Şimdi Ara

MSI Ultimate Portable Gaming GE620DX incelemesi , testleri ve resimleri (Hafif Guclu Estetik) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
606
Cevap
3
Favori
27.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: devilucifer85

arkadaşlar benm yarın laptop almam lazım bu iki model arasında kaldım. msi in ekran kartı haric artıları var.

ben y570 alsam zaten 150 tl verip 7200rpm yapacaktım. 2000+150=2150

msi pille birikte 2.4kg geliyormuş.

ekran kartları okadar fark yaratır mı bilmem.

kullanım açısından msi nasıl görmedim hiç.

rahat mı tuşları biraz bilgi verirseniz.

Fiyatına göre y570 rakipsizdir, ayrıca HDD yi 7200 yapmanıza gerek yok 5400rpm diskler içinde en hızlısıdır
    Ekran kartları arasında da göz ardı farklar yoktur.
  • HDD yi 7200 yapmaniza gerek yok , eger mutlaka 7200 diyorsaniz almisken melez alirsaniz farkida hissetmis olursunuz.

MSI ya gelince son cikan renkli klavyeleri haric diger gaming laptoplarla ayni klavyeye sahip gayet rahat ve kullanisli ciklet klavye diye tabir edilen klavye mevcut uzerinde.Kismetse haftaya kapsamli sekilde laptopu kullanmaya baslayacam daha ayrintili olarak goruslerimi ilerleyen haftalarda belirtirim.

2000TL den fazla vermek istemiyorsaniz y570 alacaksiniz ama 2300TL civari bir laptop alacaksaniz MSI alabilirsiniz.ikiside guzel ve kaliteli laptoplar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Daha önce The Lost'un başlatmış olduğu Y570 konusuna da yazmıştım. Daha sonra biraz daha araştırınca bu Notebook ile karşılaştım. Şu anda ikisi arsında kaldım. Sizce hangisini almalıyım ?

GE620DX y570 e gore cok daha hafif bir laptop ve testlerde esit sartlarda daya yuksek puan aliyor.Ama GE620DX daha pahali bir laptop.Arada ortalama 350TL kadar fark var fiyat olarak.Acikcasi butceniz kisitliysa ve laptop agirligi sizin icin sorun olusturmayacaksa y570 alabilirsiniz.Zaten TR de kullanicisida cok oldugu icin rahatlikla her konuda size yardim eden olacaktir.

Yanıt için çok teşekkürler. Ben MSI'nin ekran kartı 2GB olduğu için daha öncelikli düşünyordum. Aralarında fazla fark yok zaten en büyük farkı ekran kartı. Ancak Ben Ankara'da yaşıyorum ve MSI'nin yetkili servisi İstanbul'da. Ankara'da da MSI tamiri yapan servisler var ama onlar firmayla doğrudan anlaşmalı değiller. Mecbur kargoyla gitmesi lazım kargoyla gidince de firmaya ulaşmada bazı sorunlar olabiliyormuş. Servis konusunda iksinin arasında kaldım. O sorun olmasaydı performans konusunda MSI'yi seçerdim. Aralarındaki fiyat farkı çok büyük sayılmaz. İlk tercihim MSI ama servis konusu kafamı kurcalıyor.

• y570 in servisi ankarada varsa ve sorun olmaz diyorsaniz y570 de alabilirsiniz , hemde 300TL kadar daha ucuz.Hangi modeli alacak olursaniz olun , size sorun yasatmayacak bir firmadan almaya bakin.
  • Büyük ihtimalle Y570'in servisi Ankara'da vardır. Zaten Vatan Bilgisyar da satıyor tabii şu anda stoklarda görünmüyor ama. Aldığımı ne kadar uzun süre kullanabilirsem iyi olur. Y570 ekran kartı 1 GB; şu anda oyunlarda genellikle 512 mb da iyi bir şekilde oyananıyor ama 1 seneye kadar oyunların iyi oynanması gereken boyut 1GB sınırına dayanır. Ama MSI'nin ekran kartı 2 GB. Zaten ekran kartı modeli aynı o yüzden benchmark listesinde bir değişiklik olmuyor. İkisi de 1. sınıf ekran kartı düzeyinde. MSI'nın işlemci modeli de daha iyi. Geçen gün MSI'nın sitesinde Türkiye için Servis noktasına baktım tabii ki İstanbul'daydı. Ancak firmanın sitesine baktığımda Ankara'da da şubesinin olduğunu gördüm. Firma büyük bir firma biçok marka ve ürüne bakıyor. Ankara'daki servisleri MSI ile ilgileniyor mudur? Bilemem. Verdiğimde İstanbul'a mı gönderecekler yoksa ürünü biz bakmıyoruz mu diyecekler onu da bilemem. Bu fiyata bu özelliklerde oyun notebook'u bulmak zor. Diğer markalarda Acer vs. gibi bu özelliklerdeki Notebooklar 4.000 ciavarında. Kendim için bulabileceğim en iyi Notebook'u buldum. Ancak servisi sorun. Servis konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• quote:

Büyük ihtimalle Y570'in servisi Ankara'da vardır. Zaten Vatan Bilgisyar da satıyor tabii şu anda stoklarda görünmüyor ama. Aldığımı ne kadar uzun süre kullanabilirsem iyi olur. Y570 ekran kartı 1 GB; şu anda oyunlarda genellikle 512 mb da iyi bir şekilde oyananıyor ama 1 seneye kadar oyunların iyi oynanması gereken boyut 1GB sınırına dayanır. Ama MSI'nin ekran kartı 2 GB. Zaten ekran kartı modeli aynı o yüzden benchmark listesinde bir değişiklik olmuyor. İkisi de 1. sınıf ekran kartı düzeyinde. MSI'nın işlemci modeli de daha iyi. Geçen gün MSI'nın sitesinde Türkiye için Servis noktasına baktım tabii ki İstanbul'daydı. Ancak firmanın sitesine baktığımda Ankara'da da şubesinin olduğunu gördüm. Firma büyük bir firma biçok marka ve ürüne bakıyor. Ankara'daki servisleri MSI ile ilgileniyor mudur? Bilemem. Verdiğimde İstanbul'a mı gönderecekler yoksa ürünü biz bakmıyoruz mu diyecekler onu da bilemem. Bu fiyata bu özelliklerde oyun notebook'u bulmak zor. Diğer markalarda Acer vs. gibi bu özelliklerdeki Notebooklar 4.000 ciavarında. Kendim için bulabileceğim en iyi Notebook'u buldum. Ancak servisi sorun. Servis konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

İki üründe de i7 2630 var işlemciler aynı yani

• buna en büyük rakip monster olacaktır heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

buna en büyük rakip monster olacaktır heralde

monsterin ekran karti gtx560m haliyle bu laptoplardan cok daha ustun oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

quote:

Büyük ihtimalle Y570'in servisi Ankara'da vardır. Zaten Vatan Bilgisyar da satıyor tabii şu anda stoklarda görünmüyor ama. Aldığımı ne kadar uzun süre kullanabilirsem iyi olur. Y570 ekran kartı 1 GB; şu anda oyunlarda genellikle 512 mb da iyi bir şekilde oyananıyor ama 1 seneye kadar oyunların iyi oynanması gereken boyut 1GB sınırına dayanır. Ama MSI'nin ekran kartı 2 GB. Zaten ekran kartı modeli aynı o yüzden benchmark listesinde bir değişiklik olmuyor. İkisi de 1. sınıf ekran kartı düzeyinde. MSI'nın işlemci modeli de daha iyi. Geçen gün MSI'nın sitesinde Türkiye için Servis noktasına baktım tabii ki İstanbul'daydı. Ancak firmanın sitesine baktığımda Ankara'da da şubesinin olduğunu gördüm. Firma büyük bir firma biçok marka ve ürüne bakıyor. Ankara'daki servisleri MSI ile ilgileniyor mudur? Bilemem. Verdiğimde İstanbul'a mı gönderecekler yoksa ürünü biz bakmıyoruz mu diyecekler onu da bilemem. Bu fiyata bu özelliklerde oyun notebook'u bulmak zor. Diğer markalarda Acer vs. gibi bu özelliklerdeki Notebooklar 4.000 ciavarında. Kendim için bulabileceğim en iyi Notebook'u buldum. Ancak servisi sorun. Servis konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

İki üründe de i7 2630 var işlemciler aynı yani

MSI'da 2670 var.

• azengin

Bilginiz yoksa yorumu kendinize saklayın, ge620dx deki Cpu modeli i7 2630dur
  • imzama bakın kavga etmeyin. şu an kullanıyorum. fatura tarihi 9.10.11 üzerinde de 2670QM yazıyor. Foto ve unboxing videosu çektim iyi bir net'e baglanınca atacağım.

Özetle alet süper. Tek eksik yanı Daha kaliteli hoparlör olabilirdi. Gayet kaliteli ama asus veya hp'deki hoparlörler gibi değil. Ama Acer 5740g(i5 430m/4gb/500gb/1gb hd5650) laptopumdan sonra çok iyi
  • Mesaj üzerinde düzenleme yazdığı için üst mesajı düzeltmedim. yazmasını istemedim. yorumları görünce bu yorumu yazdım.

Turbo boost ile 3,1GHZ oluyor. normalde 2,2GHZ. laptop kutusu, faturası, üzerinde 2670qm yazıyor.

Notebook check benchlist mobil işlemcilerde 17.sırada 2670qm

@ThE LoSt

Kullanmadığın ürünler hakkında kullanıyormuş gibi yorum yapmazsan daha güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 11 Ekim 2011; 18:15:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

imzama bakın kavga etmeyin. şu an kullanıyorum. fatura tarihi 9.10.11 üzerinde de 2670QM yazıyor. Foto ve unboxing videosu çektim iyi bir net'e baglanınca atacağım.

Özetle alet süper. Tek eksik yanı Daha kaliteli hoparlör olabilirdi. Gayet kaliteli ama asus veya hp'deki hoparlörler gibi değil. Ama Acer 5740g(i5 430m/4gb/500gb/1gb hd5650) laptopumdan sonra çok iyi

ehe, fena olmuş videoları bekliyoruz
    ekran kartı kıyaslanıldığında bu mu lenovo y570 mi?

