Şimdi Ara

Msn de oturum açıldığında gelen iletiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kojnulara baktım başlıklarda göremedim. Daha önca açıldıysa kusura bakmayın artık.
    Son zamanlarda msni açtığımda değişik kişilerden link geliyor. yok hepsi bedava yok 250 kontör yok engelleyeni bul gibi.
    Benden de gittiği oluyor. Bunun nedeninin bulamadım bir türlü. Anti-virüsüm olmasına rağmen virüs bulamadım.
    Bunu nasıl önleyebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim

• bana da öle mesajlar geliyor ama o kişilerden bundan bihaberler. sanırım bizimle ilgili bir sorun değil, karşısı virüslenmiş olabilir. en iyisi doğrudan o pencereleri kapatmak, ne olursa olsun o linklere tıklamamak..
    Bahsettiğiniz şey truva atı olarak adlandırılan ve kullanıcı bilgisayarlarına girdikten sonra kullanıcının kontrolü dışında kod, resim, link dağıtarak hızla yayılan kötü kodların son generasyonu MSN üzerinden yayılıyor.
    Kişisel bilgisayarların dışında, sanal işletim sistemi olarak adlandırılan ve bir donanımın üzerinde birden fazla işletim sisteminin çalıştığı makineleri de hedefleyen yeni nesil truva atı, bu yöntemle bir çığ efekti yaratarak yayılıyor.
    Truva atının avantajı sistemler taraından güvenli olarak tanımlanmış kullanıcılar yolu ile bulaşıyor olması. MSN ya da bu tür programlar üzerinden yayılan ilk truva atı olmamasına rağmen bu yeni kötükod'un yayılış şekli çoklu sayıda robot yazılım kullanılarak aynı anda binlerce bilgisayarı ve sistemi kontrol etmesi ve yeni kurbanlar aramasıdır.
    Yeni nesil Truva atının da diğer truva atları ile benzerlikleri var. Çok amaçlı swiss çakıları gibi çoklu süreçleri başlatabiliyorlar. Bunların arasında blgisayarınızda bulunan şifrelerin çalınması ya da istenmeyen spam gönderimleri yapılması da yer alıyor.
    Bunun için uzmanlar tanıdıklarınızdan da gelse dosya formatında gelen hiçbir gönderi ve linkin açılmaması yönünde uyarıyor.

Aslında bu konuyu başlık olarak atarak uyarmak lazım..

• Durum ciddi o zaman. peki bu truva atını antivirüsler neden bulmuyor? ya da çözümü henüz bulunamadı mı? önceleri dikakate almadım belki çevridışıyken ileti almışımdır diye ama kendimden gelen iletileri görünce anladım durumu. Çözümü hakkında tatmin edici bir şey bulamadım henüz. Ama en kısa sürede çözümü bulup listemizdeki herkse göndermekte yarar var bence.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.