Şimdi Ara

MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
8.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Sevgili Forum Ahalisi,

    DH' in dinozor üyelerinden birisi olarak uzun süre sonra masaüstü bir sistem (laptoptan sıkılma sonrası) toplama kararı aldım. Bu kararı almamın en büyük sebeplerinden birisi ise AMD' nin 7nm üretim sürecindeki Ryzen 3000 serisi işlemcilerini piyasa sürüp, yaptığı atak ile bir zamanlar yaşadığımız athlon xp 2500 heyecanına benzer bir heyecan yaşatması ve intel' i zora sokacak, rekabeti tetikleyecek, tüketiciyi sevindirecek bir atılımda bulunması. Bundan dolayı MSI' ın yeni çıkan x570 çipsetli anakartlarından birisi olan MPG x570 Gaming Edge WiFi kartını aldım ve elimden geldiğince yalın bir tanıtım yapmak istedim. Detaylar aşağıda;

    Anakart' ın Kutusu;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Kutu İçeriği-1;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Kutu İçeriği-2;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Kutu İçeriği-3;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Anakart-1 (ön);
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Anakart-2 (arka);
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Anakart-3 (portlar);
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    MasterLiquid-1;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    MasterLiquid-2;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    MasterLiquid-3;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Anakart SN Bilgisi;
    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    > Anakart' ı wifi destekli bir anakart olması ve en son çıkan x570 çipsetine sahip olmasından dolayı tercih ettim. Elimden geldiğince çektiğim detaylı fotoğrafları yukarıda bulabilirsiniz.

    > Kutu içeriği olarak gayet mütevazi bir anakart. Bir kaç sata kablosu, ıvır zıvır dökümanlar, wifi antenleri ve kablo toplamaya yarayan sticker benzeri hedeler mevcut. Bunların yerine 3-5 tane cırt cırtlı kablo bağı eklenseymiş güzelmiş.

    > Anakartın kendisine gelecek olursak grafit rengi görünüm ve siyah renk kart güzel görünüyor. Eski (x370, x470) modelleriden farklı olarak bu kartta köprü üzerine bir fan konumlandırılmış durumda. Üst kısımda konumlandırılmış iki büyük soğutucu ise ilk dikkat çeken detaylardan.

    > Kart üzerinde 4 adet çift bellek yolu destekli bellek slotu mevcut. Bu slotlar 1866/ 2133/ 2400/ 2667/ 2800/2933 /3000 /3066 /3200 /3466 /3600 /3733 /3866 /4000 /4133 /4266 Mhz frekanslarını destekliyorlar. JEDEC ve A-XMP OC modunda 4400+ Mhz desteği de mevcut. Maksimum desteklenen bellek miktarı ise 128 GB.

    > Yine kart üzerinde; 3 adet PCI-Exp X1, 1 adet PCI-Exp X4 ve 1 adet PCI-Exp X16 slotları bulunmakta. (Şahsi görüşüm X16 slotundan 2 adet olması daha iyi olabilirdi)

    > Hard disk bağlantısı için ise; 6 adet Sata-3 ve 2 adet M.2 desteği mevcut. M.2 bağlantısının 2 adet olması güzel bir özellik. Bu bağlantıları Raid 0/1/10 tipinde kullanabiliyorsunuz.

    > Arka kısmı da yine ön görünümle benzer siyah gri renkli ve eklenecek başka bir nokta bulunmuyor.

    > Portlara gelecek olursak, görselden de görebileceğiniz üzere arkada; 6 adet USB 3.2 (1 adet tip-c/2.jen, 2 adet tip-a/1.jen, 3 adet tip-a/2.jen), 2 adet USB 2.0, 1 adet Realtek® 8111H Gigabit Ethernet, 5+ Realtek ALC1220 Optik ses çıkışı S/PDIF ve 1 adet HDMI çıkışı mevcut.

