Şimdi Ara

Muhabbet kuşum bir kanadını sürekli, habire kaldırıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
42.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 2 aylık olduğunu söyledikleri bir muhabbet kuşum var. Kuş şu an tüy dökümü sırasında, o uzun tüyleri söküp çıkarıyor. Saldığımızda yüksek uçamıyor ve yere konduktan sonra sol kanadını kaldırıyor. Çok korkuyorum bilen biri varsa hemen cevap verebilir mi ? teşekkürler...



  • hocam tüy dökümündeyse neredeyse bütün tüyleri dökülür ama uçmasını pek etkilemez. bir süre üç gün aralıklarla meyve, dal darı, yumurta maması gibi şeyler ver. ayrıca tüy dökümünün kolay geçmesini sağlayan ek vitaminler var. onlardan da iki üç gün arayla verirsen iyi olur. sık sık her gün verme yoksa ishal olur.

    ama kuşuna dikkat et. dikkatle incele. parazit de olabilir. eğer tüylerini kaşıyıp kanatmaya başlarsa bir sorun var demektir. genelde tüy diplerinde iltihaplanma yüzünden olabiliyor. öyle olursa veterinere göstermen gerekebilir.
  • tüy dökümü ilacını verıyorum ek sebze de yapıyorum... bir de hapşırıyor. yerdeki pis şeyleri yiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirbowman

    Merhaba. 2 aylık olduğunu söyledikleri bir muhabbet kuşum var. Kuş şu an tüy dökümü sırasında, o uzun tüyleri söküp çıkarıyor. Saldığımızda yüksek uçamıyor ve yere konduktan sonra sol kanadını kaldırıyor. Çok korkuyorum bilen biri varsa hemen cevap verebilir mi ? teşekkürler...

    hayvan tüye girmiş ek besinler verin bide vitamin verirseniz iyi olur ...
  • ne olduğunu bilmiyorum çok üzgünüm kuşum durmadan tek kanadını kaldırıyor sizce veterinere gitmelimiyim çok korkuyorum bişi olcak diye
  • benımde kuşum daha düne kadar ucuyordu şimdi 2 metre ucup yere dusuyor ve sureklı sag kanadını kaldırıyor... :(
  • uçarken kanadını bir yere çarpıp sakatlamış olabilir.
    kanadının altına bakın kan vs var mı?
    bir süre kafesten dışarıya çıkarmayın.
    kanatlarını oynatmaması için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: westmoreland

    hocam tüy dökümündeyse neredeyse bütün tüyleri dökülür ama uçmasını pek etkilemez. bir süre üç gün aralıklarla meyve, dal darı, yumurta maması gibi şeyler ver. ayrıca tüy dökümünün kolay geçmesini sağlayan ek vitaminler var. onlardan da iki üç gün arayla verirsen iyi olur. sık sık her gün verme yoksa ishal olur.

    ama kuşuna dikkat et. dikkatle incele. parazit de olabilir. eğer tüylerini kaşıyıp kanatmaya başlarsa bir sorun var demektir. genelde tüy diplerinde iltihaplanma yüzünden olabiliyor. öyle olursa veterinere göstermen gerekebilir.

    Evet Haklısın. Tüy dökümünde olduğu için bu tür şeyleri yapar. Dal, yapra gibi kuşun yiyebileceği şeyler ver. Ve ayrıca gereken günden önce tüy döküyorsa bi veterinere götür.




  • Benimde kuşumda tüy değişimi sırasında aynı şey oluyordu biraz uçunca hemen kanadı kanıyor ve sürekli kaldırıp indiriyordu ciddi bişe deil korkmanıza gerek yok tüy den çıktığı zaman daha olmuyo
  • Hocam bende uzun seneler muhabbet besledim, tüy dökümüne bağlı değil ve sadece uçtuktan sonra yapıyorsa tahminen havalardan dolayı hayvan çok sıcaklıyordur ve bunu azaltmak için kanatlarını açıyordur. Ama hey aynı kanat ve tek taraflıysa bir sorun olabilir kontrol etmende fayda var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENİMDE 3 yıllık muhabbet kuşum var daha yavruyken aldık şimdi ailemizden biri küçük çocuğu gibi evin. Aklınıza gelecek herşeyi yer bizimle kahvaltı eder akşam yemeği yer ekmeği çok sever. Herşeyi yer. DAHA ÖNCE KANADINI KALDIRARAK DENGEDE DURAMIYORDU HAREKETLİ BİR ŞEKİLDE DEVRİLECEK GİBİ OLUYORDU O ANLAR ÖNEMSEMEDİM GÜNEŞ ÇARPMASI FALAN DEDİLER YAZDI O ZAMAN ŞİMDİ YİNE AYNISI OLDU GECELERİDE KAŞINIYOR SÜREKLİ UYUYAMIYOR BENDE ŞİMDİ KANATLARINI AÇIP BAKTIM ELİMİ ISLATIP SİLDİM BİRAZ. ISLATTIKTAN SONRA UYUDU HEMEN. NE OLDUĞUNU ANLAYAMIYORUM İYİ BİR BAKICI OLDUĞUM HALDE BU OLAYA ÇÖZÜM BULAMADIM AYNI ŞEY BAŞINA GELEN VARSA LÜTFEN BİLGİ VERSİN!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neptunungemisi

    BENİMDE 3 yıllık muhabbet kuşum var daha yavruyken aldık şimdi ailemizden biri küçük çocuğu gibi evin. Aklınıza gelecek herşeyi yer bizimle kahvaltı eder akşam yemeği yer ekmeği çok sever. Herşeyi yer. DAHA ÖNCE KANADINI KALDIRARAK DENGEDE DURAMIYORDU HAREKETLİ BİR ŞEKİLDE DEVRİLECEK GİBİ OLUYORDU O ANLAR ÖNEMSEMEDİM GÜNEŞ ÇARPMASI FALAN DEDİLER YAZDI O ZAMAN ŞİMDİ YİNE AYNISI OLDU GECELERİDE KAŞINIYOR SÜREKLİ UYUYAMIYOR BENDE ŞİMDİ KANATLARINI AÇIP BAKTIM ELİMİ ISLATIP SİLDİM BİRAZ. ISLATTIKTAN SONRA UYUDU HEMEN. NE OLDUĞUNU ANLAYAMIYORUM İYİ BİR BAKICI OLDUĞUM HALDE BU OLAYA ÇÖZÜM BULAMADIM AYNI ŞEY BAŞINA GELEN VARSA LÜTFEN BİLGİ VERSİN!!!

    geceleri tünekten düşmeler filan oluyor mu ? yada ayaklarda kuvvetsizlik




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.