27.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler varmı forumda muhasebeci veya mali müşavir yada benim gibi ticaret liesisnde muhasebe bölümünü okuyan şuan ticaret lisesinde 2.sınıf muhasebe bölümü okumaktayım bir kaç sorum olacak sizce muhasebe nasıl bir meslektir hesap işi falan dikkat istiyor anlaşılan yorucumu iş imkanı nasıldır en önemlisi maşş ne kadar olumlu yada olumsuz yorumlar bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: by_rappe

evet beyler varmı forumda muhasebeci veya mali müşavir yada benim gibi ticaret liesisnde muhasebe bölümünü okuyan şuan ticaret lisesinde 2.sınıf muhasebe bölümü okumaktayım bir kaç sorum olacak sizce muhasebe nasıl bir meslektir hesap işi falan dikkat istiyor anlaşılan yorucumu iş imkanı nasıldır en önemlisi maşş ne kadar olumlu yada olumsuz yorumlar bekliyorum

Amcam mali müşavir. Düz lise üzerine Maliye mezunu... Geliri gerçekten Türkiye standartlarına göre iyi(4-5 milyar), yeminli mali müşavirlikte bu 20 li rakamlara çıkıyor. Ama sırf muhasebeciliği soruyor isen zor bir meslektir bildiğim kadarıyla...
  • Muhasebeciliği Allah düşmanlarımın başına vermesin. Yeminli Mali Müşavirliği soruyosan bence gayet güzel bir meslek.
  • Ünüversiteye gelince sor o zaman söyleyeyim sana...
  • Lise 3.sınıf
  • gözümü korkuttunuz ya o kadar zormu bu muhasebe ama maaş işi çok iyi birde bu muhasebecilikten mali müşavirliğe geçmek nasıl oluyor ddaha doğrusu mali müşavir mi muhasebecimi dersek hangisi daha iyi ikisinin farkları
  • Yenimahalle anadolu ticaret meslek lisesinde okuyorum bende Lise 3...

Eğer önem verir derslerine iyi çalışır. Kendini iyi geliştirirsen Seni kimse tutamaz..

Aynı Ticaret'in hiç durmayacağı.. KDV'lerin hiç bitmeyeceği gibi Muhasebecilik mesleğide bitmez. Ve Sürekli bir meslek..
    Kendini iyi geliştirmen lazım. Aynı benim gibi

Ama şunuda unutmaman lazım... Mesleğin en üst kısmı olan Yeminli mali müşavirliğe 40+ Yaştan sonra anca ulaşabiliyorsun.. Çevreni iyi ayarlar, Ağzında iyi laf yaparsa.. En alt olan Serbest muhasebecilikte bile Yeminli mali müşavire yakın bir gelir elde edebilmen bile münkün.. Tabi bunların hepsi bize anlatılanlar...
    Söylenenler bunlar.. Bundan sonra bize kendimizi iyi geliştirmemiz kalıyor.. Düz lise gibi dalgaya alınacak bir okul değil, öğrendiklerin tüm hayatını etkileyecek durumda... Düz lise gibide dalgaya alamazsın.. çünkü seçebilceğin çok bölüm fazla değil.. Katsayıdan dolayı :( Ama para istiyorsan Üniversite şart... 2 yıllıkta değil
    4 Yıllık bir üniversite...Zaten Mali müşavir olduktan sonra hayat garanti...

Eğer kafanda soru işaretleri varsa. Msn'i ekleyebilirsin... Aslında evden internete bağlanıyordum. Ama kapattıdım... Haftada 1 giriyorum. Email atarsan cevaplarım.. Yada DH özel mesaj