    > Anakart üzerinde ise, kasa önü bağlantıları için konumlandırılmış; 4 adet USB 3.2 (tip-a/1.jen), 4 adet USB 2.0 ve 1 adet seri port çıkışı bulunuyor.

    > Fiziksel olarak anakart için söyleyebileceklerim geneli bu minvalde. Gün itibari ile tedarikçi firmadan hala işlemcimin gelmesini beklediğim için (3700x) kurulumu tamamlayıp Bios ayarı vs gibi bir inceleme yapma fırsatım olamadı maalesef.

    >> Şimdi gelelim en önemli konuya. MSI' ın belirli x570 modeli anakartları için başlatmış olduğu bir kampanya söz konusu. 7 Temmuz - 18 Ağustos tarihleri arasında bu kartlardan alanlara (anladığım kadarı ile fatura tarihinin bu aralıkta olması önemli olan) Cooler Master MasterLiquid ML240R/L RGB işlemci soğutucularından birisini hediye olarak gönderiyor MSI. Ne kadar Ryzen işlemcilerle gelen prism fan yeterli olsa da hız aşırtacaklar ya da daha sessiz ve renki bir sistem toplamak isteyenler için güzel bir hediye diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle satıp paraya çevirebilir ve X570 çipsetli kartı daha ucuza getirmiş olursunuz.

    >> An itibari ile bu incelemeyi yapmakta (işlemcimi hala edinememiş olmamdan dolayı...) biraz geciktim, haliyle kampanyanın son günleri fakat hala katılım şansınız var.

    >> Hediye olarak gelen soğutucuya ait görselleri de yukarıda ekledim. Güzl bir kutuda geliyor, tabii bağlayamadık ama kaliteli bir soğutucuya benziyor, kullanmadan birşey söylemek zor, göreceğiz...

    >> Pekii nasıl oluyor derseniz. Öncelikle https://tr.msi.com/Promotion/I-Love-You-3000-AMD sitesine mail adresiniz ile üye olup ürününüzü kaydettirmeniz ve promosyona katılım linkini tıklamanız gerekiyor. (Bu noktada MSI yetkililerine sitede her defasında onay vermeme rağmen neden devamlı kişisel verilerle alakalı onay sayfasının çıktığını sormak istiyorum, bir süre sonra sinir bozuyor bu uyarı sayfası)

    >> Ardından teslim aldığınız ürüne ait kutu üzerinde bulacağınız seri numarasını (Anakart SN Bilgisi isimli görseldeki 2 ile belirtilmiş kısım), anakart üzerindeki seri no ek bilgisi (Anakart-1 isimli görselde 1 ile belirtilen kısım) girerek,

    >> Yine Anakart SN Bilgisi isimli anakart kutusu üzerindeki kısmın fotoğrafı ve satın almış olduğunuz tedarikçinin kargo ile göndermiş olduğu faturayı yüklüyorsunuz.

    >> 1 - 1,5 hafta gibi bir süre sonra hediyeniz size kargolanıyor. Bu süreçte ara ara siteye girip durum güncellemelerini takip etmenizi öneririm.

    >> Şimdilik bu kadar. İşlemcim elime ulaştığımda Bios detayları ve diğer konuları da ekleyeceğim. Sağlıcakla kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 16 Ağustos 2019; 23:58:4 >







  • Kimsenin parasını çöpe attığı falan yok genç arkadaşım. Std bir kullanıcı olarak gayet güzel kullanıyorum kartı. Bir sıkıntı yaşamadım, yaşayacağımı da sanmıyorum. Kart exterm koşullarda senin gibi pro bir overclocker' ı "tatmin" etmemiş olabilir, o koşullar için gerekli isterleri sağlamıyor da olabilir, lakin bu herhangi bir ürünün çöp olduğu anlamına gelmez. Özellikle akıllılık edip indirimli aldıysan ve yanında gelenlerden de maddi bir tasarruf sağladıysan... Milletin B serisine verdiği para ile X570 yonga setli bir kartın olur ve mis gibi kullanırsın. Anlamadığın ve bence anlamayacağın kullanım deneyimi denilen şeyin sentetik testlerden ibare olmadığı. Şimdi lütfen konumu trollemeyi bırak...
    3600(ML240L sıvı soğutma takılı)-Egde Wifi Prime Testi

