Şimdi Ara

msi ka790x anakarta hangi işlemci???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum da yardımlarınızı alıyım dedim. msi ka790x anakartını aldım ama elimde işlemcim yok yardım :D
    SİSTEMİM

anakart: msi ka790x
    işlemci: YOK :)
    ram: 2 gb 800hmz
    harddisk: 320 gb sata2 samsung
    psu: asus 400 watt
    ekran kartı: şimdilik anakartın üzerindeki hd3300 kullanıcam.

evet arkadaşalar sizce bu sisteme hangi işlemciyi almalıyım. ben athlon ii x2 250 3.00 ghz gözüme kestirdim ama sizin fikirlerinizi almak istiyorum. hee birde OC yapcam ona uygun bir işlemci olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: highgen

kardeş ramin 2 gb 800 olduğuna göre ddr2 bu anakartta ddr3 tabanlı anakarta uymuyor rami değişmen lazım

anakart
    msi 785mg e51 155 tl
    üzerinde onboardluk ekran kartı hd4200

işlemci
    phenom II 955 X4 360
    phenom II 550 x2 180 tl

ram
    team Ellite cl9 1333 mhz 2 gb 120tl
    OCZ gold edition cl8 1600 mhz 2gb 150 tl

psu
    420 w cooler master

anakart+x2 550+OCZ ram tam o.c ye uygun 550 x2 x4 e açtım bu anakartta hem anakartın auto oclok kendi kendine o.c yapan 2 tane mandalı var üzerinde fsb yi %30 kadar oto arttırıyor.

hocam zaten ramler ddr2 ki anakartta ddr2 destekliyo yani. phenom II 550 x2 bunu öneriyosun hocam?
  • quote:

başka bi anakartla karıştırdım anakart am3 destekleyen bi anakart onun için
    phenom II 550 x2 öneririm bu anakartta bunu çekirdeklerini açamazsın ama 7 mb cache ile iyi performans alcağın bi işlemci 785 790 chipsetlianakartın olsaydı 4 .çekirdekli bi sistemin olurdu

msi ka790gx 790 chipsetli değil mi?
  • quote:

kardeş sen baştan söyleseydin 790gx olduğunu senin anakartın am2 sokett desteği var athlon II x2 250 yi takamazsın

onun yerine

athlon x2 5000 am2 940 socket 111 tl

kardeşim sen emin msin biligisayardan anladığına ??? gir bak bakalım am3 işlemci desteği var mı yok mu?
    arkadaşlar konu hakkında daha bilgili kişilere ihityacım yardım ederseniz sevinnirim
  • yardım???? :( :( :(
  • kardeşim sen başta düzgün bilgi versende bizde ona göre yardımcı olsak yani
    bi kere senin vermiş olduğun anakartın bilgileri eksik ben başka bi kart aklıma geliyo düşününyorum düşünüyorum bulamıyorum sen ilk baş anakartın modelini iyice öğren ondan sonra sana yardımcı olmaya çalışıyim
    kusura bakma ama bilmediğin kişi hakkında da yorum yapma istersen
  • quote:

kardeşim sen başta düzgün bilgi versende bizde ona göre yardımcı olsak yani
    bi kere senin vermiş olduğun anakartın bilgileri eksik ben başka bi kart aklıma geliyo düşününyorum düşünüyorum bulamıyorum sen ilk baş anakartın modelini iyice öğren ondan sonra sana yardımcı olmaya çalışıyim
    kusura bakma ama bilmediğin kişi hakkında da yorum yapma istersen

kusura bakma kardeşim. aldığım anakart MSİ KA790GX sistemimide belirttim.
    sağol yardımcı oldun bana bir işlemci söledin phenom II x2 550 çk hoşuma gitti ama athlon ii x2 250 yi mi almayalım yok phenom II 550 x2 bunu mu?
    napim sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Phenom II x550 daha iyi anakartta Acc özelliği varsa ve cpudan yana şanslı olursan 4 çekirdekli cpuya sahip olabilirsin. Olamazsan da Athlon II ye göre daha iyi o.c potansiyeli var
  • http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171∏_no=1612

kardeş anakartın linki bu bi yanlışlık olmasın şimdi bu karta phenom II x2 550 takabilirsin benim arkadaş kullanmakta 4.çekirdek açık şekilde kullanıyo
    anakart konusunda mutabakat sağlanmıştır. şimdi için rahat bi şekilde bu işlemciyi alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 31 Mayıs 2010; 0:52:06 >
  • quote:

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171∏_no=1612

kardeş anakartın linki bu bi yanlışlık olmasın şimdi bu karta phenom II x2 550 takabilirsin benim arkadaş kullanmakta 4.çekirdek açık şekilde kullanıyo
    anakart konusunda mutabakat sağlanmıştır. şimdi için rahat bi şekilde bu işlemciyi alabilirsin.

ohhhhhhhhhhh :D phenom II x2 550 x4 yapabilir miym simdi kesin mi :D kesin açarnıyım o işlemici 4. çekirdeğini?

• http://forum.donanimhaber.com/m_38633468/tm.htm

Şans işi bazıları açılıyor bazıları açılmıyor

Konuda yorumlardan biri
    quote:

renklem

üzüldüm, ben 550 alırken bana da böyle olmuştu, 4. çekirdek açılmamıştı.. Allahtan 555'te 4. çekirdek açıldı.. işlemciyi takar takmaz çekirdeği denemiştim..

