Öncelikle iyi günler donanım haber ailesi 2 hafta önce vatandan bilgisayar toplattım. Bilgisayar
Rx580 Armor 8GB OC Ryzen 5 2400G 3200mhz 8gb HyperX Fury A320M PRO VH PLUS Kasa da önünde 3 tane bir tane arka kısmında egzoz olmak üzere 4 fan var ve soğutması baya iyi
GTA 4 oynarken 3500 rpm fan hızıyla 86 derece gördüm Rainbow oynarken ise roundlar kısa sürdüğü için 75-80 derece arası gidip geldi
Bugün fazla ısınma sorunu ile garantiye vermek için vatana gittim Ekran katımla ilk başta ilgilenen teknik görevli sorunun işlemci de olduğunu apu olduğu için ekran kartını beslemediğini ve garantiye vermeye gerek olmadığını söyledi. Bende karşılığında internette izlediğim testler sonucununda gayet iyi beslediğini 55-70 derece arasında çalıştığını ve zaten vatanda da çalıştırdığımızda ekran kartı kullanımının %100 olduğunu gördük. Sonra bana o zaman adamın rami farklıdır ramin beslemiyordur dedi. Ben bu ramin beslemeyeceğini imkansız olduğunu söyledim çünkü cidden kaliteli bir ram sonra görevli arkadaş gitti ve yerine başka bir görevli arkadaş geldi. Sorunu anlattığımda ise Msilarda böyle bir sorun olduğunu belirtti ekran kartını söktü ve garantiye gönderilmesi teslim etti. Bizde götürüp garantiye verdik fakat aklıma bir kaç soru takıldı.
Arkadaşın dediği gibi darboğaz sorunu olabilir mi? Birde yabancı forumlarda dolaşırken sıcaklıklar normal denmiş ama 90ı geçmezse iyi olur falan demişler sonuçta 4 derece kalıyor 90a sorun olması kaçınılmazdeğil mi
3500 rpm ve 86 derece hiç normal değil. Normal olsa ve 3500 devirde olsa -86 olur hocam -86 görmüş olmayasın birazdaha dikkatli bak :D
Şaka bir yana vatanda iyice cozuttu defolu ürünlerden tutunda herşeye kullanıcı hatası demesine kadar... Siz zorlayın yaptırmaya çalışın mutlaka bi problem var. Daha sonra kart elinizde patlar bu seferde kullanıcı hatası derler ...
quote:
Orijinalden alıntı: takalar1381
3500 rpm ve 86 derece hiç normal değil. Normal olsa ve 3500 devirde olsa -86 olur hocam -86 görmüş olmayasın birazdaha dikkatli bak :D
Şaka bir yana vatanda iyice cozuttu defolu ürünlerden tutunda herşeye kullanıcı hatası demesine kadar... Siz zorlayın yaptırmaya çalışın mutlaka bi problem var. Daha sonra kart elinizde patlar bu seferde kullanıcı hatası derler ...
Gerçekten haklısınız ilk görevli çok önem göstermedi ama ikinci gelen görevli arkadaş sayesinde msi garantisine göndermeyi başardık 20 gün süre verdiler para iadesi veya değişim olurmuş fakat ben 1697 liraya aldım şu saatteki dolar kurunda 3230 TL olmuş para iadesi yaparlarsa pek iç açıcı bir sonuç olmaz gibi
quote:
Orijinalden alıntı: erer344
Gerçekten haklısınız ilk görevli çok önem göstermedi ama ikinci gelen görevli arkadaş sayesinde msi garantisine göndermeyi başardık 20 gün süre verdiler para iadesi veya değişim olurmuş fakat ben 1697 liraya aldım şu saatteki dolar kurunda 3230 TL olmuş para iadesi yaparlarsa pek iç açıcı bir sonuç olmaz gibi
Fatura tutarınız kaç ise ona göre iade ypaarlar. Sadece satarken dolar muhabbeti olur. e:D
quote:
Ayrıca iadeden ziyade değişim yaptırmaya çalışın %99 ihtimalle para iadesi yapacaklar vurgun yapmak varken niye değiştirsin ki... İade değil değişime zorlayın şimdide. Yanlız dikkat edin bir vatan oyununa gelipte aynı kartı değiştirdik diye vermesinler. Seri numarasını kopya edin sonrada kontrol edin.
quote:
Orijinalden alıntı: takalar1381
Ayrıca iadeden ziyade değişim yaptırmaya çalışın %99 ihtimalle para iadesi yapacaklar vurgun yapmak varken niye değiştirsin ki... İade değil değişime zorlayın şimdide. Yanlız dikkat edin bir vatan oyununa gelipte aynı kartı değiştirdik diye vermesinler. Seri numarasını kopya edin sonrada kontrol edin.
