Bildirim
MSI 'nin en yeni ekran kartları Türkiye'de(460GTX Cylone,465GTX Golden Ed.vs.)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
MSI Ekran kartlarında gerçekten iyi işler yapıyor. GTX460 Olanı beğendim, acaba bunumu alsam? Fiyatlar hakkında duyum, bilgi, fikir var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 6 Ağustos 2010; 15:43:51 > -
-
Cyclone soğutucu olarak satılıyormu çok hoşuma gidiyor soğutucusu benim 5770 e takmak istiyorum :D -
Bu msi gtx460 gigabyte'ınkinden daha iyi galiba? -
Hadi mascom dağıtta alak hadi gari. Bakalım ne kadar olacak 460 ,gigabyte la aynı fiyat mı olacakki -
MSi 460 CYCLONE mu Gigabyte mı diye düşünenlere cevabım Gigabyte olucaktır.
Fakat , MSi 460 Hawk (TwinFrzr II kullanıcak) TR ye gelicekse şiddetle onu almanızı tavsiye edebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: disorderpunk
MSI 460 1gb HAWK! geliyor.. Askeri malzemeler ve çok daha dayanıklı pcb ve devreler.
1000mhz GPU, 2000 Shader hızına ulasmıslar. Ramlar pek bekleneni vermemiş sanırım ama bu değerler hele max 65C ısı bu OC de inanılmaz güzel... ve sanırım sogutma için TwinFrzr II kullanılcakmıs.
Kaynak :http://www.guru3d.com/news/msi-geforce-gtx-460-hawk/
http://www.guru3d.com/imageview.php?image=25451
Neden Gigabyte dediğimi merak eden arkadaşlara şimdiden yazıyım cevabımı
Gigabyte Full yükte 4-5C daha iyi soğutuyor, Full yükte 5-6dba daha az sessiz ve hepsinden önemlisi Vrm bölgesinde pasif soğutması var. Ayrıca gigabyte pcb 2 kat bakır malzemeyle desteklendiği için pcb ve ramlar daha serin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 6 Ağustos 2010; 17:28:52 >
-
O zaman gigabyte'a dewam -
quote:
Orijinalden alıntı: Man From Atlantis
GTX 465 GE'lerin hepsi GTX 470 oluyormuş, millet fellik fellik bu kartı arıyor yurtdışında.. kapakların altında boş yok..
Valla yazıyı okuyunca hemen "Olur mu öyle şey" diyecektim.
Çünküüü: 8800GT ilk çıktığında 320Mb. 320Bit idi. Fakat bir uyuşmazlık oldu ve Bit sayısı ile Mb. uyuşmazlığı nedeniyle kartta sorunlar çıktı. Fakat 640Mb. 320Bit olanda öyle sorunlar yoktu. Daha sonra nVidia olayı çözdü ve 448Bit yaptığı kartları 896Mb. , 512Bit yaptığı kartları 1Gb. veya 2Gb., 256Bit yaptığı kartları 512Mb. veya 1Gb. yapmaya başladı.
Yani kartların Mb. oranı Bit oranlarının katları şeklinde olmak zorunda idi.
Bu yüzden Fermi serilerinde de:
192Bit olan GTX460 768Mb. yani 4 katı,
256Bit olan GTX460 1Gb. ve 320Bit olan GTX470 de yine 4 katı 1280Mb. olarak üretildi.
Ben de demin Mascom'un sitesine girince GTX465'in 2 modelinde de şu yazıyı okudum:
N465GTX Twin Frozr II Golden Edition
# Memory Type: GDDR5
# Memory Size(MB): 1024
# Memory Interface: 256 bits
N465GTX Twin Frozr II
# Memory Type: GDDR5
# Memory Size(MB): 1024
# Memory Interface: 256 bits
Dolayısıyla 256Bit ise 1 veya 2Gb. olması gerekir dedim. Bu yüzden 320 bit e çıkarsa Memory uyuşmazlığı probleminden dolayı sorun çıkar diye düşündüm. Fakat soğutucuyu sökünce kartın üzerinde esasında 128Mb. 10 adet Bellek olduğunu gördüm. Adamlar resmen 1280Mb. Ram takılı olan kartı 1000Mb. diye satıyorlar.
