Şimdi Ara

MTOK BİLGİSAYAR MÜH.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mtok'un ne olduğunu biliyorum(sadece meslek liselilerin tercih edebildiği teknoloji fakültesinde dersleri verilen bölüm). Fakat bu teknoloji fakültesindeki mühendisliklerle normal mühendislik fakültesindeki öğrencilerin mezun olduklarında eşitlikleri ne derece olur onu bilemiyorum?

Evet bu forumda bununla ilgili konu vardı yeni açtım ama üzerinden 2 yıl geçmiş mahmekeme olayları olmuş vs vs. Sizden ricam kesin olarak bilen varsa konuşsun yoksa insanların aklını karıştırmaktan başka bir iş yapmayacağınızı belirteyim. Ha unutmadan birde sen kendini geliştir nerde okuduğun önemli değil gibi cümleleri daha önce çok okudum gerek yok onlarada.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Bu Mtoklar deli ediyor beni.arkadasim meslek lisesine gittiysen oks sbs de birsey yapamadiysan tekniker olursun . Ne bu muhendislik aşki 200.000 adam iyi sayilabilecek unilerde mtok kazanabiliyor ne is

benim gibi puanı anadolu liselerine yettiği halde meslek lisesine gidip hedefi öğretmenlik mühendislik olan kişiler için açıldı.ha benim gibi kaç kişi vardır tartışılır.Amacım mühendis olmaktı mtoklar işimi kolaylaştırdı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

quote:

Bu Mtoklar deli ediyor beni.arkadasim meslek lisesine gittiysen oks sbs de birsey yapamadiysan tekniker olursun . Ne bu muhendislik aşki 200.000 adam iyi sayilabilecek unilerde mtok kazanabiliyor ne is

benim gibi puanı anadolu liselerine yettiği halde meslek lisesine gidip hedefi öğretmenlik mühendislik olan kişiler için açıldı.ha benim gibi kaç kişi vardır tartışılır.Amacım mühendis olmaktı mtoklar işimi kolaylaştırdı.

Saka misin hedefin muhendislikti ogretmenlikti ve meslek lisesinr gittin ?

öğretmenliğe ek puan veriyolardı.ayrıca anadolu lisesinde sadece ders görmenin bir faydası olmadığını düşündüm şuan cebimde ileri düzey 3 programlama dili photosop action script ve daha bi sürü şey var yani inşa etmek istediğim binanın zemin katı var bunun üstüne inşallah üniversitede kat çıkıcam.Kısacası tercih meselesi.

• MTOK'ların Teknoloji Fakültesi adı altında mühendis olmaları için YGS gibi yetersiz gereksiz ve basit bir sınavla üniversiteye alınmaları ve üstüne birde mühendis sıfatıyla mezun olmaları gerçekten çok trajikomik geliyor banada.
    Meslek lisesine giden adamın zaten mühendislik gibi bir amacı yoktur yukarıdaki arkadaşında dediği gibi. Teknik konularda bilgili olabilirler evet ama adam OKS'de bile yeterli başarıyı yakalayamamış kafası çalışmıyormuş demek ki fizik kimya ile arası iyi değilmiş bu adamı nasıl mühendis yapabilirsin ki?

Şu kadarını söyleyeyim. Enerji Sistemleri Mühendisliği okuyorum ve MTOK'la girenler hazırlık sınıfını bile geçemediler. Hazırlık sınıfında Matematik Fizik Kimya dersleri gördüler topu topu 3 ders. Ben daha ilk sınıfta senede 18 ders aldım adamlar 3 dersi geçemedi. 40 kişiden 38'i tekrar hazırlık okudu.
    Bence kaldırılmalı bu MTOK işi. Veya mühendislik gibi ağır bir branş için geçerli olmamalı. Mühendislik dersleri gerçekten ağır dersler. Hocalarda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor hani.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

MTOK'ların Teknoloji Fakültesi adı altında mühendis olmaları için YGS gibi yetersiz gereksiz ve basit bir sınavla üniversiteye alınmaları ve üstüne birde mühendis sıfatıyla mezun olmaları gerçekten çok trajikomik geliyor banada.
    Meslek lisesine giden adamın zaten mühendislik gibi bir amacı yoktur yukarıdaki arkadaşında dediği gibi. Teknik konularda bilgili olabilirler evet ama adam OKS'de bile yeterli başarıyı yakalayamamış kafası çalışmıyormuş demek ki fizik kimya ile arası iyi değilmiş bu adamı nasıl mühendis yapabilirsin ki?

