Şimdi Ara

MSI R9 380 vs ASUS R9 380

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI R9 380 GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Asus R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

2 karttan hangisi tercih edilmeli ve neden ?

• darkmelon kullanıcısına yanıt
    Sapphire marka daha hesaplıdır ve bunlardan çokta geri kalmıyodur ancak bu 2 marka'da karar kıldıysan şahsen MSI olanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 7 Nisan 2016; 13:39:14 >
  • Ben sapphire olanı aldım. Yarın gelecek akşama yazarım yorumları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemi Ve bütçeyi yazmadığına göre yeterli varsayıyorum ikiside aynı kart performans manasında farkı soğutma da Msı daha iyi diye söyleniyor bana kalsa cebimden aynı kart için farklı miktar ödemem sonuçta kartlar yanmıyor ve belli aralılarda çalışıyor fanları her halükarda manuel profil oluşturursun soğutma için ikiside fark etmiyor...Sana Kalmış....Bende Nitro modelini kullanıyorum bu arada...

Not: asus garanti kapsamı 3 yıl fiyat farkı yoksa direkt alınır varsa değermi ? senin ihtiyacına kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 7 Nisan 2016; 14:01:25 >
  • klement kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_115823081//tm.htm#115830140

Başta bu konuyu açmıştım bütçem 700-850 tl arasındaki alınabilecek en iyi ekran kartı dünden beri bir çok araştırma yaptım bir çok karşılaştırma videoları ve tanıtım videoları izledim bir çok forum yorumu okudum sonuçta bin kere düşünüp bir kere almak gerek. Öncelikle gtx960 la amd r9 380 arsında kaldım performans arasında çok fark yok kimi oyunlarda nvidia kimi tarafta r9 380 önde ama genel olarak r9 380 nin 960 dan %10 daha iyi performans sağladığını söyleyebiliriz ben stock olarak kullanıcağım 380 oc olarak geliyor 285in biraz daha oc hızı arttırılmış biraz cilalanmış oc yapılmış hali ile 380 yapılmış nvidia yı yazılımsal yönden istiyordum oyunlardaki optimizasyonu iyi bir şey ama amd dede yazılımsal olarak gelişmeler var radeon software crimson edition gibi (basit arayüzü ile güzel bir yazılım) Önce bu konuda 960 ve 380 arasında ayrım yaptıktan sonra sıra 380 ler arasında mimarı soğutma gibi özellikleri araştırdım sapphire ve zotac hakkında başka forum sitelerinde bir çok şikayet gördüm tabi biraz şans işi herkes şikayet etmiyor kimi ısındığı zaman fan devreye girmiyor yük altında ısı 80 90 kadar çıkıyor gibi şikayetler vardı ve bunları yazan farklı bir forum da ki bölüm sorumlusu 10 yıllık görüşü sonucu açılan konuda ki yorumları nı okudum ve sonra msı ve asusa yöneldim 800 tl gibi bir fiyatı gözden çıkardıktan sonra 50 tl için msı ve asusa yönelinebilir.Ama msı ve asus arasında soğutma konusunda bir farklılık var mı bilmiyorum bu yüzden konuyu açtım asus mu? msı mı? ve neden diye?

bütçemi söyledim düşündüklerimi de son olarak sistemim le alakalı sorunlar çıktı PSU sorunu kullandığım PSU resmi yukarıdaki diğer konuda mevcut yeni bir PSU almam gerekecek bunun içinde

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rs-600-g-80plus-600w-guc-kaynagi.html#ozellikler

