Bildirim
muhabbet kuşum hasta
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
resim koyarmıısn kafeste tünekte duruşu nasıl -
duruşunda bir problem yok -
dostum resim koyma imkanın var mı -
Resimle daha belli olur neyi olduğu.Şimdiden geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefilligazoz -- 18 Temmuz 2013; 22:09:44 > -
naparken çekiym resmini -
neyden şüpheleniyorsan sana neyi kötü geliyorsa onu yaparken -
quote:
Orijinalden alıntı: hakanayaz
benim yaklaşık 2 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Eskiden çok iyi uçardı , oyunlar oynardı , öterdi...
Ama şimdi 30 cm'den fazla havalanamıyor çok fazla ötmüyor ve oynamıyor . Lütfen yardım eder misiniz sebebi nedir ve nasıl iyileşir?
11 yıllık muhabbet kuşum geçen kurban bayramında vefat etmişti.Tecrübelerime dayanarak bir kaç bilgi vermek isterim.
Öncelikle dışkısını iyi kontrol etmelisin.Hafif sulu mu yoksa çok kuru mu diye.
Ne tür yem alıyorsun ?
Şiddetle tavsiye ediyorum ki kesinlikle kapalı ambalajlardaki yemleri alın.Kuşunuzun sağlığı paranızdan önemliyse tabi.
3 tür yem türü ile besleyin.(Vitaminli,Ballı ve karışık) Hepsi ayrı ayrı kaplarda olmalı ve kumunu eksik etmeyin.
Aldığınız yemin özelliklerine dikkat edin.
Zararlı Yemler;
Ayçekirdeği: % 19 protein,% 20 karbonhidrat , % 10 Selüloz ,% 40 yağ
Keten : % 24 protein,% 22 karbonhidrat , % 10 Selüloz ,% 31yağ
Tavsiye ettiğim yem:
Dal Darı : % 15 protein,% 67 karbonhidrat , 3,5 % Yağ, 1,5 % Seliloz
Aspur : Genellikle kanarya yemi veya sade yem olarak bilinir. Bu tohum kabuğu koay soyulduğu içn kuşlar arasında çok popülerdir. Muhabbet kuşlarının yem karışımında % 50 ye kadar kullanılabilir.
Öncelikle kafesinin konumu çok önemli.Kuşunuzun tepkisini ölçmek için günde bir defa kafesinin yerini değiştirin ve gözlemleyin
Kuşlar için en önemli şey İLGİDİR. Kuşunuzu eğitirken ve severken sabırlı olmanız gerekmektedir.
Kuşunuzun yanında ani hareketlerden kaçınmanız gerekiyor.Kesinlikle yüksek sesle konuşmayın.
Eğer bir kaç resim koyabilirseniz sorunu daha net bir şekilde anlayabilirim..
Saygılar.
-
muhabbet kuşum uçuyor fakat duvarlara çarpıyor ayrıca fazla tüy döküyor -
-
Nedense son 2-3 haftadır benim muhabbet kuşumda böyle kamburunu çıkarmış bir halde durgun.
Hasta desen hasta değil , salınca sırnaşıp yanıma geliyor sırtını ısırıp uyuyor - klasik uyuma pozisyonu - -
Anladığım kadarı ile kuşun erkek dişi alman gerekebilir yanına veya tüğ döküyor mu bilmiyorum tüğe girmiş olabilir suyuna 1 damla limon kat içir veya çok ağır gibiyse durumu 1 tane bebek aspirini at
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X