Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Aldım Bir Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar saat 19:00 civarlarında bir kuşcudan çok begendigimbir muhabbet kuşu aldım henüz 1,5 aylık ismini cafer koydum:D ama şuanda sıkıntıdan uyuyamıyorum alalı epey bi zaman geçti bu hayvan ne bi lokma yem yedi ne bi su içti ne yapmam gerekiyo muhabbet kuşu beslemiş veya besleyen arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba uykum kaçtı korkuyom ölcek diye zaten minicik bişi midesi nekadarsınki bi kaç gün yaşasın aç halde :(

• Sen merak etme o bi acıksın nasıl gidip yiyecek Sen uyu rahat ol. Yerine alışamadı o yüzden öyle sessizdir. Yuvasından ayırdın bırak da olsun o kadar Zamanla alışacak. 20 senedir muhabet kuşu besliyorum.
  • Korkma hiçbirşey olmaz. Bende kuşumu geçen sene 14Nisan'da almıştım ilk bir iki gün hiç yem yediğini su içtiğini görmedim.Şimdi ise yem yemekden başka birşey yapmıyor Elimi uzatıyorum kaçsın bişi yapsın diye tınlamıyor üstüne üstün çirkeflik yapıp birde elimi ısırıyor
  • Benimkide öyleydi zamanla alişiyor.
  • güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExSeLaNS

güle güle kullan

• daha önceden aynı türde konu açılmış sanırım birazda olsa içim rahatladı arkadaşın konuda hesaplama yaptım kuşu eve getirdikten 22saat sonra yem yemeye başlamış veteriner arkadaşada sormuş sanırım 3-4gün aç yaşarmış ortamı bilmediginden yemiyomuş galiba ama insan genede tedirgin oluyo :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hem kuş çok güzel hemde çigerlerimi verdim onu almak için aşırı koku yaptıgından 15tane bıldırcınım vardı hergün rahat 12-13yumurta alıyodum onlara karşılık düzgün yavru bi kuş verdi 45ytl çektim benim bıldırcınlara tanesi 3ytl den onun yerine hem sana uyar hem bana uyar dedim ver bi 50liralık yavru kuştan besliyim vakit geçireyim hiç olmazsa oda kabul etti aldık öyle
  • Bende bizim kuşu ilk bulduğumuzda hiç bişey yemeyip içmiyordu şimdi evin ekonomisini düzeltemiyoruz yem parasından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

Bende bizim kuşu ilk bulduğumuzda hiç bişey yemeyip içmiyordu şimdi evin ekonomisini düzeltemiyoruz yem parasından.

:D:D:D inş. dedigin gibi olmaz gözümü korkutma usta benim o 15 bıldırcın günde 1,5kg yem tüketiyodu 50kg lık cuvalla alıyodum :D öyle olursa battık biz evden atarlar beni:D
  • bıldırcınlarını niye verdin sırf yumurtaları için beslerim onları ya sabah kalktıktan sonra 1 tane çiğ kahvaltıda 5 6 tane pişmiş aşkam yatarken süt + bal + bıldırcın yumurtası küçüklüğüm aklıma geldi
  • hiçbişey yapma. sakin davran. sakın dışarı çıkarma. an, hareketler yapma.. yabancılık çekiyor çok normal. 1-2 haftada düzelir...

http://www.muhabbetkusu.org/dosyalar/yeni_baslayanlar_icin_muhabbet_kusu_bakimi/yeni_baslayanlar_icin_muhabbet_kusu_bakimi.pps

http://www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=82

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

hiçbişey yapma. sakin davran. sakın dışarı çıkarma. an, hareketler yapma.. yabancılık çekiyor çok normal. 1-2 haftada düzelir...

http://www.muhabbetkusu.org/dosyalar/yeni_baslayanlar_icin_muhabbet_kusu_bakimi/yeni_baslayanlar_icin_muhabbet_kusu_bakimi.pps

http://www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=82

çok sagol inceliyorum şuanda

• quote:

Orjinalden alıntı: attila_khan

bıldırcınlarını niye verdin sırf yumurtaları için beslerim onları ya sabah kalktıktan sonra 1 tane çiğ kahvaltıda 5 6 tane pişmiş aşkam yatarken süt + bal + bıldırcın yumurtası küçüklüğüm aklıma geldi

valla ben işi ticarete dökmüştüm bi viyolesini 2ytl den satıyordum içinde 12 yumurta oluyordu ama ben yememeye karar vermiştim bi kaç sefer yedim ertesi günümde suratım sivilce doldu anlıcan proteyin zehirlenmesi geçircektim az kala dahada yemem dedim 1taneden sonrası agır geliyo bünye için ama spor yapıyorsan amino asit tozlar kas geliştirici tozlar yerine antiterama çıkmadan 1saat öncesinden 1tane içsen o tozlarla aynı etkiyi gösterdigini biliyorum + %1000 dogal +extra vitamin :D

• Alışır yemeye başlar. Sana tavsiyem kafesin kapısı açıkken pencereleri kapalı tutman. Işıklar söndüğü an kör oluyorlar uçarken elektrik kesilir falan benimki kafasını yarmıştı öyle
    Birde krakerleri var onların çok seviyorlar. Muhabbet kuşu krakeri dersen verirler. Yem olarak champion veriyorum ben en çok onu seviyor
    Bide gaga taşı al tam olsun. Arada karpuz falan ver ama çok verme ishal olur. Marul falanda yer tabi çok büyük yaprağı yandan tıkınca çok korkuyor doğrada ver
    Temizliğine dikkat et kolay mikrop kapabilir, zaten kötü kokar kafesi düzenli olarak temizlemezsen.
    Bide bit spreyi al ona koltuk altlarına sıkarsın
    Arkadaşında dediği gibi güle güle kullan

• oldu ben direk çilingir sofrası kurayım :D:D:D anca doyar:D
  • bizimkide ne bulursa yiyo.. ağzımızdan yiyor şefsiz

sofraya bi konuyo herşeyi sıradan geçiriyor.. sıcak çikolatalı bardağın tepesine çıkıp artıkları yalıyor

• Bunlarda bizim zilliler

Korkmana gerek yok bizimkilerde 1.gün sonunda yemeye başladı.
  • Endişeye gerek yok. Hayvanlar iç güdüsel olarak alışık olmadıkları yerde kendilerini güvende hissetmediklerinden dolayı yemezler ilk günlerde. Sonra kendine gelir yemeye başlar. Rahat ol bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

bizimkide ne bulursa yiyo.. ağzımızdan yiyor şefsiz

sofraya bi konuyo herşeyi sıradan geçiriyor.. sıcak çikolatalı bardağın tepesine çıkıp artıkları yalıyor

benimkiside aynı bu renkte resim çekemiyom bir problemden dolayı bunun ufak hali :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.