Şimdi Ara

Muazzam bir fizik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
3
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saygıdeğer fizikçi hocalarım, yaklaşık 2 3 haftadır bu soruyu farklı fizik hocalarına soruyorum ve hepsi farklı bir cevap veriyor. Bu soruyu açık ve net bir şekilde en ince ayrıntısıyla anlatabilecek yetkinlikte birisi bakabilir mi? (Soruyu 5 farklı yere sordum şuana kadar, 6.da aradığımı net olarak bulacağımı umuyorum)
    Dipnot: Gerizekalı olmadığıma dair çok güçlü kanıtlarım var.
    Muazzam bir fizik sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yükseklikleri ve yarıçapları eşit demiş, kütleleri eşit dememiş. Y buzu daha az yani. Eriyince de X' e göre daha az suya dönüşür. Bilyeler kafa karıştırmak için verilmiş bence.

• Yani L bilyesi Y buzunun içinde demek istedim.

• R kabındaki buzun hacminin daha az olduğunu, bu yüzden suya dönüşen buz hacminin daha az olduğunu, yani su yüksekliğinin daha az bir miktarda azalacağını anlıyorum.

Aslında bilyelerin de bir önemi yok. Ama bilyelerin dışta veya içte olması neden etkilemiyor matematiksel olarak ispatlayamadım. Belki adam akıllı oturup kağıtta formüllerden ispatlayabilirim ama nedense bişeyler eksik.

• Tam benimseyemiyorum bilye kısmını, aslında suya dönüşen buz hacmiyle bir problemim yok. Fakat bilye kısmının kafamda tam oturmadığına eminim.

• Batan hacime bakacağız 1. Kapta r yarıcaplı y yüksekliğinde buz batmış 2.kapta r yarıcaplı y yüksekliginde buz batmış ama batan hacmin tamamı buz değil içinde delik olan bir buz o hacim açığını da bilye sağlamış yani "2.kapta batan hacim : buz+bilye =1 kapta bayan hacim: buz". Buzlar eridiğinde 1.kapta yükseklik azalacak ve bilye batacak yükseklik biraz yükseltecek ama h kadar yükseltemez çünkü bilyenin hacmi buzdan küçük. 2.kapta buz eriyecek su yuksekligi azalacak batan hacimde bilye de dahildi zaten azaldığıyla kalacak ekstra bi yükselme söz konusu değil. Yani h>hp>hr olacak. Umarim anlaşılmıştır kelimelere dökmek benim icin çok zor oluyo

• Hocam basit düşün, formüle gerek yok. Buzların yükseklikleri ve yarıçapları eşit ama Y buzunun içinde L bilyesi olduğundan buzların hacimleri eşit olmuyor. Y buzunun hacmi daha az oluyor. Buzlar eriyince iki bilyenin su içinde kapladığı hacim aynı olacak ama Y buzunun hacmi daha az olduğundan X'e göre daha az su oluşacak, bu kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazdığım paragrafı boş verin bu soru imkansız göstericem şimdi

• Gençler, ilk sistemdeki batan hacim ile ikinci sistemdeki toplam batan hacim aynıymış. Yani iki sistemin de toplam ağırlığı aynıymış ki ikisi de aynı hacimi batırıyor totalde. Fakat iki sistemin ağırlığının aynı olması imkansızdır. Çünkü ikinci kapta bilyenin kapladığı kadar hacimde bir buzun ağırlığı eksik. Demekki ağırlıklarının aynı olması imkansız. İkinci de bilyenin kapladığı kadar buzun batmayan üst kısıma konması gerekirdi bunun doğru olabilmesi için.

Şu güne kadar sorumu bilmiş bilmiş cevaplayan tüm fizik hocalarıma saygılar. (5 farklı hoca lan)

• Sağolun yine de

• Püf noktası buzun daha fazla hacmi olması eridiğinde su seviyesi düşecek cevap A doğru mudur ?
  • Muazzam bir fizik sorusu

Siz matematiksel mantığını istediniz diye bu kadar uzun anlattım normalde klasik bir sorudur bu umut öncülün buz sorularını izlerseniz size yardımcı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019BDNG -- 7 Nisan 2020; 18:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019BDNG kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İşte istediğim şey tam olarak buydu. Ben bugün bu soruyu foruma attıktan sonra sorunun hatalı olduğunu fark ettim. Çünkü iki tarafın da batan hacmini eşit vermiş ama iki tarafın ağırlıkları kesinlikle birbirinden farklı. O yüzden böyle bir soru olamaz. Fakat siz doğru haline göre çözmüşsünüz. O benim daha çok işime yaradı. Teşekkür ederim yine 👍🏻

• 2019BDNG kullanıcısına yanıt
    Bir de bu soruyu çözen herkes buzun kapladığı hacime de takılmış. Sizce hacmin de etkili olduğu bir durum olabilir mi benzer bu tip bir soruda. Yine aynı şey olurdu demişsiniz hacimler sorudaki gibi olsa da.

• Asikaloy kullanıcısına yanıt
    Değişmez evet 2. buzun hacmi daha az örneğin 5v alırsak normalde 10v lik buzun 9v si eriyorsa 5v lik buzun 4,5 v si erir. her durumda hR küçük olur hP den
  • Anladım sağolun 👍🏻

• Asikaloy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019BDNG -- 7 Nisan 2020; 20:13:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.