Şimdi Ara

Msi X99S SLI PLUS Raid0 ve Windows 8.1 Yüklenememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşıma x99 temelli bir sistem yaptık.

Anakart olarak Msi x99s Sli Plus seçtik.
    SSD olarak Crucial Mx100 256 gb 2 adet alıp raid0 kurduk.

Sisteme ilk temiz kurulumu yaptığımızda sorun yoktu. Ancak çipset driver kurup ardından rapid storage ile hd audio kurduktan sonra sistemi yeniden başlatmak istediğimizde bir türlü kapanmadı biz de reset atalım dedik.

Buraya kadar her şey tıkır tıkırken birden sistem kendinden geçti resmen. Ne windows açılıyor ne de yeni bir sistem kurulmaya izin veriyor. Dvd`yi takıyoruz ilk windows 8.1 kurulum amblemi geliyor yuvarlak şey 4-5 kez dönüyor sonrasında simsiyah bir ekran, dvd dönüp duruyor ama kurulum ekranına bir türlü düşmüyor.

Raidi bozup ahci de denedik durum aynı.
    Ssdleri söktüm hdd den kuralım dedik onda da tık yok.
    Msi menülerini pek kurcalamadım ama windows 8.1 uefi modu aktif hatta onun yerine legancy + uefi de seçtim ama durum aynı.

Sorun neden olabilir ? Yarın biosu güncellemeyi deneyeceğim olmadı jumper ile bios sıfırlama yapacağım (bios pilini sökerek de yaptım ama cmos gibi olmuyor yanılmıyorsam öyleyken)

2 ayrı temiz dvd ile denedim ama olmadı bir türlü kurulum ekranını göremedik.

Usb uefi destekli windows 8.1 hazırlayacağım bir tane de.

Bu arada ssdleri aldım benim sistemde raid0 kurdum sonra söktüm , en kötü raid0 kurulu halde o anakarta takıp çalıştırmaya çalışacağız ama bu adam tekrar format atmak istediğinde benzer durumları yaşamasın istiyoruz.

Benzer durum başına gelen vardır diye konu açmak istedim. Keza Onetreehill hocama da ulaştık ama bir çözüm bulamadık.

***Konuyu daha aktif olduğu için Dahili Bileşenler kısmına açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 12 Aralık 2014; 3:26:42 >

• Dostum merhabalar.Ayni sorun degilde benzer seylerle karsilasmistim win kurarken.Ama benimkisi raid ile ilgiliydi.Cmos jumper lar yok gibi bisi yeni boardlarda.Bence bios pilini sok.Sadece HDD tak oyle bir calistir derim.Sonrada eger pc acilirsa SSD ve HDD lere hard format cek derim.Aklima suanlik bunlar geliyor.Benim basima gelse boyle bir yol izlerdim.Ayrica bios menusune girebiliyorsun sanirim ?Yalniz SSD leri alip baska bir pc de raidleyip arkadasina takmamalisin.Bildigim kadari ile bios ta kayit altina aliniyor oradaki raid.Yanlis bilmiyorsam eger.Bende ki sorun SSD + HDD Raid 0 da iken win kurulumu yapamiyordum.Bende cozum olarak HDD leri 128kb olmak uzere Raid 0 da konfigure edip Bios ta onboard chip sata controller i raid degilde AHCI ye aldigimda sorunsuz kurulum yapabiliyorum.RAID yapsaniz dahi bu SSD ise AHCI de kalmali.Bende baya bir ugrasmistim.Suan gec oldu hocam.Mobildeyim birde karman corman yazmak istemiyorum.Yarin daha detayli yardimci olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeezy -- 12 Aralık 2014; 3:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim hayırlı olsun sistem...