Şu kadarını söyleyeyim. Enerji Sistemleri Mühendisliği okuyorum ve MTOK'la girenler hazırlık sınıfını bile geçemediler. Hazırlık sınıfında Matematik Fizik Kimya dersleri gördüler topu topu 3 ders. Ben daha ilk sınıfta senede 18 ders aldım adamlar 3 dersi geçemedi. 40 kişiden 38'i tekrar hazırlık okudu.
    Bence kaldırılmalı bu MTOK işi. Veya mühendislik gibi ağır bir branş için geçerli olmamalı. Mühendislik dersleri gerçekten ağır dersler. Hocalarda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor hani.

benmi yanlış anladım sizmi anlatamadınız bilemedim mtoklar mf 4 ile alır yani yine fizik kimya biyoloji yapamayan adam mtoklara giremez

• quote:

MTOK'ların Teknoloji Fakültesi adı altında mühendis olmaları için YGS gibi yetersiz gereksiz ve basit bir sınavla üniversiteye alınmaları ve üstüne birde mühendis sıfatıyla mezun olmaları gerçekten çok trajikomik geliyor banada.

Haklısım Mtok ygs ile alınıyor ya
    Hayatımda görmediğim lys konularını 3 ay bitirip mtok kazanıyorsa haketmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

quote:

benmi yanlış anladım sizmi anlatamadınız bilemedim mtoklar mf 4 ile alır yani yine fizik kimya biyoloji yapamayan adam mtoklara giremez

Benim girdiğim sene YGS ile alınıyordu. Eğer değiştirdilerse daha iyi olmuş o zaman.
    Sınava girdikten sonra pek alakam kalmadı da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Mühendisliği
    10 ay önce açıldı
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anlıyamadığım nedir bu kıskançlık arkadaşım zaten meslek lisesindeki birçok adam barajı bile geçemiyor ama oksde çalışmayıp aklı sonra dank eden adam mtokla mühendis olunuyor ilkokulda 1 yıl kafasızlık yapıp çalışmayan adamı niye ömür boyu cezalandırmak istiyorsunuz çok garip
  • quote:

Doğru olduğun yerlerin var.Evet evvel zamandan beri meslek liselileri " bu çocuk okumaz, adam olmaz" denilen kişileri gönderirlerdi.Nedeni ise "madem okumayacak bu çocuk mesleği olsun " zihniyetidir.Ama artık bu zamanları aştık kanaatimce. Artık meslek lisesinde düz liseye giden bir öğrenciden daha bilinçli öğrenciler oluyor ve gittikçe de sayıları artıyor.

Bende anadolu teknik lisesi mezunuyum.OKS de anadolu lisesine gidecek kadar puan da almıştım.Ama babam beni mesleğe yazdırdı duygusal bi konuşma yapıp. Demem o ki meslek lisesi denilince herkesi hiçbir şeyden anlamayan dersleri kötü olan bir öğrenci topluluğu olarak görmeyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rdofb

anlıyamadığım nedir bu kıskançlık arkadaşım zaten meslek lisesindeki birçok adam barajı bile geçemiyor ama oksde çalışmayıp aklı sonra dank eden adam mtokla mühendis olunuyor ilkokulda 1 yıl kafasızlık yapıp çalışmayan adamı niye ömür boyu cezalandırmak istiyorsunuz çok garip

O zaman Ygs/lys gore de yerlestirme yapmayalim. Ona da 1 yil calismayan adam omur boyu cezasini cekiyor. Calismadiysa cezasini cekecek tabii, calistiysa mukafatini da alacak. Ayrica oks'de basarisiz oldu diye illa meslek lisesine gitmek zorunda degilki.Duz liseye de gidebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ökaryot -- 4 Ağustos 2012; 14:57:01 >
  • zaten mtok puanları düşük olmasına rağmen birçok meslek liseli ygsde baraja takılıyo arada biraz çalışanlar mtok ları kazanıyor
  • quote:

anlıyamadığım nedir bu kıskançlık arkadaşım zaten meslek lisesindeki birçok adam barajı bile geçemiyor ama oksde çalışmayıp aklı sonra dank eden adam mtokla mühendis olunuyor ilkokulda 1 yıl kafasızlık yapıp çalışmayan adamı niye ömür boyu cezalandırmak istiyorsunuz çok garip

burası türkiye kardeş alış bunlara. her yer birbirini çekemeyen insanlarla dolu. iyi işler yapmaya çalışan adamların önü kesilen ülke burası. bu yüzden avrupa ülkelerinin yanına yaklaşamıyoruz hiçbir konuda.
  • ya mühendis olacak adamda senin yurttaşın ya bırakta olsun seni geçecek diye endişelerin var galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

quote:

O zaman Ygs/lys gore de yerlestirme yapmayalim. Ona da 1 yil calismayan adam omur boyu cezasini cekiyor. Calismadiysa cezasini cekecek tabii, calistiysa mukafatini da alacak. Ayrica oks'de basarisiz oldu diye illa meslek lisesine gitmek zorunda degilki.Duz liseye de gidebilir.

konuyu saptırmayalım ben oksye göre yerleştirme yapılmasın falan demedim zaten eşitlik herkese eşit davranmak degil hakedene hakettiği kadar vermektir.

