Şimdi Ara

Muayene Rcz (TüvTürk içeririr) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlaşılan bu saçmalığı yaşayan bir çok insan var.
    İlginç.. İnşallah biz yaşamayız.
  • benim mini Cooper da koltuk sayısı ve renkten dolayı kalmıştı... bi çok tek kapılı araçta oluyor bu durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Mühim olan evrak işi dönsün para kazanalım. Olay bu.

Her araca yazılan " far hatası " hafif kusur değil. Ağır kusur olmalı. Yolda can güvenliğini, sürüşü etkileyen asıl şey bu..

Ama tekniğimiz buna yetmemesinden midir, kafamızın basmamasından mıdır hiç alakası olmayan şeyi ağır kusur sayıyoruz...

Neyse.. Böyle devam..

Not: bu yaptığım eleştirinin kurum ve siyasetle alakası yoktur. Bütün mesele insanımızda bitmektedir..

İyi forumlar.

iyi de arkadaş bu farı nerede ayarlatacağız? ben farı kusursuz olan bir tane araç görmedim, yetkili serviste ayar yaptırıp götürüyoruz yine kusur yine kusur, zaten önceden ağır kusurdu hatalarını anlayıp hafif kusur yaptılar

Far olayı ayrı muamma zaten, otomatik far ayarı yapan orijinal xenon farlara bile far ayarı kusuru yazıyorlar, nasıl bir ayarsa artık. Can sıkıntısı mıdır nedir...

• benim başımada araç rengiyle ilgili bir durum geldi araç sıfır satıldığında 2 renk olarak müşteriye satılmış mavi tavan beyaz ruhsatta sadece mavi yazıyor muaynede kaldı emniyete gittim dosyadan bakılacak vs denildi dosyadan bakılmadan eski ruhsat yaziciya konulup aksesuar bölümüne mavi beyaz yazildi sistemde de düzeldildi denildi .

muaynedeki teknisyen ruhsatt ayazmasada olur .(kendi hatalarından ötürü yenilemede ısrar etmezler dedi ) sistemde mavi bayaz görünsün muayneden geçiririm dedi .
  • Ben olsam hemen savcılığa dilekçe yazardım
  • Konu eski ama yazayim.Babamda e coupe var ruhsatta 5 kisilik yaziyor ama 4 koltuk var(arka orta bardaklik yeri var plastik) ve muaeyenede kaldi.

Sonra emniyette duzelttik sistemden 4 kisi yaptirdik gecti.ruhsat degistirmedik sistemden halloluyor haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 23 Temmuz 2014; 10:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şirket aracı götürdüm, ona da 5 koltuk görünüyor bu ruhsatta ama 4 olması lazım dediler, trafikten düzelttirdim tekrar götürdüm. Adamlar öyle sırf tünelden geçmiş olsun diye tekrar tünele soktular, hiç kontrol etmeden karşıdan çıkardılar, geçirdiler muayeneden. Zaten araç yeni.

Arkadaşlar birde aklıma gelmişken şunu sorayım size, ben çok defa araç götürdüm muayeneye, şansi aracım olsun şirket araçları olsun hepsini ben götürüyorum. İlk başlarda hiç dikkatimi çekmezdi ama sonraları dikkatimi çekti, yahu hiç mi lüks araba olmaz muayeneye gelen : ) inanın çok çok nadir görmüşümdür mercedes bmw falan muayeneye gelen : ) hemen hemen hiç gelmiyorlar. Var mı bu konuda bir fikriniz ?
  • viva_la_muerte V kullanıcısına yanıt

hiç güleceğim yoktu ama nedense ben de farketmedim hiç. hiç denk gelmedim şöyle bir 7 serisi ile veya S classs ile...
  • Merhabalar, Malum çoğu kişinin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabi ki :) şimdi babam, kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş söylemişlerse bile farkına varmamış, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorum var?

1) Tüvtürk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. Ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum. Hakkım değil mi?
    2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi ikinci bir defa alabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur? Tşk ederim.
  • viva_la_muerte V kullanıcısına yanıt
    Ben çok gördüm ya şansınıza heralde görmemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Merhabalar, Malum çoğu kişinin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabi ki :) şimdi babam, kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş söylemişlerse bile farkına varmamış, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorum var?

1) Tüvtürk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. Ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum. Hakkım değil mi?
    2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi ikinci bir defa alabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur? Tşk ederim.

saygıdeğer babanızın kulakları ağır işitiyor da muayene raporuna hiç bakmamış mı ya da ruhsata?

1) elbette hakkınız, yazılması gerekir vergi oranlarının, hatta cep telefonu faturalarında olduğu gibi direkt "adınıza devlete ödenen miktar" diye açık açık belirtilmeli ancak tren biletlerinde de yok bu.
    2) yasaya aykırı değildir, 2. defa hizmet alıyorsunuz, hukukçu değilim ancak, bir araç aldınız, araç pert oldu, yeni bir araç daha alırken vergisiz almak gibi bir durum sözkonusu değilse bu da onun benzeri, 1. araca ödediğiniz vergi de çöpe(!) gidiyor böylece

• Aynı araç için alınamaz, akıl var mantık var..
  • Garip bi örnek ben vereyim. Babamın doblosunu ay başında muayeneye götürdük(2. veya 3. Girişi idi). Ruhsatda azami ağırlık 2130 kg yerine 20130 kg yazılmış, bu güne kadar biz bile farketmedik. Bundan dolayı ağır kusurlu oldu, trafiğe gidilip sistem üzerinden hemen değişiklik yapıldı. Tekrar muayeneye gittiğimizde aracı perona koymadılar bile, işimiz çabucak bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Mühim olan evrak işi dönsün para kazanalım. Olay bu.

Her araca yazılan " far hatası " hafif kusur değil. Ağır kusur olmalı. Yolda can güvenliğini, sürüşü etkileyen asıl şey bu..

Ama tekniğimiz buna yetmemesinden midir, kafamızın basmamasından mıdır hiç alakası olmayan şeyi ağır kusur sayıyoruz...

Neyse.. Böyle devam..

Not: bu yaptığım eleştirinin kurum ve siyasetle alakası yoktur. Bütün mesele insanımızda bitmektedir..

İyi forumlar.

en ufak çukurda bozulan far ayarı ağır kusur olmalıdır tabi

tüvtürk e falan laf ediyoruz da adamlar yine iyiymiş
  • Muayeneye girmeden her zaman bosch servise gider far ayari yaptiririm ama ne hikmetse 1 saat once yapilan far ayari tuvturkte hafif kusurlu cikiyor . Ben gormedim hic saglam gecen varmi fardan

• ZuLaN kullanıcısına yanıt
    aynı olay cls si olanlarında başına geliyor.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    tüvtürk kestiği fatura da %18 kdv diye belirtiyor aldığı vergiyi
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle ama, bir defa Audi Q7 görmüştüm yanılmıyorsam, bir de C serisi mercedes. Gördüğüm en lüks araçlar. Bizim burdaki muayene istasyonu da Türkiyenin en büyük alana sahip muayene istasyonu bu arada ve her zaman full araç dolu olur : )
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.