• quote:

Mesaj üzerinde düzenleme yazdığı için üst mesajı düzeltmedim.

Turbo boost ile 3,1GHZ oluyor. normalde 2,2GHZ. laptop kutusu, faturası, üzerinde 2670qm yazıyor.

@ThE LoSt

Kullanmadığın ürünler hakkında kullanıyormuş gibi yorum yapmazsan daha güzel olur

bir de nerden aldın??
  • quote:

Mesaj üzerinde düzenleme yazdığı için üst mesajı düzeltmedim. yazmasını istemedim. yorumları görünce bu yorumu yazdım.

@ThE LoSt

Yukardaki testlerde üründe 2630qm var görünüyor Kullanan kişide bunu doğrulamış

• nakit alacak olsam novadan alacaktım. en uygun orası vardı. ama kaskolu ve maximum 12taksit(vade farkı mevcut) yine çok sevdiğim, alışveriş yaptığım eksenbilgisayar'dan aldım.
    Kasko ile laptop aynı faturada yer almak zorunda. kasko 1yıl geçerli. böyle bir laptop için de 60tl kasko veririm

tabiki de MSI iyi. işlemciden ötürü fark oluşur. 1-2gb farkından pek bir şey olmaz. ben Full HD ekran şartı aradığım için MSI aldım. yoksa lenovo da seçeneklerim arasında idi.

Test, video, resim gibi şeyleri haftasonu halledeceğim. evde değilim. bütün ekipmanlar(harici disk ve kullandığım programlar, hızlı internet) evde mevcut.

@the lost

modeli farklı olabilir. 434tr olup işlemci farklı ise msi'ya mail atıp durumu çözüme kavuşturabilir. ben öyle düşünüyorum. ben de şu anda msi üzerinden yazıyorum ve 2670qm var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 11 Ekim 2011; 18:24:24 >

• quote:

nakit alacak olsam novadan alacaktım. en uygun orası vardı. ama kaskolu ve maximum 12taksit(vade farkı mevcut) yine çok sevdiğim, alışveriş yaptığım eksenbilgisayar'dan aldım.
    Kasko ile laptop aynı faturada yer almak zorunda. kasko 1yıl geçerli. böyle bir laptop için de 60tl kasko veririm

tabiki de MSI iyi. işlemciden ötürü fark oluşur. 1-2gb farkından pek bir şey olmaz. ben Full HD ekran şartı aradığım için MSI aldım. yoksa lenovo da seçeneklerim arasında idi.

Test, video, resim gibi şeyleri haftasonu halledeceğim. evde değilim. bütün ekipmanlar(harici disk ve kullandığım programlar, hızlı internet) evde mevcut.

@the lost

modeli farklı olabilir. 434tr olup işlemci farklı ise msi'ya mail atıp durumu çözüme kavuşturabilir. ben öyle düşünüyorum. ben de şu anda msi üzerinden yazıyorum ve 2670qm var.

evet ama yüksek çözünürlük her zaman daha iyi değildir, yüksek çözünürlükte gpu daha zorlanacağı için hd 'deki fps'den daha az bir fps verecektir. yani aynı 2 gpu 1366x768 de 60 fps iken 1920x1080 de 40 fps verebilir ve bu da laptop'un ömrünü kısaltır, bilmem anlatabildim mi?
    msi'ı severim aslında ama keşke daha güçlü gpu'su olsa pcdepo'dan alabilirim ama cpu'ya 2630qm diyor, belki yazım hatasıdır belki o versiyonu 2630qm dir bilmiyorum...

• full hd ömrü kısaltsa ne olacak ki 10sene değil de 8sene dayanır ben max 4sene kullanırım. hatta daha da erken olabilir.
    Full HD ekrana sadece oyun olarak bakma. Full HD filmler izliyorum. Oyun da 1366*768 de oynanabilir. ama full hd her zaman daha iyi. güzel görüntüyü severim.

Ayrıca böyle bir laptopu zorlamayacaksam o kadar para vermemin ne anlamı kalıyor.
  • MSI işlemci 2670QM yanlışlık yokk en hafif bu ayarda makina bence

http://pcdepo.com/msi-ge620dx-434tr-notebook-urun6562.html
  • quote:

full hd ömrü kısaltsa ne olacak ki 10sene değil de 8sene dayanır ben max 4sene kullanırım. hatta daha da erken olabilir.
    Full HD ekrana sadece oyun olarak bakma. Full HD filmler izliyorum. Oyun da 1366*768 de oynanabilir. ama full hd her zaman daha iyi. güzel görüntüyü severim.

Ayrıca böyle bir laptopu zorlamayacaksam o kadar para vermemin ne anlamı kalıyor.

1366x768= 1.049.088 pixel
    1920x1080=2.073.600 pixel
    yani bilgisayarı 2 kat yoruyor
    Ayrıca o uzaklıktan full hd ile hd arasındaki farkı anlayamazsınız, yakından bakarsanız anca, çok kötü ikilemdeyim yaa bu mu lenovo y570 mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.