Bu ürünü düşündüm yeterli olacağını düşünüyorum bunun dışında sistem bilgilerim diğer konuda mevcut eğer varsa sorun anakart kasa gibi başka sorun olacağını düşündüğünüz yada uyumsuz olduğunu düşündüğünüz şeyler lütfen belirtiniz.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam yorumunuzu bekliyorum.
    Teşekkürler. Bundan önce de asus r9 280x kullanıyordum çok iyi performansa sahipti ama oyuna girdikten 1-2 saat sonra sıkıntı çıkarıyordu ben de amd kaynaklı sanmıştım, amd alınmaz dedim. Kart problemliymis garantiden degisim karari verdiler. Sonra gtx960 arayışına girdim. 4gb larin saçma sapan fiyatlara satıldığını görünce amd aldım gitti. Ayrica ilerde crossfire düşünüyorum ona göre psu almıştım. Fiyati da gtx960 4gb a göre uygun olunca aldım gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende bi yerden tanıyacağım diyorum bu nick i şimdi hatırladım diğer konuya bakınca zaten o konuda gerekli bilgiler Verilmiş Bende Yineleyeyim hocam R9 380x Nitro modelini kullanıyorum stock da 70-73 arası furmark testlerinde Bundan Önceki kartımı 75-77 derecelerde kullanıyordum banamısın demiyordu hali hazırda stockta kartı çok yüksek absürt sıcaklıklara çıkaramazsınız..Bana kalsa dediğim gibi hangisi ucuzsa onu alın x versiyon olmadığı içi öyle etkilenecek kadar değişim alamazsınız performans konusunda aynı kartlar sonuçta olduki Kart sorunlu çıktı fanları devreye girmedi bu durum dediğiniz modellerde de var (olasılık Yüzdesi) Bu açıdan benim için değişen birşey yok garanti kapsamı devreye girer.kart serin çalışıyor felan hikaye ben isterimki son sürat gitsin birazda ısınır onun çözümü bütün versiyonlar için genelde fan profili oluşturmaktır...bunun kaçarı yok..Burdan yine söyleyelim arada çok fiyat farkı yoksa garanti kapsamı yüzünden asus tercih ederdim...
    Not: Asus yetkili servis konusu bu aralarda sıkıntılıymış haberin olsun araştırmakta fayda var.

Psu Yeterlidir bu arada...

• ilk mesajdaki iki kart da sıkıntı cikarmaz bence ama bahtsiz bedevi olmak ayri bir durum bozuguna gelirsin servis ugrastirir boyle seyleri bilemeyiz.
  • klement kullanıcısına yanıt
    Yok hocam asus servis bence çok iyi ben adamlarin calisma seklini beğendim. Cuma günü ellerine geçen kartıma ptesi günü değişim kararı verdiler ve kartla birlikte yolladığım, kartin sorununu içeren videonun kayitli olduğu usb belleği salı günü geri gönderdiler :) şimdi servis raporu bekliyorum. Ben memnun kaldım gayet hızlı ve temiz karar verildi. 10 gün beklemekten zarar gelmez dusuncesindeyim.

• Aynı düşüncedeyim ama Arkadaşımın asus anakartında Kuzey koprüsünde Çıkan bir sorun için garanti kapsamı başlamış teknik servis iş güzarlığı nedeniyle değişim çıkarmamışlar ve kartı tamir edildi diye gönderdiler malum garanti süresi bitti bu arada tekrar iletişime geçtik arızanın devam ettiğine dair garanti süresi bitmesine rağmen tekrar gönderildi kart teknik servis raporunu dikkate aldılar sonuç olarak aynı anakrtı gönderdiler..bu aralar yanlış hatırlamıyorsam burdaki forumda görmüştüm teknik servisi kötü diye ben o bakımdan uyarayım dedim...Yoksa Asus anakart kullanıyorum bende pek özelliği olmasada Çalışıyor sıkıntısız...

Bu arada bahtsız bedevi olmak hakkaten Zor ama çözümsüz değil Devam Yani..

• ekstra 1 sene garanti ve daha kaliteli malzeme kalitesi nedeniyle asus tavsiye ederim.

