Şimdi Ara

MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
65
Favori
58.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    metro appleri ve diğer gereksizleri sildikten sonra ISO boyutu artıyor

    wim dosyası açıldığı için öyle. esd ye çevirirsen sorun ortadan kalkar.
  • 1709 için son aralık güncellemelerinin dahil olduğu bir güncelleme var mı? Tek tek çıkan updateler ile mi aralıkla beraber entegre etmek gerekiyor?
  • ckk C kullanıcısına yanıt
    Sadece Aralık ayında yayınlanan toplu güncelleştirmeyi (KB4054517) entegre etmeniz yeterli olur. Daha önceden yayınlanan toplu güncelleştirmeler aralık güncelleştirmesinin içindedir.

    MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)
  • Edit : Çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 16 Aralık 2017; 4:48:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

    MSMG 8.0https://mega.nz/#F!shRnyaLB!cfKxuAkOZ7adG9dvVFis4A

    Gecikmenin sebebi anlaşıldı adamlar üzerinde çok çalışmış.

    quote:

    v8.0
    + Updated ToolKit's Bin Folder with Windows 10 Redstone 3 RTM WADK (v10.0.17040.1000) Tools.
    + Updated the ToolKit to use Simplified Chinese DOS Code Page when zh-CN HOST OS is Used.
    + Added Better Error Handling for Missing Pack Files.
    - Removed the Support for Servicing Windows 10 Source OS on Windows 7 HOST OS, Due to the DISM Issues.
    + Updated the Feature "Integrate Windows Language Packs" to Support Windows 10 Redstone 3 Source OS.
    + Updated the Feature "Integrate Windows Language Packs" to Support Windows Server Core Source OS (Thanks to MDL Member Kenafri).
    + Added Windows 10 Redstone 2 Language Pack (Win_LP + FOD + WinPE_LP) for MSMG ToolKit.
    + Added Windows 10 Redstone 3 Language Pack (Win_LP + FOD + WinPE_LP) for MSMG ToolKit.
    + Updated the Feature "Integrate Microsoft .NET Framework 4.6.2" to Integrate to KB4051600 Update for Windows 10 Threshold 1 Source OS.
    + Updated the Feature "Integrate Microsoft .NET Framework 4.6.2" to Integrate to KB4054057 Update for Windows 10 Threshold 2 Source OS.
    + Updated the Microsoft .NET Framework 4.6.2 Pack for MSMG ToolKit with KB4051600, KB4054057 Updates.
    + Added a Feature "Integrate Microsoft .NET Framework 4.7.1" for Windows 7/ThinPC/Server 2008R2, Windows 8.1/Server 2012R2, Windows 10/Server 2016/Server v1709 Source OS.
    + Added Microsoft .NET Framework 4.7.1 Pack (Windows 7/ThinPC/Server 2008R2, Windows 8.1/Server 2012R2, Windows 10/Server 2016/Server v1709) for MSMG ToolKit.
    + Fixed a Bug in the Integrate Menu not Showing Integrate Microsoft Edge and Microsoft .NET Framework 4.7 for Windows 10 Redstone 1 Source OS.
    + Updated the Feature "Integrate Windows Data Deduplication" to Integrate Windows 10 Redstone 3 - Data Deduplication MUI CAB Files.
    + Updated the Feature "Integrate Windows Data Deduplication" with Fix for fssmres.dll (Thanks to MDL Member : abbodi1406).
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate Windows Data Deduplication" Where the Validation Check for Windows 10 was Preventing the Deduplication Integration for Windows 8.1 Source OS.
    + Updated the Data Deduplication Pack for MSMG ToolKit with Windows 10 Redstone 3 - Data Deduplication MUI CAB Files.
    + Updated the Feature "Integrate Microsoft Remote Server Administration Toolkit (RSAT)" to Support Both Windows 10 v1609 and v1709 RSAT.
    + Updated the Feature "Integrate Microsoft Remote Server Administration Toolkit (RSAT)" to Support Multi-Index Integration (Thanks to MDL Member Kenafri).
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate Microsoft DaRT Tools", Where Re-Entering the Integrate DaRT Tools Menu Would Duplicate the DaRT Pack Source Path Variable Value.
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate Microsoft Games" related to Microsoft Game Explorer Shortcut Creation (Thanks to MDL Member Kenafri).
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate Microsoft Games" related to Microsoft Games Localized Shortcut Creation (Thanks to MDL Member Kenafri).
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate WHD Update Pack" Where the Validation for IsRecoveryImageSelected was Wrongly Checking for IsBootImageSelected.
    + Updated the Feature "Integrate Custom Default User Account Pictures" with Fix for Server Core Edition (Thanks to MDL Member Kenafri).
    + Fixed a Bug in the Feature "Integrate Custom Windows Recovery Image" Where the Validation for IsRecoveryImageSelected was Wrongly Checking for IsBootImageSelected (Thanks to MDL Member Kenafri).
    > Moved the Feature "Remove Default Metro Apps Association XML File" to Customize Menu.
    > Moved the Xbox Live App (Xbox.TCUI) in the Feature "Remove Default Metro Apps" to Store App, As It's required for Windows Store Apps Repair/Restore Feature in Settings App for Windows 10 Redstone 3 Source OS.
    + Fixed a Bug in the Feature "Remove Default Metro Apps", Where Removing All Apps Except Store Would Break Windows Store Apps Repair/Restore Feature in Settings App for Windows 10 Redstone 3 Source OS.
    + Updated the Feature "Remove Windows Component" to Remove More WOW64 Sub-Packages for Windows 10 Redstone 3 Source OS.
    - Removed the XboxGameCallableUI Component in the Feature "Remove Windows Component", As it's related to Xbox Live App (Xbox.TCUI) for Windows 10 Redstone 3 Source OS.
    + Updated the Feature "Remove Windows Component" to Remove Windows PhotoViewer Component under Remove Advanced Windows Component Menu.
    > Moved the Tweak "Enable and Set Windows Photo Viewer As Default Viewer" to Customize->Tweaks Menu.
    + Added a Tweak "Disable Automatic Driver Updates through Windows Update" under Customize->Tweaks Menu.
    + Added a Tweak "Hide Taskbar TaskView Icon" under Customize->Tweaks Menu.
    + Added a Tweak "Force .NET Programs to Use Newest .NET Framework" under Customize->Tweaks Menu.
    + Fixed a Bug in the Feature "WIM Manger->Rename", Where Renaming a WIM Image Index Would Set the Image Name and Description with a Null String.
    + Removed Loading these Registry Mount Points in ToolKit Script as These Functions are done within the ToolKitHelper.exe.

