< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Müdür, şort giyen öğretmenlerii seminere almadı (2. sayfa)

-
-
Hiç saygı kalmamış. Tshirt giyemiyoruz millet şort giyiyor. Bir de öğretmen olacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Giyim kusamla alakasi yok konunun
6 aydir yatmaya alismislar , tatile gelir gibi okula gelmisler ben olsam memurluktan atardim gene az yapmis
tatilden cıkamamıslar
-
Eşim öğretmen, bir öğretmenin şortla seminere geldiğine, hatta teşebbüs ettiğine şahit olmamış. İnsanların kılık kıyafetlerine, yasam tarzlarına müdahaleleri sıklıkla eleştiririm, gidişatı da beğenmem ama bence bu öyle bir durum değil. Resmi bir görevli, resmi bir göreve gidiyor. Kıyafet yönetmeliği var. Bu öğretmenlere sormak lazım, amacınız ne? Herkesin canı burnundayken, öğretmenlere çakmak için fırsat gözetirken, şortla seminere gitmek nerden aklınıza geldi.
Şortla gelmeyeni kovuyorlar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Doğru, kılık kıyafet yönetmeliği var. Ama bu hükümet yıllarca, başörtüsü üzerinden mağduriyet kartını oynadı. Elinde yetki olmasına rağmen, bu yönetmeliği değiştirmedi.
Okula başörtüsü ile giden arkadaşlar da bunu sendikal bir eylem olarak yapmak durumunda kaldılar. Bu sayede biz de kotla, kirli sakalla gidebildik.
Uzatmayayım... Öğretmenlerin de çoğu buna karşı çıktı ilk başta.
Halbuki batı ülkelerinde, bundan 40 yıl önce de kıyafet serbestti okullarda. Ya da üniversitede çalışanlarda.
Özel sektör kıyaslaması yapanlar, haksız. Adamın kendi şirketi. İsterse "Polo delikli nane" yazan tişört giydiriyor.
Yazılımcı veya iş güvenliği uzmanı arkadaşlarım var. Rock bar barmeni gibi tarzlarda...
Birazda mudure hak vermek lazim etraf kadin gorunce niyetlenip cildirmaya hazir sapiklarla dolu. Bu kadinlarin adlarini cikartirlar, dedikodu yaparlar falan filan ... Birde etrafta zaten bosanmis kadinlar var bunlar erkekleri tahrik etmeyi seven, ilgi gormek icin ciplalasmayi tercih eden kadinlari da hesaplarsak mudur gereksiz huzursuzluklarin onune gecmis diyebiliriz !
-
Türban serbest, şort yasak!
Kendileri dışlanırken özgürlük diye ağlıyorlardı, biz de bunlara destek veriyorduk. Demek ki kendileri mührü ele geçirene kadarmış. Özgürlük anlayışları buymuş. Gerçek yüzlerini gördük, beklemedeyiz şimdi.
Türban yasakken de kılık kıyafet yönetmeliğine göre yasaktı. Doğru muydu? Siz hep kendinizi düşünürsünüz!
"Okullarda öğretmenler Covid-19’a yakalanırken, öğretmenler hiç bir kontrol yapılmadan seminerlere çağrılırken, onlarca okul vakalar yüzünden kapatılırken, öğretmenin kılık kıyafeti ile uğraşacaklarına okulları pandemi döneminde eğitim öğretime hazır hale getirmelerini bekliyoruz."
Bu doktorların,hemşirelerin,sağlık personellerinin,milyonlarca işçinin canı can değil mi ? Sanki Her şey 4/4 lük bir sizinki çözülmedi.Eğitimci denilen kavram Mahmut Hoca gibi fedakarlık isteyen bir şeydi.Bunlar Podyuma çıkar gibi istediğin şekilde giyin çocuklara kötü rol model ol,armut piş ağzıma düş..Bunların cebi doymuş gözü doymamış başka hûlyaların peşinde.Köy öğretmenleri okulları boyar çocukların hem anası hem babası olur sobalarını yakar bunlarda Mankenlik derdinde..
İyi yapmış müdür. tebrik ettim.
bu öğretmenler de iyice bokunu çıkardı artık. okula şortla gelmek ne la ? sen oraya mesaiye gidiyorsun değil mi ? bir de ne demiş ;
-kılık kıyafetimize dokunmayın..
oldu o zaman herkes donuyla gelsin okula.
