Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.476
Cevap
37
Favori
83.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhabbet kuşları evde yaşayan herhangi birine karşı bağlılık duyabiliyor mu ? Benim dişi jumbo hakkında daha önce yazmıştım 1 ay evcilleşmemişti inanılmaz saldırgandı çığlıklar atıyordu yaklaşınca. Bu kuş şu an beni görür görmez kafesten çıkıp omzuma geliyor yanağımla kulağımla oynuyor aşırı bağlılık hissediyorum. İlginç olan annem almaya çalışınca ona gitmiyo fakat benim dışımda başka bir erkek deneyince ona gidiyor. Bayanlara gitmiyor erkeklere gidiyor garip
  • Merhaba arkadaşlar, Çekoslovak cinsi muhabbet kuşu almak istiyorum. Bu kuşların özellikleri nedir? Besleyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    hocam şu plastik yapistırıcılı krakeri vermeyin kuşa, yemi sade verin bu tip içerisinde kimyasal içeren şeyleri vermeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayzersoze38

    hocam şu plastik yapistırıcılı krakeri vermeyin kuşa, yemi sade verin bu tip içerisinde kimyasal içeren şeyleri vermeyin

    O krakerleri kestim bir daha vermicem. Yem olarak versele laga aldım arada elma veriyorum bayılıyo. Havuç ve marul yemiyo. Haşlanmış yumurta denicem severse haftada 1 mi vereyim ne öneirirsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    hocam havucu rendelenmiş olarak da vermeyi dene, yeşilliklerin fazlası zarar olur, yumurtayı yer yer ver sen bi süre sonra alışıp yeme ihtimali çok yüksek, yumurtanın kabuğu üzerinde olursa iyi olur ondan da yiyebilir kalsiyum kaynağı olur, bunların taze kalması önemli, ana beslenme kaynağı her zaman için yem olmalı, haftada bir de uygulayabilirsin desteğe ihtiyacı olduğunda 3 günde bir falan da olur. ben 10 günde bir falan veriyorum ama hiç bu kadar tüğ dökümü olmadı bende.

    bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa bizde aydınlanmış oluruz. bu denli tüy dökümünde ne sıklıkla besin desteği verilmeli?

    bence tüğ dökümü aşamasında 3-4 günde bir hazırlanıp bir gün boyunca kafesinde kalacak şekilde verebilirsin inşallah zararı olmaz. ancak uzun süre kesinlikle bırakma hazırladığın mamaları, yumurtadır havuçtur bir müddet sonra bozulmaya başlıyor. bu süreçte kumluğundan kumunu da eksik etme hocam.