    ... [HKEY_LOCAL_MACHINE\TK_COMPONENTS] -> (%windir%\System32\Config\COMPONENTS)
    ... [HKEY_LOCAL_MACHINE\TK_DRIVERS] -> (%windir%\System32\Config\DRIVERS)
    ... [HKEY_LOCAL_MACHINE\TK_SCHEMA] -> (%windir%\System32\SMI\Store\Machine\SCHEMA.DAT)




  • Hocam öncelikle iyi günler foruma buraya sormak için katıldım. Öncelikle durumumu izah edeyim.
    Ben şuanda Fall Creators Update son sürümünü kullanıyorum ve bilgisayarım adeta akıyor jet gibi günlük kullanım açısından hiç bir sıkıntım yok. Çünkü gereksiz şeyleri kapıyorum.
    Ancak bazı oyunlarda hiç bir zaman tam akıcılık alamadığımı hissediyorum ve nadir de olsa birkaç saniyeliğine kitlenip geri geldiği oluyor. Ayrıca DPC Latency programı ile alabileceğim en düşük ses gecikme değerini alıp uğraştığım profesyönel ses ve enstruman kaydetme işine daha iyi devam etmek istiyorum. Artık bir sürü driver yüklendi kullanmak istemediğim programlar yüklendi yani bir sıfırlasam gecikme ve fps iyileşecek gibi hissediyorum.
    Şimdi asıl sorum şu ki sizce sadece son sürüm orjinal fall creators update'i tekrar kurmak ve xbox vb. metro uygulamaları sonradan elle silerek optimize etmek bana en yüksek performansı verir mi? yoksa anniversary update yüklemek veyahutta, anniversary update i sizin anlattığınız yöntemlerle updateleri ve düzenlemeleriyle birlikte yüklemek mi benim için en stabil ve akıcı performansı verir? Anlayacağınız sistemim gayet akıyor ve bunu bozmak istemiyorum ancak oyunlarda daha akıcı bir sonuç olabilirdi gibime geliyor. Ama soru şu ki Fall creator vs anniversary update karşılaştırsak yüksek özellikli bir sistemde hangisi daha iyi çalışır ve anniversary update'in el değmemiş versiyonu yerine kendim düzenlemem bana birkaç gb disk alanından başka bir getirisi olur mu, boşa mı riske girerim?

    Fall Creators versiyonunda arkada 65 adet windows hizmeti açıkken anniversary update yüklü olan arkadaşımın bilgisayarında 30 adet windows hizmeti çalışıyor. Ram kullanımlarımız hemen hemen aynı ancak ben o hizmetleri optimize eder rami 1 civarına düşürürüm gibime geliyor. Ayrıca disk hızı da kuşkulandığım bir şey ve diskimden de en iyi şekilde yararlanabileceğim versiyonu yüklemek istiyorum. Yani anlayacağınız windowsun gereksiz özelliklerini kullanmıyorum ve eğer akıcılığı artıracaksa onlardan kurtulmak istiyorum.

    Diğer konunuzda verdiğiniz linklerdeki site microsoft tarafından kapatılmış ben de uzun bi araştırma sonunda download-msdn-microsoft-pro sitesinden bulduğum 1607 isoyu indirdim ve isoyu başka yerden indirdiğim için kendi elimle düzenleme yapmam gerek sanırım, bu yüzden de tereddütteyim. .cab uzantılı 2 adet Dinamik Update'i yapmadan direkt toplu güncelleme dahil diğer 4 güncellemeyi Toolkit V6.6 ile entegrelesem o iki dinamik güncellemeyi yapmadan yaptığım için bir sorunla karşılaşır mıyım? Bazı arkadaşlar yüksek dosya boyutu yüzünden kurulamaz demiş, ben 16gb usb ile kuracağım tam anlamadım bana sorun çıkarır mı? Ayrıca windows özelliklerini özellikle windows defender ve xbox silersem bir hata alır mıyım? Ve güncellemeleri önceden yüklemek cidden etki ediyor mu? Hangi windows sürümünü kullanmamı önerirsiniz (fcu,au)? Uzun post için üzgünüm Sistem bilgilerim aşşağıda;

    MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanyilllmazz -- 25 Aralık 2017; 19:42:56 >




  • Sürüm 1709 (Image Build : 10.0.16299.15) için Metro uygulamalarını çıkarırken problem yok ama windows özelliklerini çıkartırken sürekli hata veriyor. Şimdi mydigitallife forumunda benzer mesaj atılmış. Tamam adam babamızın oğlu değil hayrına iş yapıyor ama... Neyse.

    MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 25 Aralık 2017; 23:44:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Sürüm 1709 (Image Build : 10.0.16299.15) için Metro uygulamalarını çıkarırken problem yok ama windows özelliklerini çıkartırken sürekli hata veriyor. Şimdi mydigitallife forumunda benzer mesaj atılmış. Tamam adam babamızın oğlu değil hayrına iş yapıyor ama... Neyse.

    MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)

    Önceki sürümünde gene aynı sorun vardı işin ilginç yanı onca yenilik hata düzeltme var ama en önemli sorun giderilmemiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MsSsS


    quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    Sürüm 1709 (Image Build : 10.0.16299.15) için Metro uygulamalarını çıkarırken problem yok ama windows özelliklerini çıkartırken sürekli hata veriyor. Şimdi mydigitallife forumunda benzer mesaj atılmış. Tamam adam babamızın oğlu değil hayrına iş yapıyor ama... Neyse.

    MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)

    Önceki sürümünde gene aynı sorun vardı işin ilginç yanı onca yenilik hata düzeltme var ama en önemli sorun giderilmemiş.

    1709 imajını indirince 1703' ü sildim. Bulabilsem onun üzerinde de deneyeceğim. Olmadı 2016 LTSB ile devam edeceğim. 1 haftadır kullanıyorum gayet sağlıklı ve stabil çalışıyor ama elimde PRO lisansı var alavere dalavere ile LTSB kullanmak zorunda kalmam koyuyor. 1709' u denemek için sanal makineye kurdum Çin Kerhanesi gibi. Bilgisayarda ACad, PS, Office uygulamaları çalıştırıyorum bana ne XBoX dan Cortona dan Metrodan Metrobüsten Teleferikten. MS cidden bkunu çıkardı artık. Lisanslı LTSB alayım diyorsun ona da izin vermiyor "LTSB koromosol bir lisanslama şekli omoooooo" diyor. Kurumsal bilgisayarlar bilgisayar son kullanıcıların bilgisayarları Çin Kerhanesi adamların mantığına göre. Tek ümit MSMG idi ondan da ümit kesildi gibi.