Dolayısıyla Bios Flash yapınca direk olarak Ramlar açılıyor ve sorun olmuyor.
Tabi fikrime göre bu bütün GTX465 lerde olacak diye bir şey yok. Zaten GTX465 lerin hepsinin arkasında 2 tane 6 pin güç girişi var. Kartı alırken eğer bakma şansınız varsa kartı elinize alıp ramlerin üzerine bakılırsa hemen olup olmayacağı anlaşılır. Hatta şöyle söylüyorum. Karta yandan baktınız. Ramler görünüyorsa zaten sayılabilir 10 tane ise veya görünmüyorsa bile 10 tane olduğu anlaşılıyorsa (MSI da anlaşılıyor bence) o kart %100 GTX470 olur. Hatta ramlerin üzerinde soğutucu yoksa GTX470 olduktan sonra Ramler ısınır, yanar diye korkmaya bile gerek yok. Çünkü saat hızları, Ramlerdeki çok az fark haricinde aynı.
Yalnııııız. Ekran kartının soğutucusunun iyi olduğuna dikkat etmek gerekiyor o kadar. Çünkü saat hızları aynı olmasına rağmen 352 den 448 e çıkan Paralel İşlemci Sayısı, 44 ten 56 ya çıkan Doku Ünitesi, 32 den 40 a çıkan ROP sayısı ve 256 bitten 320 bit e çıkan Bellek Bant Genişliği sebebiyle kart üzerindeki soğutucuyu aşıp çok daha fazla ısınacaktır.
Bu yüzden MSI ın Twin Frozer Modellerinde soğutucu iyi olduğu için öyle bir şey yapmışlar. Yani soğutucu zaten kaldırabilecek düzeyde.
Bir de yukarıda %100 olur dedim ama şuna da dikkat etmek gerekiyor. Normalde bir sürü kapalı özellikleri açılan kart daha fazla güç çektiği için sadece soğutma değil kartın üzerindeki PWM tasarımının , kapasitörlerin de ona göre olması gerekiyor. Bu yüzden MSI zaten Military Componentler kullandığı ve bu kartlar overclock olsun diye daha fazla FAZ Tasarımı kullandığı için rahatlıkla GTX470 olabiliyor. Hatta hepsi olur diyebilirim.
Ama diğer kartları görmeden bir şey söylemem doğru olmaz. Baktığım kadarıyle Gigabyte ın özel tasarımlı modeli, Sparkle'ın Calibre modeli ve bunun gibi iyi soğutmalı modeller eğier Ram olayı tutuyorsa büyük ihtimal olacaktır.
Yalnız en son olarak da şunu söyleyebilirim ki:
Tamam MSI kaliteli, kart GTX470 oluyor falan ama bu işlemi yapmaktan çekinen bir sürü kişi var.
Bu işi çok iyi bilen ve çekinmeyen kullanıcılara kesinlikle tavsiye ederim. Ama daha az bilenler veya çekinen kişiler overclock la da uğraşmak istiyorlarsa Gigabyte'ın 3 Fanlı GTX470 SuperOverclock modeline de bir baksınlar. Akılları yatarsa onu da düşünebilirler.
Neden öyle diyorum. Zaten bugün GTX470 in fiyatının 50 Avro civarında düştüğü haberi geldi. Bir de bu kartın soğutması, military classs capasitörleri, özel Faz tasarımı nedeniyle fiyatı biraz daha fazla olacağı için Risk almak istemeyen kişiler fazla fark vermeden tercih edebilirler. Sonuçta Gigabyte ın kartı da 12+2 Faz tasarımı, Japon malı katı kapasitörler ve bir sürü yenilikle geliyor. Hatta bir de hoşuma giden Gigabyte'ın GPU Gaunlett Sistemi diye bir uygulaması var. nVidia ya fazla para vererek özel seçilmiş ve daha fazla overclock olabilen GPU'ları alıyorlar. Genelde bu Super Overclock modellerinde oluyor. Mesela GTX260 Super Overclock modelinde öyleydi.
Neyse fazla uzattım. Benim fikirlerim bunlar. Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne alâ..
-
HA OC Team, MSI N460 GTX Cyclone'un en hızlı GeForce GTX 460 olduğunu kanıtladı. Dünyaca ünlü HWBOT Hız Aşırtma Liginde ekran kartını 925/1800MHz
'e çıkaran Hardware Arena 3D Mark 2001'de dünyanın, 2003, 2005 ve 2006'da da Avrupa'nın en yüksek skorlarını elde etti.
http://hwbot.org/hardware/videocard/geforce_gtx_460_192bit?tab=rankings -
beklenen gtx 465 twin frozr golden edition
290$+kdv
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n465gtxtwgoldene.-gtx-465-twin-frozr-ii-golden-edition-gddr5-1gb-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47946
ve direk gtx 470 oluyor -
quote:
Orijinalden alıntı: azk
290$+kdv
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n465gtxtwgoldene.-gtx-465-twin-frozr-ii-golden-edition-gddr5-1gb-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47946
ve direk gtx 470 oluyor
Vallaha bedeva, 520,00 liraya GTX470.
-
^^ çok iyi fiyatı kaçırılmayacak kart olmuş
sarı kız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 26 Ağustos 2010; 12:39:54 > -
2 adet MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC 256Bit lik kartını almayı düşünüyorum ama disbiritör firmasından dolayı karar veremedim. -
distribütörler datagate ve mascom
sorun nedir -
datagate getirdigi yerrden almak istemiyorum.Bir zamanlar sorun yaşamıştık laptopum bir gün film izlerken sigorta atıp açılmaz duruma gelmişti sonra garanti belgesinin acıklamalarında hardiskin icindeki bilgilerin gitmesinden sorumlu degiliz diye bir acıklama vardı aynı sekilde vatan bilgisayarda bilgilerinizin gitmesinden sorumlu degiliz dedi ben de bunun üzerine hardiski sokup bilgisayarrıma yedeklemiştim bu nedenden dolayı ici acıldıgından dolayı yani garanti dışı kalmıştı ama üzgünüm icindeki belgeler o laptopdan daha degerli riske giremezdim ilk korktugum şey buydu çünkü bundan dolayı bahane üretildi ve laptop ole kaldı ayrıca telefon acıp efendice konusmama ragmen mantıklı bir acıklama yapmaya calışmama ragmen sesini yükseltip konusması ayrı bir sinir bozucu bir durumdu bu nedenden dolayı o şirkete bulaşmak istemiyorum.Belki bana ole denk gelmiştir bilmiyorum acaba mascom aacaba hangi firmalara dagıtıyor bilginiz varmı açaba
-
quote:
290$+kdv
ve direk gtx 470 oluyor
oc ile mi gtx 470 oluyor gtx 460 ne güne duruyor ya o da oc ile gtx 480 oluyor 400 tl hem de
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tornado42
quote:
290$+kdv
ve direk gtx 470 oluyor
oc ile mi gtx 470 oluyor gtx 460 ne güne duruyor ya o da oc ile gtx 480 oluyor 400 tl hem de
yer yüzünde henüz hava soğutma ile gtx480 seviyesine gelmiş bir gtx460 yok.. olması içinde 1100mhz civarı bir gpu hızına ulaşması lazım ram bantgenişliğine hiç girmeyelim yanına bile yaklaşamaz.. bu beğenmediğin kart ise sadece gtx470 biosu ile gtx470 oluyor.. üstüne birde %30oc performansını eklersen elinde gtx480 olur.. hem de 520 liraya..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 28 Ağustos 2010; 16:45:38 >
-
bence suanda 460gtx alıp sonra 470 256bit gtx leri cıkana kadar kulanmak en mantıklısı bu gibi geliyor bu 3 kart arasında daglar kadar bir fark olmayısından dolayı 460gtx ler mantıklı geliyor -
Bu MSI GTX 465 GE LM'ye 470 BIOS'u yazılıp üsütne ne kadar hız aşırtma oluyor? İnternet sitelerinde hem flash yapılıp hemde OC yapılan testler var mıdır?
Aradım bulamadım, teşekkürler...
Benzer içerikler
- ssao nedir
- intel iris xe graphics
- ekran kartı önerisi
- gpu ölçekleme nedir
- opengl mi directx mi
- fsr 4
- gpu ekran kartı mıdır
- nvidia geforce 8800gt
- 5090 ekran kartı
- amd fsr
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X