Şimdi Ara

MSI kasanın içinden gelen fanlar gürültü yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • MAG Pano 100R PZ kasa aldım kasanın içinden çıkan 3 reverse fan resmen yeni sistemi bana zehretti, vibrasyon sorunudur diye vidaları sök tak yaptım ama alakası yok. Hepsini tek tek elimde tutup çalıştırdım ses fanın iç aksamlarından geliyor ne yaparsam yapayım kesilmiyor, 200 rpm yapsam bile hala duyuluyor. Garantiye göndereceğim yarın sizce bir pislik çıkar mı normal demek gibi ya da kullanıcı hatası gibi ? Kasayla birlikte gelen egzoz fanda hiçbir sorun yok ayrıca kendi fanlarımdan da böyle bir ses gelmiyor.

Geralt of Vengerbergyoutube
    MSI MAG Pano 100R PZ Fan Noise
    https://www.youtube.com/shorts/OvwBFIq-Z0w

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Paketleyip yolladım bakalım normalde kasayı direkt değiştirtmek lazım ama uğraşmak istemiyorum şu fanlar değişsin yeter ki

Fanların üzerinde msi yazıyor hepsinin çıkardığı ses aynı sesin şiddeti bile aynı şekilde zırıldıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Aynı kasadan bendede var ve bu problem reserv fanlarda kronik. Ayrıca hub a bağlı oldukları icin rpm ayarıda 1000 altına dusürülemiyor. Fanları hib dan cikarıp direk ana karta bağlayınca 600 rpm e kadar inebiliyorlar tam o anda o zırıltı kalıyor geride 🙂🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

fanlar garantiden değişti yeni fanlar geldi, o ses tamamen kesilmedi ama önemli ölçüde azaldı tolere edilecek seviyeye geldiler

huba bağlamayın zaten dayıyor 12 voltu anakarta bağlasanız bile hub anakartın komutlarını pek umursamıyor zaten pwm de değiller doğrudan anakarta bağlayın boştayken çalışmasınlar hatta

kulağımı dayayınca o motor sesi hala vardı ama kasaya takınca rezonans etkisi epey azalmış eskisi gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Şubat 2026; 14:4:48 >

servispointe mail attım sadece fanları değiştirin diye kabul ettiler ellerine ulaşır ulaşmaz değişimi onaylayıp ertesi gün fanlar elime ulaştı

kasa 1 haftalık bu arada istesem doğrudan iade edebilirdim ama istemedim kasayı seviyorum

kasanın altındaki seri nosunu arıza öyküsünü faturayı vs. kutuya koyup yollayın ama ses büyük ihtimalle tamamen kesilmeyecek

satıcıyla hiç iletişime geçmedim bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Şubat 2026; 14:25:33 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.