Şimdi Ara

MSI K8N Diamond Sonunda Stabil Bir Overclock Yaptım (Çok Şükür) ss resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Başlığı açmam daki Gaye Bu Anakarta sahip olupta Stabil Overclock Yapamayanlara bir kaç püf nokta ile mevcut sistemimdeki ayarları paylaşmak ve tecrübelerimi aktarmaktır...

İşlemcim: Amd x2 4400 Toledo (Tansel Sağolsun) İşlemcide şu ana kadar okuduğum ve anladığım kadarıyla işlemcilerin kodu winchester venice clawhammer toledo tarzı bunların cinsi önemliymiş ama şuda bir gerçekki her işlemcinin bir oc potansiyeli var önemli olan onu tespit edebilmek (Nasıl edeceğim ? Cevap Overclock Nasıl Yapılır Başlığında Var Forumda:))

Ne Yaptım İşlemciye ; Bir Voltajı 1.375 başlangıç seçip max yüzde ile artırdım yani 1,478-1.500 aralığına geldi (ama stabilitede en önemli nokta voltaja müsait bir işlemcin olacak yani bilecen neyi kaldırır işlemci , ver arkadaş voltajı istiyor bu meret:) çarpanını 10,5 Fsb Hızınıda 248 yaptım
    ht çarpanı 4x te yani 4*248 =992 1000 civarında oranını korudum aşmadım okuduklarıma göre diamond da 1100 üstü sorun çıkıyormuş nitekim bende de öle oldu ama böle bir sorun yok tabi NF4 için sisteme 1.65 gibi bir voltaj verdim (belki çok verdim ama bıktım stabilite bozulmasından yakalar yakalamaz hiç değişmedim ne olur neolmaz diye bu ayarları yani voltajı timingleri felan hiç ellemedim :)

Ram im Nedir : Patriot Pc 4800 (ddr600) xblk ve Ne Yaptım (Önemli Not Arkadaşlar bilirler Yine TAnSEL ve Pegasus sağolsun arkadaş ramin kalite olacak yani diamond kartı olanlar tcdd çipli alsınlar bence veya ddr500 ve üstü bir ram olacak anladığım kadarıyla (anektot : bh5 denedim ilkide kingston cl3 tü value idi stabil olacaksa ve diamondda çalışacaksa galiba tcdd çipli ve ddr500 üstü olacak:) )
    fsb 248 olunca ramlerde otomatikmen 248 oranında arttı Bellek Zamanlamaları 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) 1T de çalışıyor 1m de 34 aldı tabiki ve bu değerlerde şimdilik hiç aşağı çekmeyi denemedim en azından bir müddet, Ha bu arada voltaj 2.80 bu değer üstünde de vermememi tavsiye ettiler (tcdd) çipliler için bizde uyduk ve fayda gördük.. alttaki resimdede mevcut durum var bakmak isteyen olursa...

Bu arada soğutma önemli arkadaşlar elbette xp-120 x2 nim kendi stok hava soğutmasından beni 5 derece avantaj sağladı onuda oc ile değerlendirdim... yani 38 derece idi defaultta şimdi standby da 44 te cpu 30-31 de de sistem (kalorifer li 28 derecelik oda sıcaklığında) yazında herhalde cool n quiet i açarız artık ....

vede stacker kasamda bi tarafına üfletmediğim bir yer kalmadı .... içeri iki 12 mm lik ile ve artı stacker a has crosflow 21 cm lik galiba fan ile ve yan kapaktan 80 mm lik fan ile birlikte 4 lü emiş ve bir 12mm ve 3 tane 80 mm lik ile dışarı egzos fan ayrıyeten anakarta yan kapaktan bir 12 mm lik cpu ya 12 mm lik ve kuzey köprüsünün üstünde olan minik boşşta kalan iki fanlardan da ramlerin üsütüne üfleterek soğuttuğumu sandığım sistemime ve şu ana kadar en azından tagan 480 black edition yakmış sistemime dayanıp hakikaten iyi dayanan thermaltake 680 w lık psu ma teşekkür ederim..

VARSA BU KARTI KULLANAN ARKADAŞLAR KARŞILIKLI FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNABİLİRİZ BU BAŞLIK ALTINDA OLUR VEY NERDE DERSENİZ :)

OC KONUSUNDA BAYAĞI TECRÜBELİ ARKADAŞLAR VAR FORUMDA BİLİYORUZ ONLARINDA ENGİN GÖRÜŞLERİNDEN FAYDALANIRIZ EĞER GÖRÜŞ BİLDİRİRLERSE ÇOK SEVİNİRİZ TABİKİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitk -- 12 Aralık 2005, 4:46:46 >

• Forum Gediklileri, Overclock Benim Her Şeyim Diyenler , Bir Gaflette Bulunup yada her şeye rağmen konfor diyip Msi K8N Diamond Anakart alıp benim gibi extrem Overclock yapmaya çalışanlar :) sonra Bağdat tan dönmeye çalışanlar ve karar verip Dfi Lan Party expert almayı düşünenler yada alıp ta kullananlar Bil cümle tüm arkadaşlar sonunda %25 Overclcok yapıp (ne olacaksa default hızı yetmiyor gibi) sevinenler görüş bildirirlerse memnun kalırım...

bu OC olayını forum forum dolaşıp google da arata arata ve Msn de olsun Msi nin internet sitesinde yer alan diamond club te yarım yamalak ingilizce ile bu olayı azıcık ta olsa biraz ezber biraz anlayarak yapmaya çalıştım için ben kendimi gayretimden dolayı kutluyorum...( Bu arada Sevgili eşime gösteremediği sabırdan dolayı ve çok üzüp bilgisayarı kızıma vermediğim saatler için de kızımdan af diliyorum

• kardeşim güzel işte ne güzel athlon x2 5200'ün olmuş nurtopu gibi.

ama sana benden tavsiye.
    bilgisayarını sen de benim gibi salona kur ki eş ve çocuk salonda otururken
    tv seyrederken muabbete girebilesin, senin yokluğunu hissetmesinler,
    gerçekten de kulaklık takmadığın sürece sorun olmuyor
  • quote:

Bu arada Sevgili eşime gösteremediği sabırdan dolayı ve çok üzüp bilgisayarı kızıma vermediğim saatler için de kızımdan af diliyorum

ahhhh ah! dogru soze ne denır hepımızın basında
  • abi eline sağlık. ama o kadar akliteli sistemine bence o anakart yakkışmamış. valla msi yı kullandıktan sonra ona karşı bi antipatim oluştu.bundan sonrada hayatta almama gibi bişey.kaliteli bişey çıkana kadar...
  • ülen cemal aynı şu dizi oyuncusu olan vardıya dizideki adı ozan mıydı neydi aynı osun sen :)
  • seni kısıtlamadığı sürece bi bileşen sisteme yakışmamış diye bişey yoktur bence..bende msi k8n neo2 var 2,6ghz kullanıom..zaten dfi da alsam bu hızda kullanacaktım..ee o zaman benm sisteme pek yakışmış bu msi,hem de dfi ın yarı fiyatına..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • halit abi hangi dizi yaw.belki oyumdur. valla ben o boardı kullandım ve aptalca ayarlar yaprıktan sonra oc oluyodu ve stabilde olmuyodu.aynı işlemci epoxta tak çalıştır hemen 300 oluyo.stok fanla bile 315 fsb açılıyo windowsu kaç sat kullandım.sadece super pi satabil oolmuyodu.oda ramden kaynaklanıyo.ben kullandım ve memnun kalmadım.değiştirdiğimede çok memnunum.sisteme o kadar para harcamnış ve bence o anakart hiç yakışmamış......
  • su an dunyanin en iyi işlemcisi bence...fiyat performans...
    dual core 1 numara...
    opteronlarında cok iyi oldugunu soylıyeyim...16 cpu lu sistem kkullanınca:)
  • Abi Msi şu an kullanıyom ya kimse ayranım eşki demez en kalite budur diyecem ama olayt farklı ben kullanmadım kullananların dediğine göre dfi iiyimiş bu konuda ,, oysaki msi oc konusunda iddialı ama ortada hatice var netice yok nedense