  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    NTLite kullanabilirsin ben öyle yapıyorum.
  • Sanırım problem çözüldü. Win 10 Sürüm 1709 için dikkat etmeniz gereken

    Normal ekle-çıkar sıralamasında giderken ;

    - Windows Update paketlerini ( KB4053577, KB4054022, KB4054517 v.s) entegre etmeyin. Sanırım ekelenen paketlerin imaj üzerinde yaptığı değişiklikler sebebiyle programın stabilitesi bir şekilde bozuluyor.
    - Windows bileşenlerini kaldırma aşamasında bu paketleri diğer Windows Bileşenlerine göre (MSMG' nin normal ekle-çıkar sıralamasını bozmadan) son olarak kaldırın (tabi bu paketleri kaldırmayı düşünüyorsanız) ;

    4.3.I Windows People Experience Host
    4.3.2.F Windows Defender
    4.3.2.K Windows Smart Screen

    Bu şekilde Apply&Create aşamasını geçtim. En kısa sürede sanal makinede deneyip bilgi veririm. Tekrar hatırlatayım yukarıda yazdıklarım Win 10 Sürüm 1709 için geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 26 Aralık 2017; 17:58:27 >
  • 1709 için ; MSMG ile Framework 3.5 paketini entegre etmeniz durumunda kurulum sonrası yapılan güncellemede KB4054517 yüklenmesi esnasında Framework 3.5 kaynaklı problem çıkıyor ( 0x800736b3 ).http://iphoneclubs.net/news/Windows-10-update-error-0x800736b3-[Fix] Bir sonraki 1709 için toplu güncelleştirme paketinde problem giderilecekmiş.
  • MSMG Toolkit güvenilir mi acaba? İçine trojan, backdoor, malware,... vs gömüyor olabilir mi? Ben şüpheleniyorum.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum olsa softpedia , majorgeeks ve techspot gibi sitelerde paylaşılmaz.

    Güvenirlik yönünden bir sıkıntı yokta sıkıntının büyüğü programın yeni sürümlerinde çok fazla hata var en stabil sürümü 7.7 gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoubleDragon

    MSMG Toolkit güvenilir mi acaba? İçine trojan, backdoor, malware,... vs gömüyor olabilir mi? Ben şüpheleniyorum.

    Lisanslı Eset Internet Security ve SpyHunter kullanıyorum. Kurulum-program yükleme sonrası Eset' i tüm gece internet paket trafiğini loglayacak şekilde açık bırakıyorum. Virüs, Malware, Bitcoin Mining v.s en ufak bulgu yok.

    Bu arada problem kesinleşti. Framework 3.5 entegre edince kurulum sonra Win10, KB4054517 yüklenmemiş gibi davranıp tekrar yüklemeye çalışıyor ve 0x800736b3 hatası veriyor.

    Framework 3.5 entegre edilmeden MSMG ve NTlite ile oynama yaptığım 1709 sürümü problemsiz kuruldu.

    DigitalLife forumlarında Framework 3.5 ile ilgili bir bilgi buldum. Aşağıdaki registry ayarı yapıldığı zaman Framework 3.5 isteyen programların bilgisayarda bulun üst sürüm Framework' ü problemsiz şekilde kullanabildiği bilgisi verilmiş. Ben reg dosyası oluşturup kuruluma entegre ettim.

    Windows Registry Editor Version 5.00 

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework]
    "OnlyUseLatestCLR"=dword:00000001


    Framework 3.5 ile çalışan test etmemi istediğiniz program varsa deneyebilirim.




  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    MsSsS M kullanıcısına yanıt
    Ben başka programdan şüpheleniyorum. Ama zaten Windows 10'un kendisi spyware
  • MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)



    msmg toolkitde Cannot find windows setup Bot.wim yazıyor isonun içinde yok o napmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 7 Ocak 2018; 11:40:33 >
  • Toolkit programını aşağıdaki gibi sıkıştırılmış klasörden çıkart.

    F:\ToolKit-v8.0

    Değişiklik yapacağın ISO dosyasını aşağıdaki klasöre ISO şeklinde at.

    F:\ToolKit-v8.0\ISO

    Şimdi Start.cmd dosyasını çalıştır.

    Çıkan ilk Yazıya A cevabını ver ve devam et. Sonra Enter'a bas devam et.

    [1] Source'e bas ve ardından [3] Extract Source from DVD ISO Image' bas.

    Bu işlem bittikten sonra [3] Integrate bölümünden güncelleştirmeleri ekleyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Ocak 2018; 12:34:50 >
  • "MSMG ToolKit v5.4 ve v7.1 Arasındaki Tüm Sürümler" dediğiniz kısımda sadece 7.1 sürümü var @MRT_
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.