Şimdi Ara

Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Muhabbet kuşlarının cinsi nedir? Uzun süredir yumurta yapmadılar, ikiside erkek olabilir mi?

    Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?
    Muhabbet Kuşlarının Cinsiyeti Nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 5 Mart 2019; 0:0:42 >







  • çift bunlar.
    koyu yeşil olan erkek burnu mavi olan açık yeşil olan ise dişi burnu kahverengi. Çıkan yavruların resimlerini atın merak ettim kırık yavrular çıkabilir mavi beyaz şeklinde. Veya anneye daha çok benzeyebilir. Erkek dişiye nazaran biraz daha olgun dişi biraz daha genç hemen hemen 1 yaşına yakın diye tahmin ediyorum.
    Şunu da belirtekte fayda var arkadaşlar ben profesyonel değilim hala amatör sayılırım. Muhakkak başkalarınından da tavsiye alın.
  • Bu kuşlar hiç çiftleşmiyorlar. Çiftleşmeleri için ne yapabilirim? Yada farklı tavsiyeleriniz var mıdır? Kafeslerinde gaga taşı mutlaka bulunduruyoruz, ara ara ballı vitaminli çubuk şeklinde olan krakerlerden alıyoruz. Sularına vitamin atmayı düşünmüyorum, o vitaminlerin gerçek vitamin mi yoksa boya mı olduğunu bilmiyorum. Daha önce kafese takılan ahşap yuvalardan alıp taktığımız oldu ama kuşlar hiç girmeyince çöpe atıltı :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - ballı kraker kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ticaridir içine ekmek vs koyuyorlar sıkıntı oluyor bu nedenle tavsiye etmiyorum.
    - grit kumlu vitaminli minarelli diye satılan taşlar var onlardan muhakak koyun kursaklı canlılar olduğu için yem de taş gerek.
    - Kalamar kemiği kalsium için gerekli. Eğer yoksa mama yaparken yumurtanın kabuğunu rendelerseniz veya havanda dövüp mamasına katarsanız aynı şey olur ama ikisini bir yapmayın. Yumurtaların çehreleri kalınlaşıyor yavru çıkamıyor yumurtadan.
    - multi vitaminler satılıyor onlardan alıp 1 suluğa 5 damla şeklinde haftada bir yaparsanız iyi olur doğa canlısı sürekli güneş görüyor evde bu mümkün olmayabilir.
    - Yuvalık aldıysanız kesinlikle atmayın. İleride lazım olabilir eğer olmuyor atacaksanız evin çatısına dışarıya bir yere asın. Muhakkak bir can onun içine yuva yapacaktır. En azından başka canlılar faydalanacaktır.

    Çiftleşme hakkındaki yazıyı sona bırakıyorum bunun çok fazla nedeni olabilir ama kısa ca sıralamak gerekirse.
    - huzursuzdur. sterstedir.
    - sessiz ortam isteyen de var istemeyen de var. Bir dişim var her seferinde en az 7 yumurta yapar hepsine de çok güzel bakar. Fakat kümese koyduğumdan beri bir tane yumurta alamadım yetieşmiyorum. yumurtluyor kırıyor. İlla sessiz ortamda olacak. Bir arkadaşım çift getirdi bunlar yumurtluyor fakat yumurtaları kırıyor veya yatmıyor dedi. üretime koydum 10 gün sonra yumurtlamaya başladı şu an 8 yumurta dan 6 tanesi çıktı çok da güzel bakıyor.
    - gerekli vitamin ve besinleri alamıyordur.
    - erkek kısırdır.
    - erkek veya dişi birbirlerini beyenmiyordur.
    vs vs vs. izmir içindeyseniz ulaşın bana veya video atın. Biraz uzun zaman alır ve sabır ister. Fakat olmaz diye bir şey yok. Önce mama yaparız düzenli aralıklarla beslersiniz olmadı vitamin takviyesi yapılır. Eş değişir enin de sonun da olur. Bu canlılar muhakak çoğalır sizde o keyfi alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMotsan -- 8 Mart 2019; 17:8:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.