İNCE’DEN ÖZDAĞ’A: PARTİYİ NİYE KURDUN? Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olması gerektiğini söyledi. Bu açıklamayı nasıl değerlendirdiniz? Bir partinin genel başkanının başka bir partinin üyesini aday olarak göstermesini doğru bulmuyorum. Yani kendisi çıkıp aday olmalıdır, doğrusu budur. O zaman partiyi niye kurdun? Partiyi kurmasaydın o zaman. Farklı çevrelerden cumhurbaşkanlığı adaylığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dile getiriliyor. Bilemiyorum. Ben arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geçmişte onlarla aynı partide bulundum. Onlara bir şey diyemem. 'AK PARTİ ÇÖZÜLÜYOR' Siz son dönemde AK Parti’de bir fark olduğunu düşünüyor musunuz? Bence AK Parti çözülüyor. İnsanlar bir karamsarlığa ve umutsuzluğa doğru gidiyor. Çözüldüklerinin onlar da farkında. Bu iktidar şımarıklığı biraz da muhalefetten kaynaklanıyor tabi. Şımarık bir iktidar, beceriksiz bir muhalefet var. AK Parti 20 yılın sonunda hâlâ birinci partiyse muhalefetin başını ellerinin arasına koyup düşünmesi lazım. 'GENÇLİĞİMDE KAVGA ETTİĞİM ÜLKÜCÜLERİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM' Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesinin MHP için yapıldığı yorumları var. Siz MHP’nin konumunu nasıl görüyorsunuz? Geçmişte, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri anlamakta zorlanıyorum. Hayat pahalılığından şikâyet eden milletvekili disipline veriliyor. Genel başkanları çıkıyor, "karamsarlık haramdır" diyebiliyor. Böylesini Erdoğan bile söyleyemez. Erdoğan’dan bile Erdoğancı. Hayretler içerisinde izliyorum. Benim kavga ettiğim ülkücüler böyle değillerdi. Bazı konularda anlaşamıyorduk ama böyle değillerdi. Buna, bu söylemlere karşı çıkarlardı. Bugün susmalarına anlam veremiyorum. Sadece solcular bozulmamış yani, sadece solcular dejenere olmamış… "Sadece solcular bozulmamış" cümlesini nasıl açıyorsunuz? Kuşadası’nda Ergün Poyraz’ın yaşadığı olay. CHP’li belediye. Ortada. Ergün Poyraz’a Erdoğan bile yapmadı bunları. Adamın hayatı Erdoğan’la mücadeleyle geçti, Erdoğan bile yapmadı bunu. Ama CHP’li belediyenin parmağının olduğunu herkes biliyor. PARTİDEN İSTİFA EDENLERE: ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM Memleket Partisi’nde yakın dönemde istifalar yaşandı. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi istifa eden isimler arasında yer aldı. Bu istifalar neden yaşandı? Olur böyle şeyler. Bir yola çıktıkların olur, yolda buldukların olur, yolda takılanlar olur, yolda katılanlar olur. Bir büyük yolculuğa dayanamayan işler olur. Bunlar normal işlerdir. Siyasetin doğasında var. İYİ Parti de yeni kuruldu ama içerisinden Zafer Partisi adında bir parti daha çıktı. AKP’nin içinden bakın iki tane daha parti çıktı. Arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. 'İLK HEDEF YARGI' Cumhurbaşkanlığına aday adayı olduğunuzu söylediniz. Peki iktidar için hazırlanıyor musunuz? Kadrolarımızla buna hazırız. Türkiye’nin acilen bir hukuk düzenine ihtiyacı var. Önce yargıdan başlamalıyız. Yargıdan başlamadığımız hiçbir şey çözüm üretmez. Yargımızı düzeltmeden ekonomimizi düzeltemeyiz. Bağımsız, tarafsız, adil, etkin bir yargı düzenine ihtiyacımız var. Bu gömleğin ilk düğmesi olacak ve sonrasında aşağıya doğru diğerlerini ilikleyebiliriz. https://www.gazeteduvar.com.tr/ince-kilicdaroglu-2018de-hata-yapti-aday-olmaya-mecbur-haber-1560517 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 16 Nisan 2022; 19:24:2 > |
Muharrem İnce'den Ümit Özdağ'a: Partiyi niye kurdun?

-
-
aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış
muharremde o ayarda yani kendini fasulye gibi nimetten sayıyor
-
Parti meselesinin üstünde bir durum olduğu için olabilir mi?
Türkiye'de bu zamana kadar olan seçimlerden çok farklı bir seçim olacağı için olabilir mi?
Halkın isteğini dile getirmek için olabilir mi?
Oktay Vural gibi unutulup gideceksin Muharrem İnce.
-
Seçim gecesi neredeydin muharrem önce onun hesabını ver
-
Bir yerde doğru demiş. Başkasını destekleyeceksen partiyi niye kuruyorsun ki? He partisi olmayan bir siyasi veya sıradan bir vatandaş söylese haklı bir söylem olabilir. Ama garip duruyor onun konumundaki biri için. Yoksa yanlış bir şey söylememiş tabi. İkisi de baraj altı parti bu arada.
En Beğenilen Yanıtlar

Parti meselesinin üstünde bir durum olduğu için olabilir mi? Türkiye'de bu zamana kadar olan seçimlerden çok farklı bir seçim olacağı için olabilir mi? Halkın isteğini dile getirmek için olabilir mi? Oktay Vural gibi unutulup gideceksin Muharrem İnce. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X