    Baştan söylemeliyim ki bu testlerden vs. Hiç anlamam.Akşama daAida64 testi paylaşacağım.Aida64 1.38 voltaj(normali bu) 4.0 da test ediyor. Prime nedense 1.20 voltaj ve 3.80 de çalıştırıyor sistemi. Gelelim teste. Başlangıç,15 dakika,30 dakika,45 dakika ve 1 saat olarak ss ler aldım.

    Başlangıç.


    15 Dakika


    30 Dakika


    45 Dakika


    60 Dakika


    Testler gördüğünüz gibi. 54 ü geçmedi MOS kısmı. Akşam Aida64 testi de yapacağım 1 saat onları da eklerim.

    Anakarta gelirsek 1500 TL civarına kampanyasız bence alınmaz. Daha iyileri vardır. Fakat kampanya ile bana 850-900 TL civarına geldi. B450M fiyatı veya 100-200 farkla X570 almış oldum. Şuan pek sıkıntı göremedim. Bu sorun yaşamayacağım anlamına gelmez tabi. Ben memnunum şuanlık. İyidir kötüdür yorumlar normal fakat eleştirildiği kadar aman aman kötü bir anakart değil bence. Yüzeysel-normal kullanıcılara bence yeterli.Tabi kampanya denk gelirse alınmalı. Yoksa kampanya 1500 bandında daha iyi x570 var sanırım. En kötü B450M Tomahawk alınır.
    Ya şimdi onun inadı ezbere bildiği ya da youtuber abilerinden duyduğu saçma veya yalan test sonuçlarının yıkılması oldu.He fan boydur başka markanın pazarlama trolüdür ona mesaim yok anlamak için o kadarını bilemem.
    Asıl konuya gelirsek işte size dün yaptığım test sonuçları aida64 de 54 derece ona tırt test dedi, prime95 small fft yap dedi yaptık 1 saat 70 de çakıldı.İlk mesajım da testi kısa tuttum demem cpu stok soğutucu olması ve cpu tempin logaritmik olarak artacağını farz etmemdi.Ki ayarlar autoda olduğu için cpu temp 95 de sabitledi.Bu da Hardware Unboxed videosundaki PBO+AUTO OC Ayarıdır, o testte 3900x de 98 derece bulmuş mos değerini.Video da zaten kartın değil işlemcinin yanacağından korktuğu için testi sonlandırmış.
    Sizin işlemciye gelirsek 65 watt tdp i yine güç tüketimi açısından pusula olarak alırsak bırakın standardı istediğiniz kadar kartı zorlayabilirsiniz hadi manual oc yaptınız ekstrem, yanacak olan ilk şey kart dan ziyade işlemci olur tahminim.
    He ben video da ki test düzeneğinde heatsink i çıkarıp mosun üzerine digital termometre koyup airflowsuz ortamda çalıştırıyorum dersiniz bizde güler başarılar dileriz.
  • Elinize sağlık hocam, bu anakart hakkında çok eleştiri var fakat ben iyi bir F/P anakart olduğunu düşünüyorum, özellikle su soğutma alınması planlanan sistemler için.

    1500 TL civarında fiyatı olan yeni nesil çipsetli anakart sonuçta ve yanında 600 TL'lik soğutucu veriyor.
    900 TL'ye X570 yeni nesil ileriye dönük ana kart alıyorsunuz
  • Selamlar. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Evet MSI' ın kartlarında VRM konusunda ciddi eleştiriler mevcut, doğrudur. Power User lar kendilerince haklı da olabilirler fakat benim açımdan bu kartı almamda bir iki sebep mevcut. Birisi sizin de bahsettiğiniz gibi hediyesi. Diğer konu ise OC ile ilgilenecek birisi olmamam ve bu güne kadar kullandığım MSI ürünlerinde deneyim açısından beni üzecek birşey yaşamamış olmam. En son Sea Hawk X GTX1070 modelini almıştım ve oldukça memnunum karttan.

