Başlıkta yazdığım gibi arkadaşlar, muğla tıp tercih etmeyi düşünenler soruları yazabilir
Bu sene muğlaya gittim şehir merkezi küçük gibi geldi sosyal hayatı, ulaşımı , eğlence merkezleri vs. öğrenciler için nasıl?
Yurtlar nasıl ev ücretleri falan
Birde kışın bomboş oluyormuş diyorlar muğla için
Üniversitede hocalar çok zorluyorlar mı birazda üniversite ortamı hakkında bilgilendirirseniz hoş olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
dostum eski devlet hastane binası tıp fakültesi olduğu doğru mu
aynen dediğin gibi muğla merkezi küçük ( yaklaşık 100 bin ) ilçeleri büyük olan bir şehir. üniversite kötekli adı verilen yerleşkede bulunuyor. merkeze uzaklığı 5 km civarı. kötekli eskiden köy. üniversitenin yapılmasıyla birlikte canlanan bir yer. ama hala küçük düşün burger king daha yeni açılıyor :D. muğla merkezde büyük avm dahi yok. küçük bir avm benzeri yer var. sosyal hayat canlıdır. marmaris, bodrum gece hayatı var. ayrıca köteklide sayısız bar var. rahat bir ortam yani. gelelim ev-yurt meselesine. maalesef kötekli küçük bir yer olduğu için yerlisinin tek maaşı öğrenci karşılıyor. ev fiyatları çok yüksek. 1+1 evler 750 den başlar. (erken tutarsan tabi, yazın 850 den aşağı bulamazsın.) 2+1 ler 1200 civarı. kyk ve residorm diye 2 yurt seçeneği var. residorm 3 kişilik oda geçen sene 530 liraydı. bu fiyata yemek dahil değil. önermem de zaten. kışın boş değil bu arada kim dedi sana boş diye :D yazlık yerler boşalır tabi de merkez ve kötekli aynı şekilde devam. valla 1. sınıfı ortalama bir çalışmayla geçtim. hocalar zorlamamaya çalışıyorlar. unutmadan şunu da ekleyeyim hem tıp okuduğum hem de çok sosyal biri olmamamdan ötürü çok eğlenmedim. ama başka bölümlerden adamlar her gün kopuyor. zaten çoğu da tatile geliyor da neyse.
tıp fakültesi hastanesi yeni yapıldı. eski tıp fakültesi devlet hastanesiyle yanyana, merkezde bulunuyor. bu arada yeni tıp fakültesinin yazın sonuna doğru açılması bekleniyor.