MERHABA ARKADAŞLAR, BİLGİSAYAR SEKTÖRÜNÜ YAKINDAN TAKİP ETMEYE ÇALIŞAN BİR GENÇ OLARAK GENELDE DERGİLER VASITASIYLA BİLGİ EDİNİYORUM GEÇTİĞİMİZ AY DONANIM TERFİSİ YAPMAYA KARAR VERDİM VE BİLGİSAYARIN ANA BİLEŞENLERİNİ ALDIM.
LAKİN BİLGİSAYARI TOPLADIĞIM GÜNDEN BERİ AŞAĞIDAKİ SORUNLAR SÜREKLİ DEVAM EDİYOR...BUNDAN ÖNCEKİ MAKİNEM 256MB SDRAM'İ OLAN CELERON 400 İŞLEMCİLİ VE 32 MB EKRAN KARTI OLAN BİR MAKİNEYDİ NEREDEYSE HIZINI ONUNKİYLE KIYASLAYABİLECEĞİM KADAR YAVAŞ!!!
1) WINDOWS XP PRO 32BIT KULLANIYORUM. İŞLETİM SİSTEMİM VE PROGRAMLAR ÇOK GEÇ AÇILIYOR (BAŞLAT --->ÇALIŞTIR---> MSCONFIG KOMUTUYLA GEREKSİZ ÇALIŞAN HER TÜRLÜ PROGRAMI DEVRE DIŞI BIRAKMAMA RAĞMEN)
2) ANAKARTIN ÜZERİNDE AC 97 SES YONGASI VAR. İŞLETİM SİSTEMİ AÇILIRKEN VE OYUNLARDA SESİN SÜREKLİ TAKILARAK DUYULMASI SÖZ KONUSU. WINAMP'TA MÜZZİK DİNLERKEN DE AYNI ŞEKİLDE...
3) FARE İMLECİNİ EKRANDA SÜREKLİ VE HIZLICA HAREKET ETTİRDİĞİNİZİ VARSAYIN ; YAKLAŞIK 3 SANİYEDE BİR YARIM SANİYELİK DONMA / TAKILMALAR OLUYOR.
4) SİSTEMİN GENELİNDE BİR YAVAŞLIK VAR. HANGİ RPOGRAMI AÇTIĞIM HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. İŞLEM YAPMAK ZAMAN ALIYOR.
5) SİSTEMDEKİ BU HATALARIN HEPSİNİ BİR ÖRNEKTE TOPLAYACAK OLURSAM CALL OF DUTY 2 OYUNUNUN YÜKLENMESİ ÇOK UZUN SÜRÜYOR. AÇILDIĞINDA SESLER VE GÖRÜNTÜ TAKILARAKA İLERLİYOR. HANİ SANIRSINIZ Kİ MATRIX FİLMİNDESİNİZ DE ZAMAN YAVAŞLATILMIŞ; GÖRÜNTÜLER VE SESLERDE KISA TAKILMALAR OLUYOR. OYUNUN DONANI GEREKSİNİMLERİ İSE BİLGİSAYAR TARAFINDAN FAZLASIYLA KARŞILANIYOR.HADİ BUNU TÜMLEŞİK EKRAN KARTINA BAĞLADIK DİYELİM E OZAMAN DİĞER DONMALAR NEYİN NESİ?
6)ŞU ANDA BU MAKİNEDE KURULU OLAN HER PROGRAM CELERON 400 MHZ İŞLEMCİLİ SİSTEMİMDE KURULU İDİ LAKİN HİÇBİR TAKILMA OLMUYORDU (ANAKARTIM ABIT'Tİ)
OKUDUĞUNUZ ÜZERE SORUNLARIM ÇOK FAZLA VE YENİ MAKİNEMDEN İNANIN SOĞUDUM...KEŞKE INTEL Mİ ALSAYDIM DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUM. AYRI BİRER SES VE EKRAN KARTIYLA SATA HARDDİSK ALMAK ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? HARDDİSKLERİM: 20,5 GB QUANTUM FIREBALL PLUS AS 7200 RPM 13 GB SEAGATE 5200 RPM
***İŞLETİM SİSTEMİ QUANTUM HARDDISKE KURULUDUR.
***GÜNCEL DRIVER'LAR SİTEDEN UPDATE EDİLMİŞTİR.
***ANTİVİRÜS PROGARMI GÜNCEL OLUP TARAMALARDA VİRÜS BULUNMAMIŞTIR.
İLGİLENECEĞİNİZ ÜMİDİYLE SAYGILAR SUNARIM...
öncelikle söyleyeyim,söylediklerin kesinlikle normal değil,soğumanı gerektirecek bir durum yok... 1-spybot search&destroy v1.4+ad-aware 6 kur,mutlaka database'lerini güncelle,sistemi tara... 2-anakart sürücülerini kurduğuna emin misin?bence temiz windows kur,sp2 yükle,windowsupdate'den güncelle,ardından anakart+ses+görüntü sürücülerini yükle...donanım sürücüleri için kutuyla gelen cd'leri değil,üreticilerin sitelerinden en güncel sürücüleri yükle...
o onboard ekran kartıyla oyun oynaman olanaksız,oyunun temel gereksinimlerine bakma,o söylenenler oyunu sadece AÇMAK içindir,oynayabilmek için değil...hele ki call of duty2 gibi 200$'lık ekran kartlarının zor başa çıktığı bir oyunda donma var diyorsun,cod2 adam gibi oynayabilmen için x800gto yada 6800gs alman lazım...5400rpm'lik harddiski çıkarsan sistemin performansı artabilir...neden?çünkü eğer hdd'ler aynı ide kablosundaysa hızlı olan quantum yavaş olan seagate'e uyar...performansını kısıtllar..aslında dediğin gibi 2 diski sat,samsung 80gb sata falan al,seagate'i çıkardıktan sonra 20gb sana yetmeyeceği için bunu söylüyorum...
bide tüm bunlardan önce anakarta bi bios update yap
ben bu anakartın rs 480 s939 modelini kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar ama bir kaç yerde tvinmos ram lerle sorunlu çalıştığını okumuştum birde arkadaşın dediği gibi biosu güncellemekte işe yarayabilir msı lıve update proğramı ile kolayca halledebilirsin ama anlamıyorsan hiç bulaşma derim