Şimdi Ara

MSI, yanan Ryzen 7000X3D işlemciler için BIOS güncellemesi yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI, yanan Ryzen 7000X3D işlemciler için BIOS güncellemesi yayınladı
    Geçtiğimiz birkaç gün içinde bazı kullanıcılar Ryzen 7000X3D serisi işlemcilerinin arızalandığını bildirmeye başlamıştı. Yaşanılan sorun görünüşe göre çok yaygın olmamakla birlikte problemin BIOS ve hız aşırtma kaynaklı olduğu gündeme gelmişti. MSI ise bu sorunun önüne geçmek için yeni BIOS güncellemesi yayınladı.



    MSI, sorun için yeni BIOS yayınladı



    MSI, yanan Ryzen 7000X3D işlemciler için BIOS güncellemesi yayınladı
    Geçtiğimiz gün yayınladığımız ilgili haberde Ryzen 9 7950X3D ve Ryzen 7 7800X3D gibi Ryzen 7000X3D işlemcilerde yaşanan bir sorundan dolayı hem AM5 soket platformunun hem de işlemcinin kullanılamaz hale geldiğinden söz etmiştik. Şimdilik yaşanılan sorunun boyutu birkaç kişi ile sınırlı olsa da problemin ciddiyeti yüksek. Öte yandan bilinen çoğu vakada Asus anakartların kullanıldığından da bahsetmiştik. Dolayısıyla sorunun BIOS kaynaklı ve genellikle Asus anakartlarda açığa çıktığı fikri kabul görmüştü. Ancak sorunun diğer anakart üreticilerinde de oluşma ihtimali var zira yaşanılan problem hız aşırtma işlemlerinden sonra açığa acıkıyor.



    MSI, yanan Ryzen 7000X3D işlemciler için BIOS güncellemesi yayınladı
    Bu soruna karşı AMD ve kart ortakları hızla devreye girerek yeni bir BIOS yayınladı. MSI’ın paylaştığı bilgilere göre yeni BIOS sürümleri daha düşük voltaj seçenekleriyle gelecek. Öte yandan sorunu yaşamak için CPU’nun hız aşırtılması da gerekmiyor. EXPO profilleriyle bellek hız aşırtma sonucunda da problemin açığa çıkması söz konusu. Kötü haber şu ki, bu tür bir 'ayarlama' hala hız aşırtma olarak kabul ediliyor, bu nedenle teknik olarak yaşanılan arızalar garanti kapsamına alınmayabilir.



    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Ryzen işlemcilerde yanma sorunu ortaya çıktı!



    Anakart üreticileri, etkilenen BIOS'ları kaldırarak ya da yenilerini yayınlayarak bu soruna yanıt vermekte oldukça hızlı davrandılar. AMD şu anda sorunu araştırıyor, bu nedenle bir noktada onlardan resmi bir açıklamanın gelmesini bekleyebiliriz. Bu arada Asus, etkilenen kullanıcıya CPU ve anakart değişimi teklif etti. Ek olarak, Ryzen 7000X3D serisi işlemcilere sahipseniz BIOS’unuzu en güncel sürüme yükseltmenizi tavsiye ederiz. Bununla birlikte sorun hakkında resmi açıklama gelene kadar sisteminizde hız aşırtma işlemi yapmamanızı öneririz.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/msis-new-bios-restricts-voltage-for-amd-ryzen-7000x3d-cpus







  • Neticede isinirsa yine hapi yutacaklar ....

  • İşlemci yanmaz, anakart yakarmış yani. :)

  • Reddit üzerinde asıl konuları incelerseniz işlemcinin belirtilen kısmının büyüteçli fotoğrafları var. İşlemci çatlamış gibi gözüküyor. Fazla voltaj işlemciyi yakar. Bu örneklerde delil niteliğinde. Ayrıca çoğu anakart hâla çalışıyor olmasına rağmen işlemci hatası veriyor. Bu olaylardan bir ay kadar önce youtube kanalı olan der8auer bir videosunda işlemcisini yakıyor. Yandığınıda ölçerek gösteriyor.
    Yani kısacası işlemcide yanarmış. :)

  • Adamsın MSI, cpu Asus board da yanıyor Asus tan önce MSI davranıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asrock candır gerisi heyecan.

  • intelin kapıları kapamak için frenlemesi gibi amd yanmasın diye hızını kesiyor. Niye o kadar para versin alacak olan

  • Pro x670-p wifi will release shortly vay arkadaş benim anakart hariç hepsine gelmiş.MSI, yanan Ryzen 7000X3D işlemciler için BIOS güncellemesi yayınladı  Yakayım mı la anakartı MSI dava edeyim mi seni.

  • AMD'de zaten bellek hızı ile işlemci paralel çalşıyor, belleği hızaşırttın mı işlemciyi de hızaşırtmış oluyorsun. Hızaşırtma yaparsan her ne kadar anakart üreticileri buna destek verse de zaten arızaya kapı aralamış oluyorsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.