Şimdi Ara

MSİ Z87-G45 vs MSİ Z97 Gaming 3 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce hangisi iyi? Yeni bir pc alacağım yazın yani haziran gibi. Pc alınca bir daha 3 - 4 yıl sonra yenilerim. Sistem aldıktan 2 yıl sonra O.C yaparım yine ilk aldığım gibi perfomans alırım. Bence G45 çünkü Broadwell işlemci almayacağım 4 yıl sonra DDR4 ve yeni soket çıkar büyük ihtimalle ama yinede sorayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RenadTG

Sizce hangisi iyi? Yeni bir pc alacağım yazın yani haziran gibi. Pc alınca bir daha 3 - 4 yıl sonra yenilerim. Sistem aldıktan 2 yıl sonra O.C yaparım yine ilk aldığım gibi perfomans alırım. Bence G45 çünkü Broadwell işlemci almayacağım 4 yıl sonra DDR4 ve yeni soket çıkar büyük ihtimalle ama yinede sorayım dedim.

Şu vakitten sonra kesinlikle Z97 daha mantıklı bir alımdır. Ama çok yenilemem zaten benim için Broadwell destekleyip desteklememesi önemli değil diyor isen sabırlı olup Z87 fiyatlarının düşmesini bekle derim. G45 yerine GD65 bile alabilirsin bunun sayesinde, çünkü vatan inventus gold gibi pek çok satıcı zamanla z87 anakart stoklarını indirimlerle eritmek isteyeceklerdir.

Hemen şimdi alacağım diyor isen parayı sıkıştırıp Z97 Gaming 5 alsam çok iyi olur, öbür türlü yine Gaming 3 e döneceğim çünkü daha yeni platform, niye daha eski platformu alayım ki

• Kullanacağın işlemci 4670K ise ben z97 gaming3 almanı tavsiye ederim.SLI yapamassın.Zaten SLI durumunda 760 ve üstü kartlarda 4670K yetersiz kalacaktır.İşlemcin 4770K ise mükünse gaming 5 al mümkün değilse g45 gaming.
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Z97 G5 alacaktım fakat stok yoktu.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    İ5 4670K kullanacağım büyük ihtimalle
  • quote:

Gaming 5 mutlaka bir yerde vardır stoğu bence almaya değer, ama diyelim olmadı olay şurada bitiyor:

Eğer Z87 anakartı yeterince ucuz ise nispeten indirimde ise alınabilir, ama öbür türlü Z97 alınır.
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım Z97 G5 alırsam fiyatı biraz fazla oluyor. Z87 G45'te de aynı sorun. Bu yüzden Z87 G43 alacağıma Z97 G3 alacağım. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gaming 3 de optik çıkış var 2 pci-e slot var ve bi kaç tane pci slotu var 6 fazlı bir anakart.

Gaming 5 de optik çıkış yok 3 pci-e ve yeni slotlar var 8 fazlı bir anakart.

Bende 5 le 3 arasında kararımızı 3 den yana kullandık.
  • quote:

Internet stogunda yok magazaya giderseniz. Alirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RenadTG kullanıcısına yanıt
    MSI Z87-G45'den farklı olarak; MSI Z97 Gaming 3'de SLI desteği yok, MSI Z97 Gaming 5'de de optik çıkış yok...

Z97 chipsetin Z87'ye göre en önemli artısı M.2 port ve sata express ile sağlanan 10 Gb/s data hızı...

MSI Z97 Gaming 5'de M.2 port var ancak sata express yok... M.2 portta modül desteğinden bahsediyor ama kutu içeriğinde yok muhtemelen...

Yani MSI Z97 Gaming 3 alındığında yeni chipsetli bir kart alınmış olacak, ancak Z97 chipsetin Z87'ye göre en önemli artısından yararlanılamayacak... 2014 Eylül ve 2015 2. çeyrekte çıkması beklenen yeni nesil işlemcileri destekleyecek olması gibi bir artısı olacak...

Z97 chipsette karar kılarsanız GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5'e de bakın derim...

GIGABYTE Z97X-Gaming 3 ve 5'de SLI desteği ve optik çıkış kırpılmamış. Ayrıca Z97 chipsetin sunduğu 10 Gb/s data hızı için M.2 port ve sata express mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.