Şimdi Ara

Msi X99S SLI PLUS Raid0 ve Windows 8.1 Yüklenememe Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• 00:18 deki gibi dönüyor 4-5 kez sonrasında gelmesi gereken mor ekran bile gelmiyor.
  • Biosu güncelledim.

Ardından mor ekranlar gelmeye başladı bu sefer de disk listesinin olduğu yere gelemiyordu.

HDD yi söktüm sadece SSD leri bırakalım dedim (daha önceden çıkarmıştım yine ama olmamıştı) çat diye diskler de geldi.

HDD büyük ihtimal mbr fortmatında o yüzden win8.1 de sorun yaratıyor. Kestirmeden nasıl gpt formatına çevirebiliriz ?

2 TB hdd zira secure erase yapayım diyorum ama 20 saatten aşağı bitmez :)

Not:
    Sadece hdd takılı olacak şekilde win8.1 kurmaya çalışsam bile siyah ekranda kalıyorum.

SSD nin yanına depo disk olarak taktım ama , windows topu dönüp duruyor sistem açılmıyor.
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Son 1 haftadır yoğundum bayağı kusura bakmayın geç dönüş yapıyorum.

Son durum bu en son yazdıklarınızdaki gibi mi ? Nasıl gelişmeler kaydettiniz ? Özet olarak probleminiz nedir ?
  • Sorun değil hocam , canınız sağolsun

Evet düzelttim. Bios güncelledim ekranda gelişmeler yaşadık sonra raid ssdlerini tek başına bıraktım ve kuruldu.

Sorun hddnin formatındaydı galiba zira hddye hiçbir şey yapamıyordum ne format ne biçimlendirme IDE modu açıp xp ile bölünmemiş alan haline getirip sonrasında 8.1 kurulum ekranına kadar gelip oradan Gptye çevirdim. Kendi sistemimde 2 gündür takılı bir sorun yok bugun geri vereceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununuz çözülmüş ya önemli olan bu.

HDD'ler maalesef eskiden beri böyle aksaklıklar yaşatabiliyorlar.Hatta IDE zamanları da (3GB 3.5" HDD'lerden bahsediyorum) saçmasapan jumper hataları, bölümlendirme hataları çok can sıkıcı olabiliyordu.Ama günümüzde moda olan (CW vs.) hatalar gibi değil tabii ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.