Şimdi Ara

MSÜ ve TYT İlişkilendirmesi Ne Kadar Doğru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bildiğiniz üzere bugün MSÜ sınavı gerçekleştirildi. Çoğunluğun deneme amaçlı girdiği ve TYT oturumunun neredeyse birebir etütünü gerçekleştirmek amaçlı girdiği âşikar. Genel yorum şu MSÜ 2018’e göre iki tık, TYT 2018’e göre bir tık daha zorlayıcıydı.

    Buradan çıkarılan sonuçla TYT’ için yorumlar yapılıyor fakat unutulan bir detay var.

    MSÜ’de Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Genel puanlamalar hesaplanıyor ve ilgili birim için (Kara Harp, Hava vs) farklı puan türlerinden kabul alınarak mülakatlara katılım sağlanılıyor. Bu sınavda KATSAYI farkları var.

    TYT’de ise tüm öğrencilerin temel yeterliliğinin ölçüldüğü ve branş ayrımının olmadığı KATSAYI farkının olmadığı biliniyor.

    İşin özü, bugün Sosyal Bilimler testinin daha zor sorulmasından çıkarılacak sonuç MSÜ adaylarının Eşit Ağırlık puan türündeki yığılmayı engellemek adına vs olabileceği gözardı edilmemeli.

    Yine de genel olarak yeni sınav sistemine geçişin ardından 2018 MSÜ, 2018 YKS sürecinden sonra 2019 MSÜ’de de anladığımız tek bir şey var:

    O eski işçi, oran/orantı, havuz problemleri bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömülmüş ve “yeni nesil” diye tabir edilen anlık kavrama, muhakeme ve çözümleyiciliğini ölçen soru tarzına geçişin net bir şekilde yapıldığı.

    Her şey gönlünüzce olsun, bol şans.







  • mat soruları hangi yayına daha yakındı hocam?
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Basına bir kitapçık verilene kadar soruları tahlil edemeyeceğim ama yakın olduğum insanlar 3-4-5 Kurumsal denemelerdeki Matematik testleri gibi olduğunu söylüyor. Aslında olay şu, ÖSYM artık hiçbir şey gibi soruyor. Kimse gibi, yepyeni. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 7 Nisan 2019; 13:53:46 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    3 4 5 e baya benziyordu
  • Kesinlikle katılıyorum. Matematik artık Türkçenin işlemli versiyonu gibi geliyor. Soruyu anlamak kilit rol oynuyor. Eski soru tiplerinden zerre eser yok.

    Buna bakarak 2019 tyt hakkında yorum yapmak istiyorum.

    Bence 2019 tytnin matı biraz daha zor olacak ama sosyali biraz daha kolay olacak. Cunku bu kadar bilgi çok kişinin yapabilecegi birsey değil. Ortalama yükseltmek adına kolay sorular olacak. Fen bence biraz daha kolay olacak. TR ise net bundan zor olacak.
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    Matematik ezberin asla yemeyeceği bir ders olmasına rağmen maalesef senelerce bu ülkede en çok ekmeğini yedikleri yer oldu. Soruyu gören, tanıdık amcaoğlunu görmüş gibi ezbere işlem yapıp gidiyordu. LYS Matematik’te çıkan soruların yarısı soru bankalarında boy boy duruyordu. Mesele artık sınav anına kitlendi. Yani bir nevi “ölüm kampı, 3 ayda her gün 67 saat çalışsam, işte size öneriler kazandıran şeyler bla bla” bunlar da tarihe gömülüyor. Bu süreç bir anda olamaz tabi ama yavaş yavaş herkes farkına varmaya başlıyor/başlayacak.
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Acil Rejenerasyon
  • Biz dershanede 3 4 5 kurumsal oluyoruz. Ve inanın.... kan alıyor adamın. Arkadaş msüye girdi. Dershanede 3 4 5 matta 17 18 yapıyordu. Msüde 17 tane işaretlemiş demem o ki 345 kurumsal çok çok benziyor imiş.
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Hocam sarmalın tyt matematik denemesine de benziyor bence
  • tık hesabı başladığına göre sınav yaklaşmış
  • Sınav kitapçığıyla ilgili:

    2018 MSÜ’de tüm kitapçık ve optiklerin ÖSYM Merkez binasına tesliminden sonra %10’unu içeren bir basın bilgilendirme kitapçığı paylaşılmış birkaç ay sonra tüm sınav paylaşılmıştı. 2019 MSÜ için ne yapacakları muamma henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.