  • Merhaba.. Yaklaşık 2 hafta önce 2 tane muhabbet kuşu aldım , yavru sayılacak kadar küçüklerdi aldığımda yeni yem yemeye başladıkları
    söylendi.Yavaş yavaş alıştılar kafama yada yakınıma gelip konuyorlar.. Ama bazen kafesin altında mırıldanma gibi ses çıkararak kanat çırpıyorlar , birbirlerini kovalıyorlar sonra mırıldanmaya devam edip öpüşüyor gibi yapıyorlar yan yana gelip duruyorlar yada uyuyorlar. Beraber uçup aynı yere konuyorlar. Tam olarak ne demek istiyorlar anlayamadım yardımcı olur musunuz ? Birde dişi olan erkeği kafes içindeki oyuncağa yaklaştırmıyor onu oyuncaktan uzak tutuyor . Oyuncağı almalıyım ?
  • İyi akşamlar herkese. Arkadaşlar kuşlarımız çok hareketsiz hanım bugün yemlerini değişmiş sanırı kutularındaki yemleri bitirmişler. Gazetinin üstünde yaptıkları ses dikkatini çekmiş hemen değişmiş yemleri. Neden hareketsizler korkuyoruz yeminle. Yedikleri yem ağırlık yapmış olabilir mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, hareketsiz kalmaları hastalanma belirtileri olabilir, dışkılarına dikkat edin, suyunu günlük tazeleyin, yemin tazeliğine ve farklı materyaller içermediğine dikkat edin. vitamin desteği adı altında bazen yem firmaları saçma sapan karışımlar satabiliyorlar. inşallah toparlarlar.
  • Benim jumbo'nun dökülen tüylerinin resmini atmıştım o günden beri uçma yeteğini ciddi şekilde düştü. Daha önce salonda 4-5 tur atardı şimdi uçmaya başladığı an yükselemiyo ve yavaş şekilde yere doğru iniş yapıyo. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayzersoze38 kullanıcısına yanıt
    Yıllardır çift kuş beslerim yavrulu hatta hep ara sıra hazır en iyi krakerlerden veririm zevkle yiyiorlar yavrularına,annesine, yem kusuyor şuana kadar hastalık,ölüm,vb bi sakıncasını görmediğim için krakerden vazgeçmeyi düşünmüyorum
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Bu olağan, normal bir durumdur, endişeyte kapılma. Tüy dökme dönemlerinde muhabbet kuşları ciddi miktarlarda tüy döker ve aşırı halsiz, keyifsiz olurlar.
    Benim kuşum geçen hafta öyle bir tüy dökmüş ki, aklımı kaçırdım. Sanki kedi parçalamış gibi hayvanı. Akşamdan sabaha 2-3 avuç dolusu tüy dökmüş ve uzun büyük kuyruk tüyleri bile dahil.
    Bu dönemlerin de keyfiszi, halsiz olurlar. Ek vitaminler kullanın. Fazla uçmaz, konuşmazlar. Genelde uyumak isterler. Uçtuklarında ise mesafeleri kısalır, yada yere doğru çakılırlar. Benimkisi 1 2 tur attıktan sonra hemen kafese dönüp, uyumaya geçiyor mesela.
  • SinirliBiber kullanıcısına yanıt
    Benim kuş, yerli krakerleri katiyen yemiyor. Ballı dediği bal değil, şekerli su ile yapılan şeyler. Önceleri Versala Laga nın krakerlerini alıyordum, onları yiyordu. Ama uzun zamandır kraker almıyorum.
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Fazla yiyip, mideyi doldurmuş da olabilirler. Birde bu aralar tüy döküm mevsimleri, bundan dolayı da halsiz ve haraketsizlik olabilir.
  • emir_2112 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Çekoslavak cinsi muhabbetler Kendileri küçük ama kuyrukları uzun oluyor. Diğer cinslere göre biraz daha oyuncu oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swothra

    Bildiğim kadarıyla Çekoslavak cinsi muhabbetler Kendileri küçük ama kuyrukları uzun oluyor. Diğer cinslere göre biraz daha oyuncu oluyorlar.

    Aynen hocam, yaramaz oluyorlarmış biraz. Daha önce hiç kuş beslemedim, ama hayvanlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Muhabbet kuşlarının bakımı zor mudur? Ve aylık masrafları ortalama ne kadar oluyor? Bilgi konularda bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir_2112 kullanıcısına yanıt
    Muhabbet kuşlarının genel özelliği yaramaz ve oyucu olmak. Bakım masrafları da fazla bir şey yok. Yem, kum, ara ara vitamin. Ama etrafı pisletmeyi seviyorlar, yemler, tüyler, boklar derken biraz pisletiyorlar Balkondan dışarı silkeleyeceksin, komşu da seni silkeleyecekse biraz sıkıntı olabilir.
    Ben 1kg lık yem alıyorum 6-7 ay gidiyor. (tek kuş)
    Kum da 1kg lık 1 defa alıyorsun , ooooooooooo 1-2 sene rahat gidiyor. Daha fazla bile gider. Bozulan bir şey değil çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 28 Aralık 2017; 11:36:2 >
  • Anlatım hocam, pislikleri balkondan silkelememeye de özen gösteririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinirliBiber kullanıcısına yanıt
    hocam insanlarda yıllardır kola içiyor ama koladan öleni görmemişsindir, yada insanların kullandığı telefonlardan çıkan radrasyon zararlıdır ama bundan dolayı öleni görmemişsindir, ancak bunlar zararlı olmadığı anlamına gelmiyor hocam. karar senin tabiki ister kullanırsın ister kullanmazsın.
  • Dişi jumbo ile normal erkek kuşu aynı kafese koysam çiftleşirler mi ? Erkek 3 aylık, dişi 5-6 aylık. Çiftleşmelerini istemiyorum fakat aynı kafeste yaşayabilirlerse güzel olur. Son 1 haftada sık sık yan yana getirdim erkek kafeste, dişi jumbo kafesin dışında ilk karşılaşmada jumbo dişi kafa atıp ısırmaya çalıştı fakat şu an saldırganlığı kalmadı kafes demiri arasından birbirlerini öpüyor gibiler
  • buraya son mesajım, muhabbet kuşum öldü, reis in ölümü resmen evde 3 gün yas ilan ettirdi. sakın çok bağlanmayın. annem babam ağlamaktan telef olduk. herkese iyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.