Bios'un sıfırlanması lazım, ister raid olsun ister olmasın bir şekilde hata vs. varsa tüm ayarlar def. hale gelince, sorunun çözülmesi lazım.
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    eee başkasına asus tavsiye edip msi alırsan başına gelecek budur :-) bak bende hiç sorun yok :-)

açılışta usb 3.0 a birşey bağlı olursa benim makine boot etmiyor.

dvd yi söküp denedin mi?

ramleri azaltarak denedin mi?

ekran kartı varsa ve anakartta ekran çıkışı varsa ekran kartını çıkartıp denedin mi?

iade edip asus almayı denedin mi? :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Dostum merhabalar.Ayni sorun degilde benzer seylerle karsilasmistim win kurarken.Ama benimkisi raid ile ilgiliydi.Cmos jumper lar yok gibi bisi yeni boardlarda.Bence bios pilini sok.Sadece HDD tak oyle bir calistir derim.Sonrada eger pc acilirsa SSD ve HDD lere hard format cek derim.Aklima suanlik bunlar geliyor.Benim basima gelse boyle bir yol izlerdim.Ayrica bios menusune girebiliyorsun sanirim ?Yalniz SSD leri alip baska bir pc de raidleyip arkadasina takmamalisin.Bildigim kadari ile bios ta kayit altina aliniyor oradaki raid.Yanlis bilmiyorsam eger.Bende ki sorun SSD + HDD Raid 0 da iken win kurulumu yapamiyordum.Bende cozum olarak HDD leri 128kb olmak uzere Raid 0 da konfigure edip Bios ta onboard chip sata controller i raid degilde AHCI ye aldigimda sorunsuz kurulum yapabiliyorum.RAID yapsaniz dahi bu SSD ise AHCI de kalmali.Bende baya bir ugrasmistim.Suan gec oldu hocam.Mobildeyim birde karman corman yazmak istemiyorum.Yarin daha detayli yardimci olurum.

Merhabalar dostum geç bir vakitte açtığım için geri dönüş yapamadım hemen.

Anakartın üzerinde jumper yeri var onu deneyeceğim ,

Bios pilini de söküp denedim ettim ama sorun aynen devam ediyor.

Biosa girebiliyoruz orada sıkıntı yok , raidi bile bozdum ahciden denedim yine olmadı , hatta arkadaş sabah hdd`ye win7 kurmaya çalıştım ama yine aynı diyor kısacası görüntü gelmiyor bir nevi belli bir yerden sonra ama monitörde de herhangi bir sinyal alınamadı vs uyarı çıkmıyor.

Raid kurup sonradan ahciye çekince nasıl raid kurulum yapabileceğim ki hocam?

SSDleri benim sistemde 2 dk`da raidledim gözünü seveyim asus ile gigabyte`nin ya.

Ekran kartında sorun sıkıntı olabilir mi? Dün akşam o reset öncesi en son nvidia driver kurmaya çalıştık ettik exe yi tıklar tıklamaz klasör sayfası bile dondu etti görüntü gelmeme durumu da ondan olabilir mi? (aslında windows kuruyor ama biz göremiyoruz vga yüzünden gibi)

*Bu akşam benim kasayı alıp gideceğim ekran kartını takarım en kötü onun çalışıp çalışmadığını anlarım.
    * Uefi usb boot win8.1 yaptım onu deneyeceğim.
    * Jumper buldum evden cmos yapmaya çalışacağım
    * Ramlerin yerini de değiştireceğim.
    * DVD yi tekrar kontrol edeceğim.

atmuc

Hocam 1 günle kaçırdık ne yazık ki o anakartı zam geldi , 200 lira fazla vermeyelim dedik ama msi delirtmeye yetti bizi.

Gece 11de kurulumu zor bitirdik ilk kurulumda sorun-sıkıntı olmadı raid0 kurduk ettik ama sonrasında reset attıktan sonra bir daha masaüstünü göremedik, yeniden windows kuralım dedik ama kurulum ekranını da göremedik hiçbir şekilde.

• Sizin görüşünüz nedir ?