Benimde aklımı şuan o kurcalıyor ürünün sorunlu olması halinde;
İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme seçimlik hakkının kullanımı halinde, eğer imkan yok ise tüketici diğer seçimlik haklarını kullanabilir, bedel iadesi hakkı tercih edildiği durumda ise 2004 Sayılı İ.İ.K. 24. Madde gereğince ürünün satış faturasındaki bedeli iade edilir.
Seçeneğini kullanmak en mantıklısı fakat imkan varsa diyor yoksa para iadesi ciddi anlamda maddi zorluğa sokar çünkü kart fiyatı neredeyse 2 kat artmış durumda bilgisayarı ben kampanyalı diye vatandan toplattım şuan ki fiyatı uçuk maalesef.
quote:
Benimde aklımı şuan o kurcalıyor ürünün sorunlu olması halinde;
İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme seçimlik hakkının kullanımı halinde, eğer imkan yok ise tüketici diğer seçimlik haklarını kullanabilir, bedel iadesi hakkı tercih edildiği durumda ise 2004 Sayılı İ.İ.K. 24. Madde gereğince ürünün satış faturasındaki bedeli iade edilir.
Seçeneğini kullanmak en mantıklısı fakat imkan varsa diyor yoksa para iadesi ciddi anlamda maddi zorluğa sokar çünkü kart fiyatı neredeyse 2 kat artmış durumda bilgisayarı ben kampanyalı diye vatandan toplattım şuan ki fiyatı uçuk maalesef.
Vatandada imkan olmayacaksa artık... Muhtemelen elimizde yok diyecekler sende farklı bir şubeden almayı teklif et. Almadan gelme o ekran kartını :D
'İşlemci APU ondan besleyemiyor' dan sonrasını okumadım. Böyle insanları nasıl işe alıyorlar ya ?
Az daha okudum okumaz olaydım Doğru RAM besleyemiyor hatta kasa kalitesizse o da besleyemiyor olabilir
RX 580 gibi bir kartın bu yaz aylarında 80 85 derece olması bence aşırı anormal bir durum değil. Aynı kartı kullanan insanlara danışın ve aynı kartı kullanan insanların youtubede oyun videolarını izleyin onlarda kaç derece ?
Zaten 14nm üretim teknolojisinde olduğundan termal ısı eşiği 97 derece olması gerek. Daha sınıra ulaşmana çook var.
Öncellikle bu zamana kadar destekleriniz için ve okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim ekran kartım şuan elime ulaştı montajını yapıldı kullanıma hazır.
Ekran kartımın termal macunu değiştirilmiş bios güncellemesi yapılmış ısınma sorunu ortadan kalkmıştır yazıyor servis belgesinde. Bence hiç termal macun yoktu da neyse
Bakalım eskiden boşta çalışırken 55 derece gösteriyordu şuan 30 derecede çalıyor daha çok test edemedim maalesef yeni güncelleme gelmiş şuan onu indiriyorum diğer test sonuçlarını da buraya yazarım insanlar bir fikir edinmiş olur hem sıcaklığı hakkında bir faydamız dokunsun
İYİ FORUMLAR HERKESE
quote:
Öncellikle bu zamana kadar destekleriniz için ve okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim ekran kartım şuan elime ulaştı montajını yapıldı kullanıma hazır.
Ekran kartımın termal macunu değiştirilmiş bios güncellemesi yapılmış ısınma sorunu ortadan kalkmıştır yazıyor servis belgesinde. Bence hiç termal macun yoktu da neyse
Bakalım eskiden boşta çalışırken 55 derece gösteriyordu şuan 30 derecede çalıyor daha çok test edemedim maalesef yeni güncelleme gelmiş şuan onu indiriyorum diğer test sonuçlarını da buraya yazarım insanlar bir fikir edinmiş olur hem sıcaklığı hakkında bir faydamız dokunsun
İYİ FORUMLAR HERKESE
Ne yaptınız merak ettim kartınızın ısısı normale dondumu? Bende pek arastirmadan ayni karti aldim hatami ettim icime kurt düştü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme