Şimdi Ara

MSI MS-7222 (PM8PM-V) 1gb ram tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bahsedeceğim sorunum ile ilgili geçen sene açılmış bir konu buldum fakat bir neticeye bağlanmamış. Mevzuyu oraya da yazdım fakat yine de bir başlık açmada fayda gördüm.
    Şimdi efendim, aldığım 2.el makinede MS-7222 ( MSI PM8PM-V ver 2.0) anakart var. Üzerinde 512 MB pqi marka 533 mhz ddr2 ram vardı ve ben extra kingston 1gb ddr2 533 mhz ram aldım. Fakat makine bu ram'i tek başına tanımadı, açılırken uzun bip sesleri geldi ve bu çekeceğim cefanın ilk siren sesi oldu. Sonra makineyi üzerindeki 512 mb ram ile birlikte 1 gb rami takarak denedim, sistem açıldı fakat bu sefer de 1gb olarak gördü. (Bazen yine 512 mb olarak görüyor ama genelde 1gb olarak açılıyor) Benim bu durumu çözmek için denemediğim enstantene kalmadı. Meşakkatli bir BIOS update bile yaptım. en son versiyona güncelledim ama nafile. Şimdi bu aldığım ram üzerinde 8x128mb çip var. Acaba bu yeni versiyon ddr2 olduğu için mi kart tanımadı diyorum?

Anakartım şu:http://www.msi.com/product/mb/PM8PM-V.html#?div=Detail
    Aldığım ram bu:http://www.valueram.com/datasheets/KVR533D2N4_1G.pdf
    Üzerindeki gelen ram o:http://www.pqi.com.tw/product2.asp?oid=40&cate1=61&PROID=71
    Bu da anakartın desteklediği ramların test edilmiş listesi:http://www.msi.com/file/test_report/TR10_1039.pdf

Test listesine bakarsanız orada "Kingston KVR533D2N4/1G" rami desteklediğini görürsünüz. Benim yeni aldığım ram de bu ram zaten. Peki madem destekliyor, madem ben en son bios güncellemesini de yaptım, madem niye o zaman benim ram i bu anakart görmüyor? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir el atarlar da aydınlatırlarsa çok sevinirim. Kaldık sıkıntıya valla..
    Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4vc1 -- 1 Mayıs 2011; 23:49:14 >

• ramin bozuk olma ihtimali üzerinde denemeler yaptınızmı peki ? başka bi kartta deneyebilirsiniz mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackRos3

ramin bozuk olma ihtimali üzerinde denemeler yaptınızmı peki ? başka bi kartta deneyebilirsiniz mesela

Ram sıfır ürün ve aldığım yerde deneyip aldım. Kutusundan satıcı ile beraber çıkardık. Yani yeni ram de sorun yok kardeş.
  • konu yukarı..
  • ramlerinizi her ihtimale karşı ''memtest'' isimli programla test edin.
    hata raporu almazsanız bios güncelleme yaparak sorununuzu büyük ihtimalle gidereceksiniz. tabi anakartınızda donanımsal bir problem yoksa...
  • memtest ile başka bir bilgisayarda denedik, sorun yok. BIOS'u ise dün en güncel versionuna update ettim, sorun yine çözülmedi. Anakartta donanımsal bir arıza olduğunu sanmıyorum, forumda bu konudan muzdarip bir arkadaş daha varmış geçen sene, aynı anakart, aynı ram, ve aynı sorun.. o halledememiş. Şimdi aynı sorunu ben yaşadığım için tekrar başlık açtım. İlginiz için teşekkürler, ancak başka bir çözümü var sanırım..

quote:

Orijinalden alıntı: Devil Pennywise

ramlerinizi her ihtimale karşı ''memtest'' isimli programla test edin.
    hata raporu almazsanız bios güncelleme yaparak sorununuzu büyük ihtimalle gidereceksiniz. tabi anakartınızda donanımsal bir problem yoksa...
  • yok mu arkadaşlar bilgisi / tecrübesi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ???
  • biraz zor bulunur birsey ama 16chip bir 1gb ddr2 ram denemenizi tavsiye ederim. maksimum bellegi 2 gb ise buyuk ihtimal 16 lik chiplerle 2 tane 1gb takilmasi gerekiyordur modeli cokta onemli degil...
  • Tamamen işlemci ile alakalı bir olay arakadaşıım bu Tek kanal çift kanal olayı anlayacağın. Görüşüm bu şekilde
  • sanırım 128MB tek modülleri tanıyamıyor, yoksa diğer ramle beraber taktığında +512mb olarak görüp çalıştırmazdı
    128*8 olanı değil de 64*16 şeklinde olan ram takarsan sorunsuz çalıştıracaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: FixXxeRFuel

sanırım 128MB tek modülleri tanıyamıyor, yoksa diğer ramle beraber taktığında +512mb olarak görüp çalıştırmazdı
    128*8 olanı değil de 64*16 şeklinde olan ram takarsan sorunsuz çalıştıracaktır

exeter ve fixxerfuel arkadaşlar dediğiniz benim de aklıma geldi, ancak dediğiniz gibi biraz zor bulunur birşey. ilk mesajımda bahsettiğim gibi anakartın desteklediği (en azından test edip de onay verdiği, linkini de yazdım ilk postta) ramden aldım yine de sistem uzun bip sesleri verior ve açılmıyor. 16 çipli bir ram bulmam ise çok zor olacak.. bu anakarta sahip başka arkadaşlar var ise sorunu nasıl hallettiklerini, onlardaki durumun ne olduğunu yazarlarsa çok sevinirim. yani anakart arızası ise boşuna da uğraşmayayım diyorum.
  • Bu arada yeni bir bilgi, Cpu-z ile sistem özelliklerini incelediğimde bu program 2 ayrı slottaki 2 rami de görüyor ve tüm özelliklerini yazıyor. Yani bu ram Cpuz tarafından tanınıyor. Peki öyleyse, benim bu ramlari windows'a da göstermemin bir yolu olabilir mi? Belki 3.parti bir program vasıtası ile? Bu konuda bilgi verebilecek olan arkadaş var mı?
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama bende bu anakartla 2 ay uğraştım sonuç 1gb + 256 mb ram yola devam ethernet kartı onboard ama uçtu bios update i yapmayın daha kötü oluyor

kingston 1 gb 533 ü görmüyor... yardıma ihtiyacı olan varsa soruları bekliyorum..
  • Arkadaşlar aynı anakart,aynı ram ile aynı sıkıntı bendede var.Bilgisayarı açtığımda 512 yada 1 gb görüyor.
    İkisini birlikte görmüyor.Çözüm bulabildiniz mi bu soruna ,yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.