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vps ile ilgili sorular
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende lise3 muhasebe güsel bi bölümdür bölüm şuana kadarki yazıklılardaki başarım

genel muhasebe 100
    maliyet muhasebesi 95
    bilgisayarlı muhasebe 90
    finansal 75
    bütçeleme 75

ben fazla ders çalışmam ama çalışırsan sende yaparsın rahat bu notları emin ol bu arada lise3 muh. okuyanlar ilk yazılılarını yazarmı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pk

bende lise3 muhasebe güsel bi bölümdür bölüm şuana kadarki yazıklılardaki başarım

genel muhasebe 100
    maliyet muhasebesi 95
    bilgisayarlı muhasebe 90
    finansal 75
    bütçeleme 75

ben fazla ders çalışmam ama çalışırsan sende yaparsın rahat bu notları emin ol bu arada lise3 muh. okuyanlar ilk yazılılarını yazarmı acaba

Bu ne ya işletme 3. sınıf dersleri bunlar?Mali müşavirlik güzel de 3 yıl staj yapacak bir yer bulmak zor.Zaten asgari ücreti bile vermek istemiyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

quote:

bende lise3 muhasebe güsel bi bölümdür bölüm şuana kadarki yazıklılardaki başarım

genel muhasebe 100
    maliyet muhasebesi 95
    bilgisayarlı muhasebe 90
    finansal 75
    bütçeleme 75

Bu ne ya işletme 3. sınıf dersleri bunlar?Mali müşavirlik güzel de 3 yıl staj yapacak bir yer bulmak zor.Zaten asgari ücreti bile vermek istemiyorlar.

Herhangi bir şirketin yanında da staj yapabilirsiniz.. İşin garip yanı Serbest muhasebecinin yanında staj yapamazsınız.. Serbest muhasebeci mali müşavir olmalı. Çok garip.

• quote:

Orjinalden alıntı: Keşiş

quote:

quote:

genel muhasebe 100
    maliyet muhasebesi 95
    bilgisayarlı muhasebe 90
    finansal 75
    bütçeleme 75

Herhangi bir şirketin yanında da staj yapabilirsiniz.. İşin garip yanı Serbest muhasebecinin yanında staj yapamazsınız.. Serbest muhasebeci mali müşavir olmalı. Çok garip.

O şirketi bir bulsam.Zaten ben 3. sınıfa yeni geçtim meslekte tecrübem çok az 2 yıl içinde iyice öğrenip staj başlatma sınavına girmeyi planlıyorum.Bence mali müşavirlik tam olarak 3 yıl stajda öğrenilecek bir meslek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 13 Kasım 2008; 3:24:09 >

• Evet dostum tecrübeye bakıyo bu işler ne yazık ki.. Tabii yaptığın işin karşılığını alamaman da cabası.. Bazen işler tutmayabiliyor.. Yani şu an sen belge alsan bi fabrikaya kapağı bi atsan işini garantilersin bi daha da sırtın yere gelmez.. Yoksa uğraş dur elin cahiliyle.. yol bilmez yordam bilmez adamlar sana muhasebecilik dersi bile vermeye kalkarlar.. Yaa der ben bunu böyle biliyodum siz neden böyle yaptınız der.. gibi.. bunlara sabretmeyi de öğrenirsin. daha çok örnek veririm.. Ama muhasebeci olupta aç kalan insanda olmaz.. işin her zaman olur.. meslek zor ama onu diyim işte demin dediğim gibi insanla uğraşmak inanılmaz zor.
  • Muhasebe işinde zaten en önemli şey tecrübe hangi okulu bitirirsen bitir tecrübe yoksa üç kuruş para veriyorlar.Muhasebe bürosunda çalışan bir arkadaşım ticaret lisesi ve 2 yıllık muhasebe mezunu 300 lira maaş alıyordu onunla beraber çalışan açıktan işletme okuyan işin piri bir kız 800 alıyordu.O kız bu yıl mezun oldu ve stajını başlattı.Bizim arkadaş az paraya dayanamadı işi bıraktı.Ben açıkçası 5 yıl sürünmeyi göze alıyorum.Çünkü muhasebe mesleği ölene kadar yapılabilecek bir meslek.Başka bir meslekte 50 yaşına gelince kadroda gençleştirme yapıyoruz diyerek işten kovulabilirm ve o yaşta iş aramak çok acı verici olur.2 yıl sağlık alanında okuyarak ayda 2 milyara yakın para kazanılabilecek meslekler de var.Ama statü,saygı duyulma merakımız yüzünden her zaman en yükseğini istiyoruz.
  • quote:

Muhasebe işinde zaten en önemli şey tecrübe hangi okulu bitirirsen bitir tecrübe yoksa üç kuruş para veriyorlar.Muhasebe bürosunda çalışan bir arkadaşım ticaret lisesi ve 2 yıllık muhasebe mezunu 300 lira maaş alıyordu onunla beraber çalışan açıktan işletme okuyan işin piri bir kız 800 alıyordu.O kız bu yıl mezun oldu ve stajını başlattı.Bizim arkadaş az paraya dayanamadı işi bıraktı.Ben açıkçası 5 yıl sürünmeyi göze alıyorum.Çünkü muhasebe mesleği ölene kadar yapılabilecek bir meslek.Başka bir meslekte 50 yaşına gelince kadroda gençleştirme yapıyoruz diyerek işten kovulabilirm ve o yaşta iş aramak çok acı verici olur.2 yıl sağlık alanında okuyarak ayda 2 milyara yakın para kazanılabilecek meslekler de var.Ama statü,saygı duyulma merakımız yüzünden her zaman en yükseğini istiyoruz.

Buna aklında varsa bi kaç örnek verebilir misin? Gerçekten merak ettim.

Statü olayına gelince.. İşte insanların en büyük zaafı da bu.. Biraz da olsa poh pohlanmak neden olmasın? Aslında ben olaya şu gözle bakıyorum.. 2 günlük dünyada rezillik ve sefalet çekmeyip güzel bi şekilde yaşayıp gidebiliyosak ne mutlu bize.. Bu şekilde bizden sonraki nesillere de faydalı bişeyler bırakıp gitmek de görevimiz.. Bizim yapmamız gereken oku en yükseğe atmak.. Herkesin gönlünce olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: Keşiş

quote:

Muhasebe işinde zaten en önemli şey tecrübe hangi okulu bitirirsen bitir tecrübe yoksa üç kuruş para veriyorlar.Muhasebe bürosunda çalışan bir arkadaşım ticaret lisesi ve 2 yıllık muhasebe mezunu 300 lira maaş alıyordu onunla beraber çalışan açıktan işletme okuyan işin piri bir kız 800 alıyordu.O kız bu yıl mezun oldu ve stajını başlattı.Bizim arkadaş az paraya dayanamadı işi bıraktı.Ben açıkçası 5 yıl sürünmeyi göze alıyorum.Çünkü muhasebe mesleği ölene kadar yapılabilecek bir meslek.Başka bir meslekte 50 yaşına gelince kadroda gençleştirme yapıyoruz diyerek işten kovulabilirm ve o yaşta iş aramak çok acı verici olur.2 yıl sağlık alanında okuyarak ayda 2 milyara yakın para kazanılabilecek meslekler de var.Ama statü,saygı duyulma merakımız yüzünden her zaman en yükseğini istiyoruz.

Buna aklında varsa bi kaç örnek verebilir misin? Gerçekten merak ettim.

Statü olayına gelince.. İşte insanların en büyük zaafı da bu.. Biraz da olsa poh pohlanmak neden olmasın? Aslında ben olaya şu gözle bakıyorum.. 2 günlük dünyada rezillik ve sefalet çekmeyip güzel bi şekilde yaşayıp gidebiliyosak ne mutlu bize.. Bu şekilde bizden sonraki nesillere de faydalı bişeyler bırakıp gitmek de görevimiz.. Bizim yapmamız gereken oku en yükseğe atmak.. Herkesin gönlünce olsun

Radyolojide 1-1,5 devlette olsa döner sermayeyle 2'ye yakın,fizik tedavi 2 yıllık sonra kolayca 4 yıllığa geç ayda 3 milyar garanti.Optisyenlik,tıbbi laboratuar ve diğer sağlık bölümleri de çok güzel.Zaten 2 yıllık sağlık bölümlerinin puanları diğer 2 yıllıklara göre çok yüksek talep çok fazla.Sağlık bence iş sıkıntısı çekilmeyecek nadir bölümlerdendir bu yıl girmeye çalıştım ancak özele puanım tuttu göndermediler muhasebe işine kaldık.

• kardeş bende muhasebe okuyorum lise 3. sınıf ama muhasebe ile ilgili dersler berbat çünkü hocalarımız çok yaşlı anlattıklarından hiç bişey anlamıyorum okulun ortalaması da düşük zaten biler bilir zaten ankara ticaret lisesinde okuyorum 3 yıl önce okul kapısının önünde 9 kişiyi sallamayla yaraladılardı okula gelen öğrencilerin zaten %80 okumaya gelmiyor sürtmeye bu konuda kendimize bi muhasebe klubü açalım (DH MUHESEBE KLÜBÜ) gibi biz eta programı kullanıyoruz program, ders notu, bilgisayarlı muhasebe ile ilgili sorularınıza yardımcı olurum bu arada benim dersler
    genel muhasebe 70
    maliyet muhasebesi 55
    dış ticaret muhasebesi 40
    bilgisayarlı muhasebe 100
    mevzuat muhasebesi 65
    işletme yönetimi 60
    bütçeleme 55
    sermaye piyasası 60
    (lütfen notlara bakıp eleştiri yapmayın bende biliyorum notlarım kötü ama muhasebeden açayip anlıyorum bilgisayarlı muhasebe dersinde 40 dakikada 35 tane soru çözüyorum+şirket kuruyorum+işlem kodlarının hepsini yapıyorum+parametrelere demirbaşı kaydediyorum+amortisman tablosu+dbmm+dsmm.....notlar hocaların yaşlılığından kaynaklanıyor)

• quote:

Dostum aynı durumdayız. Ben şu an mali müşavirlik stajı sınavına hazırlanıyorum. Geçici olarak bi yerde ön muhasebede çalışıyorum. Mali müşavirin yanında işe başlayıp öğrenince hiçbir zaman aç kalmazsın. Çünkü etrafta yüzlerce deneyimli muhasebeci arayan yer var. Bir yerlerden başlamak lazım.

Konuyu açan sorusuna cevap olarakta şunu söyleyebilirim. İlk önce mali müşavirin yanına kapağı at işi öğren. Okuluda bir yandan bitir. Böyle geliştirebilirsin kendini en iyi.

Bir bayan arkadaş var 21 yaşında şehir dışında yaşıyor. Babası maliyeci olduğu için muhasebeden iyi anlıyor ve kendini zamanında iyi geliştirmiş. Bir yerden teklif geldi. Bir büroda müdürlük yapıyor ve 1500 ytl ile başladı. Düşünsenize 21 yaşında ve yönetici konumunda ve maaşıda iyi

• Buyur
  • ben muhasebe bürosunda çalıştım..3 kişi ticaret lisesini yeni bitirmişti..
    aldıkları ücret 400 ytl maaş vede sigorta yapmıyordu patron..1 sene çalışıp ancak öyle sigorta yapıyordu gene 400 maaş verıyordu..sonrada 550 ye cıkıyordu ama yaklasık 3 senen gıdıyordu..ayrıca sabah 8 gece 22.00 ye kadar hesap yapıyorsun vede yetısmıyorda..
    ayrıca patronlar şirket üstüne şirket alıp duruyorlar..baktığın şirket arttıkça cumartesileride gece 22.00 lere kadar çalışıyorsun..
    muhasebeden uzak durun..ticaret lisesi ıyyyyyyyy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 30 Kasım 2008; 21:51:24 >
  • Şuan Ticaretteyim 3 deyim ve Muhasebe zevkli bir ders Hiçde çalışmıyorum mantıgını anladım Bi daha defter aldıgım yok çünkü hep aynı hesaplar :=)

G.muhasebe:75(ilk sınav sözel) 2 tane Sözlü 100 :=)
    Maliyet m: 82
    B.Muhasebe:44(sözel anlamıyorum ama pc başında hepsini biliyorum ezber yok :=) )
    Bütçeleme: 69 (sözel)

Yani bu işte Dürüst olursan para kazanırsın !
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.