Şimdi Ara

Muhabbet Kuşunu Ormana Salarsak Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki adet muhabbet kuşum var ikisi de birbirinden çılgın. Biri sakin ve çekingen, diğeri o kadar kızgın ki yaklaşınca bile bağırabiliyor (özellikle kafese lastikle bağlı olan oyuncağının lastiğini koparmaya çalışırken). Genelde salonda yaşıyorlar. Gayet büyük bir odada istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Pencereye çıkıp sokağı seyretmekten zevk aldıkları aşikâr. Annem onların halinden pek bir huzursuz. Dış dünyayı özlediklerini söylüyor ve doğaya bırakmayı düşünüyor.

İki muhabbet kuşu ormanda tek başlarına nasıl yaşayabilir? Diğer hayvanlar tarafından parçalanma ihtimali her zaman var ama bazı faktörleri ele alıp da yorum yapmak gerekiyor. Mesela uçuş süreleri. Muhabbet kuşları ne kadar hızlıdır ve kaç dakika havada kalabilir? Ormanda yiyeceğini suyunu nasıl bulur? Diğer hayvanlardan nasıl korunur? Yeni ortama geçince afallarlar mı? Karanlıkta ne yaparlar? Bunlar aklımdaki sorular. Bu sorular cevap bulmadığı sürece ben onların tehlikeli bir ortama gitmelerine müsade edemem. Lütfen yardım edin kafamdaki soruların cevaplanması gerek.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşunu Ormana Salarsak Ne Olur?

Muhabbet kuşları, evcil olarak beslenen popüler kuş türlerinden biridir. Ancak, doğada yaşamaya uygun değillerdir ve ormana salınmaları onlar için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Muhabbet kuşları doğal ortamlarında, Avustralya'nın kurak bölgelerinde yaşarlar. Bu bölgeler, tohumlar, böcekler ve meyveler gibi bol miktarda besin kaynağına sahiptir. Ancak, ormanlar çok farklı bir ekosistemdir ve muhabbet kuşlarının hayatta kalması için ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamaz.

Muhabbet kuşu susuz kaç gün yaşar?

Muhabbet kuşları çok dayanıklı kuşlar değildir ve susuzluğa karşı oldukça hassastırlar. Vahşi doğada su kaynaklarına erişimleri olmazsa sadece birkaç gün yaşayabilirler.

Ormanlar ayrıca muhabbet kuşları için birçok tehlikeyle doludur. Yırtıcı kuşlar, yılanlar ve diğer vahşi hayvanlar onlar için bir tehdit oluşturur. Muhabbet kuşları, doğal ortamlarındaki avcılardan kaçınmak için gelişmiş savunma mekanizmalarına sahip değildirler.

Ayrıca, muhabbet kuşları sürüler halinde yaşayan sosyal kuşlardır. Ormana salınırlarsa, sürüden ayrı kalırlar ve yalnızlık ve stres yaşarlar. Bu, bağışıklık sistemlerini zayıflatabilir ve onları hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Sonuç olarak, muhabbet kuşunu ormana salmak onlar için ölümcül olabilir. Doğal ortamlarında hayatta kalmaları için gerekli kaynaklara sahip değillerdir, yırtıcılara karşı savunmasızdırlar ve yalnızlık ve stresten muzdarip olabilirler. Bu nedenle, muhabbet kuşunuzu asla ormana salmamalı ve sorumlu bir kuş sahibi olarak ona evinde iyi bakmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bi süre kafeste yaşayıp sonra ormanda yaşamaları çok zor
    illa bakamıcam ev için sorun oluyor diyorsan sahiplendir kuşları veya git petshoba sat en kötü ihtimal
  • Annenize soyleyin sansi varsa 1 hafta yasar sansi yoksa saldiginiz gun kargalar basta olmak uzere yiyecektir.hadi yemeselerde turkiyenin degisken iklimi yuzunden ceyrana maruz kalip felc olacaktir.Emin olun sizin yaninizda daha huzurlular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bir kafadısınız anlamak güç. muhabbet kuşu 1 gün bile yaşayamaz. seni sokağa bıraksak sende yaşayamazsın insan olduğun halde. kargalar çete . serçeler zar zor yaşıyor. kuş 20 saniye uçuyor evcil hayvan diyorlar.
  • Saçmalama sakın salma hayvanı doğaya
    Kuş ne anlar özgürlükten sakın ha yapma böyle bişey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şanslı değilse 5dkya kadar ölürler. ala karga, kara karga, kedi vs. yaşatmıyor direk çullanıyorlar. evden kaçan kendi kuşumdan görmüştüm. koşup yetişip bi şekilde ala kargalardan kurtarmıştım 5-6 yıl önce.

ayrıca konacak yer bulma ve yeterince iyi uçma konusunda da sıkıntı çekiyorlar doğaya fazla yabancı oldukları için.

• Muhabbet Kuşları Hakkında Sormak İstediğiniz Her Türlü Soruyu Sayfamızdan Sorabilirsiniz. Uzman Destek Ekibimiz 7/24 Hizmetinizdedir.

Muhabbet Kuşu Sayfamızı Beğenip Bizlere Destek Olursanız Seviniriz.

https://www.facebook.com/Muhabbet-Ku%C5%9Fu-130610047489553/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bazılarınız biraz fazla tepki göstermiş. İnsan gibi bir soru sordum size, derdimi anlattım, siz kabalığınızı en üst düzeyde kullanıyorsunuz. Ayıp yahu! İnsan gibi cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kuşları salmamaya karar verdik cevaplarınız doğrultusunda.
  • Kşçuya götür salarsan dışarı kargalar yer, bir yerlere çarpabilir , aç susuz kalabilir
  • Muhabbet kuşları türkiye iklimi ile çok ters bu yüzden yaşayacağı enfazla 1 gün olur. Pet shop gibi bir yere ücretsiz ver gitsin hem vicdan azabı çekmezsin.

• Kendi doğal ortamında büyümüş olsaydı bir şey olmazdı ancak bu kadar süre kafeste yaşamış olan bir hayvanın kendini koruma refleksi muhtemelen körelmiştir. Ayrıca iklim şartları da uygun değil.

Normalde bırakın kargayı falan Şahin bile yakalayamıyor.

https://youtu.be/hKBsUNfSJsk

• Muhabbet kuşunu doğraya saldığınız anda tehlikede demektir. Birisine sahiplendirin. Alan varsa ucuz da olsa satın. Şehir uzak değilse gönderin ben bakarım.
  • gentleman_ kullanıcısına yanıt
    Evde kalıyorlar merak etmeyin :) Bir ömür bizimle yaşayacaklar inşallah :)
  • Bir kaç saate ölür. Sıcak ortama alışkk o kuşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.