Şimdi Ara

MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI 4GT OC 4GB 128 bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O kısmı bende anlayamadım tam olarak???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Gerçekten çok önemli güç tüketimi. Çünkü hepimiz rig kurduk mining yapıyoruz alt tarafı 1 ampul yakmalık fark, 7/24 oyun oynasan 5-10 lira fark yapar.
    Arada yaklaşık 100w var. 10 led ampül farkı var. Günde 10 saat açık kalsa günde 0,53 kuruş fazla yakar. Ay olarak hesaplarsan 15 lira yapar. Yılda 150 lira. Isınmaz fazla güç harcamaz extra psu almaya gerek yoktur. alınacaksa 1050ti ekran kartı almak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Çifçi

Dediklerinize kulak vericem. Peki geçende forumda konusunu açtım rx 580 nitro+ 4 gb nasıl?
    580 iyi bir kart ama 470 570 480 580 mining kartları olduğu için ikinciel almak sıkıntı yaratabilir.
  • muratdm M kullanıcısına yanıt
    Ben 2.el bir tane buldum rx 580 ama güç tüketiminden dolayı biraz tereddütteyim o yüzden GTX 1050 ti de buldum. Nasıl anlarız peki mining de kullanılıp kullanılmadığını peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali Çifçi -- 13 Mayıs 2019; 23:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Çifçi

Peki Sokidworks, AutoCAD, c# gibi yazım çizim programlarında bir sıkıntı yapar mı?
    Yeni nesil (7. nesilden itibaren) ekran kartsız laptoplarda sıkıntısız çalışıyor bu programlar. RealView, Visual Composer kullanmayacaksanız, Unity ile bölümler tasarlamayacaksanız ekran kartsız bile rahat kullanırsınız bu saydıklarınızı. Kaldı ki 1050 TI iyi karttır. SolidWorks, AutoCAD, C# compiler gibi programlarda işlemci de çok önemlidir, tavsiyen işlemciye daha fazla önem vermeniz yönünde olacaktır.

RX580 kullanıyorum, güç tüketimi gayet iyi karttır. Yükte 100W değeri alanlar var. Mining'de kullanılıp kullanılmadığını anlamak imkansız gibi bir şey. Fiyat çok çok ucuzsa muhtemelen mining yapan biri elde kalanları satıyordur, bir ihtimal buradan anlaşılabilir.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak 750 TL dedi 3 ay mı ne kullanmış 1 sene daha garantisi varmış. Tabi dedikleri doğruysa. Neden kullamiyorsunuz dedim, aldıktan 2-3 ay sonra laptop almış köşeye bırakmış. Peki mining'jn ne olduğunu da açıklarmısınız? Ben tam bilmiyorum da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali Çifçi -- 13 Mayıs 2019; 23:39:19 >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzu gördükten sonra forumun bu bölümüne bakmayı neden bıraktığımı hatırladım...

Neden böyle boş bir haterlığa giriştiniz bilemiyorum ama şunu söylemek isterim ki oyun bazında GTX 960 4 GB sürümü ile GTX 1050 Ti aynı performansta ekran kartları. Hatta belirli oyun grafik motorlarında GTX 1050 Ti, GTX 960' a göre %5 daha fazla performans veriyor. Birinci elden deneme fırsatı bulmuş bir kimse olarak bu yorumu yapıyorum. Düşününce GTX 1050 Ti sizin saçma düşüncenizin aksine 500 küsür TL için mantıklı bir tercih gerek enerji tüketimi, gerek kasa içi sıcaklık gerekse fanların soğutma için üreteceği sesin azlığı açısından. Ha derseniz ki 50-100 TL fazladan verip RX 570 4/8 GB bulunabiliyor işte o zaman mantıklı düşündüğünüzü söyleyebilirim ama gelip 530 TL' ye GTX 1050 Ti varken de GTX 960' ı geçtim, GTX 760 önermek saçmalığın daniskası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 14 Mayıs 2019; 1:41:46 >

• Mehmet Ali Çifçi M kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şekilde anlayamazsınız kartı satan adam dürüst olmadığı sürece.

