Şimdi Ara

Muhabbet kuşum hasta lütfn yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yaşında erkek muh kuşumun 1,5 aydır dışkısı poposuna yapışıyor orada birikiyor,popo tarafındaki tüyleri döküldü o bölgede hiç tüy kalmadı ve son 10 gündür uçamayacak kadar halsizleşti,nefes alıp verirken ciğerlerinden çıt çıt ses geliyor halsiz artık.kuşçular astım ya da bağırsak enfeksiyonundan şüphelendiler aviastım vs. takviye ilaçları verdiler fakat işe yaramadı.veteriner ishalden şüphelendi haşlanmış patates muz vs. yedirdik o da fayda etmedi.eskiden bildiği 10 civarı kelimeyi tekrar eden hiç susmayan çok neşeli olan kuşum artık ötemez hale geldi.tek değişmeyen özelliği iştahı yemek yeme ve su içmesinde hiç bir problemi yok.lütfen önerileriniz varsa yardımcı olun...

Orijinalden alıntı: LeBron James10

3 yaşında erkek muh kuşumun 1,5 aydır dışkısı poposuna yapışıyor orada birikiyor,popo tarafındaki tüyleri döküldü o bölgede hiç tüy kalmadı ve son 10 gündür uçamayacak kadar halsizleşti,nefes alıp verirken ciğerlerinden çıt çıt ses geliyor halsiz artık.kuşçular astım ya da bağırsak enfeksiyonundan şüphelendiler aviastım vs. takviye ilaçları verdiler fakat işe yaramadı.veteriner ishalden şüphelendi haşlanmış patates muz vs. yedirdik o da fayda etmedi.eskiden bildiği 10 civarı kelimeyi tekrar eden hiç susmayan çok neşeli olan kuşum artık ötemez hale geldi.tek değişmeyen özelliği iştahı yemek yeme ve su içmesinde hiç bir problemi yok.lütfen önerileriniz varsa yardımcı olun...

öncelikle kaliteli bir yem al.barsak enfeksiyonu yada farklı bir enfeksiyon varsa neo terramisin diye toz vardır.veteriner kliniklerinini bir kısmından bulabilirsin.bu ilacı bir dene.geçmiş olsun
  • öncelikle gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlayan biri miydi? çünkü çoğu veteriner anlamıyor. ben de 2 yaşındaki kuşumu anlamayan bir veteriner yüzünden tedavide gecikildiği için kaybettim. istanbul'da oturuyorsanız size iyi bir veteriner tavsiye edebilirim çünkü şimdiki muhabbet kuşum da rahatsız ve orada tedavi oluyor.
  • istanbul'da değilim malesef balıkesir'deki veterinerler de bu işten anlamıyo gibi.geneli büyükbaş-küçükbaş hayvan konularında bilgililer fakat kanatlı hayvanlar konusunda bilgileri kuşçular kadar bile değil.
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle papatya ve ıhlamuru demleyip ılık şekilde şekersiz verebilirsiniz. nefesini açar rahatlatır. ayrıca rüzgar almayan bir yerde tutun. ilk aşamada bunları yapabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: ela000

bnm muhabbet kuşum hasta ayaklarının üzerinde duramıyo yemek yemio ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım edin çok acele ölmesini istemiyorum

veterinere gitmelisin
    Saygılar...

Orijinalden alıntı: bombaci mülayim

Böyle forum köşelerinde ya da kulaktan duyma bilgilerle, başkalarının tecrübe ve tavsiyesiyle hayvan tedavi edilmemeli.
    Şehrinizde evcil hayvanınızın türünden anlayan veteriner hekim var mı bir araştırın en son çare başkalarının tecrübelerinden faydalanın.
    Onun hayvanına iyi gelen tedavi sizinkinde ters tepebilir. Buradakiler üstüne alınmasın. Herkesin yapması gereken öncelikle bu işin eğitimini alan kişilerin yardımına başvurmaktır.
    Saygılar...

+1

Nick'in mükemmel
  • Yaklaşık 1 yaşında bir muhabbet kuşum var. Son iki aydır poposunu aynaligina surterek kasiyordu.Ama iki gundur poposunda ve ayak kısmındaki tüyleri dökülüyor ve uçmasını da etkiliyor.Mantardan şüphelendim eski ksumdasa vardi ve avipom adinda bir mantar kremi kullanıyorum ama mantara benzemiyor beyaz parçalar yok sadece dökülüyor o bölgede LÜTFEN YARDIM EDINNNNNNNN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fredininkabusu

Yaklaşık 1 yaşında bir muhabbet kuşum var. Son iki aydır poposunu aynaligina surterek kasiyordu.Ama iki gundur poposunda ve ayak kısmındaki tüyleri dökülüyor ve uçmasını da etkiliyor.Mantardan şüphelendim eski ksumdasa vardi ve avipom adinda bir mantar kremi kullanıyorum ama mantara benzemiyor beyaz parçalar yok sadece dökülüyor o bölgede LÜTFEN YARDIM EDINNNNNNNN

Kesinlikle evcil hayvandan anlayan bir veterinere götürün derim, durum nedir şu an bilmiyorum ama ben kuşumu uzun süre hasta olmasına rağmen götürmedim veterinere kuşçuların tavsiyelerine uymaya kalkarak hata ettim ve 3 ay hasta kalıp malesef öldü kuşum. Öldükten sonra neden hastalandığını anladığım gün veterinere götürmedim diye kendi kendime hala söylenirim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.