Dominic seni de eklemeye çalıştım ama bulmadı sistem :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozuk bu anakart diye iade edin bence garantiye bile gitse belki yenisi duzgun olur ya da cek vs verirlerse baska marka alirsiniz.ugrasmaya deger bir sey yok bence anakart kafayi yemis.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

bozuk bu anakart diye iade edin bence garantiye bile gitse belki yenisi duzgun olur ya da cek vs verirlerse baska marka alirsiniz.ugrasmaya deger bir sey yok bence anakart kafayi yemis.

Anlamadım abi ben de anakart biosta falan sorun yok ama o kurulum için 8.1 mavi windows ambleminden sonrasını göremedik. İşin ilginç yanı 45 dk falan sistem raid0 da son derece seri ve sorunsuzdu sonrasında açmamaya başladı.

Ekran kartı driveri yükleyelim dedik 300 mblık dosyaya tıkladığım anda masaüstünde o sayfa kilitlendi etti bir şey var ama çözemedim.

Bu akşam benim kasayı da götüreceğim

önce ekran kartını deneyeceğim sorun onda mı (windows aslında gidiyor da bize görüntü mü vermiyor diye) , benim vga ile deneyeceğim hatta bir de eğer benim kart takılıyken oralarda sıkıntı yoksa vgadan diyeceğim

vgada sorun yok diyelim bu sefer iş anakarta kalacak.

işlemci 5820k, ramler de corsair lpx 2800 cl16 ama defaultta her şey.

sen monitörün sağlam olduğundan emin misin? :-) sanki grafik ekrana geçince refresh frekansı ya da çözünürlükten patlıyor gibi. evde hmdi girişli tv varsa onunla dener misin?

hiç disk takmadan sadece 1 tane ram ile windows kurmayı dener misin?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    monitör dvi ile bağlı hocam , ilkinde neden sorun çıkarmadı ki? Hadi sorun kablodan diyelim niye siyah ekranda takılıp kalıyor anlamış değilim.

Hdmi kablomu da götüreyim yanımda bakalım ne olacak :)

onu da yapacağız dün akşam fazla vakit bulamadık kasa toplamamız uzun sürdü diye ama sorunlu parça var mı yok mu sorun biz miyiz anlayacağız bu akşam inşallah.
    bios ayarlarından default değerlere dön işlemini yapmış olduğundan emin olduğum için onu hiç söylemiyorum :-)

bence yanında bir de linux kurulum cd si götür.hiç ummadık yerden sorun çıkabiliyor.kolay sökülür herşeyi (ram,ekran kartı,işlemci) söküp tekrar takın bence. diskleri tek tek ve başka portlar üzerinde de demeyi tavsiye ederim.

bu akşam gidip hiçbirşey yapmadan kurmaya başladığınızda çalışmaya bile başlayabilir. soğutucuyu tam takmamışsınızdır makine ısındıktan sonra kurulumun o noktasında kendini kapatıyordur şimdi gidince soğuk olduğu için bir süre düzgün çalışır.

maçka meslek elektronik, itü elektronik haberleşme mühendisliği, itü savunma teklojileri bilişim yüksek lisans mezunuyum. buna benzer olaylar hep başıma geldiği için ilk önce saçma şeylerden şüphelenirim :-)
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    gerek bios üzerinden default yaptım gerekse pili sökerek ama anlamadım saat ve raid0 işlemini seçip geçtim ilk kurulumda da aynısını yaptım diye ama bir türlü açamadık sonrasında.

linux bulayım hemen dursun benim kasada , gerekirse hemen yaparız usbden.

keşke öyle olsa pat diye çalışsa da sanmıyorum arkadaş üzerindeki hddye win7 kurmayı denedim olay aynı diyor soğutucuyu sağlamca taktık onda sıkıntı yok keza işlemcide de sorun yok olsa hiç açılmaz yada mavi ekran yerdik pinlerin eğileceğini sanmıyorum açıkçası ameliyatvari taktık çünkü

ekran kartından şüphelenmeye başladım eğer benim dandik gtx 660 takınca o sistem cayır cayır geçerse kuruluma ekran kartındaymış diyeceğim eğer olmazsa işimiz zor sistemi en baştan toplayacağız en son ihtimal , anakartı da en kötü pazartesi iade ettirim eğer arkadaşın ekran kartında sorun yoksa da.

