Şimdi Ara

Muhabbet kuşum hasta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam
    Muhabbet kuşumda birkaç gündür sanki bir değişiklik var.
    Ben bilgisayar başındayken monitörün üzerine konar orda dururdu.Son birkaç gündür ise kafasını monitöre sürtüyor.Ayrıca kafesinin üzerindeykende kafasını tellere sürtüyor.Ancak bunu sürekli yapmıyor,ara sıra yapıyor.Birde kafesinde yem yiyip gaga taşladıktan sonra kafes ağzına çıkıp kafes tülünü çekiştiriyor.Aşağıdaki resimde de biraz gözüküyor,burnunun üstündeki tüylerde az birşey kahverengilik var.Orda çok az tüy dökülmesi olmuş.
    Yemek yemesinde,görünüşünde,hoplayıp zıplamasında herhangi bir sorun yok.
    Birde tüy dökmeye başladı,etrafta tüyler uçuşuyor.Kendisini kaşırkende görüyorum,tüylerinin dibi beyaz-gri gibi bir renkte,bu durum normal mi?Dış görünüşünde bir sorun yok.
    Kuşu ben 1 ay önce aldığımda 3-4 aylıktı,yani şu anda 5 aylık falan.Cinsiyeti erkek.
    Birde birkaç gün önce 5 sap maydanoz koymuştum kafesine,sabah baktığımda hiçbirşey kalmamıştı Bu yapmış olabilir mi acaba?

    Geçen hafta çektiğim resmide bu :http://img577.imageshack.us/img577/8250/29122012086.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 6 Ocak 2013; 13:07:21 >







  • Maydanoz boğazına takılmış olabilir mi ? Maydanoz, kuşlara önerilen bir yiyecek değil. Dediklerinize göre huzursuz gibi. Vücudunda bir kırgınlık da olabilir. Ya da sürekli kafa sürtüp kaşınmaya çalışıyorsa banyo yapmak istiyor olabilir. Daha da kötüsü geldiği yerden parazit de kapmış olabilir. Banyo iyi gelmezse parazit olabilir. Cevabınıza göre öneriler söyleyebilirim.
  • Selam
    Aslında maydanozdan olacağını pek düşünmüyorum,boğazına takılsa sürekli rahatsız edeceğinden kuşunda sürekli garip davranması gerekiyor kanımca ?
    Kuşu alalı 1 ay oluyo,bukadar zaman geçtikten sonra parazit ortaya çıkar mı ki?
    Kuşta ne bir halsizlik nede başka birşey var.Dediğim gibi dün gece kafasını monitöre sürterek kaşır gibi yapması,bu sabahta kafesten çıkartıp kafesin üzerine koydum ve aynı şeyi yaptı ancak bu saate kadar başka yaptığını görmedim.Aldığımdan beri ilk defa böyle yapınca tedirgin oldum.Yani bir süreklilik söz konusu değil.
    Hal ve hareketlerinde de bir gariplik yok,yemesinde de bir sorun yok,hatta şu anda kutunun içinde oynuyor
    Benmi abarttım acaba,ilk kuşum da bu.
  • Parazit çoğalıp kuşu rahatsız etmiş olabilir. Dediğim gibi banyo yaptırmakta fayda olabilir. Ama dikkat edin, muhabbet kuşu hasta olmasın. Şöyle de düşünmekte fayda var. Kuşlar, kaşınmaktan hoşlanır. Buna halk arasında bitlenme denir. Kendini kaşıması hoşuna gidiyordur.
  • Şu anda monitörün üzerine geldi,tekrar kafasını sürtmeye çalıştı,bende bu sefer elime alıp baktım iyice.Tam burun deliklerinin etrafında çok az bir parlama vardı;onumu temizlemeye çalışıyodu anlamadım,ben kağıt peçete ile sildim,o parlama yok şu anda.Birde bikaç saniye arayla 3 kere "tıs" diye bir ses çıkardı.Sanırım üşütmüş kuş...
    İnternetten arattığımda üşütme belirtilerini gösteriyo :(
  • Kuşun burnundan akıntı gelmiş. Üşütme belirtileri gösteriyor. Kafes, sıcak ortamda dursun. Bakımına bu dönemde daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Suyuna Avi-Astım adlı ilacı ekleyebilirsiniz. Ek olarak belli aralıklarla yine suyuna vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Muhabbet kuşunu, hava akımlarına karşı koruyun. Kuşun bulunduğu ortamda çamaşır bile kurutmayın. Geçmiş olsun. Aklınıza takılanları paylaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşum boynunu sürekli kafesin tellerine sürtüyor neden yapıyor çözümü nedir yardımcı olun.Fotoğrafı aşağıda



     Muhabbet kuşum hasta mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.