• Arkadaşlar benim demek istediğim şey YGS ile düşük puanlarla bir hevesle girip ondan sonra mühendis olmak için yırtınmaya çalışanların olduğu.
    Adam LYS ile girip kendini kasacaksa veya söylendiği gibi Anadolu Lisesi tutarken Meslek Lisesine gidenler varsa zaten gelsinler. Fakat genel olarak Meslek lisesinde temel dersleri almamış birinin Fizik Kimya ve Matematik derslerinde hazırlık sınıfını 2 senede geçememesi mühendis olmaları için yeterli olmadıklarını gösteriyor. Eğer geçebilecekseniz gelin tabi. Bana dokunan birşey yok banane benim önümü kesmeniz için 3. sınıfta olmanız gerekiyor zaten
  • Bak ben oks zamanı kimse iyi bir lise iyi bir egitim demedi.Abim Meslek lisesine gittigi için oraya bende gidicektim mecburi.Oks olmadı,meslek ögrenilsin diye meslek lisesine gittik.Son sene baktım abim ve ben pişman.2 sene dershane gittim ygs temel aldık bu kezde lys patlak verdi.Liseyi okumamiş gibi bir egitimim var ama diger yandan ileri derece bilgisayar programlama biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Bak ben oks zamanı kimse iyi bir lise iyi bir egitim demedi.Abim Meslek lisesine gittigi için oraya bende gidicektim mecburi.Oks olmadı,meslek ögrenilsin diye meslek lisesine gittik.Son sene baktım abim ve ben pişman.2 sene dershane gittim ygs temel aldık bu kezde lys patlak verdi.Liseyi okumamiş gibi bir egitimim var ama diger yandan ileri derece bilgisayar programlama biliyorum.

aynı benim durumum.Abimde meslek mezunu.İlk kayıt olmaya giderken dersleri falanda iyiydi okul müdürü direk yeni bir bölüm açıldı geleceğin bölümü diye söz ettiği mekatronik bölümüne yazıldı. Sonra babam da mecburen beni bu bölüm iyi diye abimle aynı okulda oluruz birbirimize göz kulak oluruz diye yazdırdı.
  • ya belki bu forumdaki arkadaşlar öyle düşünmeyebilir ama benim konuştuğum kişilerden anladığım kadarı ile eğer meslek lisesinden gelip çalışarak gelip mtoka giren adam mühendis olursa müh fak okuyan adamdan daha iyi olacağı korkusu var haksız da değiller kendimi beğenmişlik gibi olucak ama inanıyorum ki çoğu mühendislik fakültesi okuyandan daha iyi birikimim olucak Allah nasip ederde kazanıp bitirirsem.Ha bu arada mtoklara takıcağınıza Özel üniversitelere baksanıza parası olan mühendis de oluyo mimarda oluyo herşey oluyo
  • quote:

Siz düz liseye gittinizde yada anadolu lisesine ne halt ettiniz beyniniz çalışmıyor ki. Meslek lisesi diye bi kavram var burda bütün salaklar var sanki. Tl,eml,atl,aml ne demek daha bunu bilmiyor bay çalışkan anadolu-düz öğrencileri sonra car car konusuyorlar. Senin adlığın mat-kım-fiz-bıo-geo alayını gördüm bende. Haftada 50 saat ders aldım. Tüm bunların yanında birde üzerine alan dersleri gördüm. Mesleğe senden 5 yıl önce atıldım. Sen sadece fazla fizik yapabileceğinimi zannediyorsun. Gel şu kasayı aç dese bi halt beceremeyecen benım yazımı başta oku sonra suraya yazı yaz sadece bu konula ilgili kesin bilgisi olanlar yardımcı olsun diyorum sonra sen mesldek lisesine gidenler ne diye müh. olmak isterki diyosun.

• zaten buraya yazı yazanda kabahat daha bu kendını akıllı sanan düz-anadolu liseliler mtokların hangi puan tğrğyle aldıklarını bilmiyorlar ben yazayım öğrenin bari MF-4 önce bi tercih kılavuzuna bakında sonra yazı yazın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.