Şimdi Ara

Msi recovery ile ilgili çok kısa bir soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bilgisyarımda son zamanlarda bios la ilgili mavi ekran cıkıp crash dump gibi bir hata vermesiyle karsılastım,counter gibi oyunlarda ypyr,bska sekilde yapmyrdu bgne kdr..

Sormak istediğim şu,recovery discleri aldıgım gün kopyalamıstım..Simdi onları kurarsam d deki yedeklediğim dosyalarım,programlarım müzik arşivim silinir mi?yoksa recovery discler sadece c yi mi ilk günkü haline getiriyor?eğer d ye dokunmuyorsa recovery discleri kullanacagım,simdiden cevaplar icin tesekkür ederim..

• Kardeş Recovery Disc'ler, HardDisc'in tamamını ilk günki haline getirir.
  • yani recovery yi yaptıgım zaman benim d deki bütün yedeklerim de kesin gidecek?bunun başka çaresi yok mu,winamp gibi programlarda hata tespit edildi durduruldu gibi garip tespitler ve hatalar almaya başladım,silip yeniden yüklüyorum 2.denememde programı açarken yine aynı hataları yapıyor,discovery d yi siliyorsa işime yaramycak gibi,formatı sadece c ye atablyrz demi o zman vistada?xp de kolaydı vistada kimblr o nsldır o da dert:(
  • Arkadaşım diğer konuda da "wolves23" ismiyle soran da sizsiniz galiba, orada bir arkadaş "C"ye ayrı kurulum yapılabildiğini yazmış. ben o şekilde kurulum yapmadım, zaten pek sık da yapılan işlem değil.

"http://forum.donanimhaber.com/m_30158511/tm.htm"

Başka bir yolu yokmu? sorusuna cevap tabii ki çözüm yolları tükenmez.
    İnternetten veya bir arkadaşından edinebileceğin Vista Home kurulum "CD"si ile "dikkat, recovery CD'si değil" daha önce XP vb. işletim sistemlerini nasıl kurulum yapıyorsan o gibi kurulum yapar notebook'unun altında yapışık kağıt da kayıtlı olan kendi kurulum Lisans Numaralarını girersin.

Bir başka yol; çok büyük problemler yoksa, hata yapan programları uninstall ettikden sonra "PC"yi kapatıp açıp, register düzenleyici programlarla taratarak gerekli onarımları yaptırman ve sorunlu programları tekrar kurmandır. sorun yaratan programların da bulabilirsen en yeni versiyonları olsun, Örnek register düzenleyici prg.lar:"Advanced SystemCare, Regcure vb."

Bir başka tavsiye ise Bilgisayar bugün olmazsa yarın heran çökebilir, bu olay Virüs nedeniyle olabilir, Elektriksel bir problemle olabilir vb. nedenlerle format ve yeni kurulum gerektirebilir o nedenle en iyisi herşey çalışırken, PC'de bulunan çok önemli dosyaların "Resim, Müzik, Ailevi Düğün Videosu vb." yedeklerini mutlaka DVD'lere veya CD'lere yedek alınmalıdır.

• cevabın icin sagolasın ellerin dert görmesin arkadasım:) çok çok teşekkür ederim,yazını da arşivime ekleyecegim,lazım olanları kullanırım,sagol:) d deki oyun ya da d ye yükledigim programlar c ye format atınca yine de çalışır mı?çalısmazsa reg den de silmeye calısacagım sorun cıkaran winamp tarzı programları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolves7 -- 5 Mart 2009; 21:01:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolves7

cevabın icin sagolasın ellerin dert görmesin arkadasım:) çok çok teşekkür ederim,yazını da arşivime ekleyecegim,lazım olanları kullanırım,sagol:) d deki oyun ya da d ye yükledigim programlar c ye format atınca yine de çalışır mı?çalısmazsa reg den de silmeye calısacagım sorun cıkaran winamp tarzı programları..

Soru : d deki oyun ya da d ye yükledigim programlar c ye format atınca yine de çalışır mı?

Cevap: Oyun veya yüklediğimiz programlar genellikle "Setup.exe", "Kur.bat", "install.exe" vb. ile kurulur ve çoğunlukla Program Files'e veya kurarken kullanıcı tarafından gösterilen yere kurulurlar. "senin D'ye kurdum dediklerin gibi"

Kurulan Program ya da Oyun genellikle kısa yollarını, Başlat\Programlar ve masa_üstü'ne de atarlar.

"C" ye Format attıkdan sonra kurulumu bu gibi olanları yeniden kurmak gerekir, çünki bunlar registery'e kayıt olurlar.

Bazı Oyun ve Uygulamalar ise sıkışık bir dosyayı Winrar vb. programla belirli bir konuma açılırlar ve içerisindeki bir komut dosyasıyla kurulmadan çalışırlar "portable" olarak onları yeniden kurmaya gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nashiila -- 6 Mart 2009; 10:25:47 >

• peki reg deki ayarları kaydetsem,c ye format attıktan sonra oradan açsam reg e yüklesem,d deki oyunlar regdeki kayıtları da tamamlandıgından tekrar kurma islemini giderir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş Bilgisayar aynı Bilgisayar, işletim sistemi ve kurulan yer "C-D" gibi aynı olduktan sonra bahsettiğin durum olabilir , Ancak sen neden format atıyorsun sorunlar olduğundan, reg kayıtlarını taşırsan aynı sorunlar orada devam eder herhalde.

Birde aşağıdakileri incele, araştır derim, kolay gelsin.

Windows Vista
    Windows Vista Başlat düğmesini tıklatın, sonra da Dosya ve ayarları aktar® Windows Kolay Aktarımını Başlat'ı tıklatın.

Kullanıcı Hesabı Denetimi iletişim kutusunda Devam'ı tıklatın.
    Yeni bir aktarma başlat ya da Süren bir aktarmaya devam et seçeneğini tıklatın.
    Windows Kolay Aktarım sihirbazı tarafından ekranda sunulan yönergeleri izleyin. "alıntı"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.