Arkadaşlar merhaba, MSI X570S ACE Max anakart ve G.Skill Trident Z RGB 32 GB 4800MHz RAM aldım ancak XMP 1 ya da 2 profilini seçtikten sonra BIOS ayarlarını kaydedip kapatıyorum bilgisayar 3-4 defa kapanıp açılıyor ve sonrasında Windows açılıyor ancak CPU-Z ve diğer programlardan baktığımda RAM değerleri hala 2133 da kalıyor. Tekrar BIOS'a dönüp bakıyorum XMP aktif gözüküyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? ![]() |
MSI X570S ACE Max XMP PROFİLİ ÇALIŞMIYOR

-
-
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Memory try it sekmesinden en fazla 4000mhz de çalışıyor 4400 denedim ama çalışmadı. Ram chipi sk hynix olmalı ancak yine bakarim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4800 mhz de çalışmaz mı? Boşuna mı aldık şimdi bu ram ve anakartı.
-
Reis sen bu işi biliyorsun bir el atsan da ayar çeksek :)
-
Die Density / Count 8 Gb C-die (Alius / 18 nm) / 1 die
Manufacturer Hynix
-
Yaptım windows sorunsuz açıldı. Prime95 testi de yaptım hata vermedi. Ancak CPU-Z den baktığımda NB frequency 999.8mhz gözüküyor. Daha önce 2000mhz idi.
-
İşim daha çok photoshop ve adobe primiere olduğu için ram mhz değeri benim için daha önemli
-
İşim daha çok photoshop ve adobe primiere olduğu için ram mhz değeri benim için daha önemli.
Prime95 yaptığımda uyarı vermeden kapandı.
-
Bunun başka yolu yok sanırım.
-
Peki daha yüksek frekanslar denesek 4400mhz gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X