• Peki mining'in ekran kartına zararı nedir? Bir fikriniz var mı acaba?

En basitinden ekran kartının lehimleri açısından zararı olur. Ben sizin yerinizde olsam RX 570 alır keyfime bakardım. Piyasadaki en F/P oranına sahip kart olur kendisi. Vatan Bilgisayar garantili almamaya çalışın, Vatan Bilgisayar fatura başka birisinin adına kesildiğinde garanti hizmetlerinde sorun yaşatıyor genellikle. Garantili almaya özen gösterin, satın alacağınız kişiden 30 dakikalık bir Furmark stres testi yapmasını ve testi de videoya alıp size göndermesini isteyin. Testte bir sorun olmazsa gönül rahatlığı işe alabilirsiniz garantisi de olursa.

• Yukarıda da dediğim gibi Sapphire rx 580 nitro+ 4gb buldum o nasıl peki sizin yorumunuza göre?

İyi bir kart ama 4 GB Vram, oyunlardaki üst düzey doku paketleri için pek de yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum.

• Biraz saçma bir soru olacak ama 570 le kıyaslayınca hangisi alınır?

• L.J kullanıcısına yanıt
    Bu 1050ti yi zamanında çok şişirdiler dediğiniz gibi gtx 1060 a yakin bir kart saniyor çoğusu halbuki gtx 760 ayarinda bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrardan yazayım, kendi tecrübemden bahsedeyim.

1050ti sahibiydim. rx580 indirime girince aldım. (1100 küsür liraydı) kartımı 600 liradan sattım.

rx570 de alsam fark etmeyecekti, mecburen PSU aldım. 1050ti ile psu sıkıntım yoktu. bununla da bitmedi kasa ufaktı değiştirmek zorunda kaldım. aldığım model asus dual fan rx580. tek fanlı rx570 alsa idim sıcaklık olarak sonuç pek değişmezdi.

sonuç olarak eğer ucuza 1050ti (olması gereken fiyata) bulunuyorsa, kasanızda HİÇBİR değişiklik yapmadan (ister toplama ister markalı ofis bilgisayarı olsun) bu kartı 300-350w'lık psuya takıp kullanabilirsiniz. rx570-580 çok daha iyi bir ekran kartı olmasına rağmen PSUnuz halihazırda yetersizse, kasanız ufak veya havalandırması kötü ise yine masraf yapmaya hazır olun.
  • Bırakmanız isabet olmuş. 960 ile 1050ti arasında fark yok diyenler bence de yazmasın.
    Hala enerji tüketimi, ısınma bla bla diyenler var şaka gibi. Itx kasada 2070 kullanıyorum çift fan çift slotlu, öyle rog strix falan da değil yani, daracık yerde 63-65 derecelerde çalışıyor. 175w tdp. Daha öncesinde 1060, 760, 750ti, 770 vs bir dünya kart kullandım oc ettim daha bir kere ay kasamın içi ısınıyor demedim, ısınsa kaç derece ısınacak sanki? Olsun hadi 10 derece fark olsun 60 değil 70 derecede çalışsın. 1050ti mobil için üretilmiş bir kart aslında. Düşük enerji tüketimi, düşük performans, görece yüksek bellek kapasitesi ile her oyunu açsın, 40 fps oynatsın laptoplarda diye var. Hatta mobil 1050ti benchmarklarda masaüstü versiyondan bazı driverlarda daha üstündü, düşün rezaleti.

Aynı paraya 760 al demedim, aynı performansı veriyor madem 3 kuruş paran var fazla verme 760 al dedim.
    Veya 100 kağıt daha koy 960 al, 570 de bulursun o civarlara dedim.

Böyle ay forumu bıraktım diyince çok eski olunuyor, müdavim olunuyor, ilim irfan sahibi alim olunuyor dimi? 10 senedir bu forumdayım bir kere olsun şu argümanı sunmadım.

