Şimdi Ara

Muhasebe Bürosuna Ana Makine tavsiyesi. (((NETİCE)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ofisimize Ana Makine (Bir nevi server) görevi görecek ama aynı zamanda üzerinden Muhasebe proğramı ve internet kullanılabilecek bir PC toplamak istiyorum. İnternet sitelerinden tavsiye vermeyin lütfen. Ankara Kızılayda Elden gidip almamız lazım.

ESKİ SİSTEM (Şu an kullanılan)
    P IV 1.7 ghz
    Gigabyte 815 çipsetli bir anakart
    768MB Ram
    40GB HDD
    CD RW
    dandik kasa - psu
    MX440 VGA

Ben aşağıya bir sistem yaptım. (HDD Alınmayacak mevcut HDD'i takıp hiçbir proğramı tekrar kurmadan şifre dertleriyle uğraşmadan kullanmaya devam edebileceğimi düşünüyorum)

Öncelikle kafamdaki Soru işaretleri:
    1- 4 çekirdek seçmem isabet mi olmuş, yoksa boşa masrafmı? E7XXX serisi bir işlemci de yeter mi?
    2- 2GB Ram yetersiz mi olur? Ya da Ram miktarı diğer (Bu makine üzerinden internete ve Muhasebe proğramına bağlanan 3 PC Daha var) PC'lerin hızı üzerinde olumlu etki yaratır mı?
    3- Anakart tercihim doğru mu?

INTEL Q8300 CORE 2 QUAD 2.50 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz
    ASUS P5G41-M, G41, DDR2, PCIExp, Socket 775
    KINGSTON 2 GB (2 x 1GB) DDR2 800 Mhz RAM
    LG W1943S-PF 18.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5ms Siyah
    AOPEN ES55-Y010 SIYAH 300W PEAK KASA
    A4 TECH SET KB-8+OP-620D MM PS2 Klavye+Mouse KABLOLU
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

910,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 11 Ocak 2010; 15:14:26 >

• Yalçın hocam kolay gelsin

Quad Core bir sistem güzel olur lakin bellekleri de yüksek tutmanda fayda var en azından 2*2 öneririm...

Onboard kartlı anakart yeterli olur, bu durumda ben biraz daha kaliteli olan 785G çipseti önermek istiyorum HD4200 daha güçlü bir kart en azından.

Amd tercih edersek, en azından DDR3 ve yüksek frekanslı ram kullanma imkanınız olur aynı bütçeye.

Nova'dan webte stokta olan ürünleri yazmaya çalıştım hocam, bunu incele istersen ona göre bakarız yine...

SAPPHIRE AMD785G DDR3/HD4200
    AMD Athlon II X4 620 2.6GHz 2MB
    KINGSTON 4 GB (2*2) DDR3 1333MHZ
    LG 22X DVD-RW Double Layer SATA
    AOPEN ES55-Y010 SIYAH 300W
    LG W1943S-PF 18.5' LCD WS MONİTÖR 5ms

935 lira kdv dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 31 Aralık 2009; 10:44:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yalçın hocam kolay gelsin

Quad Core bir sistem güzel olur lakin bellekleri de yüksek tutmanda fayda var en azından 2*2 öneririm...

Onboard kartlı anakart yeterli olur, bu durumda ben biraz daha kaliteli olan 785G çipseti önermek istiyorum HD4200 daha güçlü bir kart en azından.

Amd tercih edersek, en azından DDR3 ve yüksek frekanslı ram kullanma imkanınız olur aynı bütçeye.

Nova'dan webte stokta olan ürünleri yazmaya çalıştım hocam, bunu incele istersen ona göre bakarız yine...

SAPPHIRE AMD785G DDR3/HD4200
    AMD Athlon II X4 620 2.6GHz 2MB
    KINGSTON 4 GB (2*2) DDR3 1333MHZ
    LG 22X DVD-RW Double Layer SATA
    AOPEN ES55-Y010 SIYAH 300W
    LG W1943S-PF 18.5' LCD WS MONİTÖR 5ms

935 lira kdv dahil.