555 ile 550 arasında çok fark yoksa şansını 555`de deneyebilirsin. Athlon II x3 435 vardı galiba o da çekirdek açılıyordu onu da araştırabilirsin daha ucuza kapatırsın işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Mayıs 2010; 2:34:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

http://forum.donanimhaber.com/m_38633468/tm.htm

Şans işi bazıları açılıyor bazıları açılmıyor

Konuda yorumlardan biri
    quote:

renklem

üzüldüm, ben 550 alırken bana da böyle olmuştu, 4. çekirdek açılmamıştı.. Allahtan 555'te 4. çekirdek açıldı.. işlemciyi takar takmaz çekirdeği denemiştim..

555 ile 550 arasında çok fark yoksa şansını 555`de deneyebilirsin. Athlon II x3 435 vardı galiba o da çekirdek açılıyordu onu da araştırabilirsin daha ucuza kapatırsın işi

sağol hocam baktım biraz. peki ben 4. çekirdeği açmasam hiç biraz OC yapsam bana yeter mi bu phenom II x2 550??? yoksa

Athlon II x3 435 bu daha mı iyi?

• Bu anakart çekirdek açmıyor ACC yok malesef, ona göre işlemci kararını ver veya anakartı iade edebiliyorsan iade et, her anakart çekirdek açmıyor önce açan anakartları araştırıp onlardan bir tercih yapmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza283

Bu anakart çekirdek açmıyor ACC yok malesef, ona göre işlemci kararını ver veya anakartı iade edebiliyorsan iade et, her anakart çekirdek açmıyor önce açan anakartları araştırıp onlardan bir tercih yapmanızı öneririm.

anladım :( geri gönderme gibi bir şansım yok. peki sen hangi , işlemciyi önerirsin geniş bir işlemci desteği var? sence hangisi daha iyi olur.. lütfen yardım edin çok kafam karştı
  • Bütçeniz ne kadar ki hocam O.c yapacaksanız Phenom II X 2 Black Editionlar daha iyi
  • quote:

Bütçeniz ne kadar ki hocam O.c yapacaksanız Phenom II X 2 Black Editionlar daha iyi

evet O.C yapıcağım bu anakart nasıl oc de bilmiyorum ama güzel die biliyorum. valla bütçem 180 kadar. 2. el olması daha iyi olur. 200 e kadar çıkabilirm sıfır olursa.
  • AMD Phenom II X2 550 BE 3 AYLIK KUTULU GARANTİLİ
    AMD Phenom II X4 940 QuadCore AM2 3.0 Ghz Black Edition Soket 940 8Mb İşlemci
    Amd Phenom II X4 945 -Satılmış

quote:

Buraya bakarsak ramler ne marka bilmiyorum ama o.c yaparken fsbden yapmanız sırasında ramler fire verebilir. Bu yüzden işlemciyi çarpan kiliti açık alın yani Black Edition diye geçen modeller.

Power yeterlidir.

Malum havalar ısındı. İşlemciye oc yaptığınzda stok fanın gürültüsüne dayanamayabilirsiniz. O yüzden bir tanede güzel bir işlemci soğutucu alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Mayıs 2010; 13:26:13 >

• quote:

AMD Phenom II X2 550 BE 3 AYLIK KUTULU GARANTİLİ
    AMD Phenom II X4 940 QuadCore AM2 3.0 Ghz Black Edition Soket 940 8Mb İşlemci
    Amd Phenom II X4 945 -Satılmış

quote:

Buraya bakarsak ramler ne marka bilmiyorum ama o.c yaparken fsbden yapmanız sırasında ramler fire verebilir. Bu yüzden işlemciyi çarpan kiliti açık alın yani Black Edition diye geçen modeller.

Power yeterlidir.

Malum havalar ısındı. İşlemciye oc yaptığınzda stok fanın gürültüsüne dayanamayabilirsiniz. O yüzden bir tanede güzel bir işlemci soğutucu alabilirsiniz.

anladım zaten hemen oc yapmycm hemn yani eylül gibi yaparım çünkü fan vs ram filn alıcam yaz sonu. peki amd phenım ii x2 550 oc siz işimi görür dimi? saçma bi soru oldu ama :D yani güzel olur dimi

• O.C`suz hepsi iş görür Her işlemci de aynı derecede o.c yapacak gibi bir yanılgıya kapılmayın. Ama Black Edition modelleri tabiki daha basit şekilde daha iyi o.c potansiyeline sahip o yüzden PhenomII X2 550 yada 555 derim. Ama siz derseniz ben fsb`den o.c yaparım param fazla gitmesin o zaman Athlon II x2 250`de yeterlidir.

Athlon II x2 250 & Phenom II X2 550 BE
  • quote:

O.C`suz hepsi iş görür Her işlemci de aynı derecede o.c yapacak gibi bir yanılgıya kapılmayın. Ama Black Edition modelleri tabiki daha basit şekilde daha iyi o.c potansiyeline sahip o yüzden PhenomII X2 550 yada 555 derim. Ama siz derseniz ben fsb`den o.c yaparım param fazla gitmesin o zaman Athlon II x2 250`de yeterlidir.

Athlon II x2 250 & Phenom II X2 550 BE

Haklısın valla :D yaa 2 si arasında ilgimi çeken 1. black edition oluşu 2. ise 7 mb ön belleği :D çok iyi gözüküyor Phenom II X2 550 BE. galiba onu alıcam :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.