keza ssdler şu an bende gerek ahci gerek raid0 modda sıkıntı çıkarmadı hemen kuruldular bende
    onun ekran kartını benim sisteme taktığımda birkaç test alacağım zaten çalışması bile bu sorunla ilgisinin olmadığını gösterir.
    bios clearmos yapacağım jumper hazır
    bios güncelleyeceğim (1.3 versiyon kurulu 26 eylül 2014`lü bir şey)
    uefi usb win8.1 hazırladım onu deneyeceğim.

Anakart ayarlarına bakıyorum kullananlardan da net bir şey yok herkes farklı ayarlarda takılıyor çünkü birisi fast boot kapatmış kimisi açmış kimisi win7 kurmuş kimisi 8-8.1

• http://hexus.net/tech/news/mainboard/78281-haswell-e-platform-driver-issue-affects-sata-ports/

Tesadüfen gezerken gördüm. Intel IRST yi geri çekmiş. Tesadüfün bu kadarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

http://hexus.net/tech/news/mainboard/78281-haswell-e-platform-driver-issue-affects-sata-ports/

Tesadüfen gezerken gördüm. Intel IRST yi geri çekmiş. Tesadüfün bu kadarı.

Anakartın sitesindeki driver ile yapmıştım sürümlerinin ayni olacağını sanmıyorum ama tüm sürücülerde mevcut mu bu ?

Type On-Board PIDE/SATA Drivers Title Intel Rapid Storage Technology Driver
    OS Win8.1 64, Win8.1 32, Win8 64, Win8 32, Win7 64, Win7 32 Language English
    Release Date 2014-07-07 Version 13.1.0.1058
    File Size 10.57 MB File Download

Bunu kurmuştum sonrasinda hiç masaüstü göremedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 12 Aralık 2014; 15:51:11 >

• Bios'u güncelleyip Load Optimized Defaults dedikten sonra denediniz mi hacı?

En son sürüm 2014-11-27 olarak gözüküyor.

RST son sürüm olarak bunu yükleyin;

http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/func-startdown/962/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 12 Aralık 2014; 15:57:11 >
  • Aslında bios ile ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum.Gerekçeside şu kaanatimce.Şimdi arkadaş zaten ilk önce kurulum yapmış.Masaüstüne kadar da gelmiş.

Driver yüklendikten sonra bir sorun yaşanmış.Bios ile olacağını zannetmiyorum.Tabi bu bir sadece düşünceden öteye geçemez.Kesin bir ibare değil.

Ayrıca merak ettiğim diğer bir husus ise sorunun ekran kartı driver'ı yüklendikten sonra ortaya çıkması.Elinizde başka bir VGA var ise onunlada bir deneyin.

Raid0'ı ise nasıl kullandığımı söyleyeyim.İlk önce SSD'e sistem yüklemesini yaptım.HDD'ler bağlı değil bu arada.Kurulum bittikten sonra chipset driverini yukledım SATA/AHCI/RAİD.

Yeniden başlattım ama bu sefer HDD'leri bagladım ve Raid0 kurdum.Ve Sata Controller'I AHCI seçtim.Masaüstüne geldiğimde SSD gözüküyor fakat eklediğim Raid'li HDD'ler gözükmüyordu.

Onuda bilgisayar yönetimi-depolama'dan aktif ettim biçimlendirerek.Hız konusunda ise ne SSD nede Raid'li HDD performansından ödün vermiyor.Daha önceki AMD sistemimde senin sorununu yaşamıştım.Ama mavi ekran yiyordum hep.