Hala da diyorum 1050ti alınmaz. Düşük bütçede ben sadece tek bir şeye bakarım o da Fiyat/fps fps>=60 . Bu oran ne kadar düşükse o kadar iyidir o kart end of story. Güç tüketimi ne ya. Çay demlesem kettle'da 1 haftalık tüketimi kadar elektrik tüketiyor. Klima, soba falan da mı kullanmıyorsunuz? Mining yapacak olan düşünsün 100 Watt farkı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Bırakmanız isabet olmuş. 960 ile 1050ti arasında fark yok diyenler bence de yazmasın.
    Hala enerji tüketimi, ısınma bla bla diyenler var şaka gibi. Itx kasada 2070 kullanıyorum çift fan çift slotlu, öyle rog strix falan da değil yani, daracık yerde 63-65 derecelerde çalışıyor. 175w tdp. Daha öncesinde 1060, 760, 750ti, 770 vs bir dünya kart kullandım oc ettim daha bir kere ay kasamın içi ısınıyor demedim, ısınsa kaç derece ısınacak sanki? Olsun hadi 10 derece fark olsun 60 değil 70 derecede çalışsın. 1050ti mobil için üretilmiş bir kart aslında. Düşük enerji tüketimi, düşük performans, görece yüksek bellek kapasitesi ile her oyunu açsın, 40 fps oynatsın laptoplarda diye var. Hatta mobil 1050ti benchmarklarda masaüstü versiyondan bazı driverlarda daha üstündü, düşün rezaleti.

Aynı paraya 760 al demedim, aynı performansı veriyor madem 3 kuruş paran var fazla verme 760 al dedim.
    Veya 100 kağıt daha koy 960 al, 570 de bulursun o civarlara dedim.

Böyle ay forumu bıraktım diyince çok eski olunuyor, müdavim olunuyor, ilim irfan sahibi alim olunuyor dimi? 10 senedir bu forumdayım bir kere olsun şu argümanı sunmadım.

Hala da diyorum 1050ti alınmaz. Düşük bütçede ben sadece tek bir şeye bakarım o da Fiyat/fps fps>=60 . Bu oran ne kadar düşükse o kadar iyidir o kart end of story. Güç tüketimi ne ya. Çay demlesem kettle'da 1 haftalık tüketimi kadar elektrik tüketiyor. Klima, soba falan da mı kullanmıyorsunuz? Mining yapacak olan düşünsün 100 Watt farkı.
    Söylediklerine tamamen katılıyorum. Güç tüketimi mevzusunu insanlar çok abartıyor. Yüksek tdp'li kartlar bile masaüstünde ya da boştayken gayet az tüketim sağlıyor.

Sürekli yüzde 90-100 seviyesinde kullanım içinde oyun oynamak lazım durmadan. O halde bile 7/24 oyun oynayan biri olacaksın ki elektrik tüketimi farkı farkedilsin.

Geçen yıl forumdan ikinci elde gtx680 aldım birinden 360 liraya.

-Dedim bu kartı satma sebebin nedir?

-Abi 1050ti alacağım 750 liraya.

-İyi de gtx 680 ile 1050ti denk performansta kartlar, durduk yere neden 400 lira fark veriyorsun?

-Abi bu kart çok güç çekiyor, özel tasarım olduğu için ısınmıyor ama 1050ti daha yeni bi kart.

-Sonuç: Bu yorumun üzerine daha birşey demedim, sessizce ayrıldım yanından.

Her daim elindeki paranın maksimum karşılığını verecek kartlar alınmalı.

Konu sahibine tavsiyem 600 lira civarına rx570 bulup almasıdır.

• PSU'um yok, kasam ise sharkoon am5 kasa bana baya büyük geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali Çifçi -- 14 Mayıs 2019; 17:56:7 >
  • Ben kullanmak için demedim ama niye kullanılmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali Çifçi -- 14 Mayıs 2019; 17:55:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.