• CLauDio_1907 kullanıcısına yanıt
    1 sene daha garanti nasıl hocam vatanda 2side 24 ay (2 yıl) garanti kapsamı içinde malzeme kalitesi olarak çok fark var mı neye dayanarak malzeme kalitesi daha iyi
  • Amd kart alırken önceliği sapphire versiyonuna vermek lazım. Ondan sonra Hangisi UCUZSA o alınır bunlar aynı gpu
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    gpu aynı tamam ama mimariler ve kullanılan malzeme kalitesi farklı buda soğutma fan sessizliği gibi özellikleri ön plana çıkarıyor doğru düzgün soğutulmaya bir gpu ömrü daha kısa olabilir. Sapphire hakkında forum sitelerinde şikayetler okuduktan sonra asus ve msı yöneldim alırsam 2si arasında tercih yapıcam 800 tl yi gözden çıkardıktan sonra 50 tl daha verip malzeme ve soğutma kalitesi daha iyi bi karta yönelinebilir.
  • 380 serisi farklidir diger kartlar gibi dusunulup alinmaz cunku fanlari 60 dereceye kadar donmuyor ve oyunlarda 80 dereceye kadar cikiyor iyi sogutma olsa 5 dakika sonra cikar.cikacak yani eli mahkum.daha sessiz kart fansizsa olur butun 380 serisi sessizdir.durum boyle olunca sicak calisan kartlar oyle sicakligi omrunu dusurur filan diyorsan almaman lazim.amd kartlar sicakliga dayaniklidir ama insanlarin dusunceleri farkli bir sey demiyorum.asus'un bu seride bir uretim teknigi varmis ozel simdi detaylarini unuttum.illa bir seye gore sececeksen baska bir sey bul servis sicaklik sessizlik kalite boyle farklar yok bunun tipini begendim de al bir farklari yok ya da baska model al anam babam kafa utuleyen bir sey.
    Sapphire amd nin ana partneri çoğu referans modellerinin üretimi de ona ait servisi desen msi ile aynı firma servis point veriyor. Forumlara bakarsan ezbere 1-2 laf öğrenen oo asus abi oo ömesay abi diye tavsiye verir sen sitelerin karşılaştırmalarına bak daha sağlıklı olur. Bazı firmalarda bazı seriler kronik denebilecek sorunlar verebilir bunu ayrı tutmak lazım. (280x asus artifact sorunu gibi.) Ama 380 serisinde öyle bir durum yok kartlar arasında fark da yok. Boşta fanlar dönmüyor kullanımda 3 de limitin altında. 2-5 derece ile kart ölecek gözüyle bakarsan olmaz.

3 kartın birbirleri ile Karşılaştırmaları burada mevcut

http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/35903-reviewed-asus-msi-and-sapphire-r9-380.html

ses ve soğutmada arada sandığın kadar fark yok. Üstelik sapphire daha ısınıyor soğutması sorunlu falan gibi bir durumda yok. Strix nitrodan daha sıcak çalışıyor.

En üst seviye gpu almadığınız sürece fiyat odaklı gidilmesinden yanayım.(referans olmayan kısa pcb barındırmayan v.b) Bu kartların modası hızlı geçiyor. Ekran kartı Teknolojisi çok hızlı ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Nisan 2016; 23:16:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Sapphire amd nin ana partneri çoğu referans modellerinin üretimi de ona ait servisi desen msi ile aynı firma servis point veriyor. Forumlara bakarsan ezbere 1-2 laf öğrenen oo asus abi oo ömesay abi diye tavsiye verir sen sitelerin karşılaştırmalarına bak daha sağlıklı olur. Bazı firmalarda bazı seriler kronik denebilecek sorunlar verebilir bunu ayrı tutmak lazım. (280x asus artifact sorunu gibi.) Ama 380 serisinde öyle bir durum yok kartlar arasında fark da yok. Boşta fanlar dönmüyor kullanımda 3 de limitin altında. 2-5 derece ile kart ölecek gözüyle bakarsan olmaz.

3 kartın birbirleri ile Karşılaştırmaları burada mevcut

http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/35903-reviewed-asus-msi-and-sapphire-r9-380.html

ses ve soğutmada arada sandığın kadar fark yok. Üstelik sapphire daha ısınıyor soğutması sorunlu falan gibi bir durumda yok. Strix nitrodan daha sıcak çalışıyor.

En üst seviye gpu almadığınız sürece fiyat odaklı gidilmesinden yanayım.(referans olmayan kısa pcb barındırmayan v.b) Bu kartların modası hızlı geçiyor. Ekran kartı Teknolojisi çok hızlı ilerliyor.