SSD ve HDD Raid'li iken ayarlarım şu şekilde idi.Sata controller RAİD modundaydı.Ancak böyle masaüstüne gelebiliyordum sıkıntısız.

MSi'ın bios'unu pek bilmediğim için eksik veya yanlış bilgi vermek istemiyorum.GİGA olsa her türlü kesin bilgiyi verebilirdim.Çünkü şuan kullandığım board GİGA.

Tekrar konumuza dönersek eğer,dediğim gibi bence başka bir vga bulun öyle deneyin.Ayrıca sinyal yok vb gibi birşey söylemiştiniz.Sistem siyah ekrana geçtiğinde kitlenme meydana geliyor mu ? Donuyor mu ?

Veya mesela CAPS LOCK aç kapa yaptığınızda klavyede'Ki ledlerden geri bildirim alıyormusunuz?Ben öyle anlıyordum sistemin donup donmadığını.Garip bir çözüm ama

Birde bios'tan bizlere ss paylaşırsan seviniriz hocam,Birde oradan bakalım.

Merak ettiklerim bunlar.Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeezy -- 12 Aralık 2014; 16:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Bios'u güncelleyip Load Optimized Defaults dedikten sonra denediniz mi hacı?

En son sürüm 2014-11-27 olarak gözüküyor.

RST son sürüm olarak bunu yükleyin;

http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/func-startdown/962/

Biosu güncellemedim daha ama kaç kez defaulta çektim inan unuttum

Sistemi ilk kurdugumuzda sorun yoktu ama cipset rapid audio kurup yeniden başlat dedik deyiş o deyiş sonrasinda format bile atamadık sisteme

• Aslında VGA driver hiç kuramadık açmak istediğimizde takılıp kaldı çünkü diğer kurduklarım reset istiyor deyip yeniden başlat dedik olmadı biz de reset tuşuna bastık ki kabus başladı orada hiçbir şekilde sonrasında ne format atabildik ne başka bir şey

Dostum raid0 ssd olacak bizde eğer seninki gibi hddlere raid yapsaydık deneyebilirdim ama kurulum ekranını bile göremiyoruz

Gpt mbr format olayından mi diyeceğim ne alaka sonuçta uefi gpt yapıyor direkt hddyi masaüstünden biçimlendirdik mbr olarak ama o tek başına takılıyken bile win7 dahi kuramadık

• quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Aslında VGA driver hiç kuramadık açmak istediğimizde takılıp kaldı çünkü diğer kurduklarım reset istiyor deyip yeniden başlat dedik olmadı biz de reset tuşuna bastık ki kabus başladı orada hiçbir şekilde sonrasında ne format atabildik ne başka bir şey

Dostum raid0 ssd olacak bizde eğer seninki gibi hddlere raid yapsaydık deneyebilirdim ama kurulum ekranını bile göremiyoruz

Gpt mbr format olayından mi diyeceğim ne alaka sonuçta uefi gpt yapıyor direkt hddyi masaüstünden biçimlendirdik mbr olarak ama o tek başına takılıyken bile win7 dahi kuramadık

Alla halla ya abi ne saçma bir durum.Ben bile burada kıl oldum Bios'ta depolama ile ilgili bölümde neler var hocam onlarıda paylaşırmısın bizimle?

Veya bir kaç ss at oradan bakalım bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Aslında VGA driver hiç kuramadık açmak istediğimizde takılıp kaldı çünkü diğer kurduklarım reset istiyor deyip yeniden başlat dedik olmadı biz de reset tuşuna bastık ki kabus başladı orada hiçbir şekilde sonrasında ne format atabildik ne başka bir şey

Alla halla ya abi ne saçma bir durum.Ben bile burada kıl oldum Bios'ta depolama ile ilgili bölümde neler var hocam onlarıda paylaşırmısın bizimle?

Veya bir kaç ss at oradan bakalım bir.

Kasaya ulaşınca ekleyeceğim çekip ıvır zıvır şeyleri bios durumunu vs

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.