Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Hakkında Bilgi Sahibi Olanlar Yardım Edebilir Mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 ay önce yavru erkek bir muhabbet kuşu aldım. İlk günden hayvanı saldım, sonra her gün kafesin içine elimi sokup elime alıştırmaya çalıştım ara sıra yine salmaya devam da ettim. Kuş elime geliyor kafesin içindeyken ama salınca nereye konacağını bilemeyip perdelere, posterlere falan konuyor. Ben elimle karnını okşayınca elime geliyor ama kuşu yere doğru indirince hemen yukarı uçuyor. Kafesin üst kısmını açıyorum, kendi çıkıyor bu arada. Bir türlü alıştıramadım millet çok iyi eğitiyor omzuna falan konuyor kuşlar ama benimkisi asla yapmıyor böyle şeyler. Nasıl alıştırabilirim? Lütfen yardımcı olun



  • Lütfen yardım edin
  • Bir ay boyunca hiç bir şekilde kuşa el uzatmamalısınız.
  • Elinizden yem yedirmeye gayret edin. Perde vb. şeyleri gitmesi gayet normal. Size alıştıkça bu davranışı zamanla değişecektir. Biraz sabır.
  • Sakın 1 ay falan salmamazlık yapma. Belki yukardaki arkadaşın kendi bildiği vardır ama ben kendi yöntemimi söylüyorum. Kuş doğası gereği yüksek yerlere konmayı çok seviyor. Eline alışsa bile kafesten çıkardığın anda genelde uçacaktır. Şimdi taktiği veriyorum.

    -Öncelikle kuşunu yüksek yerlere konduğu zaman ordan kaçmasını sağlayacan bi cisim bul. Bu cisime kuş alışıp üstüne konabilir ki bu senin için daha iyi kuşunu rahatlıkla alabilirsin ordan. (Oklava veya küçük bir sopa gibi)

    -Kuş her uçtuğunda oradan al ve omzuna koy, muhtemelen kaçacak ama onu yoracaksın. Yavru olduğu için çabuk yorulur ve pes edip omzunun güvenli olduğunu anladığı an sen onun için artık potansiyel bir tüneksin.

    -Kuşun omzundan tekrar kaçacak olursa yine oklava veya elinle alıp tekrar omuzuna koy. 3-5 defa bunu yaptıktan sonra tekrardan omzundan kaçarsa bu sefer onu cezalandırman gerekiyor. Tabii kuşu dövecek değilsin. Onu kafesine koyacaksın ve çıkarmayacaksın belirli süre.

    Birde camlara falan çok dikkat et, kötü çarpabiliyorlar. Evde kuşunu çıkarmadan önce perdeleri kapat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tiger -- 17 Kasım 2017; 23:0:12 >




  • Kuşun ırkı nedir ? Pakistan veya yerliyse uğraşmaya değmez alıştırması en zor olanı. Haa birde dişi ise işin yine zor. Kuşa yavaşça yaklaş ses tonun kısık olsun her zaman sürekli yerini değiştirme. Baktın yavaşça yaklaşımların bir işe yaramıyor mecbur salıp odanın içinde onu yorucaksın. 10 dk 15 dk artık yorulana kadar.. Ama kötü tepki gösterme sakın hayvana. Zaten yorulduğunda kendisi gelicek eninde sonunda parmağına al omzuna koy bu şekilde. Fakat dikkat et odada sert cisimlere çarpmasın. Bu arada arkadaş oklava felan demiş muhabbet kuşları ilk kez gördükleri bir cisimden ne olduğunu bilmedikleri için korkarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.