    X570 çipsetli bir kart alarak uzun süre ek yatırım yapmada kullanacağım bir sistem kurmak istedim. Modem ile diğer oda arasına uzunca kablo çekecek olmak evde gerilim yaratacağından wifi li bir kart almak mantıklı geldi, haliyle bu da başka bir tercih sebebi oldu benim için.

    Son olarak X570 kartlar hakkında piyasayı araştırırken Türkiye' ye giriş yapan ilk kartlar MSI' ın kartlarıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 17 Ağustos 2019; 0:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD hayırlı olsun.
  • xbrainx kullanıcısına yanıt
    Bakalım, ama garantisi yok pek tabii, yine de teşekkürler.
  • İçerikleri ve estetik görünümü açısından en güzel 200 dolarlık x570 diyebilirim ancak vrm ve vrm soğutma tarafında da en zayıfı maalesef. Ancak 3700x'i dilediğin kadar zorla sıkıntı yaşamazsın. R9 3900x'de de 1.3 vcore seviyesinde maximum işlemci frekansında rahatlıkla kullanılabilir. 3950x ise bu anakart için kesinlikle yetersiz kalacaktır. Yanında 600tllik bir soğutucuyla geldiğini düşünürsek bu anakartın satış bedelini 900tl bandına indiriyor kampanya sürecinde alanlar için ve bu anakartı bayağı cazip kılmakta. Ancak kampanya geçtikten sonra her türlü Asus x570 tuf gaming plus wifi veya gigabyte aorus x570 elite modelini seçmek daha mantıklı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Bir bakmışsın nanoleaf kazanmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    İçerikleri ve estetik görünümü açısından en güzel 200 dolarlık x570 diyebilirim ancak vrm ve vrm soğutma tarafında da en zayıfı maalesef. Ancak 3700x'i dilediğin kadar zorla sıkıntı yaşamazsın. R9 3900x'de de 1.3 vcore seviyesinde maximum işlemci frekansında rahatlıkla kullanılabilir. 3950x ise bu anakart için kesinlikle yetersiz kalacaktır. Yanında 600tllik bir soğutucuyla geldiğini düşünürsek bu anakartın satış bedelini 900tl bandına indiriyor kampanya sürecinde alanlar için ve bu anakartı bayağı cazip kılmakta. Ancak kampanya geçtikten sonra her türlü Asus x570 tuf gaming plus wifi veya gigabyte aorus x570 elite modelini seçmek daha mantıklı olacaktır.
    +1

    Kesinlikle haklısınız,hem fikirim hocam.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bence de 3700x ile çok fazla zorlanmayacaktır. Arkadaş zaten OC falan yapmayacağım demiş. Su soğutmalı ekran kartı kullanacağını da hesaba katarsak bence sessiz bir sistem kurma düşüncesinde. Ayrıca çok büyük olmasa da MSI' ın zamanla süreceği firmware ler ile bu ısınma miktarının biraz düşeceğini tahmin ediyorum.
  • camelon kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle Amacım sessiz bir masaüstü sistem toplamak. Zihnimi okumuşsunuz.
  • Hocam merhaba anakart eline ulaştı mı? Bugün bende sipariş edeceğim ne yazık ki kampanyayı kaçırdım. :(
  • General Escobar kullanıcısına yanıt
    Dostum kampanya geçti artık bende bunu kullanmama rağmen almamanı öneririm çünkü fiyatını kampanya ile hakeden bir ürün.sıvı soğutucu ve 25dolar steam keyini sayarsak ürün 850-900 gibi bir fiyata geliyor.tercih edenler onun için tercih etti.bence gigabyte’a yada asus a yönel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kart güzel ancak VRM sıcaklıkları göz ardı edilebilecek gibi değil. 125 derece hem işlemci hem de board içn çok ama çok yksek bir sıcaklık. Eğer üst segment bir işlemci ile kullanılacaksa, overclock vs. yapılması da düşünülüyorsa bu değerler gerçeketn çılgınlık.

    MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi

    Hardware Unboxed durumu kısaca özetlemiş aslında. Burda asıl sorulması gerekn soru, diğer markalar 65-70 bandına sabitlemişken bu kartın nasıl 125C'ye çıktığı

    https://www.youtube.com/watch?v=_7PkZwY9PWM&t=6s




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tech_master

    Kart güzel ancak VRM sıcaklıkları göz ardı edilebilecek gibi değil. 125 derece hem işlemci hem de board içn çok ama çok yksek bir sıcaklık. Eğer üst segment bir işlemci ile kullanılacaksa, overclock vs. yapılması da düşünülüyorsa bu değerler gerçeketn çılgınlık.



    Hardware Unboxed durumu kısaca özetlemiş aslında. Burda asıl sorulması gerekn soru, diğer markalar 65-70 bandına sabitlemişken bu kartın nasıl 125C'ye çıktığı

    https://www.youtube.com/watch?v=_7PkZwY9PWM&t=6s
    Bende bu anakartı bir-iki haftadır ryzen 3800x le kullanıyorum.Şimdi bu videoyu izleyince merak ettim mos değeri nedir diye 3 dakika kadar pbo auto ayarlarında aida64 stres testte çalıştırdım mos değeri cpuid hwmonitor de 54 derece.bu kadar kısa sonlandırmamın nedeni cpu sıcaklığının 95 e ulaşması ve daha önce o kadar oyun ve işlemden sonra hep max değerleri kontrol ederim ve üç haneli bir şey görsem kesin gözüme batardı temps de.Şimdi gelelim bu videodaki arkadaşın hadisesine.Test yöntemi belirttiği gibi herhangi bir kasa montajı olmadan oda sıcaklığı 21-22 de olarak bench de yapılmış.Yani cpu soğutucudan başka soğutucu yok(ki ne olduğuda belli değil).Hadi buraya kadar tamam diyelim işin ilginç kısmı bu değerleri k type thermocouple ile direkt olarak komponentin üzerinden ölçtüm demesi.Ben mi yanlış anlıyorum zannetmiyorum ama bunun için vrm heatsink olmadan ölçmesi lazım.

    Sonuç olarak bu videodan başka kart ile ilgili bu değerleri test ettiğini söyleyen görmedim.Adamın videosunun altından bir kullanıcı yorumu o da benim gibi.
    Marcel S.
    That MSI board must be defective, I got the same one and running a cpu stress test it has never reached anything close to 100 C. (Test ettiği boardun bozuk olduğunu aynısından kendisinde de olduğunu ve o değerleri hiç görmediğini söylüyor.)
    Son olarak başarılı bir viral reklam olmuş diğer tanıttığı ürün kalemleri açısından.MSI MPG x570 Gaming Edge WiFi Incelemesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Bu mesaj silindi.
    Arkadaşım biraz önce diyordun ki testi şunla 1 saat yap görürsün 54 dereceyi şimdi diyorsun senin test zaten olmaz işlemci tutmuyor.Kıvır da kıvır.
  • Valla bende teste soktum ama 1 saaat falan değil 10 dk falan max 71 gördü mosfet cpu 60lardaydı.yani günlük kullanım oyun için sıcaklıkları gayet normal.soğutucusunu sattım zaten 450 ye 150 tlde stema kodu verdi kart bana 900 e gelmiş oldu.900 tl için gayet iyi bence bu anakart.ama 1500 tl haketmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.