Şimdi Ara

!! MTV'yi Bankadan Ödeyenler Dikkat !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maliye yine endişeleri haklı çıkardı. https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp den siz de MTV sorgulaması yapmalısınız bence. işte size iki haber:

MTV'de kaos
    Vatandaşların banka aracılığı ile ödediği MTV’lere bir de gecikme faizi tahakkuk ettiriliyor.
    Bilindiği gibi MTV vergisi bankalar aracılığı ile de şube nezdinde ve internetten yatırılabiliyordu.
    Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının İnternet Vergi Dairesi adı altında başlattığı uygulama ile mükellefler, MTV sorgulaması, borç ve tahsilat bilgilerine de ulaşabiliyor.
    Motorlu Taşıtlar Vergisini banka aracılığı ile ödeyenler bu yıl da sorunla karşılaştı. Gazetemizi arayan çok sayıda MTV mükellefi, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesindeki bilgilerin yanlış ve çelişkili olduğunu; internet sitesinde “tahsilatlar” başlığı altında MTV’nin banka aracılığı ile hesaben tahsil edildiğine dair bilgi yer almasına rağmen, MTV başlığı altında birinci taksidin borç olarak gözüktüğü ve buna bir de gecikme faizi tahakkuk ettirildiğini gördüklerini ifade ettiler.
    Gerçekten,https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp internet sitesi üzerinde yaptığımız birkaç sorgulamada, ödemelerini banka aracılığı ile yapan mükelleflere ait bilgilerde, “tahsilatlar” başlığı altında banka aracılığı ile “hesaben” yapılan ödemenin görüldüğü buna rağmen MTV başlığı altında ödenen miktarın sıfır lira gözüktüğü ve buna günlük faiz işletildiği ortaya çıktı. Tahsilat bilgileri elinde olduğu anlaşılan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, bu bilgileri birleştirmek yerine ödenmiş borca bir de faiz tahakkuk ettirmesi vatandaşı elektronik uygulamalar konusunda çekimser davranmaya iteceği bildiriliyor.
    E-devlet uygulamaları konusunda öncü olma gayreti bilinen Gelir İdaresi Başkanlığının soruna kısa sürede çözüm getirmesi bekleniyor.

www.gib.gov.tr’de çelişki giderilmedi
    10 Şubat 2008 tarihli gazetemizde duyurduğumuz, vatandaşların banka aracılığı ile ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) bir de gecikme faizi tahakkuk ettirildiği haberimize Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın duyarsız kaldığı anlaşılıyor.

Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının İnternet Vergi Dairesi adı altında başlattığı uygulama ile mükellefler, MTV sorgulaması, borç ve tahsilat bilgilerine de ulaşabiliyor.
    Şubat’ın ilk haftası gazetemizi arayan çok sayıda MTV mükellefinin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesindeki bilgilerin yanlış ve çelişkili olduğundan yakındıklarını; internet sitesinde “tahsilatlar” başlığı altında MTV’nin banka aracılığı ile hesaben tahsil edildiğine dair bilgi yer almasına rağmen, aynı sitedeki bilgilerde ödenen MTV’nin borç olarak gözüktüğü ve buna bir de gecikme faizi tahakkuk ettirildiğini ve bu durumun kayıtlar arasında çelişki olduğunu duyurmuştuk.

Gelir İdaresi Başkanlığının bu konuda herhangi bir açıklama yapmaması, vergi ödevini yerine getiren vatandaşın haklı tepkisine neden oldu. Başkanlığın internet sitesinde çelişkinin halen devam ettiği anlaşılıyor. İnternet sitesinden alınan sayfadaki bilgilerden; 2009/1 dönem 314,00 TL borcu bulunan bir mükellefin borcunu halen ödemediği gibi borcuna 6,29 TL gecikme faizi tahakkuk ettiği; ancak aynı sayfada tahsilatlar başlığı altında 2009/1 taksidinin ödemenin son günü olan 2 Şubat 2009’da hesaben yatırıldığı da görülüyor. Konu ile ilgili 444 0 189 nolu Vergi İletişim Merkezi telefonlarını arayan vatandaşların, Vergi Dairesinin kendi elindeki iki ayrı bilgiyi birleştirmek yerine, kendilerinin vergi dairelerine bizzat müracaat etmeleri gerektiğinin bildirilmesi ise vatandaşları çileden çıkardı.

• Ben 3-4 dönemdir on-line ödüyorum, herhangi bir problem yok.
    Ocak ayı da ödenmiş gözüküyor.

Edit:Borç kısmında da daha ödemediğim, 2009 2. taksit gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 25 Şubat 2009; 12:01:40 >
  • devlet bankayı yönetmeli bizdeki gibi banka devleti yönetirse
    hazır vergiyide alamaz bu devlet.
  • para yatırdığımızı görüyor ancak mtv kısmına işlenmiyor, üzerine de gecikme faizi yazılıyor:)
    vergi dairesine gitmek gerekiyor düzeltmek için maalesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: artlinean

para yatırdığımızı görüyor ancak mtv kısmına işlenmiyor, üzerine de gecikme faizi yazılıyor:)
    vergi dairesine gitmek gerekiyor düzeltmek için maalesef

vergi dairesine gideceksek bankaya tahsil yetkisi niye verdiler kaldıki tahsilattan da haberdarlar. düzeltiversinler bir zahmet bizi oraya kadar yormadan
  • benimkinde bi sorun yok çok şükür. son günlere bırakanlarda sorun oluyor olabilir.
  • İşte bende aynen bu sorun var.
    Bir sekmeye tıkladığımda yatırdığım gözüküyor diğer sekmede ise borç olarak gözüküyor ve faiz uygulanıyor.
    Bende takmıyorum ne yaparlarsa yaparlar. Elimde makbuzum duruyor.
    Bu ülkede böyle boş işlerle uğraşmaya kalksak ömür yetmez.
    Bir sıkıntı çıkarsa, makbuzumu gösterir gereken yerlere, durumu hallederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı bankalar geç yatırıyor.Ben öyle bir durumla karşılaşmadım.
  • ben 3 senedir vakıfbanka yatırıyorum ya bi kotnrol edeyim bakim
  • Daha çok internet bankacılığı yolu ile yapılan ödemelerde sorunla karşılaştım. Maliyenin cevabı şu: bilgilerde bir eksiklik vardır: Daireye uğrayın...
    Benim kendi aracımda dahil, şirketin bakabildiğim 2-3 arabasında aynı durum var. Sinir bozucu olan ödediğiniz borca bir de faiz işletilmesi...
  • ben de internetten yatırdım ve ÖDEME ŞEKLİ kısmında KREDİ KARTI yazıyor..

vadesiz hesaptan ödenenlerde mi HESABEN yazıyor??
  • aynısı bana kesilen bir trafik cezasında olmuştu. Gelirler idaresine e-mail gönderdim, 1 gün içinde düzeltip gecikme faizini sildiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.