Cok ilginç. Guc gereksinimi olarak en düşük sapphire, asus ile arasinda 30W fark var ve sadece bf4 performansina baktim 1-2fps de olsa sapphire önde demekki kullanılan bilesenler bakimindan daha verimli.

Bir daha baktım sistem boştayken gtx970 den bile az harcıyor toplam sistem gücü. Harbi ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 8 Nisan 2016; 0:00:53 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam benim hiç iyi ekran kartım olmadı bu zamana kadar tüm pc lerim piyasanın altında kaldı oyunları genelde orta- düşük seviyelerde bile 28 29 fps ile oynadığım oldu böyle bir kart benim için paha biçilemez bir şey belki böyle bir kart başka birisini 1 2 sene idare eder sonra high ve ultra ayarla da oyunları kasıyor diye değiştirme ihtimali olur ama ben böyle biri kartın gidebildiği en son noktaya kadar idare ederim. Benim şuanda kullandığım geforce 9800 gt dx 10 desteği olan bir kart yine iyi kötü gta 5 bile düşük ayarlarda 30 fps civarında oynayabiliyorum dx 11 desteği isteyen bir çok oyunu açmıyor bile bu yüzden iyi bir şey olması için 30 40 tl fark gözümde değil fiyat farkı çok olmasa 380x alırdım ama bu kadar çıkarabilirim daha PSU alacağım ben sistemimi yazmıştım diğer konuda ama tekrar belirteyim kafamda bazı soru işaretleri var sorun olmazsa diğer parçalarda cumartesi alacağım bu kartı inşallah

i7 2600 3.4 GHz İşlemci bu işlemci sorun çıkartır mı? Ekran kartı güçlü bir gpu sahip bir ekran kartı alıyoruz bu seferde işlemci darboğazlık yapar mı pc ye?
    Kasa THERMALTAKE WINGS RS 201 aslında modelini tam bilmiyorum ama markası bu şeklide buna benziyor. Bu kart kasa içine rahat sığar mı? montajında sıkıntı çıkar mı?
    anakart asus P8H67-V LGA1155 aynı şekilde anakarttan oluşabilecek bir sorun var mı? Baktım anakart özelliklerine burada da paylaşayım sorun teşkil eder mi?

Güç kaynağı Thermaltake TT-500AL 1NC modeli resmi linkte mevcut bu PSU yetersiz olduğu için
    bendeki PSU
    http://i.imgur.com/g48SUIu.jpg
    Alacağım PSU
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rs-600-g-80plus-600w-guc-kaynagi.html
    bu linkteki PSU almayı düşünüyorum yeterli olur mu?
    Fujitsu 22' 60hertz monitör ( hdmı filan çıkışı yok ileride monitor değiştirirmiyim bilmiyorum şimdilik)
    ekran kartı da bahsettiğim üzere geforce 9800 gt
    sistem böyle bu sisteme r9 380 4g ekran kartı + linkte olan PSU alıp takmak istiyorum başka sorun arz eden bir durum var mı? Kafamdaki soru işaretlerini buraya yazdım arkadaşlar varsa eğer başka
    bir sorun işlemci olmaz anakart olmaz kasa olmaz gibi sıkıntılar çıkarsa zaten ekran kartı almaktan vazgeçerim bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmelon -- 8 Nisan 2016; 1:39:42 >

Donanim yönünden -islemci, anakart- sıkıntınız olmasın sorun yasamazsiniz.
    Kasa meselesine gelince bunlar 2 fanli kartlar sonucta. Anakartı 2-3cm geçer ona bakmak lazım. Kart ölçülerini öğrenin netten ve bakın ama sorun olacağını sanmam dediğim gibi 2 fanlı kart sonuçta. Benim kartta gelemeyecek herhalde bu gidisle daha kargosu cikmamis guya bugun cikacakti.

Msi 268mm yani 26.8cm
    Asus 27.1cm

Yeni alacaginiz psu da hayli hayli yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 8 Nisan 2016; 2:04:38 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.