Nihat kardeş eyvallah, sistem güzel de. İşte bi "de" var orda. Acaba AMD Olması sıkıntı yaratır mı? Hani pek takip edemiyorum ama bir aralar AMD sistemler ofis uygulamalarında intel'den kötüydü. Birde diğer PC'ler İNTEL bunu AMD yapınca sorun yaşarmıyım?

Bugüne kadar Hiç AMD kullanmadığımdan tereddüt ediyorum. Birde 4 GB Ram önermişsin. Bilgin dahilindeyse eğer şunu cevaplarmısın, en çok merak ettiğim şey şu: Biz bu Ana makineyi ne kadar kuvvetli yaparsak, diğer PC lerin İnternet ve Muhasebe uygulamalarındaki hızını olumlu etkiler mi? Örneğin ram hızı ve miktarı, işlemci çekirdek sayısı ve çalışma hızı.

• Ustacım uyumsuzluk gibi bir sorun olacağını sanmıyorum yine de tecrübeli arkadaşların da fikirlerini almakta yarar var bu konuda...

Ana makinen diğer kullanıcı sistemlerden ne kadar güçlü olursa o kadar iyi olur, daha rahat çalışır ve diğer sistemleri de rahat idare eder.

Şunu bende merak ediyorum, ana makinenin performansı diğer sistemlere ne kadar etki eder/ediyor bunu bende tam olarak bilemiyorum, ama genel olarak baktığımızda ana makine her zaman diğerlerinden üstün oluyor, en azından gördüklerim böyleydi hep bu da sanırım az da olsa etkide bulunduğunu gösteriyor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 31 Aralık 2009; 11:17:48 >
  • Hocam kolay gelsin.

Aynı Hdd yi kullandıgın için sadece aldıgınız ana makineyi hızlandırmış olursunuz. Baglanan diger 3 pc de pek bi değişiklik göremezsibiz hocam.Pc alınca sonra yeni hdd bakınacaksın,bensen söylemesi hocam

Leon hocamın sistem güzel ama ben Gigabyte G41 ve Q8300 tavsiye ederim.
    Voltaj filan vermeden 3.0 yaparsın ofiste istersen 1 sene kapatma hiç sorun çıkarmaz.
    Stabilligi ve sıcaklıkları test edilip onaylanmıştır.

Ram olarak çoklu işlemler için 4gb olmasında yarar var ama muhasebe bürosu oldugu için çok sorun teşkil etmeyecektir.2gb ram in yeterli olacagını düşünüyorum. Q8300 eger fiyat olarak yüksek gelirse , E7000 serisinden bir işlemcide olabilir.

Kasa olarak asus yada aopen 350W kasa bulabilirsen kaçırma derim.Özellikle 350W olan vento lar çok sessiz çalışıyorlar.Ve çok serinler.Bir tanede fan atarsın gece gündüz açık durabilir pc.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X
    Ana makinen diğer kullanıcı sistemlerden ne kadar güçlü olursa o kadar iyi olur, daha rahat çalışır ve diğer sistemleri de rahat idare eder.

Hocam kullandığınız program dos tabanlı ise 16 bitlik veri alış - verişi olacağından eski sisteminiz bana göre yeterli. Windows tabanlı bi' program kullanıyorsanız; (.NET) değilse 32 bitlik veri transferi olacak ama, dosya paylaşımlarınızı etki alanı kullanarak yapacaksanız değişime gidin bence.
  • Ben sirketimde Muhasebe ve Internet icin tek bilgisayar kullaniyorum..
    Mevcutta 23 bilgisayar var.. Server olarak 2003 Small Business Server kurulu..
    5 bilgisayar muhasebe programini surekli ve gercek zamanli kullaniyor.
    Butun makinalar internete cikiyor ve cikarken ISA server'dan yararlaniyorlar.

Opteron 170
    Asus Nforce4 anakart
    2gb 400mhz ddr
    80x3 Raid1-0
    7200gs ekran karti..

