Bildirim
MUHABBET KUŞU ALDIM İSHAL
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hocam isalinin gecmesi icin marul falan verme.Kusun kafesi icin sabit bi yer tut hep orda kalsin kafesi hangi odada kalcaksa bi iki gun daha etrafi tanimasina izin ver yavastan acilir otmeye baslar. 3 gun sonra falan egitimine basla kusun ac oldugu zamani gozle yem yerken hemen yemligi al avucuna yem koy kafesin icine koy avucunu hemen gelir yer 1 hafta tekrarla bu sekilde hemen alisir benimki 3 gunde alisti sonra elini yemsiz bi sekilde koydugunda kafesin icine parmagini tunek gibi yaptiginda otomatik gelicektir ama alisana kadar dedigimi tekrarla aliisincada disari cikar kendine uygun bi kose bulucaktir hep oraya gidicektir ama zamanla omzuna falan cikart onunla konus alisicaktir anlatabildiysem ne mutlu bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ishal için türk kahvesi çay kaşığının yarısına kadar koy suyuna ertesi gün yıka
hapsihane hayatı karanlık birde ne yapsında ishal olmasın. kuşun ortamı kötü korkutmayın üstünü örtmeyin -
İshali geçirdim fakat bana daha alışamadı, en azından artık ötüyor :) ama hala elime alıp sevemedim elimi kafesin dışında görünce bile korkuyor ne yazık ki bende üstüne fazla gitmiyorum. -
dostum acele etme sakin ve ağırdan al bu iş sabır işi. Bir de karakter meselesi. Mesela ben 7 gün önce aldım kuşu. Aşırı meraklı birşey olduğu için bana çabuk alıştı. Şuan klavyenin üzerinde ve klavyeyi kıskanıyor benden :D Tuşlarla oynamayı çok seviyo. Yazı yazarken tuşlara basıyorum diye çığlık atıyo. :D Sabah kahvaltımızı beraber yaparız. Kahvaltı masasına götürürm kafesini. Onun yiyebileceği sebze ve meyveleri koyarım masaya oda çıkar kafesten bizle kahvaltı yapar. Ve bunların hepsi 7 günde oldu. Kuşun yaşı cinsiyeti karakteri herşeyi etkiliyor alışma sürecini malesef. Ha ama sorarsan elden hala daha korkuyo ne yaptıysam gelmiyor elime. Bende üstüne gitmiyorum zamanla onuda yapar çünkü. Biraz da güven meselesi. Kendine güvendirmen lazım hayvanı. Son olarakta saha 1 hafta 10 gün 1 ay salma demişleridir. Boşver sal kuşu özgür olduğunu hissettir. Hissettir ki seni kötü biri olarak algılamasın. İlk saldığına duvardan duvara çarpacaktır. Sadece sivri uçlu ve keskin herhangi bir cisim olmasın odada yeterli. O kuş öyle oturduğu yerden ortamı falan tanıyamaz. Uçacak konacak ki ortamı tanısın. Sakın ama sakın avuçlama hayvanı bütün yaptıkların boşa gider. Bir de arkadaşların dediklerini uygula elinle yem yedir, elinden yemezse eğer parmağının ucuna bir tane yem koy. Kafesın DIŞINDAN gagasına götür bekle biraz. Başta yemez. Sonra çekine çekine yemeye başlar.
İshal olayı da ben ilk getirdiğim gün olmuştu. poposuna filan yapışmıştı hep hayvanın dışkıları. Stresten oluyor sanırım. 2 gün ishali geçene kadar kuşu hiç rahatsız etmedim sadece arada kısık tonlarla konuştum onunla. Eğer poposuna yapışan dışkıları temileyemezse kendisi. Sen temizle poposunu. Dışkı sonuçta bu. Tahriş edip yaralara sebep olabilir. Kulak pamuğuna çok az zeytin yağı sür ve dışkıların üzerine pamukla güzelce yedir yumuşasın dışkılar sonra sert olmamak şartıyla kula pamuğu ile temizleyebildiğini temizle. Kalırsa da dert etme yağlandığı için hiç kurumayacak o dışkılar. Kuşta dışkı yumuşak olduğu için rahat rahat temizler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonteRole -- 30 Mart 2016; 16:47:47 >
-
gitme zamanı bırak. ishali geçtise iyi . -
Muhtemelen aldığınız yerde yüksek rutubetli yerlerde kalmış ve bakımsız kalmış nemli ve kırık kuyruktan belli ediyor kendini.
Çözümü elbet var
1 - Pirinç suyunu suluğuna bir miktar katıp bir kaç saat içmesini sağlayın.
2 - Haşlanmış ve soğumuş bir patatesten bir miktar yedirin
3 - Demsiz bir çaydan 1 çay kaşığı kadar içirin.
Düzenli olarak takip edin. Rutubetsiz ve sıcak bir ortamda kalsın. Ortalama sıcaklık 25-35 arası olmalı -
Arkadaşlar kuşun ishali geçti fakat şimdi çok halsiz sıcak su koyduk onun yanına gidiyo bütün gün orda ağzına mama yapışmıştı aldım tekrar var mamalıkları çıkardığım halde bi yardımcı olun lütfen -
vitamin al .
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X