Şimdi Ara

Muhabbet kuşum kafasını çarptı, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Biri erkek bir tanesi de dişi olmak üzere iki tane muhabbet kuşu sahibiyim, kuşların ikisi de 4 - 5 aylık.

Dün akşamüstü oturma odasında her zamanki rutinlerini yaşarlerken dişi olan muhabbet kuşum kayboldu. Daha sonra koltuğun arkasında yerde buldum. Elimi uzattığımda gelmedi ve sendelemeye başladı, sonra da dengesini kaybedip düştü. Uzun süre kendi başına dengesini sağlayamadı, ayakları buz gibi oldu, kalbi çok hızlı çarpmaya başladı ve uzun bir süre hızlı hızlı nefes alıp verdi. Normalde uyumayacağı saatlerde sürekli uyudu. Ayrıca olayın hemen sonrasında birkaç sefer su renginde sıvı şekilde dışkıladı.

Veteriner ile görüştüğümde bize getirmeden önce vitamin verip karanlık bir ortamda bir süre bekletmemizi ve gözlemlememizi tavsiye etti. İlerleyen saatlerde yem yemediğini gözlemleyince tekrar aradık, yumurta maması hazırlayıp enjektör ya da kürdan yardımı ile verin dedi. Hepsini uyguladım. Kuşlar bazen kavga ettiği için risk almamak adına kafeslerini de ayırdım.

Gece boyunca belli aralıklarla gözlemledim sürekli uyudu. Bugün sabah kontrol ettiğimde uyanmıştı fakat düz durmuyordu. Kafası sağa ya da sola eğik, hala bazen sendeliyor ve ileri geri giderek dengesini kurmaya çalışıyor ve hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Yine de temel hareketlerin hepsini yapabiliyor. (Uyurken kafasını döndürme, kaşınma, tüneğe zıplayıp aşağıya inme vs. vs.)

Bugün sokağa çıkma yasağı var fakat bir şekilde veterinere götüreceğim sanırım. Yine de başına bir şey gelmesinden ya da iyileşememesinden korkuyorum. Daha önce muhabbet kuşunun başına bu tarz bir şey gelen arkadaşlar varsa benimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Son durumu video çekerek drive üzerinden ekliyorum, karanlık ortamda çekildiği için bir miktar kalitesiz ama garip hareketleri anlaşılıyor.

https://drive.google.com/file/d/173ptF8q5CePQkENtHrTUjE7TJVgPfP69/view?usp=sharing

Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleme: Şuan dengesi daha iyi durumda ve kendi yem yemeye, su içmeye başladı. Sadece duruşu biraz bozuk ve bol bol uyumaya devam ediyor. Olaydan beri hiç ötmedi ve mutsuz görünüyor ama o travmaya normal sanırım. Gelişme olursa buradan bildireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 26 Aralık 2020; 11:28:36 >

• Merhaba, çok geçmiş olsun. Merak ettim son durum nedir? Umarım iyileşmiştir.

• Responsive07 kullanıcısına yanıt
    İlk zamanlara göre iyi, herhangi bir kırığı veya yaralanması yokmuş fakat travma etkisiyle o günden bugüne oldukça zayıfladı. Şuan veteriner tavsiyesi ile vitamin ve antibiyotik ilaç veriyoruz, dengesini tamamen kazanana kadar uçması tehlikeli olabilir diye uçurmuyoruz zaten o da sürekli uyumak istiyor hiç kafesten çıkmıyor.
  • Tekrar geçmiş olsun. İnşallah minik dostumuz en kısa sürede kendisine gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Responsive07

Tekrar geçmiş olsun. İnşallah minik dostumuz en kısa sürede kendisine gelir.

Maalesef bir anda fenalaştı, sabaha karşı kaybettik kendisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni eş alın tek kalırsa diğeride ölür. ayrıca göz kulak olun kuşlara kafasını çarpmamasını sağalyın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    16 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşum çok kaşınıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.