Simdi bu bilgiler isiginda dikkat edeceksiniz ki; Server islemcisi kullaniyorum..
    Su anda normal sartlarda AM2 anakarta oturtulmus 6400+ bile yetiyor..
    ama takriben onerim daha yeni olacaktir.. cunku Server alip arkana bakmayacaksin 3 seneden fazla surekli acik duracak bir makinadan bahsediyoruz ki, ben alali 5 seneden fazla oluyor... kondansatorler sismemisti...

Su anda onerim alinacak olursaniz..
    Cift cekirdek bir islemcidir. 3 senede degistirmek isteyebilirsiniz, o yuzden mevcut anakartin 4 cekirdek islemcileri desteklemesi onerilir.. watt tuketimi o kadar da onemli degil islemcinin... onemli olan cache bellektir..
    Anakart alirken onboard ekran karti tercih edebilirsiniz ama ince hesaplar gerektigi durumlarda RAM'e cok ihtiyaciniz olacak o yuzden Sideport bellek veya sonradan takilma bir ekran karti almanizi oneririm... ekran karti en kotu PCI bile olsa sorunsuz goturur... isterseniz S3Trio bile takabilirsiniz. Ben anakart hizini dusurmemek icin PCIex taktim... calisma alanimiz kirli oldugu icin Pasif sogutucu anlamli olacaktir..
    3 adet samsung alip Raid 1-0 yapmanizi oneririm... Hem hiziniz artar, hemde guvenlik yukselir... Raid 0 hizli calismak icin Raid 1 guvenli calismak icindir..
    en az 2 adet 12cm fani olan bir kasa alacaksin.500watt PFC Aktif power baglayacaksin...

Yada bunlari bir kenara koyup, Tower tipi IBM, HP veya Dell sunucu alacaksin... Intel alacaksan Xeon 5XXX sinifindan asagiya bir islemci almayacaksin..

AMD Phenom 2 x2 550 islemci(cache ve bosta calisma sicakligi iyi)
    Asus veya MSI 790GX chipset anakart (ikinci PCIex gerektiginde onemli isler icin kullanilabilir)
    Toplamda 8gb 800mhz ram 2 adet 2x2 Kingston almani isterim.. Value tipi..
    eger ekran karti onboard olmayacaksa, 770 chipset bir anakart alip ekrankartina sen karar verirsin 256mb herhangi bir pasif sogutuculu ekran karti..
    80x3 Samsung harddisk..
    Asus T9A1
    Power Highpower 500watt Aktif PFC
    Optik okuyucu takacaksan Sata olsun...

bu kadar iste..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 31 Aralık 2009; 12:42:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Ben sirketimde Muhasebe ve Internet icin tek bilgisayar kullaniyorum..
    Mevcutta 23 bilgisayar var.. Server olarak 2003 Small Business Server kurulu..
    5 bilgisayar muhasebe programini surekli ve gercek zamanli kullaniyor.
    Butun makinalar internete cikiyor ve cikarken ISA server'dan yararlaniyorlar.

Opteron 170
    Asus Nforce4 anakart
    2gb 400mhz ddr
    80x3 Raid1-0
    7200gs ekran karti..

Simdi bu bilgiler isiginda dikkat edeceksiniz ki; Server islemcisi kullaniyorum..
    Su anda normal sartlarda AM2 anakarta oturtulmus 6400+ bile yetiyor..
    ama takriben onerim daha yeni olacaktir.. cunku Server alip arkana bakmayacaksin 3 seneden fazla surekli acik duracak bir makinadan bahsediyoruz ki, ben alali 5 seneden fazla oluyor... kondansatorler sismemisti...

Su anda onerim alinacak olursaniz..
    Cift cekirdek bir islemcidir. 3 senede degistirmek isteyebilirsiniz, o yuzden mevcut anakartin 4 cekirdek islemcileri desteklemesi onerilir.. watt tuketimi o kadar da onemli degil islemcinin... onemli olan cache bellektir..
    Anakart alirken onboard ekran karti tercih edebilirsiniz ama ince hesaplar gerektigi durumlarda RAM'e cok ihtiyaciniz olacak o yuzden Sideport bellek veya sonradan takilma bir ekran karti almanizi oneririm... ekran karti en kotu PCI bile olsa sorunsuz goturur... isterseniz S3Trio bile takabilirsiniz. Ben anakart hizini dusurmemek icin PCIex taktim... calisma alanimiz kirli oldugu icin Pasif sogutucu anlamli olacaktir..
    3 adet samsung alip Raid 1-0 yapmanizi oneririm... Hem hiziniz artar, hemde guvenlik yukselir... Raid 0 hizli calismak icin Raid 1 guvenli calismak icindir..
    en az 2 adet 12cm fani olan bir kasa alacaksin.500watt PFC Aktif power baglayacaksin...

Yada bunlari bir kenara koyup, Tower tipi IBM, HP veya Dell sunucu alacaksin... Intel alacaksan Xeon 5XXX sinifindan asagiya bir islemci almayacaksin..

AMD Phenom 2 x2 550 islemci(cache ve bosta calisma sicakligi iyi)
    Asus veya MSI 790GX chipset anakart (ikinci PCIex gerektiginde onemli isler icin kullanilabilir)
    Toplamda 8gb 800mhz ram 2 adet 2x2 Kingston almani isterim.. Value tipi..
    eger ekran karti onboard olmayacaksa, 770 chipset bir anakart alip ekrankartina sen karar verirsin 256mb herhangi bir pasif sogutuculu ekran karti..
    80x3 Samsung harddisk..
    Asus T9A1
    Power Highpower 500watt Aktif PFC
    Optik okuyucu takacaksan Sata olsun...

bu kadar iste..

Hocam seninki bizimkinin yanında profesyonel oluyor. Bizimkisi normal PC olacak ama ana makine görevi görecek. Muhasebe proğramı bu makinede yüklü olacak ve İnternete bu pc üzerinden çıkılacak. İşletim sistemi de öyle server fln değil. XP. Zamanında server 2000 kullanmıştık ama şu an XP kullanıyoruz ve XP kullanmaya devam edicez.

Ayrıca anladığınız kadarıyla bütçe kısıtlı max 1000 TL olacak.

@Chris Brown, bilgiler için sağol dostum. Ana makineyi kuvvetli seçmek akıllıca olacak sanırım.

@hedevilcate, evet dos tabanlı Mikrokom proğramı kullanıyoruz. Ama 2-3 pc aynı anda proğrama girdiğinde inanılmaz yavaşlıyor. KOmutlara 3-5 sn geç cevap veriyor.

• Intel işlemcili bir sistem toplamaya çalıştım önce ama içim bir türlü elvermedi
    Üniversitede G41 yonga setli, core2duo işlemcili bilgisayarlarda çalışıyoruz. tek bilgisayar kullanımında fena değiller ama aynı programları x4 620, 785g yonga setli bilgisayarda açınca daha seri şekilde açılıyor. Daha fazla görev üstleneceğinden işlemciyi x4 925, sideport belleği olduğu için anakartı 790gx yonga setli foxconn koydum. Xp kullanacağınız için ve bütçe kısıtlı olduğu için de 2gb belleği uygun gördüm. Eski harddiski kullanmanızın performansınızı çok daha fazla etkileyeceğini düşünüyorum. 40gb harddisklerde hatırladığım kadarıyla 2mb veya max 8mb cache bulunuyor ki birden çok bilgisayar bu makineyi kullanınca en yavaşlatıcı neden bu olur diye düşünüyorum.

Muhasebe Bürosuna Ana Makine tavsiyesi. (((NETİCE)))

• @SPETNAS

Öneri için teşekkürler. Fiyatta güzel. Tek endişem diğer PC lerin İNTEL sistem olması. Sonuçta sene sonu/başı ve Muhasebe bürolarının en yoğun olduğu dönem. Ana makine ile sıkıntı yaşayacağımız 1 günün bile telafisi mümkün olamayabilecek bir dönemde bu risk göze alınır mı bilemiyorum.

Şu an tamamen kararsız kalmış durumdayım. Bu nedenle Hafta başına kadar düşünüp, hafta içi de PC'yi toplamaya karar verdim.

F/P üstünlüğüne rağmen AMD 2. planda düşünüyorum. Öncelikle İNTEL sistem kurmak niyetim. Sonuçta 1000,00 liraya İNTEL tarafında da 4 çekirdekli sistem toplayabiliyorum. Offfff şu an kafam konuyu açmadan öncekine göre daha karışmış durumda. Konu açmadan önce AMD sistem hiç düşünmezken birde AMD girdi işin içine.

Herhalde gözümü karartıp gidip birini alacağım sistemlerin. Yalnız HDD olayı bu kadar etki edecekse durum kötü. Bu sefer yeni HDD, proğramların tekrar kurulumu, şifre için telefonlar v.s. zaman kaybı olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    evet dos tabanlı Mikrokom proğramı kullanıyoruz. Ama 2-3 pc aynı anda proğrama girdiğinde inanılmaz yavaşlıyor. KOmutlara 3-5 sn geç cevap veriyor.

Hocam yavaşlama sorunu bilgisayardan değil gibi geliyor bana. Dos programı için o pc yeterli. Ağ trafiğine takılıyor sizin komutlar. Ya da aynı anda bilgisayarda başka işlemler de yapılıyor. Kablosuz ağ kullanıyorsanız (56 Mb/sn) kablolu ağa geçmeyi deneyin. Ağ üzerinden bildiğimiz dosya alış - verişlerinde de yavaşlama oluyordur tahminim. Eğer olmuyorsa aynı anda yapılan çoklu işlemlerden kaynaklanıyor sıkıntı. Sonuçta P4 1.7 işlemci...

Topladığınız sistem de mikrokom programı için fazlasıyla yeterli, 2 çekirdekli işlemci kullanabilirsiniz. İşlemci çekirdeği sayısı mikrokomu etkilemez (aynı anda on terminal pc bağlansa da mikrokom tek çekirdek üzerinden çalışacaktır) fakat aynı anda yapılacak başka işlerde varsa sıkıntı olmaz.

Ve size ayrıca bilgisayarın yanında muhasebe programınızı Zirve Müşavir' le değiştirmenizi de öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

evet dos tabanlı Mikrokom proğramı kullanıyoruz. Ama 2-3 pc aynı anda proğrama girdiğinde inanılmaz yavaşlıyor. KOmutlara 3-5 sn geç cevap veriyor.

Hocam yavaşlama sorunu bilgisayardan değil gibi geliyor bana. Dos programı için o pc yeterli. Ağ trafiğine takılıyor sizin komutlar. Ya da aynı anda bilgisayarda başka işlemler de yapılıyor. Kablosuz ağ kullanıyorsanız (56 Mb/sn) kablolu ağa geçmeyi deneyin. Ağ üzerinden bildiğimiz dosya alış - verişlerinde de yavaşlama oluyordur tahminim. Eğer olmuyorsa aynı anda yapılan çoklu işlemlerden kaynaklanıyor sıkıntı. Sonuçta P4 1.7 işlemci...

Topladığınız sistem de mikrokom programı için fazlasıyla yeterli, 2 çekirdekli işlemci kullanabilirsiniz. İşlemci çekirdeği sayısı mikrokomu etkilemez (aynı anda on terminal pc bağlansa da mikrokom tek çekirdek üzerinden çalışacaktır) fakat aynı anda yapılacak başka işlerde varsa sıkıntı olmaz.

Ve size ayrıca bilgisayarın yanında muhasebe programınızı Zirve Müşavir' le değiştirmenizi de öneririm.

Ağ bağlantısı kablo ile ethernet üzerinden sağlanıyor. Ana makine diye tabir ettiğimiz PC de hiçbir işlem yapılmıyor. O makine öylece duruyor ayrı bir oda da. Buna rağmen Muhasebe proğramı dediğim şekilde çok gec cevap veriyor. Kullanıcılardan birinin PC'sini değiştirdim (e2220 / 1gb ram / g31 anakart / 160gb hdd) acaba hızlanır mı diye ama Proğramda ki sıkıntı yine geçmedi. O pc de de yaşıyoruz sıkıntıyı.

Mesela Fatura yı işlerken Açıklama kısmına fatura bilgilerini yazıyorum, ben yazma işini bitirene kadar ekranda hiçbir hareket olmuyor. Hemen peşinden elimi klavyeden çekiyorum arkama yaslanıp ekrana bakarken yazdığım açıklamayı o an yazılıyormuş gibi izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 31 Aralık 2009; 14:37:25 >

• Öyleyse kendi topladığınız sistemi bütçe sıkıntısı yoksa gönül rahatlığıyla toplayabilirsiniz. Dediğim gibi iki çekirdekli işlemci de yeterli olacaktır. Dos programlarında birden fazla çekirdeğin kullanımı söz konusu değildir. Hard disk olayına da takılmayın. Eski diskiniz de yeterli olacaktır. Aman dikkat! Sistem değiştiği için programınızın şifresi gidecektir. Şifre; anakart, cpu ya da hdd değişimlerinde gider.
    quote:

Mesela Fatura yı işlerken Açıklama kısmına fatura bilgilerini yazıyorum, ben yazma işini bitirene kadar ekranda hiçbir hareket olmuyor. Hemen peşinden elimi klavyeden çekiyorum arkama yaslanıp ekrana bakarken yazdığım açıklamayı o an yazılıyormuş gibi izliyorum.

Bu işlem bütün terminal pclerde de oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 31 Aralık 2009; 14:54:29 >
  • quote:

Öyleyse kendi topladığınız sistemi bütçe sıkıntısı yoksa gönül rahatlığıyla toplayabilirsiniz. Dediğim gibi iki çekirdekli işlemci de yeterli olacaktır. Dos programlarında birden fazla çekirdeğin kullanımı söz konusu değildir. Hard disk olayına da takılmayın. Eski diskiniz de yeterli olacaktır. Aman dikkat! Sistem değiştiği için programınızın şifresi gidecektir. Şifre; anakart, cpu ya da hdd değişimlerinde gider.

HDD'i değiştirmemekteki tek amacım Şifre ile uğraşmamak tı. Eğer cidden tekrar şifre gerekecekse HDD'ide değiştiririm. Bu kötü oldu.

• quote:

HDD'i değiştirmemekteki tek amacım Şifre ile uğraşmamak tı. Eğer cidden tekrar şifre gerekecekse HDD'ide değiştiririm. Bu kötü oldu.

Malesef program bilgisayar değişikliğini algılayacaktır. Siz yine de işleme başlamadan önce bayi ile görüşün isterseniz.
  • quote:

quote:

Malesef program bilgisayar değişikliğini algılayacaktır. Siz yine de işleme başlamadan önce bayi ile görüşün isterseniz.

HDD almaya karar verdim. Eğer şifre isterse yeni HDD'e windows kurup proğramı oraya kurarım. İstemezse de yeniyi depo olarak kullanırım.

• Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • quote:

@SPETNAS

Öneri için teşekkürler. Fiyatta güzel. Tek endişem diğer PC lerin İNTEL sistem olması. Sonuçta sene sonu/başı ve Muhasebe bürolarının en yoğun olduğu dönem. Ana makine ile sıkıntı yaşayacağımız 1 günün bile telafisi mümkün olamayabilecek bir dönemde bu risk göze alınır mı bilemiyorum.

Şu an tamamen kararsız kalmış durumdayım. Bu nedenle Hafta başına kadar düşünüp, hafta içi de PC'yi toplamaya karar verdim.

F/P üstünlüğüne rağmen AMD 2. planda düşünüyorum. Öncelikle İNTEL sistem kurmak niyetim. Sonuçta 1000,00 liraya İNTEL tarafında da 4 çekirdekli sistem toplayabiliyorum. Offfff şu an kafam konuyu açmadan öncekine göre daha karışmış durumda. Konu açmadan önce AMD sistem hiç düşünmezken birde AMD girdi işin içine.