partyboy dual core ii hakketen de bu makina ne iş için servermı ne bu bana evde kullanıyom de hadi

cemal ya bir istanbul masalı var dı ya orda şöför cemalin oğlu ozan a bension

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitk -- 12 Aralık 2005, 11:32:25 >
  • Halit yakında DFI alırsın sen gibi gelio bu gidişle hayırlısı bakalım (:

Diamond belli bir süre bende kullandım..Günlük kullanmak için çok ideal bir anakart bence...Ama az fsb ve voltaj özürlü (:
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

Halit yakında DFI alırsın sen gibi gelio bu gidişle hayırlısı bakalım (:

Diamond belli bir süre bende kullandım..Günlük kullanmak için çok ideal bir anakart bence...Ama az fsb ve voltaj özürlü (:

325 fsb günlük kullanıyordu basar abi o kadarda özürlü değil,gerci artık yeni cpu'lar o değerleri hiç zorlanmadan geciyorlar oda ayrı mesele
  • MSI Diamond'da kullanilan bios cok onemli..
    Bir de bununla dene!

Beta BIOS W7100NMS.191
  • ya sanki bu değerler için süper pi sonuçları bana az geldi.

Ben elimdeki amd3500+winchesterı 2200@2650-2700 kullanarak süperpi den 1m yi 35saniyede alıyorum.Bence bu işlemcinin yapması gereken bu değil...

SİZCE???

NOT: BENİM AMDYİ 1.650voltta 2700mhzde kullanıyorum.x2nin voltaj değerleri için diyebileceğim bişey yok...
  • İmzamdaki makina sadece render için özel üretim bir makjinadır..Başka hiçbir uygulama kullanılmaz...
    Çannakkale seramikte arge departmanı tasarım sorumlusu olunca olmalarını soledım aldılar...(para sıkıntıları pek yokturda..).hologram gozlugu 2.sol el mausu a3 wacoım pad dahıl ne varsa aldırdım...ki evime istesenme alır sırket tabı ıhtıyacım olduguna ınandırdıktan sonra...gerek yok abartı su an...zaten evde 3 bıl gısayar var...

evımde dual core amd var
    bu arada...test ettıgım en ıyı ıslemcıydı...
  • quote:

p4 64.000 mhz e tekabul ediyo. gerçek işlem gücü 2x4000+(8 tane dual core opteron işlemci)4 tane quadro 4000 16gb ram 4 scsı Hdd butun bunlar tek kasada.(quad kasa).süper pi 3sn...

Elinizde bundan bir kaç tane daha varmı?

FAZLA VARSA NOLUR BANA VERİN

• bişeyi sormayı unuttum;

imzanda belirttiğin sistemde kaç cpu var?

Sayamadımda
  • 8 dual core ıslemcı 16 cpu yapıyo..
    her ana kart 2 tane dual core opteron ıslemcı barındırıyo.anakart basına 2 dual core ıslemcı buda 4 cpu yapıyo..kasa bır kutu mantıgında ana kartların sırtları bırbırıne donnuk montajlanıyo.
    idlede 1200 watt 3 sanayi power splly
    loadda 3000 watta yakın elektırık cekıyo.eger bu sıstem p4 d820 lerler kurulsakı mumkun degıl desteklemıyor.5000 watt elektırık cekecektı....

10 saatlık bır rendere 40 dakıkada almamızı saglıyo.flaan fılan bıraz ucuk degerkler ama mac dual core almakdan cokdaha ıyı.aynı paraya gelıyodu nerdeyse..mac cok pahaı yaaa
  • ya abicim bu bios versiyonu senin kullandığın versiyonmu sende de bu anakart mı var acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.