Muhabbet kuşum yanına geldiğimde kaşınmaya başlıyor. Her gelmemde böyle. Kapı arasından gizlice izliyorum böyle değil fakat yanına gelir gelmez kaşınıyor kanatlarını açıyor, Sanki heyecanlanıyor. Bu iyi bir şeymi kötü bir şeymi. Birde kuşumun göğsünde hafif bir şişkinlik var. Yardım edin lütfen bu hayatımda beslediğim ilk muhabbet kuşu bu yüzden çok tedirginim.
Gün içerisinde hareketsiz mi ? Kendini şişiriyor mu ? Karnı şişikse hasta olabilir. Eline al karın tüylerine üfle karın derisi kızarıksa hasta olmuştur. Kakasını kontrol et, ishalde olabilir.
Yalnız kalmayı istiyor olabilir o nedenle kimseyi yanına almıyordur arkadaşın dediği gibi bir bak derisi kızarık ise hastadır. Yavru olmadığından seni yanına almak istemiyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: burak4460
Yalnız kalmayı istiyor olabilir o nedenle kimseyi yanına almıyordur arkadaşın dediği gibi bir bak derisi kızarık ise hastadır. Yavru olmadığından seni yanına almak istemiyor olabilir.
kızarıksa ne yapmalıyım veterineremi yoksa benmi bişeler yapmalıyım
Veteriner ona bakmaz kardeş kuşçuya götür o bir çaresine bakar veteriner bakmıyor muhabbet kuşlarına.
quote:
Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.
Gün içerisinde hareketsiz mi ? Kendini şişiriyor mu ? Karnı şişikse hasta olabilir. Eline al karın tüylerine üfle karın derisi kızarıksa hasta olmuştur. Kakasını kontrol et, ishalde olabilir.
ishal deil gayet hareketli bu arada yeni farkettim o şişiklik sanki kaybolmuş
quote:
Orijinalden alıntı: NoFearZone
quote:
Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.
ishal deil gayet hareketli bu arada yeni farkettim o şişiklik sanki kaybolmuş
Sen yinede karın derisine bak ihmal etme. İlk kanaryamı bu şekilde ihmal etmiştim,1-2 hafta sonra öldü. Hasta değildir uykusu vardır diyerek göz göre göre gözümün önünde öldü kuş.
Şimdi 2 tane kanaryam var ikisinede çok iyi bakıyoruz. Herşeyleri dört dörtlük. Sende ihmal etme mutlaka bak.