Şimdi Ara

MSI P67A-C43 (B3 Revizyon) anakarta uygun sistem güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2011 yılında aldığım masaüstü toplama bilgisayarım çok yavaşladığı için güncelleme yapmak istiyorum.

    Anakart: MSI P67A-C43 (B3 Revizyon)

    Mevcut diğer bileşenler:
    - işlemci: INTEL Core i5-2500
    - RAM: Kingston Value 6GB DDR3 1333MHz (3 x 2GB)
    - Ekran Kartı: MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 1GB DDR5 256 Bit
    - Hard Disk: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 32 MB

    Sizce hangi bileşenleri güncellemem en mantıklı karar olur?
    Birde bu anakart ile uyumlu bileşenleri nasıl bulabilirim.

    Anakartın özelliklerini listeleyen sayfaya aşağıdaki linkten ulaştım;https://www.msi.com/Motherboard/P67AC43_B3/Specification

    Ancak en fazla hangi nesil işlemciyi destekler veya RAM için 2133 MHz alsam destekler mi? (Parentez içerisinde OC yazıyor, bu overclock edildiğinde mi destekliyor anlamına gelir..)

    Yeni bir bilgisayar almak istersem epey masraf etmek gerekiyor.
    Önerilerinizi bekliyorum.

    Teşekkür ederim.







  • o anakartin yasadigina bile sasirdim suan. tabiki upgrade yapilabilir ama gelecek olan overclock onerilerine itimat etmeyin. i7 3770 / K islemci olarak dusunulebilir. ram listesine burdan bakicaksin hocamhttps://www.msi.com/file/test_report/TR10_2317.pdf sahsen 1600mhzden yukarsini onermem. uyumlu rami bulmak icin biraz arastirma yapman lazim. ama sana kesinlike ssd oneririm. ve degistirmediysen power i da degistir. islemci fani thermal macunu degistirilebilir. ekran kartinin degismesi oyun performansini arttirir ama butce belirtmen gerekir sistemin genel durumunu biliyorumm ama aklima gelenler bunlar.

    bunu bu sekil satip yeni sisteme gecmekte kotu bir cozum sayilmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    o anakartin yasadigina bile sasirdim suan. tabiki upgrade yapilabilir ama gelecek olan overclock onerilerine itimat etmeyin. i7 3770 / K islemci olarak dusunulebilir. ram listesine burdan bakicaksin hocamhttps://www.msi.com/file/test_report/TR10_2317.pdf sahsen 1600mhzden yukarsini onermem. uyumlu rami bulmak icin biraz arastirma yapman lazim. ama sana kesinlike ssd oneririm. ve degistirmediysen power i da degistir. islemci fani thermal macunu degistirilebilir. ekran kartinin degismesi oyun performansini arttirir ama butce belirtmen gerekir sistemin genel durumunu biliyorumm ama aklima gelenler bunlar.

    bunu bu sekil satip yeni sisteme gecmekte kotu bir cozum sayilmaz.

    @mukarnas hocama katiliyorum sistemi guncellemek yerine zamani tamamen dolmadan elden cikarip yeni nesil bir sisteme gecmek daha mantikli olabilir en azindan sirayla toplayabilirsin ilk once islemci anakart alip sistemi kurmak la basliyabiliriz bir butce belirtirseniz hic degilse hazirda kullanabilceginiz hic degilse bir bilgisayariniz olmus olabilir sahibinden vs sitelerdw uygun fiyatli sifira yakin son nesil urunler var ryzen oneririm intel kullanicisi olmama ragmen uygun fiyata iyi performans cunku ilgilenirseniz her turlu yardima hazirim iyi geceler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler arkadaşlar,

    Aslında bende bunu satıp yeni bir tane toplamayı düşünüyordum ama günümüz şartlarında ortalama bir bilgisayar toplamaya çalıştığımız zaman 3.000 TL üzerine çıkmak gerekiyor.
    Bunun üzerine belki 700 - 800 TL koyarak adam edebilirim diye düşündüm.

    Sanırım bu sistem çokta güncellenebilecek gibi durmuyor.

    En doğrusu satıp yeni bir tane toplamak gibi görünüyor.

    Önerileriniz için teşekkür ederim.
  • ben de bu karttan kullanıyordum, geçen hafta önce bios hataları vermeye başladı, şimdi de hiç açılmıyor, bios ekranı bile gelmiyor, tık yok yani, şansım varmış bilgisayarcıdan aynı işlemciye uygun yeni bir kart aldım ama onda 2 ram slotu var, benim ramların 2 si boşa çıktı, sizinkine birşey olmadımı, hiç ekran açılmıyor, ne yapmamız lazım, bilgisayarcı da anlamadı,neresi bozuldu acaba biosmı çöktü, yoksa kartın ömrümü bitti, kartın içinden çıkan stickewr pc nin üzerinde hgala duruyor , yapıştırmıştım, şöyle yazıyor, "10 yearslıfe tıme" yani 10 yıl ömrü var, o zaman normalk şartlarda daha 3 yıl ömrü kalmış, demekki bizim kart erken öldü, ee herkes aynı yaşta ölmüyor, doğru o zaman, ne yapalım, bize de Allah rahmet eylesin demek düşüyor..




  • Desenize benimki de miadını doldurmak üzere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.