Şimdi Ara

MTV'yi daha az ödeyin (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
14
Favori
89.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • faydalı teşekkürler
  • artık geçti ama mesela babamın 2000 model transit 100v var
    850 lira yıllık vergisi tutuyo bundan faydalanabiliyomu acaba?
  • Merhaba sakıncası yoksa danışmak istedim : Bende 2004 model mazda 6 2000 motor ruhsatta 1999 cc yazıyor kasko 2013 yılı kasko değeri 24000 tl gözüküyor. 2014 yılında indirm hakkım var mı var ise bilgi verirseniz sevinirim.. Görüşmek üzere...
  • Bu durumda yok.
    1080 lira ödeyeceksin yıllık olarak ve belirttiğin kasko değerinin %5'inden daha az bir rakam.
    Eğer kasko değeri 20000 olsaydı kıl payı yakalamıştın indirimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre

quote:

Orijinalden alıntı: janx

quote:

Orijinalden alıntı: extotal

quote:

Merhabalar, 2000 Model range rover 4,6 aracım var, kasko bedeli 31000TL.
    MTV dilekçesiyle indirim olabiliyormu?

indirimden yararlanırsınız
    normalde 12 yaş üstü motor silindir hacmi 4001 üzeri olduğundan aracınızın 2013 mtv si 3756 TL
    budeğer kasko bedelinizin %5 inden fazla olduğu için (1550den fazla) bir alt motor sınıfından ödeme yapabilirsiniz
    buda 3501cm3-4000cm3 aralığı 2610TL yıllık (2bandrol) yapar. geriye dönük (2005 ocak 1de uygulama başladı bu tarihe kadar)
    ödemeleride geri alabilirsiniz. tabi geriye dönük hesaplamalar biraz baş ağrıtabilir.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aynı model aynı araca sahibim, iki senedir bu şekilde bir alt dilimden ödüyorum. Kasko değer bildirim formunu verince internetten de düşüyor, oradan taksitle de ödenebiliyor

Nasil yani. Dilekceyi verince internetede yansiyomu. Yani vergi dairesinden nakit odeme yapmak zorunda kalmiomuyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki arkadaslar ben odemelerimi hep internetten yaptim. Dekont fln yok. Nasil olacak bu is?

Birde bu isi arac sahibinin yapmasi zorunlumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 2 Şubat 2014; 1:37:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

quote:

Orijinalden alıntı: Emre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: extotal

quote:

Merhabalar, 2000 Model range rover 4,6 aracım var, kasko bedeli 31000TL.
    MTV dilekçesiyle indirim olabiliyormu?

indirimden yararlanırsınız
    normalde 12 yaş üstü motor silindir hacmi 4001 üzeri olduğundan aracınızın 2013 mtv si 3756 TL
    budeğer kasko bedelinizin %5 inden fazla olduğu için (1550den fazla) bir alt motor sınıfından ödeme yapabilirsiniz
    buda 3501cm3-4000cm3 aralığı 2610TL yıllık (2bandrol) yapar. geriye dönük (2005 ocak 1de uygulama başladı bu tarihe kadar)
    ödemeleride geri alabilirsiniz. tabi geriye dönük hesaplamalar biraz baş ağrıtabilir.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aynı model aynı araca sahibim, iki senedir bu şekilde bir alt dilimden ödüyorum. Kasko değer bildirim formunu verince internetten de düşüyor, oradan taksitle de ödenebiliyor

Nasil yani. Dilekceyi verince internetede yansiyomu. Yani vergi dairesinden nakit odeme yapmak zorunda kalmiomuyuz?

Aynen, kasko deger formunu bagli bulundugunuz vergi dairesine goturdukten sonra internette hemen guncelleniyor.

• bir alt kademe de kurtarmıyorsa 2 alt motor grubuna iniliyor mu acaba?
    1- sadece bir kademe mi oynar?
    2- yoksa kaç kademe olursa olsun mtv yi %5 den aşağıya mı indiriyor bu sistem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turqie

bir alt kademe de kurtarmıyorsa 2 alt motor grubuna iniliyor mu acaba?
    1- sadece bir kademe mi oynar?
    2- yoksa kaç kademe olursa olsun mtv yi %5 den aşağıya mı indiriyor bu sistem?

Sadece 1 kademe iniyor malesef...

• güzel yakalamıştım halbuki ama zaten adamlar ince hesaplardan sonra düşünüp yapmışlardır onlar benden önce yakalamıştır olayı. :(
    eyvallah dostum.
  • arkadaşlar diyelim elimde Bmw M5 var 2001 model

yıllık vergi tutarı: 3.900.00 TL
    araç kasko bedeli:70.000.00 TL

hesaplamayı düzgün yapamadım yardımcı olursanız sevinirim :)
  • Arkadaşlar aracım 2004 renault scenic 2.0BVA
    Kasko değeri : 23.700TL
    Yıllık vergi tutarı : 1080TL ödüyorum.

Nasıl hesaplanıyor anlamadım yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: polycan

arkadaşlar diyelim elimde Bmw M5 var 2001 model

yıllık vergi tutarı: 3.900.00 TL
    araç kasko bedeli:70.000.00 TL

hesaplamayı düzgün yapamadım yardımcı olursanız sevinirim :)

70000 TL'nin yüzde 5'i 3500TL eder.Aracın 1 yıllık vergisi ,aracın değerinin yüzde 5'inden daha FAZLA olduğu için araç 1 alt kademeden vergilendirilir.2014 yılına göre bu vergi 2700Tl olur.

23700 Tl'nin yüzde 5'i 1185 Tl eder.Aracın 1 yıllık vergisi ,aracın değerinin yüzde 5'inden daha AZ olduğu için araç için normal vergiyi ödersiniz.

@lewel123 @polycan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 16 Şubat 2014; 1:23:02 >

• ford connect mtv yi daha az ödeye biliyormuyuz acaba
  • Merhabalar 2006 kia sorento 2.5 için bu uygulamadan faydalanabiliyor muyuz yardımlarınız için teşekkürler
  • Ne berbat bi ülkede yaşıyoruz ya ABD den 20 kat fazla vergi ödüyoruz bu kadarda olmaz neyse
    Benim araba SAAB 9-3 2005 Model 2000 cc

Kasko değeri=> 47000
    Mtv yıllık => 1080 (6 aylık 540 tl)

Şimdi şöyle hesaplayalım yanlışsa bilgilendirirseniz sevinirim

kasko değerinin % 5 aldıktan sonra mtv den az çıkarsa yararlanıyorsun fakat çıkmasa bi bardak soğuk su içiyorsun

47000 X 0.05 ==>> 2350 tl
    MTV ==>> 1040 tl

Olmuyor yararlanamıyorum

ooooo ancak arabanın değeri 20000 tl olacakta öyle yararlanacan güzelim ülkede cehennemi yaşıyoruz

• Benim anladığım şekildeki hesapladığım şekle göre yararlanamıyorum yanlışsam düzeltiniz..
    araç kasko bedeli 15.500tl 1.9 stella
    MTV Yıllık ödemem 644tl
    775tl nin altında bir vergi ödediğim için yararlanamıyorum doğru mu anlamışım.
  • 2015 te kasko bedel indiriminden kimse faydalanamayacak sanırım. Değerler açıklandı ve birçok aracın değeri artmış artmayanda eski yerinde saymış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

2015 te kasko bedel indiriminden kimse faydalanamayacak sanırım. Değerler açıklandı ve birçok aracın değeri artmış artmayanda eski yerinde saymış.

Evet daha önce 1.9 jtd stilo bir alt dilimden yararlanıyordu ama artık olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3976 -- 19 Ocak 2015; 12:33:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.