Şimdi Ara

MSI R9 380 ani FPS Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 ay önce toplamış olduğum bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. ''League of legends, Battle Field 4, Metal Gear Rising Revegeance ve daha bir çok oyunu 60 fps ve üstünde oynayabiliyordum. ''League of Legends'' En az 200 fps e düşüyodu tüm seçenekler en yüksekteyken bile. Herşey yolunda gidiyordu. Son gelen AMD ekran kartı güncelleştirmesini yapmıştım ''Crimson Web''. garry's mod oynuyodum kasmaya başladı herhalde pingdendir diye umursamadım. Sonraki sabah lolde bir maç girdim FPS 100 olmuş tamam dedim 60 bile razıyım. Sonra abi TF ler başladı FPS 100 den 20 ye nasıl düştü anlamadım. FPS 30 - 20 -bazen 100 belki oluyordu 120 nadiren. 10 - 15 FPS arası ani düşüşler yaşıyordum. Sinirim bozuldu 5000 tl verdim bilgisayara. Metal gear 30 fps diğer oyunlarda aynı şekilde bazen 60 oluyo sonra aniden 20 FPS lere düşüyor. Sorunu düzeltmek için araştırmalar yaptım denediklerim: AMD ekran kartı crimson web driverı kaldırdım catalyst'ı yükledim sorun düzelmedi. Ekran kartına reset attım sürücüyü yeniden yükledim düzelmedi. Daha derinlere indim bilgisayarın içini açtım tozdandır dedim toz yok azcık var onu temizledim düzelmedi. Isınıyordur dedim dereceyi kontrol ettim 30-40 arası. Harddiscten kaynaklanıyordur dedim SSD ye attım oyunu yine düzelmedi. İşlemciden kaynaklanıyordur dedim belki görüntü işleme ayarı işlemciye değişmiştir diye düşündüm ekran kartında hala. işlemci fazla ısınıyor gerektiğinden fazla çalışıyordur dedim zaten oyunlar aççıkken %20 ye çıkıyo en fazla. Ram zaten 16Gb. Virüs kesin dedim 3 anti virüs aynı anda çalıştırdım birşey çıkmadı. Çift ekran çalıştırıyorum bilgisayarı HDM kabloda sorun vardır dedim değiştirdim düzelmedi bir ekranı çıkardım düzelmedi. Yani aklıma gelebilecek her yolu denedim pes ediyorum beyler artık benden daha iyi bilenlere danışiyim dedim.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sistemim Radeon Yazılım Sürümü - 15.12
    Radeon Yazılım Sürümü - Crimson
    Grafik Yonga Seti - AMD Radeon (TM) R9 380 Series
    Bellek Boyutu - 2048 MB
    Bellek Türü - GDDR5
    Çekirdek Saati - 980 MHz
    Windows Sürümü - Windows 7 (Service Pack 1)
    Sistem Belleği - 16 GB
    CPU Türü - Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
    EKRAN: ANA MONİTÖR Samsung (modeli hatırlayamadım) 2. monitör Lg. Çözünürlük 1920 x 1080.
    Anakart: MSI Z97A
    SSD: 165 GB BOŞ 232 GB TOPLAM
    HARDDISC: 698 GB BOŞ 931 GB TOPLAM

Format en son çözümüm ki zaten işe yaramaz diye düşünüyorum. Windows sürümünden mi kaynaklanıyordur dedim ama daha önceden 200 FPS minimum çalıştırıyordu lol ve benzeri oyunları. Sorun ekran kartında da olmaya bilir. Belkide fazla zorladığım için devreleri yakmışımdır diye bir sakıncam var. Artık ne yapacağım bilmiyorum hepinizin yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecthasy -- 23 Şubat 2016; 19:44:05 >

• motherboard hangi marka ?
  • tavucin T kullanıcısına yanıt
    Anakart: MSI Z97A
  • Bu sistemle Win 7 kullanıyorsun , kasa seni dövebilir bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • format atmak ise yaramaz demissin ama surucu degisimleri ardinda artik dosya birakiyor o yuzden format atip crimson degil catalyst 15.11.1 yuklemen faydali olabilir.bir de bu programi indir altta calissin oyuna gir bir de boyle dene.

http://www.comroestudios.com/ClockBlocker/ClockBlocker_Setup.exe
  • Teşekkürler deneyeceğim.
  • tavucin T kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun R9 280x ekran kartı olan arkadaşımda da var. LOL de 200 Fps nin altına düşmeyen PC güncelelenen ekran kartı driverından sonra dediğiniz gibi tf lerde 15-20 lere düşüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence kardesin falan varsa onun bilgisayarını çal (ben ole yapıyorum)
  • Klasik AMD Driver sorunu eski driverına geri dön kardeş.
  • Eski drivera döndüm beyler ama işte ondada sorun çözülmedi. R9 380 hakkında böyle bir sürü şikayet var acaba neyden kaynaklanıyor hiç anlamış değilim. Çok iyi performans veriyordu ama birden çöküşe geçti. Yalnız aklıma birşey takıldı acaba power supplydan kaynaklanıyor olabilir mi? güç yetersizliği. Ama zanletmiyorum o zaman bilgisayarı topladığımdan beri olurdu bu problem. Hala anlamış değilim.
  • Online olmayan oyunlarda durum nedir?
  • Ecthasy E kullanıcısına yanıt
    Format at kardeş sıfırdan kur sistemini win 10 kur mümkünse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal gear rising üzerinden örnek verirsem FPS genelde iyi ama npc sayısı arttıkça veya geniş bir mapte oynadığımda FPS te anormal bir düşüş yaşıyorum göz kararıma göre 20 - 15 arası. Daha önceden böyle bir sorun yaşamıyordum bu oyunda. Mirrors edge'te de aynı sorun silahlı çatışmalar cam kırılmaları yoğun etkinlikler çok çabuk etkiliyor kare sayısını bu oyunda da önceden kasma sorunları yaşamıyordum.
  • En son yapacağım şey olur ama eğer çaresiz kalırsam yapmak zorundayım.
  • Windows 10a gecmek en mantiklisi donanimsal degil yazilimsal sorun belli de virus vs. olabilir aslinda driver da olabilir hersey olabilir. En iyisi kokten format atmak. (Bence)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi afterburnerin grafik kartı fanlarının çalıştırmamasına neden olduğu bir sorun okumuştum. Afterburner yüklümü?
    Eğer yüklü ise ilk önce afterburnerdan fanları %100 çalışma durumuna getirip oyunları oynayın. Biraz ses çıkar ama olsun denemeye değer.
  • Mantıklı denemekte fayda var test edip haber ereceğim.
  • Crimson'a kadar her şey normal ve olay Crimson'dan sonra başlıyorsa sorun belli gibi. İyice temizle sürücüyü, önce ki kullandığın sürüme geç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.