Herhalde gözümü karartıp gidip birini alacağım sistemlerin. Yalnız HDD olayı bu kadar etki edecekse durum kötü. Bu sefer yeni HDD, proğramların tekrar kurulumu, şifre için telefonlar v.s. zaman kaybı olacak.

Diğer pclerde INTEL işlemciler olması önemli değildir, işletim sisteminin çalışabileceği bir ortam olduktan sonra bilgisayarlar arasında bir sorun teşkil etmez. Kullandığınız bilgisayarlar windows uyumlu olduğu sürece x veya y markası olsun hepsi aynı dili konuşur kullanılırlarken. 2 bilgisayar arasındaki bağlantı LAN üzerinden sağlanacağı için bilgisayarlarda hangi işlemciden çok bağlantıyı sağlayan ethernet kartları, switch, kullanılan kablo tipi ve birbiriyle uyumları önemlidir. Çok basit bir örnek vereyim, ağınızda Power PC işlemcili UNIX bir bilgisayar olsa dahi ağ üzerinde INTEL veya AMD işlemcili bilgisayarlarla sorunsuzca bağlantı kurabilirler çünkü bilgisayarlar konuşurken aralarında ortak protokoller (diller) kullanır. Sizin için önemli olan donanım değil işletim sistemidir. Hepsinde Windows Xp işletim sistemi olacaksa kullandığınız donanımın AMD veya INTEL olmasının işletim sistemi için bir önemi yoktur.
    Çok uzadı biliyorum ama demek istediğim kısaca, yeni alacağınız bilgisayarı alırken diğerlerinin ne olduğu önemli değil. Farkında olmadan farklı işlemcili ve işletim sistemli bir çok bilgisayarlara zaten. Mesela donanımhaber sitesi (yenilenmediyse) AMD işlemcili sunucularda barınmakta ama biz her marka işlemciyle sorunsuzca bu siteyi kullanabilmekteyiz.

Bilgisayarlardan ziyade, bilgisayarlarda bulunan ethernet kartlarının,kullanılan switchin ve kabloların aynı veya benzer olması uyumluluk ve performansı için çok daha önemli. Şahsen bir ağ kuracaksam en çok buna dikkat ederim.

Ana bilgisayarda kullanılan harddiskin performansı oldukça önemli. Sadece siz değil diğer makineler de sonuçta bu harddiske erişecekler ve elinizdeki harddisk scsi harddiskler gibi aynı anda çoklu okuma gibi özelliklerden yoksun olduğunda bilgisayarınız istediği kadar güçlü olsun ciddi bir yavaşlama hissedilecektir. Bütçeniz kısıtlı olduğundan raid yapın diyemiyorum ama en azından işletim sistemini ayrı, programları yükleyeceğiniz harddiski ayrı tutun. Mümkünse ağda kullandığınız programlarınızı ve diğer ortak dosyalarınızı 32mb gibi yüksek cache olan bir model harddiskte barındırın.

• AMD Phenom II 545 X2 (3.0 GHz) 7MB 938p
    110,00 USD
    [x]
    Asus M2N68-AM SE GF7050/DDR2 1066 S+V+L+16X 940p
    50,00 USD
    [x]
    PowerColor HD3450 512 MB/1 GB 64Bit DDR2 16X
    35,00 USD
    [x]
    Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
    47,00 USD
    [x]
    Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
    47,00 USD
    [x]
    Samsung 160 GB 7200 RPM 8MB SATA2
    41,00 USD
    [x]
    Samsung 160 GB 7200 RPM 8MB SATA2
    41,00 USD
    [x]
    Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
    37,00 USD
    [x]
    Asus TA9A1 350W ATX Kasa (Siyah)
    68,00 USD
    [x]
    High Power 500W Act. PFC Güç Kaynağı
    79,00 USD
    [x]

TOPLAM
    988,88 TL

e tamam iste.. 1000tl...
  • SPETNAS, söylediklerine diyecek bi' şeyim yok ama 16 bitlik bir dos programı için fuzuli olacaktır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.