-
quote:
Orijinalden alıntı: A.h.metTürban serbest, şort yasak!
Kendileri dışlanırken özgürlük diye ağlıyorlardı, biz de bunlara destek veriyorduk. Demek ki kendileri mührü ele geçirene kadarmış. Özgürlük anlayışları buymuş. Gerçek yüzlerini gördük, beklemedeyiz şimdi.
hacı türbanla şortu nasıl bir tutuyorsun ya ?
öğretmensen yazık senin okutacağın çocuklara gençlere.
kafaya bak
sen memursun ve mesaiye gidiyorsun değil mi ? o zaman giyeceksin takım elbiseni gideceksin. her şey sizin istediğiniz gibi olmuyor beyfendi.
-
Sana ne ne iş yaptığımdan terbiyesizlik yapma. Adamın dininde şort giymek farz belki sana ne! Özgürlükse her kıyafete özgürlük.
Ben her gün şortla gidiyorum kim ne diyebilir ki.
Basit bir soru soracağım.
Misal siz öğretmensiniz ve ilce milli eğitim müdürüyle bir görüşmeniz var. Bunun sebebi izin olabilir başka bir sorununuzun çözümü olabilir v.b olabilir. Ilçe milli eğitim müdürünün makamına giderken ŞORT giyip gider mısınız? Objektif bir düşünün bakalım?
Kimse gitmez ne bu öğretmenler ne de bu öğretmenlere haksızlık yapıldığını savunanlar. Neden?
Çünkü işiniz var. Bir maruzatiniz var ve şortla gitmek makama saygısızlık olacağı için tepki çekip işinizin olmaması riskini göze alamazsınız. Bunu düşünürsünüz ve şortla değil hatta önemli bir işiniz varsa kotla bile gitmezsiniz. Tabi burda mesele ilçe milli eğitim müdürünün makamına uygun giyinme düşüncesi.
Şimdi makama böyle gitmezken ilçe milli eğitim müdürünün katıldığı bir toplantıya şortla gitmenin mantığı ne?
Bir de böyle düşünün.
Ayrıca erkek öğretmenlere "Şortla ders anlatirmisin " diye sorsalar %99 u hayır der. Bunun sebebi de kendine yakistirmamasidir. Çünkü işinin ciddiyetini bilen insanlardır.
Ayrıca bu olayı başörtüsüne bağlamak ta ne kadar saçma bir olay orası ayrı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makarnacı321 -- 29 Ağustos 2020; 10:42:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: A.h.metSana ne ne iş yaptığımdan terbiyesizlik yapma. Adamın dininde şort giymek farz belki sana ne! Özgürlükse her kıyafete özgürlük.
hangi dinde şort giymek farz oğlum ?
özgürlük dediğin belli bir kurallar çerçevesinde özgürlüktür. herkes kafasına göre özgürüm ben şunu yaparım bunu yaparım diyemez. hele ki DEVLETİN BİNASINDA MESAİDEYKEN ! SEN MEMURSAN KILIF KIYAFET KURALINA RİAYET EDECEKSİN. ETMEYECEKSEN DEFOLUP GİDECEKSİN. anladın mı aslanım ?
-
Kılık kıyafet yönetmeliğini tartışabiliriz, o ayrı bir konudur. Türban yasağına da karşıydım ben. Yönetmeliğin değişmesi gerekiyor diyebilirsiniz, zira yönetmelikler toplumun taleplerine, ihtiyaçlarına göre değişebilir. Ama yöntem bu değildir. Öğretmen bir devlet memurudur. Devlet memurlarının kıyafet yönetmeliğinin dışında genel kabul görmüş, beklenen bir giyinme tarzı vardır. Her kişinin keyfine bırakılamaz.
Hocam sıkıntı da bu. Yönetmeliği getiren bunlar zaten. Yönetmelikte türban yasakken birçok öğretmen türbanla geldi (eylem / itaatsizlik mahiyetinde) birçok özgürlük sevdalısı da İslamcı olmasa bile destek verdi. Yönetmelik değişti ama sadece türbana özgürlük geldi. Şimdi seküler insanlar da kendini kandırılmış hissediyor kılık kıyafet eylemi yapıyor. Mesele bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X