Ayrıca çokta asabi kafa atıyor.. Ayağında problem var sanırsam müsait bir zamanda bir baytara baktırmayı düşünüyorum, peki neler yapabilirim uçabilmesi için..
bilgisi olan var mı
İlac al kullan yoksa ölür
ne ilacı
Bütün gün tüneğine kafasını koyup uyuyor ben böyle kuş görmedim.. bir ayağı kafeste bir ayağı tünekte kafasını tüneğe koyuyor yatıyor var mı böyle sizde?
kendini kabartıyormu? yemek yiyormu? bu belirtiler hasta olduğunu gösterir en kısa zamada anlayan bir veterinere göstermek lazım..onun dışında eğer bir sağlık problemi yoksa kuş yeni geldiği için korkuyor demektir..sık sık ilgilenilmesi ve yanındayken yüksek sesle konuşulması veya bağırılması yada onu korkutacak herhangi bir hareketten kaçınmak gerek ayrıca ilk 1-2 gün kuşu kendi haline bırakın yerini değiştirmeyin mümküse göbek hizasından daha yukarda,cereyanda kalmayan ne sıcak ne soğuk ve pencere kenarı olmayan bir yer olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: apocaliyptica
kendini kabartıyormu? yemek yiyormu? bu belirtiler hasta olduğunu gösterir en kısa zamada anlayan bir veterinere göstermek lazım..onun dışında eğer bir sağlık problemi yoksa kuş yeni geldiği için korkuyor demektir..sık sık ilgilenilmesi ve yanındayken yüksek sesle konuşulması veya bağırılması yada onu korkutacak herhangi bir hareketten kaçınmak gerek ayrıca ilk 1-2 gün kuşu kendi haline bırakın yerini değiştirmeyin mümküse göbek hizasından daha yukarda,cereyanda kalmayan ne sıcak ne soğuk ve pencere kenarı olmayan bir yer olsun.
kuşu alalı bayağı oldu yani, 6 ayı geçmiştir.. yemek yiyor, kendini kabartıyor.. ben konuşuyorum onunla, hep ayağını kaşıyor, biz evi tanısın diye belirli bir müddet dışarı çıkartmadık, diğer kuş falan ayağını ısırıyordu, acaba uçamadığı için morali mi bozuk ondan mı böyle? suyu da vitaminli vitamin kattık.. şu an bi bakayım bu sefer normal şekerleme yapıyor yani hareketli değil, gözlerini kapamış normal oturuyor..
hareketliiğinde bariz bir azalma varsa zaman kaybetmeden veterinere gösterin ayrıca diğer konunuzuda yanıtlayayım eğer kaşınıp kaşınıp duruyorsa tüy dökücektir vitaminini eksik etmeyin en geç 2 günde bir değiştirin vitaminli suyu malum zaten mevsim değişikliği..
quote:
Orijinalden alıntı: apocaliyptica
hareketliiğinde bariz bir azalma varsa zaman kaybetmeden veterinere gösterin ayrıca diğer konunuzuda yanıtlayayım eğer kaşınıp kaşınıp duruyorsa tüy dökücektir vitaminini eksik etmeyin en geç 2 günde bir değiştirin vitaminli suyu malum zaten mevsim değişikliği..
Muhabbet aldığımdan beri böyle.. Aynı Beşiktaş'ın aldığı bir siyahi vardı 30 yaşında diye almıştık 40-45 yaşında falan çıkmıştı, bilmiyorum biz de yavru diye aldık Cennet tüy dökmüyor, sadece kulağının orayı kaşıyor hatta tüylerini kabartmış orayı kaşıya kaşıya.. Bu arada şu ana kadar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme